Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: RES Mod (w przygotowaniu)  (Przeczytany 129537 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: RES Mod (w przygotowaniu)
    « Odpowiedź #165 dnia: Stycznia 04, 2009, 11:02:26 »
    No bardzo fajnie ale na ten turniej to bedzie sie trzeba zgłaszać w mieście jak do tej pory w Native czy będzie jakaś oddzielna ikona na mapie strategicznej?

Na razie takie turnieje są tylko w Zendar. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by dodać kod do innych miast i nieco przerobić scenę.

Jeszcze jedna pytanie: przy obleganiu jakiegoś zamku, zamek posiada chyba wioskę i dwa poziomy murów. Dałoby się tak zrobić np. w każdym mieście, a zamki niech pozostaną jakie są. Co o tym myślisz Deadalus?

Chyba nie do końca rozumiem o co Ci chodzi.

Daedalus-ie zastanawiałeś się może nad umiejętnością "Perswazja".

Tak. W paru modyfikacjach widziałem, że przypisano Perswazję Charyzmie. Ma to swoje plusy i minusy.

Tak mniej wiecej jaki jest przewidywany czas ukonczenia moda ?
    możesz powiedzieć mniej więcej kiedy się go spodziewać? A nie wiem czy ktoś już o tym pisał ale mógł byś tez dodać polowania jak w Age of Machinery :)

Już mówiłem, że będzie, gdy skończę. :P Nie da się tak ogólnie wyznaczyć konkretnego terminu, bo zależy to od zbyt wielu czynników. Jak zaczynałem pracę na modem, to byłem pewien, że pod koniec przerwy świątecznej będę już miał gotową wersję beta. Jednak mod się trochę rozrósł, główkowałem nad rzeczami, których wcześniej nie planowałem dodawać i trochę się to przedłuża. No i potrwa jeszcze trochę czasu, bo mam swoją pracę, swoje zajęcia, kobietę... Nie siedzę nad modem cały czas i nie mam zamiaru tego robić.

Polowania nie planuję wprowadzać.

Może dodać by umiejętność "podatność na dezercję".

Nie widzę sensu, by to komplikować. Nie jest to aż taki ważny aspekt gry, a obecnie też źle nie działa. Ucieka losowa część zwerbowanych więźniów i moim zdaniem tak jest dobrze.

jeńcy i tak przydają się tylko w bitwach, ale potem uciekają (zawsze)

No nie zawsze i nie wszyscy. Jeśli nie uciekną pierwszego dnia w nocy (na początku nocy, jeśli rekrutowaliśmy ich w dzień, lub pod koniec nocy, gdy robiliśmy to koło północy), to już zostaną.

1. Przy otrzymaniu zamku, lord powinien dostać co najmniej 20 reputacji. W końcu oczywistą sprawą jest, że kto posiadał ziemie ten miał szacunek i wysoką reputacje.

Tu chyba by wystarczył prosty czasowy skrypt, który sprawdzałby ilość zamków i na każdy jeden dodawał nam 20 reputacji. Z miastami można by zrobić coś podobnego, tylko tu chyba bonus do reputacji powinien być większy.

2. Bohater powinien wpływać na reputacje swoich lordów. Jeśli ma z kimś dobry kontakt automatycznie wskaźnik reputacji ląduje wyżej. Ktoś kto trzyma się z królem jest raczej rozpoznawalny.

Nie wiem, czy wykonalne. Zobaczę.

3.  Wywalił bym wszystkie questy typu przynieś nam bydło itp. Po prostu to jest żenada. Zastąpić je można prawdziwą fabułą

Taaa, problem w tym, że fabuła to prawdziwa masa roboty. Skryptowanie to raz, dialogi i teksty to dwa. Nawet jeśli byłby gotowy dobry pomysł na coś takiego, to albo ktoś musiałby mi bardzo pomóc, albo prace nad modem baaaaardzo by się wydłużyły.

