Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 650131 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #1995 dnia: Maja 19, 2013, 21:02:34 »
    Wie ktoś może od czego zależą podatki z zamku i wsi? Wieś mi prawie nic nie daje, to rozumiem bo jest ciągle najeżdżana ale zamek(przynależący do tej wsi) wygenerował dochód 300 denarów -.- Dlaczego tak mało? Jak moge powiekszac dochody moich włości? Jakieś questy, coś? chciałbym mieszkać na bogatych ziemiach :D
    to zależy od koniuktury zwiększasz ją budując ulepszenia a w miastach możesz zrobić turniej
    Follow the damn train CJ

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1996 dnia: Maja 20, 2013, 21:37:16 »
    Dobrze tylko jak w praktyce zwiekszac dochod swojej posiadlosci? Ja mam 500denarow na tydz a inni nawet 6tys z jednego zamku!!! Jak osiagnac taki wynik? W zamku wszystkie ulepszenia wybudowane :)

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1997 dnia: Maja 21, 2013, 07:45:19 »
    Z tego co wiem o z zamku nie zarobisz. Największe dochody są z wiosek i z miast. Szczerze mówiąc zawsze miałem ten problem. A jak masz za dużo zamków to jeszcze kasę z nich tracisz...  Kasa to głównie z warsztatów, jeńców, turniejów i sprzedanych rzeczy.

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #1998 dnia: Maja 21, 2013, 08:43:06 »
    Ostatnio w tym temacie pojawiło się trochę narzekań na kasę (a raczej jej brak), więc mogę podzielić się krótkim sposobem na szybkie zarabianie. Pewnie wielu już go odkryło, ale i tak napiszę. Zatem, jak nietrudno zauważyć, istnieje następująca reguła - im mniej mamy ludzi w oddziale, tym większy łup po bitwie. Można w takim razie, od czasu do czasu, zostawić całe wojsko w jakimś garnizonie i razem ze swoimi towarzyszami zapolować na pomniejsze spawny. Polecam wycieczkę pomiędzy Marleons, a Avendorem - kręci się tam pełno hołoty, na którą zwykle pewnie nikt nie zwraca uwagi (bo są za szybcy i nie warto ich atakować [dużą armią]). Warto jednak zauważyć, że w każdej takiej grupce znajduje się 1 lub 2 nikczemnych rycerzy (to już, według mnie małe przegięcie - ktoś z ich wyposażeniem raczej nie szlajałby się z grupą obdartusów) i kilku nikczemnych giermków. Gdy mamy oddział 10 ludzi, sami zostaniemy przez nich zaatakowani, więc nie trzeba się uganiać i tracić czasu. Poza tym, mając trochę szczęścia i kogoś z wysoką umiejętnością plądrowania, można natrafić w łupach na takie skarby jak Noldorski łuk kompozytowy, półtoraręczny miecz runiczny, czy konia bojowego otchłani. Wszystkiego oczywiście nie polecam zbierać, ale ustalić sobie limit wartości, np. od 300 - 400 denarów ceny zakupu. Polecam też walczyć z oddziałami heretyków, ogłuszać heretyków powołanych, a jak ktoś chce także magnusów (nie wiem czy to prawda, ale podobno za ogłuszonego przeciwnika nie dostaje się ekwipunku [to akurat byłoby logiczne], ale heretycy powołani i tak mają beznadziejny, a jako jeńcy są drożsi od magnusów). Nie polecam tego oczywiście jako stałego źródła dochodu, bo takie zarabianie szybko się nudzi, ale od czasu do czasu można zrobić taką małą wyprawę. A w zupełnie kryzysowej sytuacji pozostaje arena i czekanie aż wylosuje się łuk :)

Mam jeszcze trzy pytania:

1) Bardziej opłaca się wysyłać towarzyszy na jedno miesięczne szkolenie, czy na cztery, tygodniowe? Chodzi o to, czy "możliwości szkolenia" im się marnują i czy po jakimś czasie przestaną coś dawać szkolonym zakonnym?

2) Ile trzeba mieć relacji z Noldorami, aby ten kupiec w Elacrai zdradził sekrety wytwarzania ich przedmiotów?

