Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]  (Przeczytany 89556 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roarino

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]
    « Odpowiedź #540 dnia: Grudnia 16, 2014, 15:51:41 »
    Laurez

Odbieram swój sprzęt i kieruje się w strone drzwi.
    Wychodzę, opieram się o ściane obok drzwi i czekam aż reszta w to zamieszanych wyjdzie.

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #541 dnia: Grudnia 17, 2014, 16:29:18 »
    Icelin
    Więc zacznę od początku..Gdy wraz z towarzyszami-Krogharem,Falquanem,Xanderem postanowilsmy wyruszyc do tawerny przed wejsciem mijalismy powoz na ktorym bylo 4 ludzi elf i krasnolud.Chwile potem stalismy przed wymienionym miejscem przed ktorym stalo piecioro dosc mlodych mezczyzn(16-18 lat). Stali po lewej stronie pod zadaszeniem i najwidoczniej rozmawiali ciagle spogladajac w Nasza strone . Dane mi bylo tylko slyszec "Patrz jaka elfka idzie (...) chedozyl bym (...).
    Po tym jeden z nich blyskawocznie uderzyl Xandera ..krzyczal i grozil . Nie chcielismy zeby cos dalej sie dzialo i probowalismy wyjasniac spokojnie zajscie zajmujac sie poturbowanym . Pijani wiesniacy natomiast szykowali sie do bojki najwidoczniej nie sluchajac rzucili sie na Nas ..pamietam iz jednego potraktowalam sztyletem nie majac zamiaru go skrzywdzic ale tylko wystraszyc ..potem zostalam zlapana za szyje i nie wiem co juz sie ze mna dzialo i z reszta gdyz znalazlam sie na ziemi po czym przyszla straz .To wszystko najdokladniej jak tylko potrafie opowiedziec.
    (click to show/hide)

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #542 dnia: Grudnia 17, 2014, 16:39:12 »
    Brego
    Jestem Brego, syn Egberta z Edoras. Walczyłem w wojnie o pierścień będąc jeźdźcem. Pytasz mnie o wydarzenia pod karczmą... cóż ja mogę odrzec? Kilku chłystków sprowokowało burdę, a ja i kompani im ostro przemówiliśmy do rozumu. Nie zabiłem nikogo, jeden dostał kopniaka, dwóch innych co się na mnie chciało rzucić szybko zrezygnowało po skierowaniu włóczni w ich stronę. Postąpiliśmy jak należało.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #543 dnia: Grudnia 17, 2014, 17:27:42 »
    Borin
    Wychodzę bez słowa. Przedłużająca się bezczynność działa mi na nerwy. Po wyjściu z budynku szukam wzrokiem karczmy.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #544 dnia: Stycznia 08, 2015, 00:26:32 »
    Manveru
    Przestudiował książkę.
    - Zaiste patetycznie i zacne, jak na pieśni o decydujących bojach przystało... Skłonnym przepisać niektóre utwory, by dać poznać twórczość Rohańską w Rivendell. Byłby to powiew czegoś nowego wśród historii sprzed tysięcy lat... - rzekł kwaśno. "A może wziąłbym je nawet w Ostatnią podróż, wraz z mymi mapami..." pomyślał. - Wspaniale byłoby również spotkać się z autorem, któż zacz tenże Peterov, bardzo dziwacznie brzmiące miano?

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #545 dnia: Stycznia 10, 2015, 15:39:44 »
    Kroghar
    Xander
    Siedzicie, niestety nie wiem co z wami zrobić.
    //Kroghar pierwsze ostrzeżenie za nieobecność. Za 2 ruchy twoją postać przejmuje MG
    //Xander drugie ostrzeżenie za nieobecność. Za 1 ruch twoją postać przejmuje MG

Gerlan
    Co Easterling robi w tych stronach? - Zzieleniał facet, gdy to usłyszał.
    Strażnicy zaniepokoili się i podsunęli się w stronę drzwi. Sam kapitan przysunął się bliżej, spojrzał się z niepokojem w oczach po pokoju, po czym spytał:
    Ludzie Twojego pochodzenia mogą mieć kłopoty w tych stronach, przez co nie mogę Cię teraz puścić bez zapytania, dlaczego szwendasz się po Edoras. Opowiedz mi wszystko

Brego
    Mężczyzna uśmiechnął się, po czym spojrzał na spętanych opryszków.
    Dobrze zrobiliście, zaufam Wam i zobaczę co powiedzą inni. - Odłożył papiery
    Jeśli chcecie, poczekajcie na resztę na podwórzu. - Wykonał gest, wskazujący na to że możesz opuścić połączenie

Icelin
    No... chyba się więcej od ciebie nie dowiem. Dziękuję za współpracę. Może pani odejść. - Powiedział kapitan odsuwając się od stołu i kierując się do małego barku, gdzie zakorkowane stoją butelki z trunkami.