4. Karczma...nie ma nic bardziej denerwującego jak wchodzi się do karczmy a tam NIC. Można zamontować mod w którym można grać w karty(http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,52408.0.html). Nie wiem czy o nim słyszałeś.

Słyszałem o nim. Jeszcze nie wiem, ale chyba raczej nie będę go wprowadzał.

Nie wiem, czy powinnem , ale proponuje dogadać się z ekipą WFAS o zapożyczenie do Twojego modu dialogów

Wygląda bardzo fajnie. RPG'owo. :P Ale jak będzie działał w stosunku do istniejącej gry i np. spotkań z lordami w polu (wtedy, gdy generuje się mała scena na rozmowy)? Mam pewne obawy, że zbyt pięknie to wyglądać nie będzie. ;) Jednak gdybyś dał radę coś załatwić u ekipy WFAS, to mogę to wypróbować i zobaczyć jak się sprawdzi.

6.  Zamiast kładek( też idiotyzm:D) zamontował bym wieże oblężnicze. Nawet nie chodzi o nie wiadomo co, ale drabina  obudowana drewnem z obsuwająca się klapą. Wtedy nie ma możliwości, że kładka od wieży będzie się zanurzała w teksturach. A wszystko wyglądało by znacznie lepiej. Nie wiem czy mnie rozumiesz, jeśli nie- to narysuje to dla Ciebie;D

Masz na myśli podmianę obecnych drabin? Bo chyba nie do końca wiem o co chodzi. Możesz rozrysować. ;P

a) Czy lordowie, którzy wypowiadają swoje rozkazy również będą wydobywać z siebie głosy?

Nie, bo to działa na zupełnie innej zasadzie. Mój kod jest bardzo prosty i bazuje na sprawdzaniu użycia klawiszy. Nie wiem, czy jest możliwe napisanie takiego skryptu, który "wykrzykiwałby rozkazy" na podstawie zmian w rozkazach AI. Może tak, ale byłoby to bardzo skomplikowane. Ja próbowałem coś takiego zrobić (by uniknąć problemu z rozkazami podwójnymi, które przełącza się jednym klawiszem - np. wstrzymać ogień/rozpocząć ostrzał), jednak się nie udało i zostało mi tylko użycie klawiszy.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2009, 11:45:54 wysłana przez Daedalus »

Offline Świeży

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #166 dnia: Stycznia 04, 2009, 12:25:57 »
    No tak chciałbym dodać że przydała by sie opcja...hmmm jak by to powiedziec... starzenia sięXD z czasem postac po prostu robiła by sie coraz starsza... i jeszcze podróżowanie... nudzi mnie juz mapa taktyczna na ktorej widac miasta i armie w formie koników:P dobrze by było zrobic podróżowanie w trybie...walki. tzn jedziesz sobie drogą a za tobą jadą Twoi rycerze i wozy ciągnięte oczywiscie przez konie:D i nagle zza górki wyłania się grupka bandytów i nacierają na ciebie.
    ps. za błędy ort. przepraszam

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Stycznia 04, 2009, 13:05:26 »
    No tak chciałbym dodać że przydała by sie opcja...hmmm jak by to powiedziec... starzenia sięXD z czasem postac po prostu robiła by sie coraz starsza... i jeszcze podróżowanie... nudzi mnie juz mapa taktyczna na ktorej widac miasta i armie w formie koników:P dobrze by było zrobic podróżowanie w trybie...walki. tzn jedziesz sobie drogą a za tobą jadą Twoi rycerze i wozy ciągnięte oczywiscie przez konie:D i nagle zza górki wyłania się grupka bandytów i nacierają na ciebie.
    ps. za błędy ort. przepraszam

Starzenie sie, hmmm, musiałbyś spędzićw grze conajmniej 10 lat(tych wirtualnych) a to jest naprawde dużo, ja w ciagu 2 lat podbiłem i zdobyłem 80 % miast, niewiem co mógłbym robić gdybym podbił reszte, raczej nic.  Z tym podróżowaniem jest zupełnie bezsensu, ile musielibyśmy zmarnować czasu na przemierzenie odcinka z Suno do Tihr, chyba że wyglądało by to jak w silent hunterze, opcja kompresji czasu :].

