Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646310 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mogart

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2100 dnia: Czerwca 13, 2013, 19:42:27 »
    Ten który atakuje razem z rycerzem nazywa się hired assasin. Może też atakować razem z rycerzem świtu. A wygląda chyba jak ten upierdliwy pijak (nie pamiętam dokładnie chwilowo mam dość wb i od jakiegoś czasu nawet go nie odpalałem).

Offline Brasydas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2101 dnia: Czerwca 16, 2013, 17:47:31 »
    Witam, mam małe pytanie.
    Jak stać się przywódcą zakonu? Jest takie coś w achievementach i nie wiem jak się do tego dobrać;D

Offline mogart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2102 dnia: Czerwca 17, 2013, 08:13:36 »
    Cześć
    Żeby zostać przywódcą zakonu musisz:
    1. Wstąpić do zakonu (w mieście w którym już jest komandoria bądź w warowni lub mieście w której sam komandorię zakonu zakładałeś idziesz do komnat lorda i z rycerzem zakonnym rozmawiasz o wstąpieniu do zakonu)
    2. Będąc członkiem zakonu wykonujesz dla niego zadania (te same co na stosunki z zakonem tyle że teraz rośnie ci ranga w zakonie - jaką już osiągnąłeś sprawdzasz w raporcie dotyczącym twojej postaci)
    3. W pewnym momencie (nie wiem kiedy bo sam jeszcze do tego momentu nie doszedłem) uruchamia się zadanie ze zdobyciem zamku dla zakonu. Po jego zdobyciu i oddaniu zakonowi zyskujesz chyba rangę honorowego Wielkiego Mistrza.
    To chyba tyle.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2103 dnia: Czerwca 19, 2013, 13:40:48 »
    czy da się zwiększyć prędkość broni gdzieś czytałem chyba HUtH napisał że zmniejszył prędkość to i może da radę zwiększyć

Offline mogart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2104 dnia: Czerwca 19, 2013, 15:07:31 »
    Da się zwiększyć prędkość broni i nie tylko to. Musisz item editorem otworzyć plik itemkinds1 moda i tam zmieniasz prędkość, obrażenia i inne rzeczy związane z bronią itp.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2105 dnia: Czerwca 19, 2013, 17:06:29 »
    ^ Dokładnie to Morgh's Editorem

Offline mogart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2106 dnia: Czerwca 19, 2013, 18:05:33 »
    Item editor wystarcza (wiem, bo sam coś tam grzebałem i teraz konie przy headshotcie z duskfalla dostawały po 350 punktów obrażeń :D). Morgh tools jest chyba wygodniejszy, z tego co czytałem, bo ma kilka edytorów zebranych razem. Ale do prostej edycji plików tekstowych dla takiego małego żuczka jak ja item i troop editor wystarczają, a mają ten plus, że do edycji plików z m&b też się nadają.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2107 dnia: Czerwca 19, 2013, 20:15:36 »
    Item editor wystarcza (wiem, bo sam coś tam grzebałem i teraz konie przy headshotcie z duskfalla dostawały po 350 punktów obrażeń :D). Morgh tools jest chyba wygodniejszy, z tego co czytałem, bo ma kilka edytorów zebranych razem. Ale do prostej edycji plików tekstowych dla takiego małego żuczka jak ja item i troop editor wystarczają, a mają ten plus, że do edycji plików z m&b też się nadają.
    a skąd to pobrać do warbanda 1.153 jest tego dużo i nie chcę pobrać złego i coś popsuć

Offline mogart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2108 dnia: Czerwca 19, 2013, 20:31:17 »
    W dziale modding jest temat "narzędzia dla moderów" - tam w pierwszym poscie linki do tematów na taleworldforum (chyba dobrze zapisałem nazwę;)) - tam znajdziesz linki do najbardziej aktualnych wersji edytorów. Troop editor i item editor tu na forum przypisane są do m&b ale mnie działają na wb w wersji 1.153. Morgh's tool są tylko na wb.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2109 dnia: Czerwca 20, 2013, 08:47:02 »
    W dziale modding jest temat "narzędzia dla moderów" - tam w pierwszym poscie linki do tematów na taleworldforum (chyba dobrze zapisałem nazwę;)) - tam znajdziesz linki do najbardziej aktualnych wersji edytorów. Troop editor i item editor tu na forum przypisane są do m&b ale mnie działają na wb w wersji 1.153. Morgh's tool są tylko na wb.
    udało się i przepraszam że nie w tym dziale

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #2110 dnia: Czerwca 20, 2013, 13:38:48 »
    Po krótkiej przerwie wróciłem do tego moda. Król Gregory wyszczuplił się na osę i wstąpił do zakonu, który jest zakazany w jego kraju.

(click to show/hide)

Innym razem założył hebanowych :)

(click to show/hide)

Co do "modyfikowania moda", to mi by się przydało częstsze pojawianie się armii. Pytam wszystkich po drodze o plotki a jakieś armie pojawiają się u mnie tylko przy tygodniowym rozliczeniu, po kilku wczytaniach. Chociaż podobno zbyt duża liczba oddziałów na mapie powodowała w wersjach na M&B crashe po 500 dniu, ale to chyba dotyczyło tych mniejszych oddziałów.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2111 dnia: Czerwca 20, 2013, 17:50:19 »
    Po krótkiej przerwie wróciłem do tego moda. Król Gregory wyszczuplił się na osę i wstąpił do zakonu, który jest zakazany w jego kraju.

(click to show/hide)
    Lol, wrzuć to na forum na TW :P

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #2112 dnia: Czerwca 20, 2013, 21:45:05 »
    Tylko tam z początku nie będą wiedzieć co to jest "Zakon Sokoła", ale to już po stroju widać o co chodzi :) A tak pozostając przy tłumaczeniach nazw zakonów, sprawdźcie sobie jak tłumacz google tłumaczy "The Ebony Gauntlets".
    (click to show/hide)
    .

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #2113 dnia: Czerwca 21, 2013, 11:00:41 »
    Zaiste ciekawe tłumaczenie ma wujek Google...

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #2114 dnia: Czerwca 22, 2013, 16:45:50 »
    Witam

Mod ma nową mapę co jest dla mnie wystarczającym plusem by w niego zagrać,Ma także wiele fajnych zbroi itp.