3) Co to za tajemna nagroda za wygranie pojedynku u noldorów? - Gadam z tą babką po wygranej walce i mówi do mnie "zostałeś nagrodzony". Sprawdzam biegłości w broniach, atrybuty, umiejętności, pieniądze, ale tam nic się nie zmienia.

I jeszcze taki mały sposób na renomę i szybkie wyszkolenie oddziału, ale to już jest wykorzystywanie pewnej niedoróbki i nie wiem czy nie ma później jakichś konsekwencji. W każdym razie, sposób tylko dla desperatów i to takich, którzy mają własny, niedawno założony zakon. Od czasu do czasu zakony, także zakon gracza tworzą war party. Można zaatakować oddział wojenny własnego zakonu, a nie jest to szczególnie trudne, gdy jest on "świeży" - a stawka renomy jest obliczana tylko na podstawie stosunku sumy poziomów przeciwników do sumy poziomów oddziału gracza, więc będzie dosyć wysoka. Podobnie ilość doświadczenia na oddział będzie ogromna, nie tylko za samą bitwę, ale też za pokonanych przeciwników. Cena jaką płacimy za taki niegodny czyn to tylko -4 do relacji z własnym zakonem, ale od początku ma się 100 więc to niewielka różnica. Ale ja tam i tak wolałem nie zapisywać.
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2013, 09:28:43 wysłana przez Czarnoksiężnik z Angmaru »

Offline Kinro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1999 dnia: Maja 21, 2013, 20:12:45 »
    1. Kiedyś już pisałem, że tego systemu nie da się ogarnąć. Najłatwiej zauważyć, że staty zastępują się nawzajem z każdym treningiem
    2. Nie wiem, ale starczy mieć chyba własny zakon i +30
    3.. Biegłość w walce danego treningu. Większy level: więcej biegłościowego "expa"
    Życie jest jak śmierć.
    Tylko... nie do końca...

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2000 dnia: Maja 21, 2013, 21:51:11 »
    Dzisiaj właśnie odblokowałem noldorskie przedmioty dla zakonu i trzeba mieć z nimi co najmniej 70 relacji. Zadając to pytanie miałem 59 relacji i jeszcze nie mogłem otrzymać tych sekretów wytwarzania przedmiotów. Co dziwne - kilka noldorskich itemów już od początku jest dostępnych, np. hełm noldorskiego rycerza (60 pancerza), a te odblokowane czasami są nawet gorsze (np. hełm noldorskiej piechoty, ochrona 54 i do tego strasznie brzydki - już lepiej wziąć ten kierkguarda, bo jest o wiele tańszy i daje tylko o 1 mniej ochrony). Ale wszystkiego i tak nie odblokowałem, może to się odblokowuje tak etapami. Bo właściwie to zależy mi tylko na nieustraszonym rumaku i łuku kompozytowym (już odblokowany), a wszystkie zbroje oprócz takich dwóch wyglądają niezbyt ładnie i nie dają znacznie więcej ochrony niż seryjne (np. straconej nadziei, zdobiona srebrem). Chyba nie trzeba też mieć własnego zakonu, aby odblokować noldorskie przedmioty.

Co do trzeciego pytania - pewnie biegłość w łukach wzrosła mi o niepełny punkt, bo mam już 360 (czyli trochę trzeba czekać aż wzrośnie chociażby o jeden punkt).

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2001 dnia: Maja 26, 2013, 15:42:32 »
    Jaka wg was jest najlepsza piechota do zdobywania zamkow/miast? Oprocz hebanowych! U mnie huskale, kuneguardzi i legionisci wymiekaja jesli chodzi o zdobywanie nowych obiektow z tego co widze.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2002 dnia: Maja 26, 2013, 18:04:11 »
    Nie próbowałem wszystkich, ale podczas zdobywania twierdzy kultu węża najbardziej popisali się u mnie huskarlowie. Legioniści też radzili sobie bardzo przyzwoicie, a ich oszczepy mogą się przydać do wstępnego oczyszczenia murów z obrońców (no chyba, że mowa o twierdzy kultu węża właśnie, bo tam obrońcy też mają te oszczepy).

Ale najlepsza jednostka do szturmów (pomijam Noldorów i nieustraszonych poszukiwaczy przygód, którzy są strasznie drodzy) to i tak Mattenheimscy ciężkozbrojni kusznicy. Można ich zdobyć jedynie od Mattenheimskich armii i bohaterów, ale warto. Nie trzeba wtedy nawet wchodzić na mury.