Z jakiś zmian na twarzy i ciele to blizny byłyby pożądane.

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Stycznia 04, 2009, 14:22:43 »
    no  tak w sumie masz racje. chyba ze bylaby mozliwosc pozostawienia po sobie potomka. zalozmy ze Ty umierasz ze starosci(albo w bitwie co tez jest dobrym rozwiązaniem) i zaczynasz gre od nowa tylko juz jako "swoj syn"XD
    z podrozowaniem moze masz troche racji ale w zasadzie w tym cała frajda. jedziesz podziwiasz widoki no i zajmuje to czasu. sam udzielam sie w bractwie rycerskim. wyjazdy nie wyglądają tak ze wszyscy zbierają sie juz na turnieju tylko spotykamy się w jednym miejscu i jedziemy konno.ale wracając do moda: miałem na myśli możliwość podrózowania..no takiego jak opisalem i "szybka podróż" czyli standardowo na mapie taktycznej. gracz moglby wybrac jak chce podrozowac.
    mam nadzieje ze zrozumiesz bo pisze dosc haotycznieXD

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #169 dnia: Stycznia 04, 2009, 14:36:03 »
    Takie coś jest nie możliwe do wykonania. Nawet gdyby było, to mod potrzebowałby na prawdę mocnego kompa. Podróżowanie ze swoją armią i gdzieś w oddali widzisz powiedzmy 3 war party z różnych królestw, a gra by się mocno ścięła. Równie dobrze moglibyśmy poprosić o 8 tysięczne bitwy na mapie, ale nasze komputery nie byłby z tego rade. Tak, czy inaczej jest to niemożliwe.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #170 dnia: Stycznia 04, 2009, 14:42:29 »
    Miałem dzisiaj taką sytuację - na Rhodoków szły 3 war party. Nordów, Vaegirów i Chanatu. Spotkali się dwaj królowie - Graveth i Sanjar Khan. Mieli się lać, kiedy moje War Party Nordów spotkali Khana ;). A Gravetha wzięli Khergitowie. Rozwaliliśmy Khana, a później przeczekaliśmy bitwę Gravetha i Chanatu. Król oczywiście przegrał, a Chanat miał około 100 jednostek. War party liczące 500 wyszkolonych Nordów rzuciło się na biednych Khergitów - wszyscy uciekli, dlaczego wiem? Z Khanem walczyłem, uciekł. A Chanat nie miał Gravetha w jeńcach. Sytuacja się zmieniła kilka minut później - war party przejęło Jelkale i króla. ;)
    Czyli po tej sytuacji, nawet Bill Gates nie ma takiego kompa na ponad 3000 jednostek. ;)
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Diego

• Użytkownik
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #171 dnia: Stycznia 04, 2009, 14:48:13 »
    Może za 15 lat jak będziesz grał w M&B 4 na ekranie pokaże ci się 10000 jednostek i wtedy wyżyjesz się za wszystkie lata spędzone na batle sizerze ustawionym na 100.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Stycznia 04, 2009, 14:51:02 »
    nie no nie chodzilo mi DOSLOWNIE o takie podrozowanie
    zalozmy ze jak masz armie 100 to za tobą idzie 50 ludzi plus 2 wozy a jak spotykasz inna armie to jedzie tylko posłaniec z wiadomością ze jedziesz prosto na inną armie i ze chca z tobą walczyc... a potem tradycyjnie

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Stycznia 04, 2009, 15:42:59 »
    Deadalus'ie a może byś umiał zrobić tak iż za jednym zamachem można by było trafić kilku przeciwników? Czy uważasz że to by za bardzo ułatwiło rozgrywkę??

