Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Któte królestwo jest najpotężniejsze

Królestwo Nordów
    141 (26%)
    Królestwo Swadi
    171 (31.5%)
    Królestwo Vaegirów
    65 (12%)
    Królestwo Rhodoków
    58 (10.7%)
    Khanat Khergicki
    45 (8.3%)
    Sułtanat Sarranidzki
    63 (11.6%)

Głosów w sumie: 540

Autor Wątek: Najmocniejsza frakcja w grze  (Przeczytany 51794 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Relkov98

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Najmocniejsza frakcja w grze
    « Odpowiedź #285 dnia: Sierpnia 07, 2014, 17:08:40 »
    Aha strzelcy stop, piechota dziesięć kroków do przodu a kawalerie wycofać?

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Taki menel.
    « Odpowiedź #286 dnia: Sierpnia 07, 2014, 17:11:43 »
    Cóż tym sposobem masz racje straty są niskie, ale w niektórych modach za wycofywanie się z bitew traci się honor i renomę, więc na dłuższą metę jeśli komuś na tym zależy może być ciężko. Najlepszą piechotę szturmową, nie strzelców, mają nordowie. Ich tarcze są najmocniejsze w grze, a krótsze bronie jednoręczne niż u innych frakcji są znacznie lepsze do walki w maksymalnym zwarciu, jakie jest podczas walki na murach. Trzeba przyznać, że strzelców mają bardzo słabych (przynajmniej według mnie) i na bardziej zapuszkowanych piechurów wroga wiele nie zdziałają, ale od czego są toporki do rzucania :)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #287 dnia: Sierpnia 07, 2014, 17:39:33 »
    Ta, w niektórych modach, ale ten temat dotyczy Warbanda :P Co do nordyckich łuczników to się zgadzam, ale od tego są właśnie kusznicy Swadii i Rhodoków :P

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Taki menel.
    « Odpowiedź #288 dnia: Sierpnia 07, 2014, 18:02:29 »
    No cóż szeroko pojęty warband to nie tylko native :) Kusznicy prawda wymiatają ale przeciwko dobrym łucznikom bez wsparcia piechoty nie wydostaną się spod spamu strzał.

Edit: W polu oczywiście.

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #289 dnia: Marca 14, 2015, 10:12:10 »
    Na wstępię dajcie mi Złotą Łopate za odgrzebanie tematu :D

Najlepsza frakcja bez watpienia sa Rhodokowie. Zawsze startowałem jako Nord, żeby szybko dorobić się na korsarzach. Potem biegałem do Rhodoków, ich armia jest po prostu OP :)
    Rhodocka piechota i kusznicy > cała Caldaria.

Polecam zarówno do obrony zamku i ataku, trochę gorzej radza sobie z Khanatem, zreszta z nimi ciezko sie walczy na otwartym terenie jak biegaja po całej mapie, ale jak sa jakies gorki,doliny to nie maja szans. Wystarczy ze wjada w ustawiona piechote, zostana zatrzymani i wtedy mozemy ogladac prawdziwa moc rhodockich kusz.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #290 dnia: Marca 15, 2015, 17:09:16 »
    Zgodzę się z przedmówcą, Rhodocy mają bardzo silne połączenie, dodatkowo ich pozycja na mapie jest bardzo dobra. Sarranidzi zazwyczaj będą się bili z Khanatem, a Swadianie ze wszystkimi. Rhodocy mogą więc spokojnie podbijać i zazwyczaj jak gram, Rhodocy zajmują szybko Shariz i miasta Swadii.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #291 dnia: Marca 15, 2015, 20:19:44 »
    Obecnie gram u Nordów, żeby szybko dorobić się na korsarzach, wybudować ok 10 fabryk jedwabiu ( to te za 10k chyba) po czym odłączam się od Nordów i czekam, aż Rhodocy będą mieli 2 wojny - wtedy podbijam jeden z ich zamków, taki który jest najbardziej w rogu. Szybko go obstawiam, czekam do rozejmu po czym szybko robię wojsko :D Wtedy zaczyna sie prawdziwa gra :D

Offline Frugo xD

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • "im alive"
    « Odpowiedź #292 dnia: Marca 15, 2015, 22:56:43 »
    Obecnie gram u Nordów, żeby szybko dorobić się na korsarzach, wybudować ok 10 fabryk jedwabiu ( to te za 10k chyba) po czym odłączam się od Nordów i czekam, aż Rhodocy będą mieli 2 wojny - wtedy podbijam jeden z ich zamków, taki który jest najbardziej w rogu. Szybko go obstawiam, czekam do rozejmu po czym szybko robię wojsko :D Wtedy zaczyna sie prawdziwa gra :D

Taktycznie

Offline TheHunterMikiPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #293 dnia: Maja 02, 2015, 10:08:54 »
    Nie wiem które Królestwo jest najpotęrzniejsze ?
    swadia to cieniasy nordzi to prawdziwi twardziele
    jak grałem w m&b to nordzi najpierw walczyli z vaegirami, przejęli reyvadin i kilka zamków, potem ze swadią, przejęli dhirim i kilka miast u mnie nordzi sa największym państwem, i są najsilniejsi

Mamelucy są tańsi , a ich pałka bloku nie przebija (nie widziałem chyba nigdy by przebiła). I to tyle jeśli chodzi o tą jednostkę . A Swadiańskie rycerstwo przeceniamy bo jest zajebiste i tyle :)
    ich pałka przebija blok, no chyba, że blokujesz tarczą, ale jak jedzie 2, jeden za drugim to pierwszy jak cie walnie to ci się odchyli tarcza, i dostaniesz wpie*dol od drugiego, ale tak same jest z każdą jazdą, podczas walki pieszej właśnie będą przebijać bez problemu bloki mieczem'

Nie doublepostuj // Dykcio
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2015, 14:27:30 wysłana przez Dyktator »
    Ganczo to paruwczan jest moim bliźnim.