Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Któte królestwo jest najpotężniejsze

Królestwo Nordów
    141 (26%)
    Królestwo Swadi
    171 (31.5%)
    Królestwo Vaegirów
    65 (12%)
    Królestwo Rhodoków
    58 (10.7%)
    Khanat Khergicki
    45 (8.3%)
    Sułtanat Sarranidzki
    63 (11.6%)

Głosów w sumie: 540

Autor Wątek: Najmocniejsza frakcja w grze  (Przeczytany 51795 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UMAD?
    Odp: Najmocniejsza frakcja w grze
    « Odpowiedź #60 dnia: Maja 31, 2011, 14:41:41 »
    Najemników się nie opłaca bo duży żołd a umiejętności niższe od podobnych jednostek "narodowych".

PROBLEM?

Offline HiddenLord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Czerwca 01, 2011, 20:32:04 »
    No widzisz , ale w moim wypadku opłaca się mieć armię ,,bezstronną'' tzn. z niezależnym morale.
    Z połączenia Rhodockiej piechoty , vaegirskich strzelców (wszyscy o tej frakcji zapominają) oraz mameluków mam armię dobrą - ale nie przeciw frakcji z której ci żołdacy pochodzą.
    Ogółem - frakcją najlepszą jest tylko i wyłącznie ta wspomagana bądź dowodzona przez gracza.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #62 dnia: Czerwca 01, 2011, 21:17:57 »
    Kłóciłbym sie, jak prowadzisz wojnę z np. Nordami a jestes w swadii to czemu nie miałbyś skorzystac ze znakomitych veagirskich strzelców czy tez z sierżantów rhodockich, po prostu nie bierz ludzi z kraju z którym masz wojnę, lub dawaj ich na obronę swoich włosci
    (click to show/hide)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 01, 2011, 21:53:40 »
    W końcu i tak będziesz miał wojnę ze wszystkimi. Albo bierzesz tylko swoich (w przypadku Swadii dobry pomysł), albo najemników. W tej grze nie ma pokoju wieczystego ;p
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 02, 2011, 07:40:09 »
    Ja mam samych swadiańskich rycerzy a K.Nordów do którego należę toczyło ze Swadianami wojnę jako 1...

PROBLEM?

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 02, 2011, 14:02:08 »
    Ale jak juz wyniszczysz jedno z królestw, to nie masz z nim wojny, bo go nie ma, a jednostki i wojska z niego dalej istnieją
    (click to show/hide)

Offline vonSiedlersen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 13, 2011, 20:25:03 »
    Co do tematu, moją ulubioną frakcją jest (pababapam!) Królestwo Nordów. Czemu? Otóż w walce konnej, niestety mi nie idzie, także był to dobry wybór ze względu na osławioną już piechotę nordycką.

Offline Horace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 14, 2011, 07:12:16 »
    Jak dla mnie najlepsza frakcja do Khergici :) Na otwartych polach nie ma lepszych.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 14, 2011, 09:52:02 »
    Właśnie Khergici na otwartym polu....Khergici nigdy tak nie staną do walki.Mają lekkie zbroje a ich szybkostrzelne łuki nie są zbyt celne (to samo gościu recenzujący Dzikie Pola o Tatarach) . Zresztą lansjerom prawie dorównuje zbrojny :D

PROBLEM?

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 14, 2011, 11:35:49 »
    Zagłosowałbym na Khergitów, gdyby to był temat o "najbardziej irytującej frakcji". Waham się jednak między Nordami a Swadią.. Potężna piechota vs. świetna konnica.. 40 rycerzy i pozamiatane. No i rzadziej giną od piechurów.. Dla huskarla zagrożeniem jest konny, a rycerz poradzi sobie zarówno z konnym jak i z piechurem.. Hmm.. Do nordów mam sentyment.. Chyba po raz pierwszy postawię na Swadię.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 14, 2011, 19:54:53 »
    W ankiecie brakuje jednej opcji. ta opcja to "Frakcja, do której należy gracz".
    Nie ma co tu dużo gadać, postać gracza pełni kluczową rolę w sile frakcji i dzięki niemu frakcja może się zmierzyć w wojnie nawet z dwoma przeciwnikami jednocześnie, gdy normalnie byłoby to bardzo trudne/niemożliwe.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 17, 2011, 20:20:21 »
    Kazdy z graczy prowadzi inną strategię. Dlatego każdy z nas, ma swoją ulubioną frakcję. Frakcje mogą być zróżnicowane, na początku tą naj może być Swadia, Nordzi, ale z czasem jak  gracz dojdzie do władzy i dysponuje silnym garnizonem, to już jego frakcja będzie dominowała w grze, a podbój Calradii to juz tylko kwestia czasu.
    Pozdrawiam.

Offline PsychoPatryk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 18, 2011, 14:47:46 »
    Po wielu testach (Własnych bitwach) wynika , że najlepsza jest Swadia a głowie jej rycerze konni.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 19, 2011, 10:09:49 »
    Ja testów nie musiałem robić.Swadia została ogromnie podpakowana względem podstawki.Rycerz ma 28 level czyli jak huskarl.

PROBLEM?

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 22, 2011, 20:10:24 »
    Wydaje mi się, że pytanie jest nieco źle sformułowane siłę każdego państwa można rozpatrywać na wielu płaszczyznach. Jeśli chodzi o bronienie swoich posiadłości to nordowie, oblężenie rhodokowie a ogólnie jednostki to swadia.