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #174 dnia: Stycznia 04, 2009, 16:05:21 »
    Rhobar ma rację. Przecież taki obusieczny miecz lub topór to za jednym zamachem mógł ze 3-4 ludzi zabić oczywiście jeśli to byli by jacyś chłopi czy rekruci.

Offline Majornik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Stycznia 04, 2009, 17:12:08 »
    W sumie taki miecz sieknął jednego i się zatrzymał... chyba że taka katanam to faktycznie przecięła by nawet trzech jeśliby ten tnący miałby siłę... ale to w grze denerwuje, że ustawia się paru żołnierzy worga koło Ciebie i siekasz tylko tego co jest z krańcowej strony.

Offline Szakal

• Użytkownik
    • xyloreth
    « Odpowiedź #176 dnia: Stycznia 04, 2009, 17:41:55 »
    Jak każdy, dorzucę swoje 2 miedziaki ;p

1.Relacje i questy w drużynie.

Otóż obecnie sprawa wygląda tak: jest sobie gracz, kilku/kilkunastu bohaterów i wojsko. Herosi kłócą się między sobą, a na dodatek wydarzenia te wyglądają dosyć dziwnie. Przykładowo, walczymy z szajką bandytów z gór, pod koniec wszyscy ogłuszeni a tu ktoś tam jest oburzony, że Matylda podrzyna gardła wrogom - każdy się z tym pewno spotkał. Przydałoby się większe urozmaicenie, jak relacje między bohaterem a herosem czy drobne questy zlecane nam przez członków naszej drużyny. Rozmawiamy np. z Ymirą, która prosi nas, czy mogłaby spotkać się z ojcem który ją wydziedziczył i w tym celu odwozimy ją do jakiejś wioski/miasta. Borcha z kolei prosi nas o podrzucenie w jakieś miejsce, po jego dotarciu okazuje się że to jego "kryjówka", w której trzymał konie i w nagrodę powierza nam jednego rumaka.
     Fajnie by było też przywrócić rekrutowanie herosów ze starszych wersji (gdzie takiego Borchę trzeba było wyciągnąć z więzienia, a Ymirę spotkać podróżującą po mapie). Było w tym więcej fabuły, mogliśmy uczestniczyć w historii postaci, której teraz w ogóle brak. Dlaczego? Nasza postać gada do nas tylko jak minie jakiś obiekt albo obszar na mapie, gdy ją o coś zapytamy oraz gdy się z kimś pokłóci. Podam przykładowo dwie prośby Ymiry i dwie Marnida:

- Ymira:
    #Prośba o podwózkę do jakiegoś miejsca (mówi nam, że chce się spotkać z ojcem/znajomą/znajomym, czy Bóg wie z kim i prosi nas o dostarczenie jej tam(relacje z Ymirą+5);
    #Odszukanie szefa grupy bandytów, przed którymi uciekała (nazywałby się np. Jurek Kwadratowy z Yalen, i naszym zadaniem byłoby odszukanie go przechadzając się po Yalen i pytając mieszczan, wójta czy go czasem nie znają i wiedzą gdzie przebywa. Kolejny krok to przeszukanie terenu, i odnalezienie Napadniętego Mieszczanina, który w pojedynkę walczy z szajką bandytów i nieźle ich tłucze. Wspieramy go, ogłuszamy(honor+4, relacje z Ymirą+10)/zabijamy(reputacja+25, relacje z Ymirą +5) Jurka, rozmawiamy z Ymirą, która dziękuje nam i wymierza sprawiedliwość obcinając Jurkowi... wiecie co/dziękuje nam za pomoc, troszkę jednak zawiedziona tym, że sama nie mogła go ukarać. Napadnięty Mieszczanin okazuje się jednym z herosów (losowo, Marnid, Borcha, Bunduk czy też zupełnie nowa postać), podziękuje nam i spyta, czy za darmo mógłby dołączyć. Od tej pory (jeżeli nie przyjmiemy go wcześniej) będzie można spotkać go w tawernach.

