Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646214 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2055 dnia: Czerwca 08, 2013, 17:43:57 »
    ale masz manufaktury?

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #2056 dnia: Czerwca 08, 2013, 18:45:52 »
    A kiedy ostatnio szkoliłeś zarządcę i starszych wiosek? Bo może nie wyświetlają Ci się wszystkie ulepszenia z powodu niewystarczającego wyszkolenia zarządcy?

A ogólnie, bierz jeńców, łap "obrażalskich" lordów do niewoli, rób bitwy o dużej stawce renomy, no i te nieszczęsne turnieje (ja tam się cieszę jak akurat mam turniej). Bo na wielką kasę nie ma sposobu, tu obowiązuje zasada "grosz do grosza..." :p Ja mam tygodniowo -15 000 denarów, a dorobiłem się 900000 denarów, mając 100 dni wcześniej dług.

Jeszcze do tego możesz podnieść koniunkturę, organizując turniej (ale to w sumie przyniesie więcej strat, jeśli kilka razy dziennie będziesz je organizować), i otwierać szlaki handlowe jeśli będziesz miał odpowiednie wydarzenie w mieście (podniesie to koniunkturę o jeden stopień, a jak nie podniesie to wczytaj i spróbuj ponownie).

No i jeszcze pytanie: jaki masz garnizon i ile przywództwa (tzn, nie musisz odpowiadać na forum, tylko sobie sprawdź :p). Do garnizonu warto szkolić pendorczyków, bo są tani, a do tego celu spokojnie wystarczą. Jeśli chcesz oszczędzić, unikaj wszelkiej maści najemników, berserkerów (wysoki poziom), możesz także werbować wojowników kobry z jeńców, bo to chyba najbardziej "opłacalna" kawaleria, jeśli chodzi o stosunek cena/jakość.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2013, 19:00:51 wysłana przez Czarnoksiężnik z Angmaru »

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2057 dnia: Czerwca 08, 2013, 19:23:46 »
    A kiedy ostatnio szkoliłeś zarządcę i starszych wiosek? Bo może nie wyświetlają Ci się wszystkie ulepszenia z powodu niewystarczającego wyszkolenia zarządcy?

A ogólnie, bierz jeńców, łap "obrażalskich" lordów do niewoli, rób bitwy o dużej stawce renomy, no i te nieszczęsne turnieje (ja tam się cieszę jak akurat mam turniej). Bo na wielką kasę nie ma sposobu, tu obowiązuje zasada "grosz do grosza..." :p Ja mam tygodniowo -15 000 denarów, a dorobiłem się 900000 denarów, mając 100 dni wcześniej dług.

Jeszcze do tego możesz podnieść koniunkturę, organizując turniej (ale to w sumie przyniesie więcej strat, jeśli kilka razy dziennie będziesz je organizować), i otwierać szlaki handlowe jeśli będziesz miał odpowiednie wydarzenie w mieście (podniesie to koniunkturę o jeden stopień, a jak nie podniesie to wczytaj i spróbuj ponownie).

No i jeszcze pytanie: jaki masz garnizon i ile przywództwa (tzn, nie musisz odpowiadać na forum, tylko sobie sprawdź :p). Do garnizonu warto szkolić pendorczyków, bo są tani, a do tego celu spokojnie wystarczą. Jeśli chcesz oszczędzić, unikaj wszelkiej maści najemników, berserkerów (wysoki poziom), możesz także werbować wojowników kobry z jeńców, bo to chyba najbardziej "opłacalna" kawaleria, jeśli chodzi o stosunek cena/jakość.
    Zapomniałem napisać że jestem lodem Księstwa D'Sharu zarządcę i starszych wiosek wyszkoliłem a i mam ponad 700 woja nie liczyłem tych którzy są przy mnie wojsko składa się z d'shorskich wojaków zacząłem trochę oddawać wojaków z garnizonu szlachetnym rycerzom którzy patrolują moje miasto ale boję się że jak będzie wojna to miasto stanie się łatwym celem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2058 dnia: Czerwca 08, 2013, 21:37:00 »
    Lepiej nie oddawać ludzi patrolom, lepszy z nich będzie pożytek, jeśli "zużyjesz" ich w bitwach. Bo patrole i tak w końcu zostaną pokonane. No chyba, że z tymi finansami rzeczywiście jest tak krucho.

Jeśli masz w garnizonie 700 ludzi to miasto raczej nie będzie łatwym celem, chyba że to w większości rekruci. Ale pisałeś o "wojakach", więc podejrzewam, że chodzi głównie o D'sharskich wojowników.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2059 dnia: Czerwca 09, 2013, 08:04:33 »
    Lepiej nie oddawać ludzi patrolom, lepszy z nich będzie pożytek, jeśli "zużyjesz" ich w bitwach. Bo patrole i tak w końcu zostaną pokonane. No chyba, że z tymi finansami rzeczywiście jest tak krucho.

Jeśli masz w garnizonie 700 ludzi to miasto raczej nie będzie łatwym celem, chyba że to w większości rekruci. Ale pisałeś o "wojakach", więc podejrzewam, że chodzi głównie o D'sharskich wojowników.
    to jest mój garnizon http://przeklej.net/image_details/102261.html

Offline huth

« Odpowiedź #2060 dnia: Czerwca 09, 2013, 12:12:31 »
    Na wcześniejszej wersji dało się tak zrobić, żeby patrole miały po 1000 ludzi, na TW jest zapis rozgrywki przez gracza, co się na to porwał i jeszcze więcej - bo bez lordów...

