Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: MM] Fabuła  (Przeczytany 4129 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #360 dnia: Lutego 28, 2017, 19:16:23 »
    Marco czekał grzecznie na powrót elynina. W tym czasie rozejrzał się po porcie, lub po tym co z niego zostało.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #361 dnia: Lutego 28, 2017, 19:24:29 »
    Cóż, port nie był jakoś spektakularnie zniszczony, jedynie doki były w opłakanym stanie, a właściwie... ich nie było.
    Mężczyzna zwrócił, wojownicy ponownie wzrok skupili na Tobie.
    - Proszę mi opowiedzieć wszystko, co Pan wie. Ja przedstawię to mojemu Daimyo i on podejmie decyzję. - rzekł.

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #362 dnia: Lutego 28, 2017, 19:28:50 »
    - Główny zarys już Pan zna. Rozpuściłem już wici i jestem w trakcie ustalania konkretnych nazwisk. Wszystkie szczegóły chciałbym zaprezentować osobiście Daymio, jako że ulica to nie jest najlepsze miejsce na tego typu rozmowy. Wie Pan, ściany mają uszy, szczególnie tutaj.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #363 dnia: Lutego 28, 2017, 19:34:01 »
    - Poinformuję Daimyo, a ten podejmie decyzję. - rzekł mężczyzna, a następnie odwrócił się i w asyście wojowników zaczął kroczyć w kierunku Pałacu, zostawiając Cię...

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #364 dnia: Lutego 28, 2017, 19:35:24 »
    Marco podążył w niewielkiej odległości za nimi. No mój nowy przyjacielu, pomóż mi. Gdy tamci weszli do pałacu, Marco czekał w niewielkiej odległości przed wejściem.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #365 dnia: Lutego 28, 2017, 19:50:14 »
    Po dłuższej chwili, z Pałacu wyszedł ten sam Elynin, rzecząc.
    - Bardzo mi przykro, ale Daimyo nie życzy sobie wizyt ani nie jest zainteresowany Pańskimi wiadomościami.

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #366 dnia: Lutego 28, 2017, 20:06:37 »
    - No cóż, w takim razie może Pan przekazać Daymio, że gdy on bawi się tutaj, faktyczna flota imperium zapewne już dopływa do jego ojczyzny - stwierdził Marco - Powiem Panu, że przykro mi, bo Imperium potraktowało nas jako przynęty. Wykorzystali kolonię, pozwolili, aby Pański Daymio zajął się podbojem nasze kolonii, gdzie aktualnie oddziały imperium wkraczają do jego kraju. Natrafili na niego podczas walk z najeźdźcą ze wschodu i wykorzystali moment. Wie Pan na pewno, że imperium zawsze dostaje tego czego chce. Pójdę już spisać testament - odrzekł smutno, wykręcił się i powoli odszedł. Faktycznie jednak skrył się w jednej z bocznych uliczek i obserwował.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #367 dnia: Lutego 28, 2017, 20:17:54 »
    - Rozumiem, ale niestety nie mogę Panu pomóc. - odpowiedział mężczyzna obserwując, jak wycofujesz się powoli i znikasz w zaułku...

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #368 dnia: Lutego 28, 2017, 20:22:06 »
    Marco przez chwilę czekał w zaułku, spoglądając czy wywołał jakąś reakcję.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #369 dnia: Lutego 28, 2017, 20:30:39 »
    Mężczyzna rozejrzał się dookoła i odwróciwszy się na pięcie, zmierzył z powrotem do pałacu...

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #370 dnia: Lutego 28, 2017, 20:31:37 »
    Dobra czas coś konstruktywnego zrobić.. Wybrał się na rundkę wokół pałacu, szukając otwartych okien, balkonów, możliwych niepilnowanych wejść.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #371 dnia: Lutego 28, 2017, 20:33:04 »
    Chodziłeś dookoła placu, jednak wszystko było idealnie zamknięte i zatrzaśnięte. Nawet na balkonie znajdował się muszkieter, który zaczął groźnie krzyczeć, gdy Cię dojrzał, zmuszając Cię do wycofania się. Tymczasem, słońce powoli chyliło się ku horyzontowi...

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #372 dnia: Lutego 28, 2017, 20:35:34 »
    Marco pokręcił głową w zaprzeczeniu. Jeszcze mam jedną możliwość... Skierował się w stronę rynku i zaczął szukać Pierra.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #373 dnia: Lutego 28, 2017, 20:38:19 »
    Zacząłeś chodzić wszędzie po rynku, który był (jak nigdy) kompletnie opustoszały i opuszczony. Zajrzałeś nawet do wszystkich pustych kramów i bocznych uliczek, Pierra jednak nigdzie nie było.
    Zauważyłeś też, że po mieście zaczęły krążyć patrole najeźdźców, którzy wpychali ludzi siłą do mieszkań, rozkazując im pozostać w domach. Brutalni żołnierze bili, a następnie wrzucali ludzi do domów. Kilku, którzy nie potrafili wskazać swoich domów (bezdomni) trafiło do rzeki i... utonęło. Ulice pustoszały...

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #374 dnia: Lutego 28, 2017, 20:49:31 »
    Niedobrze... Marco myślał intensywnie szukając pomysłów. Ostatnim z nich była wyprawa do koszar i tak też zrobił. Poruszał się jedynie w mroku, ciasnymi uliczkami. Jeśli za czasów służby odkrył jakieś mało uczęszczane wejście, to tam też się udał.