-Marnid:
    #Odszukanie Khergickiego dowódcy, który napadł Marnida pod Saragoth. Dowiadujemy się jednak, że zrezygnował z tego zajęcia i ukrywa się gdzieś na ziemiach należących do Vaegirów. Tym razem jednak trzeba włożyć nieco więcej wysiłku w odnalezienie owego człowieka - czyt. pochodzić po tawernach i po zamkach, popytać lordów, wójtów, mieszczan i sołtysów. W pewnym momencie któraś z postaci spotkanych na naszej drodze poinformuje nas, że typ ukrywa się w lesie. W tym momencie odblokowuje się lokacja "Las" (swoją drogą przydałoby się parę takich lasów w całej Calradii, gdzie można by znaleźć jakiegoś polującego NPC czy skarb ;p) obok wsi Uslum. Wchodzimy razem z Marnidem i 2 herosami (coś a'la walki w centrum miasta), i ścieramy się z grupą 15 bandytów i byłym lordem. Taka sama sytuacja jak z Ymirą, tyle że tutaj (jeżeli po bitwie nie wyjdziemy z lokacji i rozejrzymy się dokładniej) mamy dodatkowo dostęp do skrzyni, w której znajdują się sztaby żelaza i rolki aksamitu.
    #Porachunki z kupcem (Yasilem z Fearichen) z Saragoth, który dał cynk khergitom o karawanie kupieckiej Marnida. W tym celu przechadzamy się po owym mieście, wypytując wszystkich mieszczan. Kiedy natrafiamy na "spokojnego człowieka" (który tym razem chodzi po mieście, tak jak inni), następuje krótka rozmowa. Zabijamy go(relacje z miastem-10, relacje z Marnidem+10, honor-5, reputacja+15)/tłuczemy go pięścią, w pewnym momencie przerywa i prosi nas o łaskę i obiecuje że ucieknie z krainy i słuch o nim zaginie. Mamy do wyboru standardowo dwie opcje, tak jak w przypadku questów z kupcami zlecanych przez Lordów. Albo zgadzamy się na jego propozycję ([50% szans, że Marnid się skapnie i gdy to nastąpi, relacje z nim w dół o 10]relacje z miastem+5, relacje z Marnidem+10, honor+5, reputacja+5), albo nie zgadzamy.

Przydałaby się też większa samodzielność naszych herosów co do doboru ekwipunku. Przykładowo docieramy do jakiegoś miasta, i po wyjściu dostrzegamy że Nizar zamiast szaty koczowniczej i szabelki ma na sobie sucrot na kolczudze i miecz półtora-ręczny. W końcu musi na coś wydawać żołd.

2.Wsie.

Drugi mój pomysł dotyczy wsi. Otóż bardzo często zdarza się tak, że nasze wsie są napadane przez wrogich lordów czy bandytów. Wieśniacy uzbrojenie jakie mają, wszyscy wiemy. I dobrze, bo ich zajęciem jest uprawa. Ale uważam, że gdyby była opcja szkolenia tychże wieśniaków bez questa na strażników oraz łuczników wiejskich (po wybudowaniu wieży wartowniczej), to wsie miałyby lepszą ochronę. Zamiast "Twoja wioska została splądrowana", przybywałby posłaniec z listem od sołtysa wsi "Panie, do naszej wsi zbliżają się wrogie oddziały, nie wiem ile damy radę się bronić, ale przeciwko takiej armii nie mamy szans!", a chwilę potem "Wieśniacy z Twojej wsi XXX walczą z armią XXX z XXX". Kiedy dojeżdżamy na miejsce, standardowo widzimy okienko w stylu "Bitwa". Walka z przeciwnikiem odbywałaby się obok wsi, można by nawet toczyć ją w niej. Oczywiście jakieś palisady byłyby wskazane ;p

3.Śmiertelność Królów, Lordów i NPC.

