Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co nowego w M&B 3  (Przeczytany 29997 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Co nowego w M&B 3
    « Odpowiedź #75 dnia: Lutego 13, 2011, 22:47:17 »
    Takie mieszane turnieje w ogóle mi się nie podobają. Z tego co ja wiem, to każdy rycerz startował do "dyscypliny" w której był dobry. Robin Hood nie walczył na miecze w turniejach tylko w turnieju łuczniczym ;D
    Turnieje One on One są zdecydowanie "lepszejsze". Dziwi mnie też to, że na turnieju można bić konia przeciwnika ile tylko wlezie. A przecież konie na turniejach były rzeczą świętą. Więc jak któryś z rycerz celowo zranił konia, to okrywał się wielką niesławą.

Przydało by się odrobinę hazardu. turnieje na kopie. Przegrany oddaje zamek lub inną włość :D

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #76 dnia: Lutego 19, 2011, 15:58:07 »
    A co jeśli grają Nord i Vaegir i przegrywający musi oddać zamek innemu królestwu?:D Kazimierz Wielki zakazał hazardu w wojsku, aby uniknąć rozwalenia armii z powodu braku środków do walki. Opcjonalnie można dać hmm włości lub pieniądze jako posag panny młodej (właśnie, dziwne, że damy dworu mają teoretyczną możliwość posiadania renomy i włości, ale nic z tego nie ma).

Te mieszane turnieje mogłyby być podzielone na specjalności i byłoby kilku zwycięzców, np w broni jednoręcznej, dwuręcznej, łucznictwie itp.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #77 dnia: Lutego 24, 2011, 22:57:52 »
    Możliwość zabicia lorda , króla. Robienie potomstwa które rośnie i zostaje lordami(oczywiscie szybsze tempo), wiecej możliwości w stosunku do kobiet np. Zabrać ja na wycieczkę do lasu :-), możliwości kandydowania o tron, stworzenie podziemia bandytów w którym są lordowie, działania są tam po kryjomu i niewielu wie o ich istnieniu, ta frakcja ma jedynie obozy 1 na królestwo i może ona nieodwracalnie niszczyc wioski i miasta, ale nie zamki
    (click to show/hide)

Offline Nowy5

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #78 dnia: Lutego 24, 2011, 23:33:40 »
    Od najnowszej odsłony, wymagam:
    - różnorodne misje
    - dużo różnych dialogów, tak aby nie było miejsca na to że np. wszyscy mają tą samą gadkę...
    - bardziej rozwinięte małżeństwo( np. żeby lepiej ubierać naszą żonę, kupować jej drogie ubrania, a nie chodzi całą grę w jakiś szmatach lub też jakieś punkty miłości czy uczenie walki, polityki, dowodzenia, pomysłów dużo)
    - różnorodność wyglądu wśród lady, w Warbandzie, występuje kilka takich samych, nie ma wyjątkowej
    - nowa mapa( w tym pogoda np. widzimy że przez jakiś rejon idą chmury, czy mgła)
    - możliwość pływania statkami, a w konsekwencji wojen morskich
    - początki broni palnej, bez armat bo to by popsuło klimat, no chyba że miałyby je elitarne zamki i okręty, ale takie jak 1 czy 2 miasta na całą frakcję oraz okręty królów, co by dało nam możliwość zakupu za bardzo drogo i dużo czasu na montowanie oraz długie   ładowanie
    - możliwość podłączania naszych wojsk do armii sprzymierzeńca w spólnej walce
    - bardziej realistyczna gra, bohaterzy mogą zginąć, co by musiało poskutkować większą mądrością AI, żeby otoczyli władcę
    - możliwość pływania( tylko w zbroi, tylko gdy mamy uzbrojenie do X kg), utopienie po kilkudziesięciu sekundach, a nie chodzenie pod wodą bez konsekwencji lub stratą kawałków życia co chwila
    - zastosowanie machin oblężniczych( trebusze, katapulty, tarany), a także urozmaicenia obronne, wrzący olej, smoła w trawie czy wilcze doły
    - urozmaicone oblężenia( kilka wejść do zamku lub więcej wież, trochę to dziwne jak się cała armia pcha na jedną drabinkę, wchodząc po troszku, przeciwnicy z łatwością ich wybijają, a tak podział na grupy, czy nawet taran jak wcześniej wspomniałem
    - atakowanie zamków od strony morza i lądu naraz lub osobno, np. zaplanowanie taktyki z innymi dowódcami.
    - lepsza architektura i różnorodność zamków oraz zbroi
    - więcej pomieszczeń w zamkach i okrętach, np. nowa frakcja piraci czy ktoś tam mogłaby mieć swą siedzibę na statku!
    - więcej ras( murzyni, chińczycy, indianie, arabowie może i są, ale nie wyglądają mi na nich)
    - aaa no pewnie, urozmaicone turnieje, np. na kopie
    - lepsza grafika, nowy silnik
    - dzieci/ potomstwo

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #79 dnia: Lutego 25, 2011, 12:53:56 »
    wiecej możliwości w stosunku do kobiet np. Zabrać ja na wycieczkę do lasu :-)

A po co? Autorzy gry dali Ci możliwość duszenia/tłamszenia "kaczora". To chyba lepsze od przejażdżek po lesie z panną :D 

Możliwość zabicia lorda

I z kim potem będziesz walczył i werbował ?

