Ja się dowiedziałem narpierw od Portalu Victory Games, że ktoś na forum tego serwisu tą grę opisywał że jest takim połączeniem Gothic (Rpg i walka) i takie toczenie bitew w stylu Total War, można prowadzić wojny, i mieć swoją armię, i brać bezpośrednio w walce, jakoś :P nie zachęciąła mnie, dopiero gdy dalej opisawano że jest pełno modów zmeniajace grę, ale nadal nic :D, i kilka miechów w Telewizji Hyper, we Fresh Air ta gra pokazywana i tak oglądam, i tak w połowie wchodzi brat, i pyta się co to za gra, ja odpowiadam Mount & Blade, i on się przysiada i też ogląda, po czym wychodzi (HEHE jak łatwo domyślić po co :) ) i gdy się skączyło wchodzę do pokoju i.... , brachol zessał Traila i sobie grywa w niego :), i tak następnego dnia wracam szypciej od brata z szkoły, opalam M&B i sprawdzam czy M&B jest tak dobry jak go malują :D, i faktycznie gra przednia, początki trochę trudne, ale potem, coraz lepiej i lepiej, już obczaiłem w 2godz co i jak, ale jak wybiłem nędzny :) 8lvl (czy któryś tam lvl) była rozpacz, u brata też, ale nie na długo ;) coś raz brat długo nie wracał, z szkoły, a to dla tego :) że po szkole pojechał do empiku aby full wersje kupić, :D i tak sobie gramy bez ograniczeń, dla mnie jedyną wadą to że, nie ma Multiplayera, ale kto wie podobno ma być ;) juz sobie rączki zacieram aby z kimś się zmierzyć i rozp....yć jego całą armię :D.
PS a o tej stronie dowiedziałem od Wujaszka Google :D Mount and blade i tada na samej górze oficalna polska strona, zajrzałem przejrzałem, i postanowiłęm tu się zajestrować.