Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Koszulka do Native 1.011/Tubylec ( koszulka dla WB )  (Przeczytany 57349 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Koszulka do Native 1.011/Tubylec ( koszulka dla WB )
    « Odpowiedź #120 dnia: Sierpnia 22, 2010, 21:13:21 »
    Przepraszam za buńczuczne zapowiedzi wydania "Tubylca" do końca tygodnia. Nadal pracuję nad testami, bowiem trochę przesadziłem z poziomem trudności. Pragnę jednak jak najszybciej dokończyć pierwszą wersję, żebyśmy razem mogli testować i poprawiać chociażby parametry broni. Powinno się to udać za 2-3 dni:)

Offline Skrabek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #121 dnia: Sierpnia 23, 2010, 12:34:57 »
    Właśnie tego przesadzonego poziomu trudności się obawiam. Rozumiem, że trudniejszy M&B jest fajniejszy(dlatego chętnie zagram) ale nie przesadź. No i żeby używający taktyk miał przewagę. No i takie pytanie co z kasą? Zawsze mnie to denerwowało, że lordowie mają kasę i ją ciągle dają a człek nadążyć nie może z jej zdobywaniem. W WB się to zmieniło, chyba nie zamierzasz wrócić do poprzednich ustawień z kasą? No i na koniec dodam że nie powinieneś za bardzo zwiększać wymaganego doś. dla hero, już teraz czasem trudno się ich expi. z wolniejszym expieniem to będzie mordęga.(mój rekord to 15lvl pewnego hero)

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Sierpnia 23, 2010, 15:25:28 »
    Może przedstawię założenia poziomu trudności, nie wiem czy to Ciebie Skrabek uspokoi :)
    -------------
    Dalsza część wiadomości została przeniesiona do początku tematu dla wygody czytających.
    « Ostatnia zmiana: Września 02, 2010, 00:24:29 wysłana przez Rzezimieszek »

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Września 01, 2010, 22:31:56 »
    Przepraszam za znaczne opóźnienie premiery "Tubylca", ale wreszcie jest gotowy na tyle, że mogę pokazać wersję grywalną.
    Należy tę wersję traktować jako wyjściową do oszlifowania i poprawy, niemniej wszystko powinno już działać dobrze.
    Roboczo nazywam tę wersję 1.0, ale możemy ją też traktować jako grywalną betę. "Tubylec" 1.0 ma bardzo duży poziom trudności, ale będę starał się żeby to była trudność która daje frajdę, a nie zanudza i męczy. Na podstawie waszych ocen postaram się lepiej wyważyć broń, siłę poszczególnych frakcji itd. Sporo elementów jest nadal w powijakach, jak chociażby spora część dialogów,ale chcę jak najszybciej oddać mod do testów, a dialogi i poprawki kosmetyczne dodam w oparciu o wrażenia z waszej gry.
    Link do pobrania jak również bardziej szczegółowy opis zawartości "Tubylca" podaję  na początku tematu. Zachęcam do testów i obiecuję jak najszybciej poprawiać zauważone błędy i dodać poprawki dotyczące poszczególnych jednostek, broni i frakcji. Miłego wysiłku i jeszcze raz przepraszam, że dopiero teraz mogłem udostępnić grywalną wersję :)
    « Ostatnia zmiana: Września 02, 2010, 00:35:49 wysłana przez Rzezimieszek »

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Września 03, 2010, 16:58:07 »
    Na początku gry dostajemy myślę za mało pieniędzy bo jak ktoś chce handlować to to nawet na waciki nie starcza przy tak OGROMNYCH cenach...
    Według mnie ceny są za duże albo warto kupcom (ludziom co se wybrali taką linię w kreatorze postaci) więcej kasy lub jakieś podstawowe rzeczy do sprzedania/handlu bo jest ciężko...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Września 03, 2010, 19:51:50 »
    Pieniędzy jest naprawdę sporo. Wystarcza spieniężyć posiadane dobra. W najgorszym wypadku mamy 1 porcję ryb które są sporo warte. Wystarczy poszukać miasta w którym sprzedamy je drogo i kupić tańszy typ jedzenia. Ja bez żadnych bajerów mam po 7 dniach w grze ponad 12 tysięcy denarów z początkowej 1 porcji ryb ( nie wdaję się w żadne walki, nie walczę na turniejach ).
    Powiedziałbym nawet, że denary można zdobyć zbyt łatwo :) Co do kupców mają duże ilości denarów ( tzn ok 8000 - 10000 denarów max ), ale dałem wolny przyrost ich majątku, żeby uniknąć jeżdżenia w kółko między 2 miastami z towarem. Handel wymusza na nas podróżowanie po całej krainie.
    Mówiłem co prawda, że "Tubylec" ma wysoki poziom trudności, ale myślałem, że narzekać będzie można tylko na inne aspekty, a zdobywanie złota zostanie uznane akurat za łatwe ;p

