A kiedy ostatnio szkoliłeś zarządcę i starszych wiosek? Bo może nie wyświetlają Ci się wszystkie ulepszenia z powodu niewystarczającego wyszkolenia zarządcy?
A ogólnie, bierz jeńców, łap "obrażalskich" lordów do niewoli, rób bitwy o dużej stawce renomy, no i te nieszczęsne turnieje (ja tam się cieszę jak akurat mam turniej). Bo na wielką kasę nie ma sposobu, tu obowiązuje zasada "grosz do grosza..." :p Ja mam tygodniowo -15 000 denarów, a dorobiłem się 900000 denarów, mając 100 dni wcześniej dług.
Jeszcze do tego możesz podnieść koniunkturę, organizując turniej (ale to w sumie przyniesie więcej strat, jeśli kilka razy dziennie będziesz je organizować), i otwierać szlaki handlowe jeśli będziesz miał odpowiednie wydarzenie w mieście (podniesie to koniunkturę o jeden stopień, a jak nie podniesie to wczytaj i spróbuj ponownie).
No i jeszcze pytanie: jaki masz garnizon i ile przywództwa (tzn, nie musisz odpowiadać na forum, tylko sobie sprawdź :p). Do garnizonu warto szkolić pendorczyków, bo są tani, a do tego celu spokojnie wystarczą. Jeśli chcesz oszczędzić, unikaj wszelkiej maści najemników, berserkerów (wysoki poziom), możesz także werbować wojowników kobry z jeńców, bo to chyba najbardziej "opłacalna" kawaleria, jeśli chodzi o stosunek cena/jakość.