Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Od czego sie zaczelo...  (Przeczytany 93658 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przemo1394

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Od czego sie zaczelo...
    « Odpowiedź #135 dnia: Lutego 03, 2009, 16:08:49 »
    Dobra dobra komputero-maniacy Wu tam się uczycie tych prezenterów imion i nazwisk na pamięć a mnie to zwisa kto jak się nazywa tylko chodzi mi o gre .

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #136 dnia: Lutego 03, 2009, 16:38:44 »
    Dobra dobra komputero-maniacy Wu tam się uczycie tych prezenterów imion i nazwisk na pamięć a mnie to zwisa kto jak się nazywa tylko chodzi mi o gre .
    My się nic nie uczymy. My po prostu jak o czymś piszemy to mamy o tym jakieś pojęcie. Po co dodawałeś te teksty o lamuchach (tak się to pisze?) skoro mogłeś napisać tylko, że widziałeś na Hyperze. Przy okazji sam oglądasz Hypera a nas uważasz za maniaków.... Coś tu nie halo.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #137 dnia: Lutego 03, 2009, 18:05:35 »
    wracając do tematu -

przeglądałem sobie filmiki na you-tubie i patrze "Mount&Blate - gra która wymiata" włączyłem i nawet nie obejrzałem do końca a już wlazłem na torrenty i "zassałem" w niecałe 5h. I sie zaczęło...

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Lutego 04, 2009, 22:22:06 »
    Podsłuchałem jak kumple gadali o Mount&Blade i się zainteresowałem.
    A ponieważ lubię klimaty średniowiecza i rycerstwa, czym się też po części zajmuję- to mnie gra zaciekawiła.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline lipiszos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Lutego 05, 2009, 00:59:29 »
    A ja z M&B zacząłem z rok temu. Na początku było grzesznie bardzo,używałem cracków.... tak! zlinczujcie mnie złe zrobiłem. Grałem tak z miesiąc w 0.808 z TLD i w native. Ale jak zyskałem level 32 bodajże( nie pamiętam:)) Znudziło mi sie. Ale 2 tygodnie temu siedzę sobie w empiku i czytam jakaś tak książkę. patrze na regały z grami a tu plakat Mount&Blade. No to biegusiem do Bankomatu i po 10 minutach byłem posiadaczem pudełka z gra. Radość co nie miara:D

Offline przemo1394

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Lutego 05, 2009, 23:16:26 »
    lipiszos piękna i wzruszająca wypowiedź :) Jestem pełen podziwu dla twoich dokonań xD Ja może kupię sobie oryginała jak będzie multiplayer :P

Offline lipiszos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Lutego 06, 2009, 00:37:55 »
    Dzięki przemo1394. A jednak nie zostałem zlinczowany:)

Offline Niebieskooki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Lutego 06, 2009, 00:52:38 »
    Dzięki przemo1394. A jednak nie zostałem zlinczowany:)

Pech że twój kolega za tą wypowiedz:
    lipiszos piękna i wzruszająca wypowiedź :) Jestem pełen podziwu dla twoich dokonań xD Ja może kupię sobie oryginała jak będzie multiplayer :P

Powinien zostać :)

Żeby nie było - Zobaczyłem recenzje w Sidi-ekszynie i tak się zaczęło.

Offline brisingr23

• Użytkownik
    • Sé onr sverdar sitja hvass!
    « Odpowiedź #143 dnia: Lutego 06, 2009, 21:21:11 »
    A mi kolega załatwił nie?? Na początku myślałem że to jakieś badziewie.
    Później on mi to pokazał i mi się spodobało i gram :P

Offline dzikuss94

• Użytkownik
    • I tak plemiona lepsze ;)
    « Odpowiedź #144 dnia: Lutego 07, 2009, 19:50:41 »
    Ekhm... więc zaczło się tak:

Oglądałem sobie HYPERa i patrze M&B

na początku olałem tą grę

po 2 tygodniach pojechałem do kumpla a ten maniaczył na kompie w demko M&B

no i zgrał mi demko na pen-drajwa

Siedzę w domu, jakaa nuda dobra sprawdzę to demko .

