Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Co nowego w M&B 3  (Przeczytany 30109 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    Odp: Co nowego w M&B 3
    « Odpowiedź #135 dnia: Lipca 02, 2011, 11:02:01 »
    Nie wiem czy było,nie będę się rozwodził jak maja wyglądać oblężenia itp. Jeśli w Calradii nie ma magi i wszelakich stworów z fantasy. Gracz a właściwie jego postać to taki "mały Bóg" nie zginie i w ogóle ma w nosie czy polegnie. Przecież i tak ucieknie z niewoli i się zemści. Ja bym chciał(to moje widzi mi się) aby postać gracza nie była uprzywilejowana, niech ma ciężko na maxa jak w życiu. Co mam na myśli, a no to aby wprowadzono zmęczenie, czyli po paru wymachach toporem w końcu opadnie z sił(może pasek coś jak w Dark Mesiaschu?). Po przegranej...ok, nie musi ginąć ale za to kilka atrybutów w dół na stałe. Gracz musi czuć presje że jeśli pochopnie zaatakuje i przegra będzie tego żałował. Idąc dalej, forma zapisu TYLKO automatyczna. Wiem że nie wszystkim to na rękę, ale przecież w "prawdziwym "życiu nie cofniesz czasu itp.(wiem wiem to tylko gra,ale to moje przemyślenia;)) W ten sposób gracz kilka razy przemyśli co zrobić. A nie w stylu"a co mi tam, zaatakuje zamek...najwyżej wczytam sejwa" a po "łomocie","ok, wczytam, zbierę większą ekipę i próbujemy".
    Sami autorzy określili że Calradia odzwierciedla średniowieczną europę, więc niech jest kilka smaczków że tak powiem odnośnie tego.
    Czyli, jeśli gracz zacznie grę jako chłop, myśliwy, ogólnie niskie warstwy społeczeństwa to niech zapomni o wizycie z Królem, jeśli marzy mu się bycie najemnikiem niech zostanie wpierw poddany próbie. Bronie o dziwo w ogóle się nie zużywają, a co z repetowaniem kuszy? Z cięciwą łuku? Z ostrością broni?Wiem zbędne "bajery" ale czyż to nie nadało by smaku samej grze? Ah, bym zapomniał. A nasze mięso armatnie, grabieżcy, złodzieje, bandyci? Niech gracz ma możliwość przyłączyć się do nich(jakiś przywódca?) i wspólnie wszczynać najazdy a z czasem przejmować zamki/miasta. Jeśli gracz zajdzie za skórę jakiemuś lordowi...niech tamten wynajmie łowców głów którzy....o nie nie na polu bitwy;) Zaatakują w mieście .,we wsi,nie koniecznie w nocy. Maja przecież "nakaz lorda". Oczywiscie gracz jest sam,reszta kompanii...chm..pije,śpi? I adekwatnie do poziomu gracza wzrasta liczba łowców. Poz 5(10 łowców),poz 6(12)itd.Rozpisałem się ale pełno mam w głowie niby błahostek ale jednak sporo by ożywiły grę;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #136 dnia: Lipca 02, 2011, 11:07:54 »
    Zgadzam się z przedmówcą. Jeszcze do tego jakiś postęp technologiczny, bo jak się jest w Calradii powiedzmy z 350 lat, to przydałoby się odczuć że jakość się w ten czy inny sposób poprawia. Potem jak już jest powiedzmy rok 1750 (ja do takiego doszedłem) a dalej się lata z bronią z 13w to nie widzę tu odwzorowania tego. Do tego dalej ten sam król, Ci sami lordowie (po ponad 500 latach? Dajcie spokój) i nie widać po nich że ,,500 lat minęło, jak jeden dzień", bo ani jednej zmarszczki nie przybyło ani nawet włosy nie posiwiały. Z postacią gracza to samo. I gdzie tu odwzorowanie?
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Maciek1105

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #137 dnia: Lipca 02, 2011, 11:18:27 »
    Archimonde za dużo grasz...
    A to o czym mówiłeś to jest problem nie tylko w tej grze ale i w innych. Pamiętam jak w stronghold crusader doszedłem w jednej z misji w kampanii do 2300 roku czy trochę dalej nawet może. Tak na dobrą sprawę to myśl technologiczna rozwijana była tylko w rodowitych strategiach ( tylko niektórych). Twórcy M&B nie przewidzieli poprostu, że zdobycie Calradii zajmie Ci aż tak dużo czasu :)
    Lepsza jest najgorsza prawda od najlepszego kłamstwa...

