Hmm. Połączenie M&B i Medka nie byłoby złe, o ile by go nie skopali. A co bym chciał zobaczyć w M&B 3 (najchętniej w zwykłym)?
1. Jak już wymieniono na początku, ulepszone turnieje, turnieje szczeleckie, Wyzywanie na pojedynek itp.
2. Możliwość tworzenia nowych typów żołnierzy tylko dla siebie. Uzbrajania ich itp.
3. Nie-kulejąca dyplomacja, zakładanie i zarządzanie własnym królestwem (wiem, wiem, mody np. Diplomacy, SoD, AoM itp. próbowałem niezbyt mi pasuje)
4. Możliwość zakładania wiosek wszędzie gdzie się chce, a potem rozwijanie ich i wybieranie czy am to być zamek, czy ma pozostać wioską czy ma to być miasto.
5. Nowe, fajne opcje.
6. Możliwość PRAWDZIWEGO bronienia zamku a nie czekanie aż zmorzą głodem albo wychodzenie naprzeciw i walka w polu.
7. Możliwość projektowania zamku
8. Balisty na wieżach, w trakcie bitew i oblężeń. Katapulty z dwoma krasnoludami do obsługi (żart :D ), trebuszety itp
9. Nowe uzbrojenie
10. Możliwość wykucia/stworzenia sobie broni/pancerza ale na prawdę kując, dopasowując, ostrząc itp. a nie tylko wybranie opcji dialogowej i stracenie hajsu/zasobów
Było tego duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo więcej, ale nie chce mi się pisać i do tego części zapomniałem.