Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Od czego sie zaczelo...  (Przeczytany 93613 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    Odp: Od czego sie zaczelo...
    « Odpowiedź #375 dnia: Stycznia 02, 2014, 10:48:47 »
    Ja nudziłem się i ściągnąłem demo. Potem pełną wersję dostałem grę w prezencie. Lubię historię średniowiecza, więc dostałem takie coś. Najpierw, jak prawdopodobnie większość graczy, zacząłem od singla. Potem, po jakichś 50 godz. grania, spróbowałem multi. A raz na jakiś czas pykałem w OiM:DP, gdy WB mi się nudziło.

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline AdamsTW

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #376 dnia: Stycznia 22, 2014, 20:10:47 »
    Szukałem gry rpg bez magii itp i pobralem pirata pograłem singla nie dawno kupilem Collection

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #377 dnia: Stycznia 22, 2014, 20:52:38 »
    U mnie to było tak:
    Kilka dobrych lat temu oglądałem różne filmiki na youtube z grami o tematyce średniowiecza ponieważ bardzo lubię ten okres. I wtedy na jednym z filmików zobaczyłem tą grę, od razu się zakochałem :P. Pomyślałem że i tak na pewno nigdy nie będę jej miał bo jest już pewnie stara i nie ma jej w żadnym sklepie. Kilka lat później zobaczyłem M&B w Media Markt, a że było to tuż przed moimi urodzinami powiedziałem o tym wszystkim i tak to było. ;P
    Później oglądałem więcej filmików i postanowiłem zakupić Warband. Brat wybierał się do sklepu więc poprosiłem go o to żeby zobaczył czy jest. Gra była więc mi kupił, był tam Warband i OiM Dzikie Pola z gamebookiem. ;D

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    « Odpowiedź #378 dnia: Stycznia 24, 2014, 15:54:57 »
    U mnie to było tak:
    Kilka dobrych lat temu oglądałem różne filmiki na youtube z grami o tematyce średniowiecza ponieważ bardzo lubię ten okres. I wtedy na jednym z filmików zobaczyłem tą grę, od razu się zakochałem :P. Pomyślałem że i tak na pewno nigdy nie będę jej miał bo jest już pewnie stara i nie ma jej w żadnym sklepie. Kilka lat później zobaczyłem M&B w Media Markt, a że było to tuż przed moimi urodzinami powiedziałem o tym wszystkim i tak to było. ;P
    Później oglądałem więcej filmików i postanowiłem zakupić Warband. Brat wybierał się do sklepu więc poprosiłem go o to żeby zobaczył czy jest. Gra była więc mi kupił, był tam Warband i OiM Dzikie Pola z gamebookiem. ;D
    Chyba ⅔ użytkowników ma z Gamebooka. :)
    Szukałem gry rpg bez magii itp i pobralem pirata pograłem singla nie dawno kupilem Collection
    Wiesz, że chwalenie się pirackimi wersjami na forum jest bodajże karane? Chyba, że się myję.
    @EDIT: Tfu! Mylę* xDD

Ale kolega naprawił swój błąd
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2014, 16:38:38 wysłana przez HUtH »

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?

Offline Seahawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #379 dnia: Stycznia 25, 2014, 10:57:37 »
    Ja będac przypadkiem w Biedronce (hehe) moja uwagę wzbudziła wystawa z grami. Zobaczyłem pudełko od M&B które obadałem dokładnie. Stwierdziłem, że jestesmy dla siebie stworzeni i kupiłem ją. Jej cena było śmieszna bo co to jest dycha w porównaniu z taka grą?
    o stronce dowiedziałem sie w banalny sposób - wyguglowałem sobie frazę "Mount&Blade" mając nadzieję, że znajdę poradnik do tej gry.

Offline toldi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Stycznia 31, 2014, 11:55:18 »
    Będąc jeszcze w gimnazjum jakiej 7 lat temu poszedłęm do kumpla popykać  w PESA. A przylukałem że grał w jakąś gierkę i  okazało się że to M&B :D Tak się wciągnełem że do dziś gram )

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #381 dnia: Marca 21, 2014, 16:05:45 »
    jestem pasjonatem takich gier a te konkretną dostałem na urodziny,potem dokupiłem Warbanda .od czasu Age of empire mało co mnie tak zaciekawiło

Offline Centrum Pożyczek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #382 dnia: Sierpnia 08, 2017, 09:44:52 »
    Ze mną było klasycznie - najpierw kumpel kumplowi polecił, kumpel pograł i puścił dalej info o tej grze :D

Offline VectorMental

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #383 dnia: Stycznia 24, 2018, 22:43:01 »
    Jakoś w 3 klasie chłopak mojej mamy zobaczył, że lubię grać w gry i pewnego pięknego dnia kupił mi M&B. Od tamtej pory przez jakiś czas zacząłem dostawać kary na komputer bo za długo grałem:)

Offline SmoczyKsiąże

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Maja 11, 2019, 19:36:24 »
    Bodajże w 2011 roku zobaczyłem u kuzyna jak grał, no i pożyczyłem od niego grę pudełkową, zainstalowałem i oddałem, a potem grałem bo mi się gierka podobała i podoba dalej :D To była podstawowa wersja, do której potem ściągnąłem sobie jeszcze Prophesy of Pendor 3.01. To wszystko na starym kompie, a jak zdobyłem nowego to mi się grać w cokolwiek odechciało, aż do bieżącego roku gdy mi się znowu grać zachciało, a że pudełkowa wersja Mount Blade od kuzyna gdzieś u niego przepadła, to sobie kupiłem przez steama nowszą wersję czyli Warband, i znowu gram tylko w wersję warbandową.

Zaciekawiło mnie to że pierwszy post w tym temacie jest z 2006 roku, a przecież Mount Blade wyszedł w 2008 roku ;) Za bardzo nie jestem w temacie, ale może komuś kiedyś zechce się wyjaśnić jak to w ogóle wygląda z tą grą, i ile ma właściwie lat.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #385 dnia: Maja 11, 2019, 20:22:05 »
    To dość skomplikowana sprawa. Premiera była w 2008, ale jakoś od 2005/2006 TaleWorlds wypuszczało wczesne wersje, typu alpha i beta. Pierwsza grywalna wersja to prawdopodobnie 2004, choć nigdy nie została opublikowana, więc może wcześniej. Pierwszy moduł, z którego potem zaczęła powstawać gra to za to 2002.

Jak chcesz poczytać więcej, to tutaj opisałem 2 lata temu historię forum i serii M&B: https://forum.mountblade.info/index.php?topic=19351.0. Jakbyś czegoś nie rozumiał lub chciał wiedzieć więcej to możesz tam pytać :)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline SmoczyKsiąże

• Użytkownik
    « Odpowiedź #386 dnia: Maja 11, 2019, 21:52:45 »
    Dzięki za szybką odpowiedź i linka, lubię wiedzieć co jak i dlaczego :)