Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Od czego sie zaczelo...  (Przeczytany 93708 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lorde

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Od czego sie zaczelo...
    « Odpowiedź #195 dnia: Czerwca 11, 2009, 09:36:11 »
    Szukałem ciekawych gierek do pogrania i spytałem o jakieś fajne na forum (dw).. Obejrzałem gre na gry-online.pl i ścią.... kupiłem ^^..

Offline FranekBaniek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #196 dnia: Czerwca 19, 2009, 10:46:37 »
    ja patrzyłem na torrentach w dziale CRPG i napotkałem M&B i tak się zaczeło

Dobrze wiedzieć. Póki co upomnienie słowne.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2009, 11:16:09 wysłana przez Alkhadias »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #197 dnia: Czerwca 19, 2009, 10:47:26 »
    A ile dałeś za wersję pudełkową.....99zł, czy już po niższej cenie.....

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #198 dnia: Czerwca 19, 2009, 11:27:21 »
    Ja najpierw zobaczyłem reklamę na ostatniej stronie jednego czasopisma o grach. Kupowałem ich wtedy tyle, że nie pamiętam w którym była reklama. Pomyślałem, że to kolejne cRPG w stylu Obliviona (nie żebym coś do Obka miał, ale takich gier mam już kilka) i nie warto wyrzucać pieniędzy. Pote, przeczytałem krótką recenzję w innym czasopiśmie. Tak z ciekawości. Okazało się, że w tej grze na goblinki nie napotkam. Uradowany ściągnąłem demo 1.011. Denerwowało mnie ograniczenie do 8 lvlu, ale gra mi się bardzo spodobała. Kupiłem pudełkową wersję w Saturnie w Katowicach (49.99zł, jakby kto pytał). No i się zaczęło... Grałem i grałem, a inne gry kurzyły się na półce... W końcu trochę mi się znudziła masowa eliminacja Nordów... Już przy graniu w Native odwiedzałem tą stronkę. A tak, żeby poczytać artykuły na głównej. Potem zdecydowałem się zarejestrować... I odkrylem cuda modów. No i tak trwam do dziś.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #199 dnia: Czerwca 22, 2009, 00:03:00 »
    Moja historia z MB nie jest ciekawa, choć sama mnie czasem zaskakuje;D

Pewnego październikowego dnia poszedłem zdać lekturę z historii na kółko. Po zdaniu lekturu na 6 (nie żebym się chwalił) postanowiłem porozmawiać o tym i owym z moim nauczycielem, który jest jednym z najlepszych nauczycieli jakich miałem. W ostatniej chwili, gdy śpieszył się na autobus przypomniało mu się, że miał mi coś przekazać. Był to adres na stronę MB, gdzie mogę ściągnąć tą grę. Za nim doszedłem do domu nie zawracałem sobie tym głowy, ale gdy ujrzałem pierwsze screeny na stronie MB od razu wcisnąłem download;) Z początku grałem tylko w demko, ale od razu rozpocząłem poszukiwania pieniędzy i sponsorów. I w moje urodziny 10 listopada, otrzymałem jedną z najlepszych gier. Później wchodziłem na polską stronę MB. Od czasu do czasu odwiedzałem forum, ale nie zabierałem głosu. Dopiero niedawno bo chyba przy końcu kwietnia się zarejestrowałem. I pomyśleć, że wstając w zachmurzony, październikowy poranek przy końcu dnia zdarzy się takie wspaniałe wydarzenie;D

Offline Asagir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Czerwca 25, 2009, 10:42:17 »
    Witam.

O M&B przeczytałem CDP, choć teraz sam już nie jestem pewien.
    Z racji jednak, że było to w okresie odświeżania Medieval 2: Total War, a potem przyszedł czas na DoW2, Empire:TW, sprawa jakoś ucichła. Niedawno trochę już przejedzony Total War przypomniałem sobie o M&B, a że głód RPG dawał o sobie znać, a fascynacja grami taktyczno - strategicznymi nie gaśnie, pomyślałem, że M&B może być ciekawym rozwiązaniem.
    No i nie pomyliłem się. Z GE 2.5 wygląda dość ładnie, ale i ten aspekt po pewnym czasie przestaje być istotny. No cóż zakup Platynowej Kolekcji to zupełnie niestracone pieniądze.

Ad. PS2. Mam już taki zwyczaj, że zanim kupię jakąś grę, buszuję po necie i zbieram informacje o niej. I tak też trafiłem na tę stronkę i to forum.

Pozdrawiam,
    A.

