Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Koszulka do Native 1.011/Tubylec ( koszulka dla WB )  (Przeczytany 57295 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Koszulka do Native 1.011
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 28, 2009, 10:06:44 »
    Gram sobie, gram i powiem że wzrosła trudność.
    Tylko strasznie mnie smuci że moje oddziały mają lepszy ekwipunek ode mnie, ja nic sensownego nieznajde na polu bitwy a ludzie u mojego boku mają sprzęt dwa razy lepszy ode mnie !
    Normalnie szkoda że swoich tłuc niemożna -_-' i zbierać im sprzęt...
    Trzeba się natrudzić, koszulka fajna jak na koszulkę.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 28, 2009, 11:08:39 »
    Głównym założeniem koszulki było utrudnienie przemiany naszej postaci w jednoosobowego siewcę pożogi. Teraz sytuacja wygląda tak, że bez dobrego sprzętu chowamy się za naszymi oddziałami i jesteśmy prawdziwym dowódcą. Sytuacji nie poprawi mocno również lepszy pancerz, ponieważ obecni lordowie szybko odtwarzają wyższej jakości armie, i nawet rozbicie sporej ilości oddziałów nie skaże nas później na walkę z chłopami. Chciałem ukrócić samotne heroiczne rajdy, przynajmniej na początku kampanii, dlatego nasz sprzęt jest mizerny na starcie a walkę prowadzić muszą nasze jednostki :)
    Co do mojego przewidywanego czasu przemiany głównego bohatera w zabijakę, to myślę że nie nastąpi to wcześniej niż po 200 dniach gry ( wersja bardzo optymistyczna ), ale dlaczego to już nie powiem :)
    Co do ciekawostek... Podczas ostatnich testów widziałem ciekawą sytuację, gdy Sanjar Chan z 260 osobowym oddziałem naprawdę silnych jednostek ( 60 dzień gry ) ganiał całe zgrupowanie armii Rodoków. Zastanawiam się czy nie stworzyłem potwora...
    « Ostatnia zmiana: Września 03, 2010, 20:15:57 wysłana przez Rzezimieszek »

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 28, 2009, 11:49:05 »
    Mod fajny i trudny ale jak chciałeś stworzyć z koni "chabety" to trzeba było je trochę poprawić żeby wyglądały na chabete :/
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 28, 2009, 14:12:24 »
    Chciałem jak najmniej modyfikować zawartość Native 1.011, przynajmniej od strony grafiki. Dlatego chabety są tylko chabetami w parametrach :) Nie chcę tworzyć modu, tylko wykorzystać w pełni to co daje sam Native.
    Przy okazji przyszło mi do głowy, że najlepiej zobaczyć jak się sprawuje koszulka rozgrywając szybkie bitwy z Native. Proszę tylko pamiętać, że w nich gramy lordami, a oni mają i dobry sprzęt i dobre parametry...

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 02, 2009, 00:12:27 »
    Udostępniłem nową edycję koszulki o nazwie koszulka 1.2 Podsumowałem wszystkie usprawnienia koszulki w pierwszym poście wątku.
    Tutaj wspomnę tylko o usunięciu lordom i królom broni strzeleckiej do oblężeń. Dawała bug w czasie jazdy konnej lordów, więc wolałem się skupić na ich możliwościach walki w zwarciu. Pełny opis wszystkich usprawnień znajduje się w poście otwierającym wątek.
    « Ostatnia zmiana: Września 02, 2009, 01:17:47 wysłana przez Rzezimieszek »

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 02, 2009, 21:37:09 »
    Czytam co wprowadziłeś i bardzo mi się to podoba. Na pewno przetestuje i dam znać.

Dobra robota. Zachęcam do dalszej pracy.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 02, 2009, 22:03:55 »
    No. no praca pierwsza klasa jak na takie koszulki do native'a pracuj dalej, a może powstanie z tej koszulki coś wielkieego :D
    Bardzo dobra robota.Pozdrawiam

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 03, 2009, 20:09:21 »
    potwierdzam, udała się robota, ale lord Harisch i Valischin z Vaegirów mają tylko berdysz, a tego na koniu nie da się używac, więc biegają sobie konikiem i wymachują rękami jak cepem. Czy w następnym wydaniu możesz mu coś dodac?
    « Ostatnia zmiana: Września 03, 2009, 20:13:54 wysłana przez czeslav »

