Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: MM] Fabuła  (Przeczytany 4352 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #345 dnia: Lutego 27, 2017, 23:32:04 »
    Nasza ekspedycja... nie słyszałem, żeby takie coś miało miejsce. Zresztą jeśli nawet, to imperium nie ma w zwyczaju przegrywać. Ale z drugiej strony... skąd zna nasz język? Marco obserwował dalsze zajścia na placu.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #346 dnia: Lutego 27, 2017, 23:38:53 »
    Mężczyzna stojący na podeście rzucił gniewne spojrzenie w tłum.
    - A jeżeli spróbujecie podnieść bunt, powstanie, czy cokolwiek tego rodzaju - zrównamy tę kolonię z ziemią, a Was razem z nią. Rozejść się.
    Po tej komendzie przerażeni ludzie, jak nigdy, w ciszy zaczęli wycofywać się do swoich domów, wszędzie zaś zaczęły kroczyć patrole uzbrojonych żołnierzy. W mieście zapanował terror...

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #347 dnia: Lutego 27, 2017, 23:42:52 »
    Hmm, niedobrze. Ale może da się jeszcze coś tu ugrać... Poczekał, aż tłum się trochę rozejdzie, po czym ruszył śladem mężczyzny, który przemawiał.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #348 dnia: Lutego 27, 2017, 23:46:33 »
    Przemawiający mężczyzna zszedł w asyście gwardzistów z podestu i skierował się w stronę Pałacu Dyrektora. Dostrzegłeś wówczas, że przy jego boku maszeruje... Tutejszy! Bardziej rzekłszy dokładnie był to jakiś Elynin, który rozmawiał z potężnym mężczyzną, również chroniony przez gwardzistów. Weszli oni po schodkach w górę i wkroczyli do środka pałacu...

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #349 dnia: Lutego 28, 2017, 00:06:37 »
    A to Ci ciekawostka, skąd się tam ten wziął rozmyślał spoglądając na nieznanego Elynina. Żeby się dowiedzieć co tu jest grane, muszę być blisko źródła. Ryzyko... nie dokończył zdania w myślach a już był tuż przed gwardzistami strzegącymi pałacu. Ukłonił się w pół gwardzistom i zapytał najgrzeczniej jak potrafił - Proszę uniżenie o audiencje u Waszego Pana. Elyński towarzysz Waszego mistrza prosił mnie o pewne informacje w sprawie byłych zarządców kolonii, chciałbym je dostarczyć, jeśli pozwolicie.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #350 dnia: Lutego 28, 2017, 00:15:14 »
    Gwardziści natychmiast broń skierowali na Ciebie i zaczęli coś krzyczeć, co brzmiało... ostrzegawczo.
    - Atchi e ike! Kuru koto wa arimasen! Kinshi sa remashita!

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #351 dnia: Lutego 28, 2017, 00:18:03 »
    Marco podniósł ręce i od razu się odsunął. Tak jak myślałem, ni w ząb nie gadają po naszemu. Odwrócił się na pięcie i wyruszył do jednej z uliczek w pobliżu pałacu. Kiedyś ten Elynin musi wyjść. Oparł się o mur i czekał, aż widziany wcześniej Elynin pojawi się.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #352 dnia: Lutego 28, 2017, 17:48:55 »
    Poszedłeś do uliczki i zacząłeś czekać. Czekać, czekać, czekać...

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #353 dnia: Lutego 28, 2017, 18:31:00 »
    Zauważyłeś nagle, że z pałacu wychodzi ten sam mężczyzna w obstawie dwóch wojowników...

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Lutego 28, 2017, 18:33:29 »
    Oho, idzie... Marco wyprostował się i ruszył w ich kierunku, powoli i spokojnie. - Przepraszam, czy mogę Panu potowarzyszyć w drodze? Mam ważne wieści. - zapytał, gdy już był blisko. Nie ryzykował zbliżenia się do wojowników.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #355 dnia: Lutego 28, 2017, 18:46:45 »
    Podszedł nieco, a trójka się zatrzymała. Wojownicy wyprowadzili katany lekko z pochw, jednak Elynin wskazał im, aby się wstrzymali. Ci jednak wciąż bacznie Cię obserwowali.
    - Z kim mam przyjemność i jakież to ważne wieści ma Pan do przekazania? - zapytał.

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Lutego 28, 2017, 18:54:09 »
    - Sergio Cutrera - Marco pokłonił się - Jeśli Pan pozwoli to ruszymy dalej, bo tutaj zwracamy na siebie zbyt dużo uwagi. Mam wieści, które krążą między tutejszymi, a które mogą się nie spodobać Pańskiemu pracodawcy. - Jeśli ruszyli w drogę, Marco kontynuował - Pan już tutaj trochę w kolonii zapewne jest, podobnie jak ja. Wie Pan jacy są kyralianie. Tutejsi, hmm... patrioci - można było wyczuć lekką pogardę - już chcą organizować podziemie. Wie Pan jak tragiczny skutek, będą miały ich poczynania, jeśli nikt ich nie przerwie? Cała kolonia pójdzie z dymem, w tym mój majątek i Pański. - czekał na reakcję elynina.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #357 dnia: Lutego 28, 2017, 19:06:09 »
    - W takim razie proszę podążać za mną. Idę do portu, tam się na moment rozdzielimy, a później zaprowadzę Pana do Daimyo bądź przekażę zeznania, w zależności od jego woli. - rzekł mężczyzna, a kroki swe kierował do portu. Wojownicy wciąż bacznie Cię obserwowali...

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #358 dnia: Lutego 28, 2017, 19:07:52 »
    - Oczywiście, poczekam. Proszę zaznaczyć pańskiemu... Daimyo, że mam co najmniej dwie propozycje rozwiązania tego problemu. - powiedział spokojnie - Będę dozgonnie wdzięczny, jeśli okaże mi ten zaszczyt i mnie wysłucha.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #359 dnia: Lutego 28, 2017, 19:12:44 »
    -  Naturalnie poinformuję go. - rzekł mężczyzna, a następnie poszedł w stronę portu...