Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Któte królestwo jest najpotężniejsze

Królestwo Nordów
    141 (26%)
    Królestwo Swadi
    171 (31.5%)
    Królestwo Vaegirów
    65 (12%)
    Królestwo Rhodoków
    58 (10.7%)
    Khanat Khergicki
    45 (8.3%)
    Sułtanat Sarranidzki
    63 (11.6%)

Głosów w sumie: 540

Autor Wątek: Najmocniejsza frakcja w grze  (Przeczytany 51797 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UMAD?
    Odp: Najmocniejsza frakcja w grze
    « Odpowiedź #75 dnia: Czerwca 23, 2011, 10:37:10 »
    Właśnie.Khergici dobrzy do wybijania cofającego się wroga a przez zwrotność do najazdów na wioski - jak coś to sp*****ą :) Swadia do ataku w walnych bitwach , Nordowie i Rhodocy to miłośnicy kampienia . A Sarranidzi i Vaegirzy tak zbalansowani .

PROBLEM?

Offline robroz

• Użytkownik
    • wyglądasz jak dziecko po nieudanej aborcji
    « Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 24, 2011, 20:58:33 »
    Zgadzam się Swadi w polu nikt nie dorówna.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #77 dnia: Czerwca 24, 2011, 22:11:17 »
    Zgadzam się Swadi w polu nikt nie dorówna.

A ja się nie zgodzę, a przynajmniej z takim stwierdzeniem. Pod uwagę trzeba wziąć ilość jednostek po obu stronach, poziomach ich jednostek, teren, a także to, czy gracz używa taktyki. Dobry strateg wygra każdą bitwę, w Warbandzie jest tak samo.

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #78 dnia: Czerwca 25, 2011, 00:32:31 »
    A ja się nie zgodzę, a przynajmniej z takim stwierdzeniem. Pod uwagę trzeba wziąć ilość jednostek po obu stronach, poziomach ich jednostek, teren, a także to, czy gracz używa taktyki. Dobry strateg wygra każdą bitwę, w Warbandzie jest tak samo.

Nie da się ukryć. Wystarczy, że trafisz na wyjątkowo nieprzyjemny górzysty teren i konnica ma problem. Szczyt obsadzisz strzelcami i nieszczęście gotowe ;p

Offline MrSundayWarrior

• Użytkownik
    • Mugetsu!
    « Odpowiedź #79 dnia: Czerwca 25, 2011, 12:51:56 »
    Cóż według mnie nordowie są najlepsi. Ich piechota nie ma sobie równych tj. są idealni na zamki i miasta. Chociaż na otwartym polu jest im ciężko to zawsze można nająć kilku włóczników, a piechotę zgrupować dzięki czemu jazda nie będzie się mogła przebić. Problemem, którego nie rozwiązałem są Khergici:)

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 25, 2011, 15:50:12 »
    Szarża ławą kopijników i normalnie i tu nie mam żadnej bitwy zwycięskiej Polaków z Tatarami w średniowieczu :D . Najlepszy sposób na khergitów to szykiem kawalerii w płot hehe.

PROBLEM?

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 25, 2011, 15:57:14 »
    Nordowie są najlepsi, zarówno do szturmów jak i w polu, jedynie Rhodocy dorównują im w polu. Wystarczy uformować odpowiednio jednostki, szkoda ze dowodzenie i rozkazy są tak ograniczone, inaczej piechota obu frakcji byłaby niepokonana
    (click to show/hide)

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Czerwca 26, 2011, 21:25:01 »
    Prawda, każda frakcja ma mocne i słabe strony, jednak jest jedna, która moim zdaniem posiada wiele wad- ale jeszcze więcej zalet.
    Ustawieni w odpowiednim szyku nordyccy huskarlowie, weterani, wojownicy, szkoleni piechurzy oraz doborowi łucznicy są w stanie zdominować pole bitwy.
    Ktoś powie- rycerze ze Swadii i cześć. Racja- szarży nie zatrzymają szyki. Ale zatrzyma ją słabe AI NPCów oraz kolejne zastępny nordów ustawionych w gęstym szyku. Impet się wytraci.
    Nordowie radzą sobie zarówno w obronie twierdz i ich zdobywaniu. W końcu charakter ich "królestwa" został stworzony na wzór wikingów nazywanych zresztą nordlingami, nordami, ludem skandynawskim. A nie muszę chbya tłumaczyć że wiking był twardy, silny, nieustraszony i trudny do zajebania.
    Dziękuję. ; )
    MJ

Offline PsychoPatryk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 27, 2011, 09:29:16 »
    Prawda, każda frakcja ma mocne i słabe strony, jednak jest jedna, która moim zdaniem posiada wiele wad- ale jeszcze więcej zalet.
    Ustawieni w odpowiednim szyku nordyccy huskarlowie, weterani, wojownicy, szkoleni piechurzy oraz doborowi łucznicy są w stanie zdominować pole bitwy.
    Ktoś powie- rycerze ze Swadii i cześć. Racja- szarży nie zatrzymają szyki. Ale zatrzyma ją słabe AI NPCów oraz kolejne zastępny nordów ustawionych w gęstym szyku. Impet się wytraci.
    Nordowie radzą sobie zarówno w obronie twierdz i ich zdobywaniu. W końcu charakter ich "królestwa" został stworzony na wzór wikingów nazywanych zresztą nordlingami, nordami, ludem skandynawskim. A nie muszę chbya tłumaczyć że wiking był twardy, silny, nieustraszony i trudny do zajebania.
    Dziękuję. ; )

Maks to działa we wszystkie strony , swadiańscy rycerze odpowiednio sterowani mogliby rozwalić ten twój szyk , a tak samo np. khegrici jeździli by sobie w kółko i was ostrzeliwali aż w końcu nie padniecie...każda frakcja jest w czymś dobra i odpowiednio sterowana może podbić Caldarię.

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 27, 2011, 11:23:33 »
    Coś w tym jest, przyznaję. A łucznikom nie kończą sie kiedys strzały bo zawsze się zastanawiałem...? Mój opis wynika z tego że najlepiej gra mi się nordami. ; )
    MJ

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 27, 2011, 11:25:04 »
    Oczywiście kończą się, jednak tylko w teorii. W praktyce rzadko kiedy bitwa jest tak długa.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 27, 2011, 11:42:52 »
    Oczywiście kończą się, jednak tylko w teorii. W praktyce rzadko kiedy bitwa jest tak długa.

Eee no coś ty. Jak grałem vaegirami (jakiś miesiąc temu) to moim Mistrzom Łuku dość szybko wychodziły strzały, a później stali z pustymi kołczanami i bułatami w dłoni. Oni są jak dobrze naoliwiona maszyna - na*pip*rzają aż miło. Strzały tylko śmigały nad głową.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #87 dnia: Czerwca 27, 2011, 11:44:48 »
    No w sumie racja, łucznikom dużo szybciej się kończą strzały niż kusznikom. Ja mam doświadczenia głównie z bitew, gdzie wbijam się szarżą kawalerii w szereg wroga aż do samych strzelców, więc nie zdążają oni raczej się nastrzelać ; >
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Czerwca 27, 2011, 12:56:22 »
    A mi właśnie często bardoz szybko łucznicy tracili strzały. Głównie podczas oblężeń.
    MJ

Offline Ranger

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Czerwca 27, 2011, 13:09:29 »
    Zdecydowanie Swadia. Jak się rozpędzi taki 50 osobowy oddział rycerzy to w otwartym polu nie ma przebacz. Co innego podczas oblężenia, czy wręcz przeciwnie obrony. Wtedy najlepsi są Nordowie.