Odpalam i   gram gram gram patrze minęło 5 godzin fajna gierka

tydzień później:

ide centrum gdyni( tam mieszkam)

przechodzę obok EMPIKu miałem kasę wchgodzę patrzę M&B  a sobie kupię

3 dni później:

dzień 215 w grze leveel 43(wbity uczciwie)
    Gram w plemiona ;]
    Świat 42 - WhatsGoingOn???

Offline set18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Lutego 12, 2009, 15:29:36 »
    Ja dowiedziałem się ze tej strony themodders.org przypadkowo przeglądając mody do gothica .

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Lutego 13, 2009, 09:18:48 »
    O M&B dowiedziałem się z telewizji (HYPER), a o tej stronce przypadkowo- szukałem pomocy w jednej misji i chyba kodów dla kolegi (tylko dla niego- ja nie jestem cziterem)
    pozdro

Offline Nomad1000

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Lutego 22, 2009, 20:59:03 »
    z KŚ - patrze - i se mysle ze sie spoko gra szykuje a zaraz jak ja mialem to po prostu stala sie dla mnie hitem

Offline Antoni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Lutego 23, 2009, 10:04:15 »
    Skonczylem grac w Two Worlds oraz Fable i szukalem podobnej gry i znalazlem M&B na gry-online.

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #149 dnia: Lutego 27, 2009, 09:34:14 »
    No cóż, może i ja dorzucę swoje 3 grosze?!

Na bite 6 lat związałem się z jedną jedyną grą, konkretnie Neverwinter Nights. Żeby było śmieszniej wersja single player tej gierki zniesmaczyła mnie okrutnie i nawet połowy jej nie przeszedłem (żona i owszem, ale ja nie miałem takiego samozaparcia).
    Dopiero gdy wszedłem na serwer multiplayer Wirtualnej Polski (obecnie już nie istniejący), gierka wciągnęła mnie bez reszty. Możliwość pogrania z żywymi postaciami, prowadzonymi przez innych graczy to było coś wspaniałego.
    Po 2 latach jednak samo granie mi nie wystarczało, więc zająłem się współtworzeniem moda serwerowego. Potem poszło już z górki, nauka tworzenia obiektów, całych zestawów i t.d.

Niestety czas NWN minął bezpowrotnie. Wszystko w przyrodzie sie starzeje i gra ta również zaczęła mnie odrzucać swoją szatą graficzną (a może to ja w niej osiągnąłem szczyt swoich możliwości, więc znudziła mi się?!). No i od pół roku praktycznie w nic nie grałem, licząc, ze może trafię na coś dzięki czemu będę mógł nie tylko pograć, lecz również grzebać w samym silniku gierki?!

I tak w styczniu bodajże  zobaczyłem całkiem przypadkiem w Hyperze (praktycznie nie oglądam tej stacji, a przypadek polegał na tym, ze przełączałem kolejno kanały TV aby znaleźć jakąś bajkę dla córki, no i przypadkowo na tej stacji leciał film z rozgrywki w M&B ), zerknąłem niechcący na ekran TV i zaciekawiło mnie to co tam zobaczyłem.
    Niestety w grze tej brakowało mi jednego bardzo istotnego elementu, jakim jest właśnie tryb Multi. Bo ileż można grać z durnowatymi postaciami prowadzonymi przez AI? Ktoś kto nigdy nie grał w cRPG z żywymi graczami nigdy tego nie zrozumie.

Ale mówię sobie "i tak mi się nudzi to popykam troszkę w demo tej gry". No i na moje nieszczęście sobie "popykałem". A gra okazała się wciągająca jak narkotyk (gdyby nie ta naprawdę wkurzająca muzyka, która po miesiącu staje się koszmarem!). Cały czas jednak szukając jakiejś gry multi, by móc pograć z przyjaciółmi.

A tu jak grom z jasnego nieba! - M&B będzie miał wersję Multiplayer!

Gdybym tylko nie był taki tępy jak szpadel w temacie engine tej gierki?! Naprawdę nie wiem jak ją rozgryźć od środka...