Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Koszulka do Native 1.011/Tubylec ( koszulka dla WB )  (Przeczytany 57290 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jedes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Koszulka do Native 1.011/ Mod "Upadek Calradii"
    « Odpowiedź #45 dnia: Października 01, 2009, 17:04:45 »
    To już nie jest koszulka to ,,mod dla hardkorowców'' na pewno zagram w wersje 1.3 moda :) Powodzenia Rzezimieszek : )
    Edit: Jakiego Jedesa ? o co ci chodzi ?
    « Ostatnia zmiana: Października 01, 2009, 17:31:19 wysłana przez Jedes »

Offline cinekbi

• Użytkownik
    • M&B jest Bogiem a gra nałogiem xD CSS tez moze być
    « Odpowiedź #46 dnia: Października 01, 2009, 17:17:37 »
    Oj czepiasz sie szczegolow mi chodzi o ogolna modifikacje ;P i ja bardziej napewno zagram w 1.3 moda od Jedesa xD

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Października 01, 2009, 21:05:02 »
    Rzezimieszek mowiles ze w koszulce 1.2 chcesz wykorzystac pelne mozliwosci Native ale moglbys dodac do 1.3 jakichs kilka OSP xD. Muzyczke jak byc mial jaka ciekawa to terz mozna wrzucic zeby sie milej gralo :D. A od mnie to tyle ;]

PS: Trzymam kciuki za ta koszulke/mini moda :))

Według mnie ani OSP ani tym bardziej muzyka nie są potrzebne...
    Muzyki wszędzie jest na pęczki, samemu możesz sobie ją dobrać...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline cinekbi

• Użytkownik
    • M&B jest Bogiem a gra nałogiem xD CSS tez moze być
    « Odpowiedź #48 dnia: Października 02, 2009, 14:11:04 »
    A ty sie g... znasz i sie lepiej nie odzywaj. Własnie dodatki, muzyka tworza ten swojski klimacik ;) Nie moge sie doczekac kiedy wyjdzie 1.3...

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #49 dnia: Października 03, 2009, 18:04:12 »
    W "Upadku Calradii" (czyli poniekąd koszulce1.3 ) pojawią się i nowe modele, z muzyką raczej się wstrzymam. Modeli będzie dość dużo i nie ma sensu dodawać kolejnych plików do ściągania. Z ostateczną formą frakcji kalifatu się już uporałem, chociaż było ciężko. Większość źródeł na temat wojsk arabskich doby XI-XIV w. jest tak sprzeczna, że musiałem wiele rzeczy ukazać na wyczucie i dość umownie.
    Oto krótka zapowiedź zmian w jednostkach znanych z Native 1.011 :
    -jednostki kalifatu:
         drzewko jednostek arabskich
    a)plemieńcy - typowi poborowi z wiosek
    b)włócznicy - lekka piechota z włóczniami
    c)łucznicy - lekka formacja łucznicza, opiera swoje sukcesy o przewagę liczebną
    d)lekka jazda - jak sama nazwa mówi lekka jazda arabska
    e)farisowie - odpowiednik rycerza europejskiego, porównywalne uzbrojenie i pancerz ( bechter, kolczuga itd )
         drzewko jednostek niewolników
    a)gulamowie - czyli po prostu niewolnicy zakupieni z Europy i terenów azjatyckich
    b)mamelucy - dobrze wyszkoleni niewolnicy, typowa piechota
    c)tabar darijja - szkolona do walki toporami elitarna formacja mameluków, odpowiednik ciężkiej piechoty
    d)królewscy mamelucy - elita elit, doskonała jazda ( bechter, kolczuga ) o niesamowicie morderczych możliwościach łuczniczych, jej znanym z Native odpowiednikiem u Kergitów byłaby formacja kergickich doborowych łuczników konnych

Kalifat Ichamurski dostarczać będzie dwa typy jednostek, lecz gracz będzie mógł nająć tylko plemieńców, dostęp do drzewka niewolników będą mieć tylko możni ichamurscy. Jedynym sposobem na zdobycie mameluków dla gracza, będzie ich odbicie z niewoli. Mamelucy byli formacją wyjątkowo skuteczną w armiach arabskich tamtego okresu, lecz bardzo nieliczną. W szczytowym momencie ich rozwoju istniało paręnaście szkół, trenujących po 100 kandydatów. Z tych kandydatów tylko nieliczni mogli dostąpić zaszczytu stania się królewskim mamelukiem. Szkolenie ich było długie i bardzo drogie. Wszystko to postaram się oddać w realiach M&B. Mamelucy będą więc długo się szkolić, będą drodzy w utrzymaniu i będzie można wystawić tylko niewielką ich ilość.