Offline Qwerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Września 19, 2010, 15:33:22 »
    Koszulka naprawia błąd polegający na tym ,że nie można zakończyć misji z pretentendami do tronu w 1.011?

Offline Zuki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Listopada 05, 2010, 14:24:53 »
    Rzezimieszek po koszulce tubylec to świetny dodatek jednak jak dla mnie za bardzo pobawiłeś się jednostkami ;(

skopiowałem tylko pusty sklep oraz bandytów ;) i wrzuciłem do Nativa ;]

Offline kamiloptak1998

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Maja 23, 2011, 18:34:21 »
    Pomoże ktoś bo jak chce sciągnąć to pisze: " Żądanie pliku jest nieprawidłowe"

Offline asdzxc12

• Użytkownik
    • Swadia 4ever
    « Odpowiedź #129 dnia: Maja 23, 2011, 20:03:16 »
    mi też nie dziala daj na chomikuj.pl
    Nie lubię cziterów i ich nie popieram jeśli myślisz tak samo to wklej to do podpisu

"Ulubionym zajęciem Polaków jest walka z przeważającymi siłami wroga"

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Czerwca 02, 2011, 21:55:05 »
    Przepraszam, ale tak dawno nie odświeżałem zawartości na tym koncie i mi bestie usunęły oba pliki:) Jeśli ktoś ma obie wersje to byłbym wdzięczny za kontakt. Ja sam miałem małe przemeblowanie na dysku, i znikły mi obie, także zdany jestem na te osoby które kiedyś to ściągnęły:) W najgorszym razie zrobię od podstaw na nowo kolejną wersję Tubylca:) Przepraszam najmocniej za ten problem.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #131 dnia: Czerwca 03, 2011, 13:48:20 »
    Mógłby ktoś wrzucić koszulkę do Nativa 1.011 ?
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Czerwca 12, 2011, 10:32:33 »
    Jeśli nikt nie pomoże z koszulką do Native 1.011 to postaram się ją dodać niedługo w nowszej wersji, na razie zaczynam pracę nad Tubylcem 1.1:) Pokrótce co dodam i zmienię w Tubylcu 1.1:
    - zwiększę ilość jednostek dla każdej frakcji, jednak bardziej się skupię na utrudnieniu dojścia do wysokopoziomowych, niż dodawaniu nowych klas
    - dodam nowe pancerze, broń zasięgową i zwarcia, niemniej skupiam się na tym żeby były to modele nie obciążające zbytnio grafiki
    Wkrótce podam więcej szczegółów i zaprezentuję nowe drzewko jednostek.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2011, 08:45:56 wysłana przez Rzezimieszek »

Offline rybcia69

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Lutego 01, 2012, 21:05:04 »
    Wiem że odkopuje temat i pewnie jakiś miły użytkownik wręczy mi Złotą Łopatę, ale mimo tego chciałem się dowiedzieć czy ktokolwiek posiada Koszulkę do Native lub Tubylca pod WB? Nigdzie niestety linków nie znalazłem :(

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Lutego 04, 2012, 13:37:23 »
    Robię od nowa "Tubylca" na Warbanda 1.143, ubocznym efektem tej całej zabawy od nowa, będą nowsze modele niektórych pancerzy i hełmów. Niemniej staram się nie przesadzać z ilością tych nowości. Nie ma bowiem takiej potrzeby, wystarcza dobrze wykorzystać dawne modele z M&B i M&B Warband. Prace są już dość zaawansowane:) Z powodu mojego lenistwa wypuszczę wersję grywalną, pozbawioną ambitnych skryptów:) Potem zajmę się bajerami, na początku wystarczy dobry balans walki :)

Dla osłody kergicki łucznik chana w walce :)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 04, 2012, 14:43:36 wysłana przez Rzezimieszek »