Tu już chyba nie muszę się rozpisywać. Każda postać powinna być śmiertelna. Zawsze marzyłem, by zobaczyć wiadomość "Rolf został zabity przez XXX". Oczywiście im większe skille surgery i first aid, tym mniejsza śmiertelność. Ale od tej pory byłoby znacznie trudniej.

Trochę się rozpisałem. Pewnie usłyszę że pierwszy pomysł jest za trudny do realizacji, drugi bezsensowny a trzeci nie na tą grę (ilość postaci, gdyby dało się stworzyć skrypt który tworzyłby postacie po śmierci jednych, to byłoby to możliwe). Ale jestem nastawiony na krytyczne komentarze, więc proszę się nie krępować ; p

Pozdrawiam,
    Szakal.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Stycznia 04, 2009, 17:44:12 »
    Co do atakowania dużą bronią kilku wrogów: można by zrobić to w taki sposób, że pierwszy zbiera 100% damage, drugi 50%, trzeci 25% itd
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2009, 22:42:01 wysłana przez Felix »

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Stycznia 04, 2009, 20:05:14 »
    Mam kilka i to całkiem rozsądnych pomysłów:
     1.otóż jeśli to możliwe to możesz zrobić coś żeby można było zabijać lordów tak jak normalnych żołnierzy w walce, ponieważ czasem jest to denerwujące jak kilkanaście razy pod rząd walczy się z tym samym lordem i wygrywa się z nim a on dalej żyje. Za zabitych lordów pojawiali by się inni, słabsi, ale dopiero po kilku turach, gracz też może być śmiertelny tak na przykład od 10 poziomu (żeby nie było za trudno) gracz mógł by polec w bitwie i w tedy gra by się kończyła.Postacie też by mogły ginąć też powiedzmy od 10 poziomu.
    2. Możliwość zostawiania żołnierzy w wsi należącej do nas, jako milicję czy coś takiego (chodzi mi o coś podobnego do zostawiania wojska w zamkach i miastach)

3. Można by zrobić że po splądrowaniu wioska zmieniała by swój wygląd na taką która wygląda jak naprawdę biedna i wynędzniałą( oczywiście to nie jest zbyt ważne, potraktuj to jako taki dodatkowy smaczek)

4.Można by dodać możliwość pojedynków konnych, na placach treningowych, a nie tak jak jest w podstawowej wersji gry możliwość tylko pojedynków pieszych.

5. Jak by się dało wprowadzić pierwszy punkt w życie to lordowie mogli by nam zlecać misje zabicia króla czy też marszałka.
    6. Może jakaś frakcja Rebeliantów?
    7. Możliwość zabicia jeńców po walce
    8. Plądrowanie miast i zamków  po ich zdobyciu
    9. Można by dodać handlarza niewolników do każdego miasta, czasem trzeba długo szukać jakiegoś żeby sprzedać mu jeńców.
    10. Wiem, że to pewnie bardzo trudne ale jak udało by ci się zrobić coś takiego że miecz i pancerz podczas walki zużywał by się tak jak tarcza to było by super.

11. Dodać kilka niezależnych NPCów też by nie zaszkodziło, mogli by oni znajdować się w wioskach i miastach w różnych dziwnych miejscach, tak żeby gracz dokładnie obserwował każdą lokację.

I na koniec jedna rada: znajdź sobie jeszcze kilka osób do pomocy nad tym modem

« Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2009, 20:23:31 wysłana przez Marat »
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #179 dnia: Stycznia 04, 2009, 21:14:11 »
    Kurcze możecie dać spokuj z tym zabijaniem lordów, bo po czasie oni się skończą i co , albo w bitwie o obronę miasta na Save realistycznym i ded i wogóle wczytać się nie da.