Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RES Mod (w przygotowaniu)  (Przeczytany 129552 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: RES Mod (w przygotowaniu)
    « Odpowiedź #180 dnia: Stycznia 04, 2009, 21:19:41 »
    No i właśnie o to chodzi. Chociaż trochę realizmu i emocji by wprowadziło. Ja jestem jak najbardziej za! Gra jest prostsza niż ułożenie 4 częściowej układanki, a to bardzo by pomogło ludziom, którzy wymagają od gier czegoś więcej niż nudnej i prostej siekanki.

EDIT do poniższego: Bez sensu. To już lepiej zostawić tak jak jest.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2009, 23:13:50 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Muszka^

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #181 dnia: Stycznia 04, 2009, 21:25:17 »
    Po śmierci bohatera (naszego), wyskakuje opcja utworzenia nowego i hejta ! Grasz dalej (Kontynuacja fabuły z przed śmierci bohatera)

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Stycznia 05, 2009, 15:18:14 »
    Z wszystkich pomyslow podoba mi sie narazie
    1.Zabijanie Lordów
    2. System relacji z Herosami itd.
    3. Mozliwosc szkolenia wiesniakow
    4. Kilka osob na jedno ciecie

Chodzi oczywiscie o kilka ostatnich postow.

Up. Daj se spokoj z takimi pomyslami -_-

Offline lordyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Stycznia 05, 2009, 15:45:14 »
    a ja myślę, żebyście już nie wymyślali :)

zrozumcie , że dodawanie nowych rzeczy to po prostu przesunięcie w czasie zakończenia tego moda, a warto , żeby pojawił się szybciej z mniejszą opcją  , niż  znaaacznie później z dodatkami , które przypadną do gustu może z 10% graczy - dla przykładu kwestia questów- ilu z was lubi latać od zamku do zamku na drugi koniec mapy , żeby przekazać wiadomość?- jesteście chłopcami na posyłki czy potężnymi rycerzami , suzerenami?- tacy  nie przejmują się faktem , że np Matylda musi zanieść lekarstwo chorej matce i teraz muszą z nią podróżować - oni po prostu łaskawie zezwoliliby jej na czasowe oddalenie się z oddziału- nie róbmy z M&B rozbudowanego rpg- ta gra doskonale łączy rpg z strategią, taktyką i akcją - w wielu elementach jest prosta i to jej urok, który sprawił, że po latach grania w mmorpg nie mogę się oderwać od zwykłej gry single- a nie zrobiły tego nawet takie hity  jak Wiedźmin, ostatnie Total War-y itp, które nawet nie pokończyłem- już myślałem nawet , że żadna gra single mnie nie przyciągnie na dłużej niż kilka dni :P

ja już nie mogę się do doczekać i jestem w w ogóle pełen podziwu dla autora za chęć stworzenia - mówiąc krótko- M&B 2 :)

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 05, 2009, 16:24:11 »
    Ostatnio przyszło mi do głowy jeszcze jeden pomysł:
    Chodzi o to żeby w lewym dolnym rogu ekranu podczas walki wstawić półprzejrzystą ramkę w której wyświetlały by się informacje o poległych i zadawanych obrażeniach, znacznie poprawiło by to komfort gry, gdyż dotychczas napisy wyświetlane są na całym ekranie i znacznie może to utrudnić grę, gdy wyświetli nam się kilkanaście informacji naraz to nic prawie nie widać. Wiem że część użytkowników powie, że szkoda czasu i że można wyłączyć to w ustawieniach, ale moim zdaniem bardzo by to się przydało w grze.
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 05, 2009, 16:29:13 »
    Z tym to już raczej się kieruj do twórców gry.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Stycznia 05, 2009, 16:43:54 »
    ...zrozumcie , że dodawanie nowych rzeczy to po prostu przesunięcie w czasie zakończenia tego moda, a warto , żeby pojawił się szybciej z mniejszą opcją  , niż  znaaacznie później z dodatkami , które przypadną do gustu może z 10% graczy...

True.

Co nie zmienia faktu, że trafiały się bardzo pozytywne perełki w tych pomysłach.

Powodzenia w pracy i pozdrawiam.

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Stycznia 05, 2009, 16:59:06 »
    a moze wrzucilbys tego oto moda? http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,53036.0.html
    trafianie kilku wrogow jednym machnieciem? oO baaaardzo realistyczne >.< 

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Stycznia 05, 2009, 17:38:59 »

zrozumcie , że dodawanie nowych rzeczy to po prostu przesunięcie w czasie zakończenia tego moda, a warto , żeby pojawił się szybciej z mniejszą opcją  , niż  znacznie później z dodatkami , które przypadną do gustu może z 10% graczy

Lepiej poczekać dłużej i pograć w naprawdę porządnego moda, niż czekać niewiele i dostać przeciętnego moda, jakich jest dość sporo, a będzie jeszcze więcej.'
    A co do tych 10% graczy, to mogę ci powiedzieć, że tym pozostałym 90% wystarczyło by dać grę z grafiką Crysisa i jakąś sieką na ekranie, nie posiadającą niczego szczególnego ani sensownego, to i tak by im się podobało
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Stycznia 05, 2009, 17:55:00 »
    Akurat zaliczam się do tych 90%, Marat, ale troche nie tak je interpretujesz.

