Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Od czego sie zaczelo...  (Przeczytany 93622 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sasek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Od czego sie zaczelo...
    « Odpowiedź #90 dnia: Listopada 20, 2008, 16:10:57 »
    Dokładnie. Bo im więcej kasy to i potem szybciej mogą być udoskonalenia... a potem może i grafa będzie jak w Gothicu 3....

Ktoś pomoże? Gdzie kupić M&B w Warszawie?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #91 dnia: Listopada 20, 2008, 16:17:06 »
    Sprawdź w Empiku. Ja także pojadę jutro czy pojutrze do Arkadii, więc mogę zapytać jeżeli nie zapomnę. Ogólnie poszperaj w marketach, a pewnie znajdziesz, no chyba, że jesteś takim leniem, że nie chce Ci się wychodzić z domu.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #92 dnia: Listopada 20, 2008, 16:19:07 »
    Gdzieś czytałem, że mogą być w saturnie, a jak nie to w poniedziałek przejdź się do sklepu gram.pl

Offline mouser20

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Listopada 20, 2008, 17:18:13 »
    A więc zaczeło się od...Youtube:))
    Chodziłem se i nagle znalazłem filmik o jakiejś tępej grze gdzie się zabija ale był podpis że jest dobra to ja frajersko uwiezyłem i zaczołem wpisywać w gry-online mount & Blade a potem znalazłem to forum.Na samym końcu dowiedziałem sie o Polskiej premierze na gram.pl:)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #94 dnia: Listopada 20, 2008, 17:49:58 »
    Pisz po polsku mouser20, a oszczędzi Ci to chamskich komentarzy, które mogą się posypać. Jeszcze ja nie opisałem na forum jak zapoznałem się z M&B. To było prawie dwa lata temu, a może i dwa nawet. Nocowałem u kumpla i w środku nocy postanowiliśmy wyjść do parku. Gdy byliśmy w parku któryś z Nas zarzucił temat o mmo i postanowiliśmy po powrocie ściągnąć jakaś fajną gierkę internetową. Jak powiedzieliśmy tak też uczyniliśmy, ale zamiast gry multi mieliśmy M&B, no ale wtedy nie wiedzieliśmy o tym, że jest tylko single. Odpaliłem tą grę i ukazała mi się szpetna produkcja bez fabuły co utwierdziło mnie w tezie, że to jest sieciówka. Była to wersja 0.6xx nie wiem ile i podczas walki na arenie w Zendar zauważyłem wrogów, którzy poruszali się mało inteligentnie jak na ludzi, po tym nagle gra się wyłączyła (osiągnąłem 6 lvl), a kolega stwierdził, że admin dał mi bana, po czym poszedł spać (kolega nie admin). ",dopiero po 2h stwierdziłem, że to jednak nie jest gra multi, ale pomimo swego beznadziejnego wykonania spodobała mi się. Najlepsze było jak zaatakowałem River Pirates i krzyknąłem "Bitwa 5 ludzi!!" kolega spadł z łóżka, ale także się zainteresował i stwierdził, że to fajna gra. Po powrocie do domu także ściągnąłem M&B, ale cały miesiąc miałem problem z zakupem cd-key'a i niestety musiałem jechać do 6lvl i od nowa. Po zakupie zapoznałem się z grą i wiedziałem, że ma swój urok, ale wykonanie nadal raziło mnie po oczach, a brak fabuły wolał o pomstę do nieba. Tak grałem i grałem, aż w końcu... przestałem i tylko sporadycznie sprawdzałem nowsze wersje. Teraz nie gram w M&B, bo po tylu miesiącach spędzonych nad nim, znudziło mi się jak cholera i nawet patrzeć na to nie mogę. Jak widać jestem zbyt uczulony na punkcie fabuły, by ocenić tą grę wysoko. W mojej skali od 1-10 gra zasługuje na 4 lub 5. Gra jest mocno przeciętna, ale przyznam, że nie da się oprzeć jej urokowi, no tyle, że po dłuższym czasie ten urok przypomina urok brudnego trampka. 4pkt. za pomysł + 1pkt. za bitwy. Chociaż nadal mile wspominam czasy gdy grałem w stare wersje i nie uważam tego za czas zmarnowany.
    Przepraszam za stylistykę moich zdań, bo zdaję mi się, że jest dziwna.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2008, 13:33:00 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline mouser20