Kinro - pisałeś, że tego systemu szkolenia nie da się ogarnąć. Kilka rzeczy odkryłem i mogę się podzielić:

1) Losowanie umiejętności, atrybutów i biegłości odbywa się każdego dnia między 20, a 23 (tylko nie wiem, czy to jest zależne od godziny, kiedy wysłało się towarzysza na szkolenie). Czasami może się nie wylosować nic, czasami nawet kilka naraz (zależy to od szkolenia, ale także od sumy umiejętności, atrybutów i biegłości lub poziomu - tutaj nie jestem pewien).

2) Wyszkolenie jednostek można sprawdzać na bieżąco, nie trzeba czekać na powrót towarzysza. Dlatego jeśli komuś zależy na podniesieniu konkretnych umiejętności, może zapisywać o 20, zapisać w innym sejvie gdy pora dnia zmieni się na północ, przenieść się (ctrl + kliknięcie) do siedziby zakonu i sprawdzić wyszkolenie jednostek. Jeśli nie odpowiada - wczytać zapis z 20, jeśli odpowiada grać od tego z 23. Ale tak jak pisałem - nie jestem pewien, czy pora szkolenia nie zależy od pory wysłania towarzysza na to szkolenie.

Offline XArdin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2003 dnia: Maja 26, 2013, 18:36:31 »
    jest możliwość pobrania tego nie przez nexus? bo założenie tam konta jest płatne

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2004 dnia: Maja 26, 2013, 22:03:10 »
    Nie, nie jest płatne, nie wiem gdzieś to niby wyczytał...

Offline XArdin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2005 dnia: Maja 27, 2013, 15:12:07 »
    przy zakładaniu konta jest cennik od razu  za zwykłego usera jest 1 zł

Offline huth

« Odpowiedź #2006 dnia: Maja 27, 2013, 16:18:58 »
    Hmm może trochę to zmienili, ale... nie musisz zaznaczać żadnej opcji i dać 'create account', to jest takie podchwytliwe.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2007 dnia: Maja 28, 2013, 10:07:46 »
    Krótkie pytanie: co się dzieje z lordami pokonanej frakcji jeśli w menu obozu mam wyłączoną zmianę frakcji przez lorda? Poza tym, jeden lord Imperium ostatnio dziwnie się u mnie zachowuje - od dwóch tygodni siedzi w moim zamku i nie opuszcza go nawet gdy Imperium wypowie mi wojnę. Gdy próbuję go przekonać, aby dołączył do mojego królestwa, zgadza się bez problemu (mam tylko 14 pdr - nie wysyłam towarzyszy, aby głosili jakim to dobrym będę władcą, bo jakoś ciekawiej mi się gra, gdy pdr zdobywa się bardziej "zasłużonym" sposobem).

I jeszcze taka mała poprawka jak zdobywać kasę - po prostu pokonywać wszystkich przeciwników w okolicy Valonbray, ogłuszając ich. Za jeńców z całej grupki korsarzy dostajemy jakieś 5000 denarów, nie wspomnę już o Zakonie Świtu, bo tam za jeńców z jednej grupki można dostać 15000 - 20000 denarów. Ale to już trochę trudniejsze niż korsarze...

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2008 dnia: Maja 28, 2013, 16:55:13 »
    Jakie sa najlepsze jednostki do ogluszania?

Offline huth

« Odpowiedź #2009 dnia: Maja 28, 2013, 20:16:07 »
    Czarnoksiężnik <- nie mam pojęcia, pewnie na TW o tym jest napisane.

Zwiadowca <- Ogólnie ciężkokonni, bo przy szarży mogą ogłuszyć, a wśród nich ci z drzewka Manhunterów, Sarleońscy rycerze, bo mają młoty i maule, z piechoty również jakaś piechota niższego poziomu(maule) oraz zbrojni Hebanowej Pięści i Pendorscy piesi rycerze(obie mają polehammer).
    Ale najlepsi i tak zawsze będą towarzysze oraz gracz, młoty(btw lepszy jest ten tańszy młot niż ten złoty, ze względu na długość), maule, turniejowe włócznie, a najlepiej Doom Mace od Doomguides i dopływ jeńców zapewnony