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #201 dnia: Czerwca 25, 2009, 21:02:03 »
    Szukałem u wujka Google "ciekawej gry o wikingach" ponieważ od czasu do czasu zmieniam klimaty szukając inspiracji do własnego RPG-a. Wcześniej szukałem gry w klimatach wschodu i trafiłem na "Jade Empire" - RPG-a w starożytno-fantastycznych Chinach. Polecam zwłaszcza fanom gier ze stajni Bioware.

A na stronkę trafiłem z linka na mountblade.info, na którą trafiłem szukając polskiej strony poświęconej M&B.

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    « Odpowiedź #202 dnia: Czerwca 26, 2009, 10:00:01 »
    Ja Mount & Blade poznałem dzięki czasopiśmie KŚ Gry. Był to numer 11/12 2008. Otworzyłem gazetę przeszedłem do działu "na horyzoncie" i poznałem, że jest to gra wszech czasów. W następnym numerze Styczeń 2009 była wersja demo tej gry. Od razu zainstalowałem. Z początku ciężko się grało, ale załapałem zasady ( jako jedyny w wiosce potrafię w to grać i jako jedyny posiadam tą grę ). O stronce dowiedziałem się dzięki google. W trakcie przerwy od redagowania gazetki wpisałem Mount & Blade i wszedłem w "Tawernę".
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2009, 12:01:10 wysłana przez Jędrek13 »

Offline Kefir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Czerwca 26, 2009, 15:36:19 »
    Gra, dzięki koledze z innej gry(pozdro janek devilson jesli tu jestes ;d)

Forum - google powah.

Offline Zieluch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Czerwca 27, 2009, 21:36:23 »
    Ja dziękuje kuzynowi za to, że klikając w wszystkie linki na sdcv.pl( nie że robie reklamę ) Wcisnął tytuł Mount&Blade. U niego zagrałem w demo. Reszta już oczywista. każdy sklep był sprawdzony, ale w końcu wpisałem w google mount blade i przez linka w tawernie zamówiłem sobie grę. Świnka - skarbonka była przetrząśnięta i gra zakupiona. :)

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Jedna strzała, jeden trup...
    « Odpowiedź #205 dnia: Czerwca 28, 2009, 15:12:58 »
    A ja dowiedziałem się z telewizji, mianowicie zobaczyłem 'reklamówkę' M&B, a że generalnie bardzo lubię klimaty 'zbroja, miecz i łuk', to nie mogłem się oprzeć, by nie sprawdzić, czym jest owa gierka. Następnie, po pewnym zmasterowaniu gry, mając 48 chyba poziom i regularnie przesuwając granice khergitów na północ (chyba, w każdym razie, w stronę wybrzeża), wycinając vaegirów, opuściłęm ich i przystąpiłem do rebelii poszukiwacza i zwycięsko wyszedłem ze wszystkich bitew... No ale do rzeczy...
    Stronkę znalazłem stosunkowo niedawno (gogelki), bo 24 marca. Tu się dowiedziałem o MOD-ach i od 3 miesięcy staram się każdy interesujący zmasterować chociaż w pewien sposób. Teraz wiszę na The Horde Lands, ale to nie temat o tym ;) wybaczcie mi wywód :P

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #206 dnia: Lipca 08, 2009, 11:50:12 »
    A ja poznałem M&B ze steam'a... Nie byłem przy kasie i sprawdzałem darmowe demówki i tam było M&B, a że było w kategori cRPG i miało ciekawe logo to ściągnąłem, a że spodobało mi się to czekałem na zastrzyk gotówki i reszta jest oczywista...

Co do forum to przez google, jako iż szukałem modów...

Offline Cirmius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Lipca 08, 2009, 17:47:25 »
    Na pewnym forum serwera Role Play do SA:MP, gdy pewnemu kolesiowi polecali grę, w każdym poście było "Mount and Blade". No to kurczę, muszę zdobyć tą grę, obejrzałem recenzję na Yout Tube. Niedługo potem zdobyłem grę i oczywiście znalazłem się tutaj. :>

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #208 dnia: Lipca 08, 2009, 22:06:07 »

Ja dowiedziałem się o M&B na forum o Gothic, gdy napisałem, jak powinien wyglądać system walki nowym Gothicu, ktoś zaznaczył, że najbliżej moich wybujałych wyobrażeń jest właśnie M&B, na forum trafiłem przy poszukiwaniach modów.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2009, 20:34:34 wysłana przez Hrabia Darkula »

Offline PBaran

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Lipca 09, 2009, 11:53:13 »
    Józef ja zaczełem tak samo jak ty i neta nie miałem to zainstalowałem te demko z cda ale grałem w nie z 20 razy XD