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Listopada 20, 2008, 17:59:40 »
    Alkhadias ja Mount & Blade w przeciwieństwie do ciebie lubię właśnie dlatego że nie ma fabuły jednoznacznej i liniowej "zrób to wypełniaj tą misję dołącz do tej frakcji".To ty decydujesz co zrobisz z kim zawiązujesz sojusz i kim na końcu zostaniesz sam se stawiasz cele i tworzysz własną fabułę.
    A co do tej pisowni to mogę czasami sie pomylić ale popełnianie błędów rzeczą która sie może zdarzyć każdemu.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2008, 18:02:44 wysłana przez mouser20 »

Offline Sasek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Listopada 20, 2008, 18:04:18 »
    Sprawdź w Empiku. Ja także pojadę jutro czy pojutrze do Arkadii, więc mogę zapytać jeżeli nie zapomnę. Ogólnie poszperaj w marketach, a pewnie znajdziesz, no chyba, że jesteś takim leniem, że nie chce Ci się wychodzić z domu.

Leniem nie jestem, po prostu byłem kilka razy w empiku i nie było.

Gdzieś czytałem, że mogą być w saturnie, a jak nie to w poniedziałek przejdź się do sklepu gram.pl

Saturn w Złotych Tarasach najbliższy... a gdzie sklep gram.pl
    Myślałem, że tylko w necie, jak nie to proszę o adres.

Pozdrawiam i dzięki za razy.

EDIT: Już mam pełną wersję...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2008, 19:47:43 wysłana przez Sasek »

Offline Pazoxi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Listopada 22, 2008, 14:32:52 »
    Ktoś tu już napisał , że oglądał Hypera , ja akurat zobaczyłem końcówkę , jak mówili o szkoleniu wojsk czy jakoś tak . Na drugi dzień wpisywałem w internet Mount&Black , nie zapamiętałem tytułu :P . Teraz dzięki Hyperowi ja gram w tą grę , a dzięki mnie sześciu moich znajomych :) .

Offline Sasek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Listopada 22, 2008, 16:59:45 »
    Ktoś tu już napisał , że oglądał Hypera , ja akurat zobaczyłem końcówkę , jak mówili o szkoleniu wojsk czy jakoś tak . Na drugi dzień wpisywałem w internet Mount&Black , nie zapamiętałem tytułu :P . Teraz dzięki Hyperowi ja gram w tą grę , a dzięki mnie sześciu moich znajomych :) .

To ja napisałem... Zapisałem tytuł w komórce, następnego gra znalazłem ściągnąłem... dzięki Hyperowi gram ja, dzięki mnie i polskiej wersji mój tata i kilku znajomych....
    A wszystko dzięki M&B!!!

Offline Mroczny Pieróg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Listopada 26, 2008, 21:06:42 »
    Zaczęło się od zobaczenia reklamy w Clicku (w tym samym numerze była recenzja, dzięki  Bogu, że najpierw zobaczyłem reklamę a nie recenzję...), ściągnąłem demo i zagrywałem przez półtora miesiąca. Trzy dni temu powiedziałem matce, że chcę sobie kupić M&B. Ona mnie oczywiście ochrzaniła, że za dużo wydaję (Fakt, kupiłem w tym miesiącu FC2 i Piratów z Karaibów) :/ no to wkurzyłem się i zacząłem się bawić w piracenie :x przez dwa dni się męczyłem aż zwierzyłem się z tego mojej rodzicielce i powiedziałem, że to mnie za dużo nerwów kosztuje i dam sobie spokój. No to maderka (:D) zaprosiła mnie do stołu w jadalni, powiedziała żebym chwilę zaczekał... i co? Wyjęła nagle z siatki nowiutkiego, świeżutkiego Mount and Blade!!! :DD Pierwotnie miałem dostać dzisiaj (na pocieszenie, mama poszła do szpitala na operację :<) ale się jej żal zrobiło i gram! :D

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #100 dnia: Listopada 27, 2008, 09:10:17 »
    Nie baw się w piractwo, bo nie wyjdzie 2 część.....po drugie pozdrów mame i życz jej powrotu do zdrowia....

Offline Szymson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Grudnia 11, 2008, 17:55:22 »
    Hyper www.gryonline.pl tam też o tym było.

Offline Ichigo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Grudnia 12, 2008, 16:03:21 »
    Ja o M&B dowiedziałem sie z gazety z tyłu na okładce było
    Wtedy zaczołem szukać na necie miałem demo i to wkurzajace ograniczenie do 6lv...
    Zbawienie!!!! kupilem se orginal w Tesco xD...

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #103 dnia: Grudnia 13, 2008, 08:09:18 »
    Ja się  dowiedziałem o M&B z Hypera ;)

Offline Danielos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Grudnia 14, 2008, 18:28:06 »
    Zobaczyłem w ,,Hot News" na Hyper