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 03, 2009, 22:22:56 »
    Czeslavie podejrzewam że masz koszulkę 1.1, ja wypuściłem koszulkę 1.2 parę dni po tym jak wykryłem te problemy z konnymi lordami. Do koszulki 1.1 wkradł się bug, dałem lordom broń strzelecką do oblężeń, ale potem te kusze blokowały im używanie broni siecznej konno. Usunąłem ten bug i dodałem sporo nowych ulepszeń. Myślę że jak weźmiesz koszulkę 1.2 nie powinno być już więcej żadnych przykrych niespodzianek ( link jest w pierwszym poście wątku ).
    W każdym razie testowałem obu lordów chwilę temu ( koszulka 1.2 ) przed wysłaniem posta i obaj walczyli dzielnie mieczykami na koniach :)

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 04, 2009, 17:21:24 »
    przed-przed wczoraj (3 dni temu) ściągnąłem z adresu w pierwszym poście

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 04, 2009, 18:43:42 »
    To był ostatni dzień koszulki 1.1 z bugiem konnych lordów. Teraz już wszystko powinno być w porządku.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 11, 2009, 21:34:25 »
    No, wreszcie "zainstalowałem" ta koszulkę i muszę powiedzieć że na 135% trudności to prawie HARDCORE :D Teraz boję się wyłożyć 100 denarów w turniejach, bandyci to wyzwanie, sklepy to jakieś domy mody dla kobiet itd. Tylko nie mogę zrozumieć tego pogorszenia koni :S
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 12, 2009, 00:39:50 »
    Sklepy postaram się polepszyć odrobinkę wraz z pakietem nowych modeli, ale to w nastepnej koszulce za ładnych parę dni ( praca w Wings zabiera trochę energii ). Co do koników, to ustawiłem im takie parametry :
    - juczny koń ( sumpter horse ) ==> jak sama nazwa mówi ma nieść bagaż, do wojaczki nie ma prawa się nadawać, służy nam tylko jako transport towarów ( jest spowolniony i mało zwrotny )
    - wierzchowiec ( saddle horse ) ==> w instrukcji jest opisany jako tani wierzchowiec o spokojnym chodzie, więc takim został w parametrach też :) ( jest spowolniony i mniej zwrotny )
    - koń stepowy ( steppe horde ) ==> typowy lekki konik stepowy, jest dość szybki i zwrotny, ale ma słabe parametry szarży i opancerzenia
    - rumak ( courser ) ==> z opisu w instrukcji wynika, że jest typowym koniem gońców i posłańców ( lekko przyspieszony, lecz niezbyt duża wartość pancerza i szarży )
    hunter ( hunter ) ==> jest to najwyższa klasa konia dostępna dla oddziałów, dość dobra szybkość, zwrotność i szarża

Chciałem by było widać różnicę między konikami zwykłych wojaków i lordów, w końcu w średniowieczu byle kogo nie było stać na rumaka, dlatego obie najwyższe klasy zarezerwowałem dla królów i ich najpotężniejszych lordów.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 12, 2009, 15:37:20 »
    Jak się rano obudziłem pomyślałem jak by koszulke zmieszać z The rich population of Calradia i z SoD'em co by z tego wyszło hmmm...
    z TrpoC było by że w wioskach rekrutuje się farmersów :D ale już np. z kolczugą itp.
    z SoD'a mogło by być ulepszanie jednostek ale nie w zamkach czy miastach ale np. na training groundzie
    a z Koszulki cała reszta :D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 12, 2009, 16:54:14 »
    Z tą Swadią to przesadziłeś :/ Przed chwilą 2 Swadiańskich lordów rozwaliło 5 Vaegirskich i 1 Khergickiego + moje skromne 12 ludzi. Rabusie tak jak mówiłeś są łatwi, leśnych bandytów jeszcze da się pokonać ale górskich? W życiu! Do korsarzy boję się podejść a stepowi robią miazgę czasem nawet i z lansjerów. Nie byłoby tak źle gdyby można było dostać jakiegoś normalnego konia bo to co można kupić w sklepie to nawet do wyścigów z ludźmi się nie nadaje :)
    Ale mimo tego podoba mi się. Nareszcie jakieś wyzwanie chociaż wkurza strasznie jak wiozę bydło do wioski i tu nagle 4 grupki po 30 stepowych bandytów zaczynają mnie doganiać a ja mam samych harcowników + kilku jeźdźców :P
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.