Po prostu boję się przekombinowania. Było kilka naprawdę świetnych modów, w które chciało by się grać, gdyby nie fakt, że było kilogram "usprawnień", które jakoś niszczyły klimat. Nie chciałbym, by i tu tak było.

Calathar: Brzmi świetnie, próbowałeś już? Jak to wygląda w praktyce?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #190 dnia: Stycznia 05, 2009, 18:56:38 »
    Jak tak czytam niektóre posty, to odnoszę wrażenie, że Wy naprawdę oczekujecie, iż napiszę M&B 2. Na to nie liczcie. To nie będzie wielki, ani super odkrywczy mod, a jeno rozwinięcie niektórych pomysłów z Native i moja próba zmiany części tych rzeczy, które mi w oryginalnej rozgrywce nie odpowiadały. Brak mi umiejętności i wiedzy, bym mógł stworzyć coś naprawdę wyjątkowego i mocno ingerującego w mechanikę gry. Toteż trochę ostudźcie apetyt i nie oczekujcie nie wiadomo czego, gdyż możecie się srogo zawieść.

Calathar, o modzie CS już tutaj było. Na razie śledzę jego postępy (choć słabo :P ) i czekam jak się rozwinie i co można z niego wykorzystać.

Offline lordyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Stycznia 05, 2009, 21:06:30 »
    @ Daedalus

jeśli zrobisz  "tylko"  to co sam pisałeś w postach - bez dodatkowych życzeń - to już naprawdę jest bardzo dużo

dodatkowo właśnie uważam, żebyś nie rozmienił się na drobne , na pierdoły, na które ty poświęcisz kupę czasu ma prośbę kilku fanów, a w rzeczywistości będzie to coś , co czasami umknie , albo mało kto będzie wykorzystywał - my Polacy mam już we krwi  ciągłe narzekanie i to że chcemy coraz więcej ;p
    fakt - kilka pomysłów jest naprawdę bardzo dobrych , sporo jednak to już wymysły i to bardzo "wymyślne"
    nie chciałbym , żebyś przez zbyt rozrośnięty projekt zakończył pracę nad tym modem - bo to co piszesz (a co ma być w modzie) to dla mnie coś pięknego i trzymam kciuki , żeby wyszło jak najszybciej

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #192 dnia: Stycznia 05, 2009, 21:45:41 »
    Strasznie podoba mi się twoja nowa arena ;). Mam zamiar zrobić coś takiego w swoim modzie.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #193 dnia: Stycznia 05, 2009, 22:14:43 »
    bo to co piszesz (a co ma być w modzie) to dla mnie coś pięknego i trzymam kciuki , żeby wyszło jak najszybciej

Sprawa wygląda tak, że ja chcę, by gra w M&B była jeszcze przyjemniejsza, ale też i stanowiła większe wyzwanie. Dlatego też sporo rzeczy, które już w modzie są, albo obetnę, albo mocno ograniczę. Tak będzie np. z rekrutacją lordów. Będą najprawdopodobniej do najęcia za grubą kasę (bo bardzo ułatwiają rozgrywkę) i będzie ich można nająć tylko kilku na całe królestwo (bo resztą mogą zająć się kapitanowie ze swoimi oddziałami), a nie tak jak w modzie AoM, że za darmo oraz jeden na każdy zamek i miasto. Zmiana kultury królestwa też będzie miała swoje konsekwencje, by nie było skakania z jednej w drugą.

Strasznie podoba mi się twoja nowa arena

Dzięki, dzięki, ;) Nawet nieźle wyszła, choć jeszcze muszę ją trochę poprawić w paru miejscach. Na razie może być. ;P

Offline afagddu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Stycznia 05, 2009, 23:34:51 »
    - pojedynki z lordami jeśli już to nie za kase
    - zarabianie z native jest ok (np. inne mody dają za dużo kasy czy itemów po bitwie)
    - jednostki jak najmniejsze zmiany (żaden mod pod tym względem nie spasował mi tak jak native)
    - może nowe nacje? na mapie sporo miejsca, mogłyby mieć jednostki już występujące lub mieszane
    - bez formacji (złe dośw. z AoM)

kibicuję

Może jakaś przybliżona data premiery?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2009, 23:40:20 wysłana przez afagddu »