Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Alternate Crusades] Sesja  (Przeczytany 41044 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Koziol

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Szerzej znany jako Braciszek Tuck
    Odp: [Alternate Crusades] Akt I
    « Odpowiedź #105 dnia: Października 26, 2014, 22:59:35 »
    Jusuf ibn Ajjub Al-Kurdi
    - Dziękuje wam panowie. Wiem, że wiele w tych dniach spoczęło na waszych barkach, ale wiedzcie że dopóki to miasto ma wiernych obrońców to nie upadnie! Zwołać wszystkich na mury!

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #106 dnia: Października 27, 2014, 15:38:12 »
    Barisan de Moulins
    Osłupiały patrzyłem na to co się dzieje. Gdy tajemnicza postać znikła, wciąż zamyślony podchodzę wziąć swój miecz, który dalej trzymam w dłoni. Po chwilowej kontemplacji, krzyczę po łacinie głośno :
    Bracia moi! To Szatan zsyła ku nam swe sługi! Chce nas powstrzymać przed krucjatą na niewiernych, nie ulegajmy, nie ulegajmy albowiem naszym przenajświętszym obowiązkiem jest odbicie Jerozolimy, nie lękajcie się nieczystych mocy, gdyż Bóg nam dopomoże zawsze, a jeśli polegniemy niosąc na ostrzach Jego słowo, będzie to nasz ostateczny akt wiary na tym padole i otrzymamy odpuszczenie grzechów, stając przed naszym Panem będziemy mogli z uniesioną głową rzec - pozostałem Ci wierny do końca swych dni, mój Boże, sprawiedliwości niechaj stanie się zadość! Radość wypełnia me serce gdy myślę o tym! Tak więc bracia, nie ulegajmy, stawny odważnie czoła wszystkiemu co spotykamy, DEUS LO VULT!!! - krzyczę na cały głos trzymając miecz uniesiony w górę.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #107 dnia: Października 27, 2014, 15:55:43 »
    Jan z Czarnkowa
    Najsampierw podchodzę do zacnego rycerza, który dwukrotnie uratował mi życie, a teraz co dopiero ukończył przemowę. Zwracam się do niego po łacinie i wyciągam prawicę w jego stronę, po uprzednim zdjęciu skrwawionej rękawicy:
    -Witaj waszmość! Przednia przemowa, podobnie jak ratunek, jaki mi wczas udzieliłeś. Jam jest Kan Czarnkowski herbu Nałęcz, pan na Czarnkowie, brat sławnego na świat cały ze swego honoru i rycerskości komesa lubuskiego Leszka Czarnkowskiego. Przyjm mą wdzięczność za ratunek. Ślubuję, w imieniu moim oraz rycerzy lubuskich ze mną obecnych - tu wskazuję na moich towarzyszy zebranych na placu - iż zawsze i wszędzie otrzymasz od nas pomoc. Choćby wymagała poświęcenia życia.
    Następnie, po uprzejmościach, zwracam się do męża, który proponuje spalić karczmę:
    -To ścisła zabudowa miejska. Jeśli spróbujemy podpalić karczmę, z pewnością ogień z szatańską pomocą przeniesie się i na pozostałe budynki. Wszak nie chcemy spalić całego miasta. Sądzę, iż lepiej dokładnie zablokować wszelkie ujścia z tego przybytku i postawić przy nim straż. Straty w ludziach będą zapewne mniejsze.

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Taki menel.
    « Odpowiedź #108 dnia: Października 27, 2014, 16:52:14 »
    Karl

Widząc, że to już wszystko wbijam mój topór w ciało jednego z martwych potworów po czym staram się obejrzeć moją ranę. Jeśli nie dam rady sięgnąć jej zatrzymuję najbliższą osobę i pokazując na ranę staram się wyjaśnić, aby ją obejrzała. Rozglądam się również za jakimś bandażem czy czymś w tym stylu co mogłoby zatamować krwotok. Przypatruję się również ludziom czy nie ma w pobliżu kogoś kto się na tym zna. Poza tym przeszukuję również ciała w poszukiwaniu złota lub pożywienia.

