Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Któte królestwo jest najpotężniejsze

Królestwo Nordów
    141 (26%)
    Królestwo Swadi
    171 (31.5%)
    Królestwo Vaegirów
    65 (12%)
    Królestwo Rhodoków
    58 (10.7%)
    Khanat Khergicki
    45 (8.3%)
    Sułtanat Sarranidzki
    63 (11.6%)

Głosów w sumie: 540

Autor Wątek: Najmocniejsza frakcja w grze  (Przeczytany 51896 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PsychoPatryk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Najmocniejsza frakcja w grze
    « Odpowiedź #90 dnia: Czerwca 27, 2011, 13:27:24 »
    Zauważyłem właśnie , że Vaegirowie  , a raczej ich rycerze czy strażnicy posiadają berdysze O.o ...chyba wiadomo , że to bardzo dobra broń co dodaje Vaegirom sporą przewagę , a ja zawsze uważałem ich za tych słabszych...

Offline Ferdek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Lipca 01, 2011, 04:12:26 »
    Wejgirowie rules , ale sądze że khergici rządzą w otwartym polu ...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #92 dnia: Lipca 01, 2011, 11:35:16 »
    W otwartym polu? Wystarczy ich dopaść w górach albo gęstym lesie i potem dzięki młotkom rządzą w polu jak mi pszenice sieją ^^
    (click to show/hide)

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #93 dnia: Lipca 01, 2011, 13:21:24 »
    Właśnie khergici są najsłabszą.W otwartym polu nie umią walczyć :P

PROBLEM?

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #94 dnia: Lipca 02, 2011, 16:14:06 »
    W nativie, piechota i kawaleria nie są zrównoważone, kilku kawalerzystów może wyciąć w pień setki wieśniaków, dlatego ja preferuję
    Khanat Khergicki , w otwartym polu robią miazgę

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #95 dnia: Lipca 02, 2011, 18:02:04 »
    Miazge z owsu dla swoich koni bo Vaegirami sobie sprytnie z nimi poradziłem, ale co prawda jak gracz prowadzi to i khergitami nordom miasto ukradnie^^
    (click to show/hide)

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #96 dnia: Lipca 02, 2011, 20:59:14 »
    Moją ulubioną frakcją w single jest Królestwo Nordów za świetną piechotę dzięki której mogę zdobywać Zamki i Miasta oraz dobrze je bronić może i nie jest to świetna frakcja do otwartych bitew ale sobie radzę.
    Natomiast w Multiplayer moją ulubioną frakcją są Vaegirowie uwielbiam tą frakcje za jednostkę łucznik i jego wyposażenie.

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Lipca 02, 2011, 21:12:32 »
    A moim zdaniem Nordowie i Rhodocy to najsłabsze frakcje w grze. Moi Najemni Kawalerzyści przechodzą przez ich szeregi jak przez masło ;)
    Owszem przydają się podczas oblężeń ale Najemne Ostrze to też silna jednostka. Najemnicy the best
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Lipca 02, 2011, 21:16:56 »
    No cóż ale jeśli masz Nordycką piechotę i nimi dowodzisz ja najczęściej gram na najwiekszym polu bitwy ustawiam w opcjach i wtedy praktycznie wszyscy żołnierze się respią potem gdy mapa jest otwarta i równa to cofam na koniec mapy moje wojska i je ustawiam i wtedy żadna kawaleria nie ma żadnych szans z moimi jednostkami.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #99 dnia: Lipca 02, 2011, 21:38:13 »
    A moim zdaniem Nordowie i Rhodocy to najsłabsze frakcje w grze. Moi Najemni Kawalerzyści przechodzą przez ich szeregi jak przez masło ;)
    Owszem przydają się podczas oblężeń ale Najemne Ostrze to też silna jednostka. Najemnicy the best

Z dezerterami może i tak, ale z komputerem nawet nie dają sobie w kasze dmuchać, jak ustawią szyk na wzniesieniu to 50% Twoich bestowskich najemników spadnie z koni i/lub zdechnie od headshotów reszta dod sierżantów ^^
    (click to show/hide)