Offline VebVe

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2061 dnia: Czerwca 09, 2013, 13:01:15 »
    Mam problem. Pokonałem armie kultu, złapałem przywódczyni (taka łysa laska) i wypuściłem ją w zamian za to że nigdy nie wróci i da mi swoją zbroje. Nie dość że nie dostałem zbroje to 10 minut później zrobiła nową armie. Coś zrobiłem źle? Może trza było wziąć 50.000 okupu.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2062 dnia: Czerwca 09, 2013, 13:50:23 »
    Mam problem. Pokonałem armie kultu, złapałem przywódczyni (taka łysa laska) i wypuściłem ją w zamian za to że nigdy nie wróci i da mi swoją zbroje. Nie dość że nie dostałem zbroje to 10 minut później zrobiła nową armie. Coś zrobiłem źle? Może trza było wziąć 50.000 okupu.
    nie wiem za bardzo bo nigdy nie walczyłem z kultem węża ale chyba nie ma takiej opcji że by wypuścić więżnia za zbroje a co do tego że wruciła to wcale nie dziwne ja też tak miałem.

HUtH moje patrole mają po 500 woja i to są rycerze zakonni a co do tych pieniędzy to nie mam pojęcia jak zarobić na zdjęciu mam ponad 800 już zjechałem do 600 i wraz mam 5000tyś.na minusie jak zejdę jeszcze niżej to już po mieście

Offline mogart

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2063 dnia: Czerwca 09, 2013, 13:58:55 »
    VebVe
    Ta opcja wypuszczania unikalnych więźniów daje dostęp do ich sprzętu dla zakonu, który możesz założyć (własnego a nie już istniejących) a nie dla twojej postacii. Zbroje będą widoczne w czasie wyboru sprzętu dla rycerzy.

Offline huth

« Odpowiedź #2064 dnia: Czerwca 09, 2013, 16:45:21 »
    mk1 <- Masz te manufaktury w końcu czy nie? Te co się kupuje u guild mastera w miastach

A poza tym to jest prosta ekonomia:
    1. Mam dużo woja, ale nie mogę go utrzymać
    2. nie mogę dużo zrobić, żeby mieć więcej kasy
    3. nie chcę się też pozbyć wojska
    4. ...
    5. to może podbiję inne miasto, żeby mieć kasę i żeby mi wojsko poginęło, ale się chociaż na coś przydało?

A tak w ogóle, skoro masz już miasto, to pora na własne państwo... zdobądź coś jako lord d'Sharu(najlepiej miasto), poproś o to władcę, jak da, to powtórz z kolejnym lennem, a jak nie to buntuj się(zachowujesz wtedy wszystko co masz)

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2065 dnia: Czerwca 09, 2013, 20:06:16 »
    mk1 <- Masz te manufaktury w końcu czy nie? Te co się kupuje u guild mastera w miastach

A poza tym to jest prosta ekonomia:
    1. Mam dużo woja, ale nie mogę go utrzymać
    2. nie mogę dużo zrobić, żeby mieć więcej kasy
    3. nie chcę się też pozbyć wojska
    4. ...
    5. to może podbiję inne miasto, żeby mieć kasę i żeby mi wojsko poginęło, ale się chociaż na coś przydało?

A tak w ogóle, skoro masz już miasto, to pora na własne państwo... zdobądź coś jako lord d'Sharu(najlepiej miasto), poproś o to władcę, jak da, to powtórz z kolejnym lennem, a jak nie to buntuj się(zachowujesz wtedy wszystko co masz)
    u mistrza guildi kupiłem ziemię a co do podbicia miasta to nie ma szans Księstwa D'Sharu jest podbite (prawie) a poza tym nie toczymy żadnej wojny już od  1,5 miesiąca

Offline huth

« Odpowiedź #2066 dnia: Czerwca 09, 2013, 23:20:20 »
    No to skoro D'Shar jest prawie podbite, to przecież tylko dla ciebie lepiej, żeby się zbuntować i założyć własne państwo?
    A wojnę można jakoś wywołać... jest quest od lorda i pewnie inne sposoby także, na wiki o tym musi być.

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2067 dnia: Czerwca 09, 2013, 23:26:24 »
    Ten quest z wojna to sciema. Ja jakos nigdy po nim wojny nie mialem.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2068 dnia: Czerwca 09, 2013, 23:31:05 »
    Ktoś właśnie pisał o legionie strachu, a ja mam takie pytanie: czy jeśli kult węża ma u mnie siłę militarną jako "zmiażdżony", to może się jeszcze pojawić ten legion? Bo jeszcze nigdy się u mnie nie pojawił, tylko kiedyś gdy używałem infinite camp, aby coś sprawdzić. Poza tym wie ktoś co można odblokować dla zakonu od Maltese za puszczenie jej wolno? Bo na wiki szukałem i nigdzie tego nie ma.

Zwiadowca - ten quest to nie ściema, on polega na prowokacji. Królestwo może odpowiedzieć na tą prowokację lub nie.

Offline huth

« Odpowiedź #2069 dnia: Czerwca 09, 2013, 23:46:42 »
    Ten quest z wojna to sciema. Ja jakos nigdy po nim wojny nie mialem.
    a ja miałem :P