Inne zmiany:
    - do drzewka rodockiego dochodzi formacja pikinierów, a po jej przeszkoleniu uzyskamy halabardników, formacje te nie będą używać żadnych tarcz
    - do drzewka kergickiego dochodzi formacja straży chana, będzie to cięższa forma lansjerów z Native
              zmiany w drzewku kobiet :
    - pojawią się siostry łuku, które będą formą rozwojową łowczyń
    - siostry miecza odzyskają status lekkiej jazdy, lecz nie będą miały pancerzy płytowych
    - pojawią się kochanki miecza, forma rozwojowa sióstr miecza i będzie to ciężka jazda ze zbroją płytową

Dojdzie też nowa grupa dezerterów i nowa grupa rabusiów, najemne formacje otrzymają swoje ukochane czarne łebki/salady. Generalnie będę się starał każdej lepszej jednostce dać sporo ciekawego i unikalnego sprzętu.

P.S. Barudokuku jeśli będę mógł z nich zrobić rzetelnych pikinierów, a nie tylko formę przejściową to chętnie dam pikinierów jako osobny rodzaj wojsk
    « Ostatnia zmiana: Października 03, 2009, 22:14:19 wysłana przez Rzezimieszek »

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #50 dnia: Października 03, 2009, 18:41:31 »
    Na początku gratuluję chęci i umiejętności do robienia moda! Jedna uwaga:

Cytat: Rzezimieszek
    - do drzewka rodockiego dochodzi formacja pikinierów, a po jej przeszkoleniu uzyskamy halabardników

Błagam, proszę i tak dalej: czemu wszyscy moderzy uznają halabardników za lepszy rodzaj pikinierów?! Proszę, rozszerz drzewko na pikinierów I halabardników, gdyż to zupełnie inny rodzaj walki!
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Domis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Października 04, 2009, 09:20:41 »
    Mogą być np włócznicy i rozwijać by się mogli na halabardników i pikinierów. Taka mała sugestia.
    Jeszcze chciałem dopowiedzieć, że może mógłbyś dodać janczarów? Nie wiem czy to ten okres, nie znam na tyle historii, ale przydała by się do niewolników piechota.
    « Ostatnia zmiana: Października 04, 2009, 09:26:50 wysłana przez Domis »

Offline 1zielony1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Października 04, 2009, 11:54:43 »
    Mam zapytanie czy płatnerz jest krawcem, czynie powinien robić ubrania z blachy nawet w królewskim mieście żeby nie kupić szło lepszego żelaza, może dodaj jakiś czarny rynek za 2x więcej kruszcu. Co do reszty to bardzo pracowite są dni..... dzięki za wkład , i dobrych pomysłów.

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Października 05, 2009, 16:51:50 »
    Co do janczarów to jest to troszkę późniejsza epoka niż ta znana z Native i mojego moda, który obejmuje czas 50 lat później. Zresztą jest to tak bogata tematyka, że trzeba byłoby zrobić osobny mod poświęcony samym janczarom. Sklepy będą zawierać troszkę bogatszy wybór, ale nadal będą to rzeczy o marnej jakości. Dla tych którzy są zaniepokojeni wizją mameluków w zbrojach płytowych, dwa screeny mameluka królewskiego:
    - najwierniejsi z wiernych w komnatach sułtana

- mameluk królewski przepędza niewiernego z terenów kalifatu

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #54 dnia: Października 05, 2009, 18:35:21 »
    No, no piękne screeny ;D Oby tak dalej to może wyjść coś naprawdę dobrego (choć zawsze tak było w Twoim wykonaniu ;D)

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #55 dnia: Października 05, 2009, 18:37:34 »
    Będą może jakieś nowe sceny?.
    Nie jest to trudne, a zapewne umili czas spędzony nad modem :).
    Pozdrawiam!.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Października 05, 2009, 18:44:53 »
    Ja również mam pytanko. Będą jakieś specjalne nowe bronie. Takie rzeczy naprawdę umilają rozgrywkę.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Sęku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Października 05, 2009, 20:16:24 »
    Super mini mod i świetny klimat;)
    Fajnie że go zrobiłeś;)

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Października 07, 2009, 16:40:59 »
    Oddziały najemników będą miały wreszcie ich słynne czarne salady. Jestem ciekaw waszej opinii, czy dobrze się prezentują:

- oddział trzech Najemnych Ostrzy który wybija z głowy atakującym głupie myśli

- "drogo kosztują, ale są tego warci"

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #59 dnia: Października 07, 2009, 17:17:39 »
    Śliczne salady,ale najlepsza jest ta zbroja,jedna z najładniejszych jakie widziałem.Powodzenia w dalszych pracach.