Offline Aiolos

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #109 dnia: Października 27, 2014, 20:16:01 »
    Messyna: Spotkanie z Księciem

Wszyscy w Messynie
    (click to show/hide)

Jusuf ibn Ajjub Al-Kurdi
    (click to show/hide)

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Października 27, 2014, 20:25:11 »
    Barisan de Moulins
    Przedtem do Jana:
    A jam jest Barisan z Moulins, syn Hugona i wasal króla francuskiego, zaszczyt mi cię poznać panie. Po czym również podaję rycerzowi dłoń.

Uczta? Ha! Nie ma to jak strawa po walce, godna to rzecz dla rycerza!

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Taki menel.
    « Odpowiedź #111 dnia: Października 27, 2014, 20:36:54 »
    Karl

Nareszcie ktoś kto mówi w moim języku. Wyciągam topór i ruszam za jegomościem na ucztę.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #112 dnia: Października 27, 2014, 20:56:55 »
    Jan z Czarnkowa
    -Cha, zaiste, być może wreszcie dostąpim zaszczytu ucztowania z księciem. Muszę ci rzec, Barisanie - tu zwracam się do rycerza - że raz dwór lubuski mego ojca odwiedził król polski Bolesław, jenom leżał wtenczas w lazarecie, poranion w potyczce ze zdradzieckimi braniborczykami i nie miałem okazji dostąpić zaszczytu ucztowania z osobą tak zacną i potężną, jak król. Ponoć najprzedniejsze jadło znalazło się wonczas na stołach - arkasy, blemasy, brunele, kontuzy... Ach, mam nadzieję, że i książę ugości nas tak przednim jedzeniem. Cóż, musimy się zbierać, Barisanie, zbiera się coraz więcej ciekawskiej gawiedzi.

Offline Xander

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #113 dnia: Października 27, 2014, 21:01:44 »
    Krzysztof Potocki
    Słysząc słowa księcia strzepuje kurz z odzienia, poprawiam je i kieruję się w stronę kościoła.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Października 27, 2014, 22:08:52 »
    Barisan de Moulins
    Niezbadane są wyroki Boskie szlachetny Janie, ucztowanie z królem wielkim zaszczytem być musi, ja żem również go nie dostąpił. Ale dziś się radujmy z towarzystwa księcia, swojego i innych cnotliwych panów, na ucztę zatem!

Offline Koziol

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Szerzej znany jako Braciszek Tuck
    « Odpowiedź #115 dnia: Października 28, 2014, 00:20:13 »
    Jusuf ibn Ajjub Al-Kurdi
    Po zajęciu miejsca wraz z kapitanami na barbakanie omawiamy plan miasta i postanawiamy, że jedynym miejscem, gdzie wróg może nas zaatakować jest wschodnia brama mniejsza i tam odeprzemy szturm.
    Rozkazałem również posłać zaufanego człowieka, aby sprawdził zapasy jedzenia i wody oraz obliczył na ile mogą nam wystarczyć.

Offline Aiolos

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #116 dnia: Października 28, 2014, 21:17:11 »
    Messyna: Spotkanie z Księciem

Wszyscy w Messynie
    (click to show/hide)

Jusuf ibn Ajjub Al-Kurdi
    (click to show/hide)

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Października 28, 2014, 21:26:21 »
    Barisan de Moulins
    Ja i z całą pewnością moi towarzysze jesteśmy zaszczyceni tym wyróżnieniem cnotliwy panie, iż możemy przystąpić do wieczerzy z tobą! - ukłaniam się przed księciem głęboko, po czym pozdrawiam wszystkich siedzących przy stole i do niego zasiadam.

Offline Xander

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #118 dnia: Października 28, 2014, 21:44:24 »
    Krzysztof Potocki
    - Bóg dał nam to zwycięstwo. - Zwracam się do zebranych przy stole wykonując ukłon jednocześnie ściągając kapelusz i zasiadam do wieczerzy.

Offline FińskiMenel

• Użytkownik
    • Taki menel.
    « Odpowiedź #119 dnia: Października 29, 2014, 15:32:03 »
    Karl

Siadam na miejscu, gdzie opatrzą mi rany, jednocześnie opierając się swoim toporem pod łokciem.
    Co to jest? Pytam się widząc dziwne włoskie jedzenie, gdyż w całym swoim życiu przyzwyczajony byłem do jedzenia mięsa, zboża i tego co udało się ukraść handlarzom w Skandynawii.