Robienie potomstwa które rośnie i zostaje lordami(oczywiscie szybsze tempo)

A jak to będzie się miało, co do twojej postaci?

Offline Nowy5

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Lutego 25, 2011, 13:45:15 »
    Co do robienia potomstwa, to nie toleruje czegoś takiego jak mianowanie go na woja, czy jakiegoś wasala, bo to za dużo czasu, nasza postać by się zestarzała, ale taki syn daje pole do popisu w inną stronę, np. lepsze stosunki z żoną, czy opieka. Ehh zabijanie lordów? Z tym się zgodzę, bo po prostu nie nawidzię tego jak kolo obrywa strzały i włócznią prosto w łeb i zostaje ogłuszony, w nowym M&B lordów powinno być cholernie dużo dodatkowo rekruci i jakby zabrakło to dane królestwo szkoliłoby sobie.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 25, 2011, 13:50:30 wysłana przez Nowy5 »

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Lutego 25, 2011, 21:32:34 »
    Nie spodziewajcie się za dużo po M&B w końcu to gra. A że z prawami historycznymi (co mam nadzieję wzięli pod uwagę) to mogą nawet mu rzucać tymi włóczniami po łbie ale przeżyć musi.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #82 dnia: Marca 02, 2011, 15:30:07 »
    Ja w nowym M&B bardzo bym chciał:
    - możliwość walki tarczą
    - możliwość rzucenia włóczni :P

Hehe, może to głupie, ale takie coś było by dla mnie fajne ;)

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Marca 02, 2011, 21:28:07 »
    A czy teraz się włóczniami nie rzuca Kamillo ? ;)
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #84 dnia: Marca 02, 2011, 21:34:04 »
    A czy teraz się włóczniami nie rzuca Kamillo ? ;)

Teraz się rzuca rzutkami, oszczepami i toporkami. Włócznią nie da się.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Marca 03, 2011, 10:07:44 »
    Zawsze możesz zrobić sobie Spartę. ;D Wystarczy powyrzucać na początku większość "rzutek" i zostawić sobie jedną, walczysz i wyrzucisz potem :D czasem sam się tak bawiłem... A później to już sobie coś wymyślisz.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #86 dnia: Marca 03, 2011, 15:07:25 »
    To teraz ja dorzucę trzy grosze...
    Otóż moim chyba największym "widzi mi się" w kolejnej odsłonie m&b jest ulepszony i grywalny widok pierwszoosobowy. Bo ten obecny dobry jest tylko w trakcie strzelania. A jak dochodzi do walki...żaaaal, nie da się w pełni wykorzystać umiejętności. Podam przykład, np coś na wzór gry Dark Of Mesiash , tam rewelacyjnie wykorzystano ten tryb. W zasadzie był jedynym dostępnym. W 3 Thiefa też widok pierwszoosobowy był wręcz niezastąpiony. Dlaczego o tym piszę? Ponieważ sądzę że wtedy gracz bardziej może się wczuć w role swojego wojaka, przynajmniej ja tak mam. Na mapie świata to już inna sprawa. Ale gdyby był grywalny tryb pierwszoosobowy gra nabrała by smaku i adrenaliny.
    Co do innych usprawnień, wszystko wymienili poprzednicy . I nie mówcie że ten pomysł jest do bani, zapewne nie tylko mi przyjemniej by się grało. Wtedy czujesz że stoisz na polu bitwy i z lekkim zdenerwowaniem czekasz na wroga. Myślę że to było by do zrobienia. Tyle z mej strony.
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Marca 03, 2011, 19:07:23 »
    Aldred podpisuję się pod Twój post. Tryb pierwszoosobowy leży i kwiczy... W nim brakuje realizmu. Przykład: Jestem uzbrojony, mam hełm garnczkowy ,,świński pysk''. Ten hełm w trybie pierwszoosobowym widzę, jakbym go miał założonego w rzeczywistości. Brzydkie w tym trybie są animacje (ręce przy łokciu są ,,kwadratowe'').
    To wszystko w pierwszej części postu (jak wyżej napisałem podpisuję się po post Aldreda).

I zależność w jakie miejsce trafimy bronią na krótki dystans/bronią dystansową. O co mi dokładniej chodzi. Mamy na polu bitwy przed sobą ,,czołg'', jeśli trafimy go w lukę w pancerzu zadajemy mu większe obrażenia. Natomiast, jeśli trafimy go w część płytową zadajemy mu b. małe obrażenia, bądź przeciwnik nie otrzymuje obrażeń. Generalnie chodzi tu o realizm. Jeśli twórcy zaczęli robić grę z realiami w średniowieczu niech ją kontynuują.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #88 dnia: Marca 03, 2011, 22:21:37 »
    Możliwość rzucania bronią tak jak są nagie miecze w grunwaldzie, jak np. Wrog zwiewa a nie ma czasu na wyciągniecie luku. Przydalby sie tak jak w pwmodzie moc dolaczyc do bandytów.
    (click to show/hide)

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Marca 03, 2011, 22:36:23 »
    Krzpl powiem Ci, że pełen realizm byłby nie do zniesienia. Z mojego codziennego doświadczenia to gra byłaby strasznie trudna, nudna etc. a oprócz tego to po 1 było już o realiach gry a po 2 ta gra jest nisko-budżetowa jak ktoś to trafnie zauważył. Nie spodziewajcie się cudów jak w Dark Messiahu, o czym mówił Aldred.