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Lipca 02, 2011, 11:20:43 »
    Twórcy M&B nie przewidzieli poprostu, że zdobycie Calradii zajmie Ci aż tak dużo czasu :)

Mistrz ciętej riposty ;-)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #139 dnia: Lipca 02, 2011, 11:29:20 »
    Archimonde za dużo grasz...

Czasem lubię się wyżyć :D, a do tego nie zmieniam sejva odkąd się tu zarejestrowałem a nawet dłużej, czyli od hmm....Mniej więcej środka Grudnia 2008 roku.. Ciągle ta sama postać, ta sama mapa i ten sam sejv. Więc mam już troszku za sobą.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #140 dnia: Lipca 02, 2011, 11:32:53 »
    Co do czasu. Uważam, że powinien lecieć szybciej. Przejechanie przez całą krainę w kilka dni/tygodni to absurd. To powinno zajmować miesiące!
    Gdyby czas leciał szybciej to branie zamku/miasta głodem miałoby może jakiś sens. (bo czekać 30/90 dni przy obecnej prędkości - bezsens)

Rozwój. Pomysł ciekawy, nawet bardzo ale uważam, że to mogłoby przerosnąć TW, nie ufam Turaskom. ;)

Offline Maciek1105

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Lipca 02, 2011, 11:35:12 »
    W żadnym wypadku nie miałem na celu skarcenia Ciebie(Archimonde) za możliwość i chęć grania. Sam gram dużo i często. To co napisałem wcześniej to była niewinna ironia.

EMOsek masz rację, czas powinien płynąć szybciej przynajmniej podczas oblężeń.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #142 dnia: Lipca 02, 2011, 11:37:47 »
    Zgadzam się z Maćkiem... Rok 1750? Albo zadekowałeś się w zameczku na nocleg i czekałeś tam 500 lat, albo jesteś totalnym no-life. ;) Ja jak sięgnę pamięcią to nigdy w życiu nie miałem kampanii dłuższej niż 1100 dni, czyli... Trzy lata. A w tym momencie nudziłem się po prostu okrutnie, bo od 1010 dnia walczyłem już tylko z Khergitami. Na koniec kampanii ze wszystkimi Swadianami relacje po 50-70, dwa miasta, 6 zamków, 5 wsi, a więcej nie brałem, bo byłem już tak bogaty, że nie były mi potrzebne. 200 000 denarów, 3900 renomy, 34 level, łącznie około 2800 żołnierzy, plus 150 przy sobie. Hełm skrzydełkowy, couir builli, najlepszy łowca w Calradii, etc etc... Wymieniam to wszystko ponieważ wyjść z podziwu nie mogę, jakim cudem mogłeś grać 182 tysiące dni (zdążyłbym 182 razy podbić Calradię :D) i nie zanudzić się na śmierć.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #143 dnia: Lipca 02, 2011, 11:44:59 »
    To proste. Trochę podbiłem, odbiłem sobie z nawiązką koszty kampanii i braki w ludziach a potem wycofywałem się i pozwalałem właścicielom odzyskać co ich. I tak w kółko. Mogłem ich wszystkich zniszczyć w pół roku, ale postanawiałem im dawać drugą szansę (stad mam teraz nawyk dawania wrogowi drugiej szansy, przez który ciągle przegrywam w StarCraft'a 2 na internecie). Co to za zabawa rozgromić wroga od razu? Zabawa jest wtedy, kiedy dajesz mu drugą szansę, i trzecią i czwartą i patrzysz jak się męczy próbując Cie pokonać. A ty sobie spokojnie rośniesz w siłę. stopniowo wypełniasz strategię i plan. Cierpliwie, powoli i spokojnie. Wtedy jest zabawa :D
    Jacek Piekara

