Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646310 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #1980 dnia: Maja 13, 2013, 17:17:36 »
    A jak wybierałeś przy tworzeniu postaci na początku? Syn szlachcica, giermek itp czy inaczej?

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #1981 dnia: Maja 13, 2013, 17:20:14 »
    Zauważył ktoś, że lew na herbie Sarleonu leży brzuchem do góry, jakby zdechł, zamiast stać na czterech łapach?

Poza tym dziwna sprawa - jeden lord Sarleounu ma u mnie zawsze 30 - 40 pendorskich szarych łuczników.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #1982 dnia: Maja 13, 2013, 17:26:08 »
    Nic nie dziwne Czarnoksiężniku..ja od Sarleonu odbijałem pendorskich szlachciców. Sami łucznicy robia niezłą sieczke..co dziwne stary maja lepsze przed ulepszeniem niż zwiadowcy srebrnej mgły.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1983 dnia: Maja 13, 2013, 17:28:20 »
    I zbroje przy okazji też - heraldyczne dają chyba 48/15, a te srebrne koszulki 1/41/13 o ile dobrze pamiętam.

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1984 dnia: Maja 13, 2013, 17:30:36 »
    Ale mgiełki ulepszysz, pendorskich szarych..nie...dlatego chyba zakon lepiej założyć.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1985 dnia: Maja 13, 2013, 17:36:37 »
    Według mnie, to głównie wyposażenie decyduje o jakości jednostek, a ulepszać można tylko statystyki (z tego co na razie widziałem). Więc z zakonników - pieszych dystansowców prędzej bym wziął hebanowe rękawice. Tak mi właśnie trochę brakowało dobrych strzelców gdy dostałem legionistów i marinusów do zdobycia renomy. Mają oszczepy, owszem, ale to nie to samo co kusze oblężnicze...

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1986 dnia: Maja 13, 2013, 17:41:17 »
    Hebanowi sa super..i ci sierżanci z młotami..ogłuszaja jak złoto...kasy mi nigdy nie brakowało jak miałem rekawiczki.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1987 dnia: Maja 13, 2013, 17:45:13 »
    I dodatkowa zaleta piechoty - porządek. Kawalerzyści mają zły nawyk schodzenia z koni, poza tym, gdy każę im atakować, zawsze kilku głupków pojedzie nie tam gdzie trzeba (np. w formację halabardników). Więc jeśli kiedyś będę miał tyle kasy aby założyć własny zakon i go utrzymać, będzie to mix kuszników i halabardników :P

Offline Wismerin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1988 dnia: Maja 13, 2013, 18:42:11 »
    A jak wybierałeś przy tworzeniu postaci na początku? Syn szlachcica, giermek itp czy inaczej?

Syn wojownika z tego co pamiętam.

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1989 dnia: Maja 14, 2013, 15:15:17 »
    Ja na początek wybierałem syn kupca to miałem podobny problem sztandaru nie miałem nawet jak zostałem królem. Później wziąłem syna szlachcica i sztandar dostałem na samym początku.

Offline Wismerin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1990 dnia: Maja 14, 2013, 20:19:21 »
    Który zakon jest lepszy, Legion Cienia czy Zakon Gryfa?
    Zastanawiam się nad dołączeniem do Legionu bądź utworzenia tego drugiego.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1991 dnia: Maja 15, 2013, 21:20:44 »
    Mój mały test powinien Ci trochę rozjaśnić: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.1920
    Chociaż oba zakony na pewno będą dobre i nie ma między nimi przepaści, z tym że:
    (click to show/hide)

Mam takie dwa pytania odnośnie szkolenia ludzi we własnym zakonie.

1) Czy wysyłając towarzysza na misję szkoleniową, można mieć jakiś wpływ na to, czego będzie on uczyć zakonnych? Np. Ja wysłałem sir Jolecyna, który ma 7 jeździectwa, ale po powrocie nie podszkolił moich rycerzy w jeździectwie ani o jeden punkt (oczywiście podszkolił ich w innych umiejętnościach).

2) Czy NPC mogą szkolić zakonnych tylko do takiego stopnia na jakim sami są wyszkoleni? Wydawałoby się to logiczne, ale np. wspomniany wcześniej sir Jolecyn wyszkolił moich ludzi do siły na poziomie 30, sam mając 29 (moje pytanie dotyczy umiejętności, jak wytrzymałość, siła naciągu itd).

A tak poza tym, czy przypadkiem nie jest wymagana nowa kampania w wersji 3.611, aby ceny i czas ulepszenia wyposażenia jednostek zakonnych stanowiły 1/3 tego co w 3.6? Gram na zapisie rozpoczętym w 3.6 i najlepsze zbroje wymagają około 100 dni i 150 000 denarów.
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2013, 08:17:03 wysłana przez Czarnoksiężnik z Angmaru »

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1992 dnia: Maja 17, 2013, 12:58:07 »
    1) Nie masz żadnego wpływu na to co będzie szkolił.

2) Może szkolić powyżej swojego poziomu. U mnie Donavan mając siłę 20 i wytrzymałość  5 wyszkolił mój zakon do siły 35 i wytrzymałości 10.

3) Tego niestety nie wiem.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1993 dnia: Maja 17, 2013, 15:29:24 »
    Zrobiłem szybko nową kampanię i korzystając z cheatmode zdobyłem miasto i wszystkie wymagania aby utworzyć własny zakon. Ceny nadal te same. A to dziwne, bo na talewords (http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=267392.0) są zdjęcia z przedpremierowej wówczas wersji 3.6 (wiadomość wysłana 26 marca) i są tam na zdjęciach ceny takie jak u mnie.

Tak jeszcze w sprawie mojego pierwszego pytania: wie ktoś może, kiedy losują się umiejętności w jakich są szkoleni zakonni przez towarzysza. Chodzi mi o to czy następuje to np. tuż przed jego powrotem, czy może wcześniej?

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1994 dnia: Maja 19, 2013, 12:02:20 »
    Wie ktoś może od czego zależą podatki z zamku i wsi? Wieś mi prawie nic nie daje, to rozumiem bo jest ciągle najeżdżana ale zamek(przynależący do tej wsi) wygenerował dochód 300 denarów -.- Dlaczego tak mało? Jak moge powiekszac dochody moich włości? Jakieś questy, coś? chciałbym mieszkać na bogatych ziemiach :D