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Lipca 02, 2011, 23:14:35 »
    Ja w polu wystawiam samych kawalerzystów, jak taki cały oddział wbije się w taki Rhodocki szereg to zwycięstwo zapewnione.
    50% Twoich bestowskich najemników spadnie z koni i/lub zdechnie od headshotów reszta dod sierżantów ^^
    Na pewno nie 50% , kilku zginie to fakt ale wystarczy że moi kawalerzyści przełamią szereg to już win^^

W zamkach/miastach trzymam Najemne Ostrza, kiedy chcę zdobyć miasto/zamek to Kawalerzystów zostawiam w zamku, a biorę Ostrza.

A przed chwilą podbiłem Nordów, moim królestwem. Tylko że teraz Vaegirowie wypowiedzieli mi wojnę :(
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Lipca 03, 2011, 20:20:54 »
    Ja moimi Nordami walczę w tej chwili ze wszystkimi królestwami na mapie :( Wbiłem się w Swadie i ich już zniszczyłem po czym zabrałem połowę Vaegirów aż nastał pokój więc za czołem niszczyć Rhodoków już ich na mapie praktycznie nie został mi tylko Khanat i Sułtanat.

Twinfire polecam ci zaatakować tych Vaegirów i zabrać im dużo Miast i Zamków wtedy będą chcieć pokoju i nie będziesz się musiał martwić wojną z nimi.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #102 dnia: Lipca 03, 2011, 20:35:13 »
    Ja w polu wystawiam samych kawalerzystów, jak taki cały oddział wbije się w taki Rhodocki szereg to zwycięstwo zapewnione.Na pewno nie 50% , kilku zginie to fakt ale wystarczy że moi kawalerzyści przełamią szereg to już win^^

W zamkach/miastach trzymam Najemne Ostrza, kiedy chcę zdobyć miasto/zamek to Kawalerzystów zostawiam w zamku, a biorę Ostrza.

A przed chwilą podbiłem Nordów, moim królestwem. Tylko że teraz Vaegirowie wypowiedzieli mi wojnę :(

Złamać szereg i po sprawie... Łatwo mówić trudniej wykonać, jak sie w kupe zbiją to i granatem nie rozbijesz XD

@Blast, a ja gram Vaegirami i Nerdów z Khanatem ni ma Swadia ma dwa miasta.

Heh, Nordowie sami sie wykończyli XD
    Ja miałem sojusz ze Swadią oni z rhodokami i sułtanatem, Nordowie wypowiedzieli nam wojnę, i jednocześnie swadii, a co za tym idzie sarranidom i rhodokom też i takie rozbiory mieli. Rządzili połową mapy a teraz ich nie ma :( (taki maly OT żeby pokazać że nerdzi nie rlz)
    (click to show/hide)

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Lipca 03, 2011, 20:56:41 »
    U mnie Vaegirowie zawiązali sojusz z Sułtanatem. Ale oba państwa walczą z Rhodokami - spróbuję się z nimi skumplować
    Złamać szereg i po sprawie... Łatwo mówić trudniej wykonać, jak sie w kupe zbiją to i granatem nie rozbijesz
    Armia złożona z samych konnych rozbije każdy szereg, a jeśli nie to otoczy, a wtedy już z górki.
    Dobrą taktyką jest też podzielenie armii na 2 równe grupy. Jedni niech szarżują na wroga, a drudzy niech zajdą go od tyłu.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #104 dnia: Lipca 03, 2011, 21:00:39 »
    To że armia złożona z samych konnych wygra to to ja wiem ^^
    Ale te hired blejdy na zamki raczej dobre nie są
    Dzielenie nie jest zbyt dobre, chyba że na piechote/strzelców i kawalerie, kawaleria zajeżdża (nawet nie musi atakować, aby sie odwrócili do nich) a strzelcy w plecy ich!
    (click to show/hide)