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #144 dnia: Lipca 02, 2011, 11:48:31 »
    Ok,to idąc Waszym tropem co do czasu itp....Latka lecą człowiek staje się coraz słabszy i wątlejszy...a więc gdzieś tak po (40?)latach (gry)co rok spada 1 punkt umiejętności. Samo władanie bronią może zostać, w końcu wojak napracował się i odpowiednio wytrenował.No ale to samo powinno sie tyczyć samych lordów i królów...a to chyba nie było by łatwe do wprowadzenia.Chodzi mi ogólnie o to aby tak utrudnić graczowi grę by cieszył się z 20 żołnierzy i jednej wsi,by czuł że w każdej chwili może wszystko łatwo stracić. Bo do tej pory gracz gdy miał wysoki level i  od groma wojska ...zwyczajnie zaczynał się nudzić. Ciekawie by było gdyby po pewnym czasie żołnierzom zachciało się buntu/podniesienia żołdu;) Bo tak to pokornie zarabiają tyle co mają mieć i reszta im lata. Powiedzmy sobie szczerze, człowiek gdy już się trochę uwalczy, narazi życie i ciągle żyje chce więcej zarabiać. To nie maszyny, niektórzy może maja rodzinę na utrzymaniu, jakieś plany. gracz nie jest kimś nadzwyczajnym ze sam dla siebie zbiera kasę a kompanom rzuca ochłapy. Co do morale...a co jeśli nasza drużyna jest mało liczna, w dodatku atakuje 100 przeciwnika, czyż będą mieli chęć do walki? A nawet jeśli to czy dadzą z siebie wszystko czy zwyczajnie odmówią udziału w bitwie?;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline nersal

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #145 dnia: Lipca 03, 2011, 01:08:17 »
    A może wiecie coś o planach ekipy z Taleworlds?
    Ja szukałem i nic nie mogłem znaleźć o ich jakiejkolwiek nowej grze w planach.
    Może za mało zarobili na m&b i teraz nie chcą wydawac nowych.

Ma ktoś może link do filmiku w którym pokazywana była fizyka warbanda?
    Ten ze skrzynką którą kopała jakaś postać.
    Być może będzie takie coś w nowej odsłonie gry.

Offline Maciek1105

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Lipca 03, 2011, 08:33:01 »
    Puki co nie ma nawet zapowiedzi nowej odsłony tej serii. Choć latka lecą, a w branży komputerowej rok to dużo. Więc może za rok lub dwa... należy wypatrywać zapowiedzi na róznych targach "growych" typu E3 i innych. To tam najpewniej ukażą sie pierwsze materiały. A co do tej wspomnianej przez nersala skrzynki. Pamiętam ten filmik. Twórcy chwalili się kupnem Havok'a i pokazywali jego możliwości. Mieli to zastosować w Warbandzie lecz dlaczego tego nie zrobili ..? Tego możemy sie już tylko domyślać

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #147 dnia: Lipca 03, 2011, 10:20:51 »
    Już to sobie wyobrażam, rzucanie beczek z olejem na oblegających zamek, albo rzucanie przez cywilów w mieście czym popadnie w agresorów xp
    (click to show/hide)

Offline Twinfire

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #148 dnia: Lipca 03, 2011, 12:23:21 »
    W "trójce" ( albo dwójce jeśli założymy że Warband to nie 2 część ) obowiązkowo musi być użyty nowy silnik graficzny, ileż to można jechać na tym samym.
    - Fajną opcją może być również tworzenie własnych jednostek na potrzeby własnego królestwa, tak aby twoje królestwo miało własne jednostki, a nie cudze
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #149 dnia: Lipca 03, 2011, 13:07:48 »
    Albo dozbrajać obecne np dasz zbroje płytową i taka jedna starcza na 10 rycerzy a żeby mieć na 11 to musisz dać drugą zbroje płytową :D
    (click to show/hide)