Manveru
    Słyszałem, że wy, Elfowie układacie pieśni na bieżąco nawet o tym jak woda szumi w wodogrzmotach Rauros. Zdziwiony jestem, że jest jednak inaczej, bo elfów w tych stronach uważa się albo za wiedźmy, albo za wspaniałych i równie niebezpiecznych wojowników, jak i poetów. - Odrzekł kapitan opierając się na łokciu.
    Podsumujmy więc. Te oprychy rzuciły się na was, po czym interweniowały lokalne służby porządkowe. Prawda? Jeśli to wszystko, nie będę dłużej mącił twych myśli. Jesteście wolni

Grek Żelazna Ręka
    Twoje myśli wciąż przesiąknięte są bólem i odurzeniem alkoholowym.
    Dlaczego Hanys uderzył tego elfa. - Zadajesz w myśli sobie to pytanie w nadziei, że jakiś cichy głos odpowie Ci na to.
    Gdyby był tu ojciec, to by mnie wysłał na pole na 3 dni bez jedzenia i wody paść konie i dołożył kilka kijów na zachętę by się więcej z nimi nie trzymać... A teraz gdzie jestem. Krau siedzi obok i chyba jest w podobnym stanie co ja. W co myśmy się wpakowali - Kolejna dziwna myśl przebiegła przez Twój umysł. Siedzisz i widzisz jak kapitan straży rozmawia z tymi samymi przybyszami, z którymi miałeś przyjemność ( lub nie ) się ścierać.

Kedayveth
    Borin
    Laurez
    Beorn(MG)
    Falquan(MG)

Czekacie na zewnątrz.

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #546 dnia: Stycznia 10, 2015, 17:05:36 »
    Gerlan

Mój ojciec podczas Wojny o Pierścień, sprzeciwiał się sojuszowi Easterlingów z Sauronem. Właśnie dlatego stracił życie, a ja od tamtej pory nienawidzę Rhunu, orków i całego zła. Postanowiłem uciec na zachód i walczyć z wszystkim co chce zniszczyć ten świat.
    Później natrafiłem na moich kompanów z którymi przeżyliśmy niezłą przygodę w pewnej karczmie. Pomyśleliśmy że lepiej było by powiedzieć o tym wszystkim królowi, dlatego dniem i nocą jechaliśmy tutaj. Pod karczmą natrafiliśmy na pijaków którzy rzucili się na niewinnych ludzi, więc postanowiliśmy rozgonić tę hałastrę. Później  szanowni panowie wkroczyli do akcji i przyprowadziliście nas tutaj.
    A teraz prosiłbym o trochę wody... lub innego napitku, bo od tego gadania zaschło mi w gardle
    . - Zaczynam rozglądać się za jakimś dzbanem.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2015, 21:01:51 wysłana przez Sinlasil »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #547 dnia: Stycznia 10, 2015, 20:58:56 »
    Manveru
    - Owszem, posiadamy niezwykłą wrażliwość na wszelkie przejawy piękna dzieła Eru. Wy, śmiertelnicy, nie jesteście w stanie sobie uzmysłowić, co znaczy żyć millenia... trudno znajdywać w otaczającym niezmieniającym się świecie nowe bodźce do tworzenia oryginalnej poezji... potrzeba wielkiej mądrości i siły woli by przeciwstawić się znużeniu. Kiedy masz tyle czasu, aby poznać treść wszystkich najwspanialszych dzieł i drugie tyle na refleksję nad nimi, pozostały czas staje się nieprzyjemnie wolny, kiedy cała rzeczywistość zdaje się być obejrzana, przemyślana i przetworzona w sztuce na zawsze... Opisane spojrzenie na świat oczami śmiertelników być może nie jest odbierane przez nas jako piękne, lecz przyjemnie.. inne. Poza tym wspaniale jest wiedzieć, że po naszym odejściu ktoś będzie w stanie wydobyć piękno z tej twardej materii i smutnego losu twoich braci...
    ...
    - Dziękuję ci za rozmowę, strażniku, sytuacja pod karczmą była taka jak mówisz, pozwolisz, że odejdę. Namarie.
    Wychodzę i staram się odnaleźć i dołączyć do towarzyszy, z którymi przybyłem do Edoras.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #548 dnia: Stycznia 10, 2015, 21:02:18 »
    Brego
    Żegnaj kapitanie - odrzekłem z lekkim, ale serdecznym uśmiechem na twarzy i poszedłem do reszty towarzyszy.

Offline TostErer

• Użytkownik
    • Don't blink. Don't even blink.
    « Odpowiedź #549 dnia: Stycznia 14, 2015, 21:29:20 »
    Siedzę...

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #550 dnia: Stycznia 15, 2015, 08:22:07 »
    Kroghar
    Siedzisz, niestety nie wiem co z Tobą zrobić.
    //Kroghar drugie ostrzeżenie za nieobecność. Za 1 ruch twoją postać przejmuje MG.

Theodling
    Gerlan
    Brego
    Icelin
    Manveru
    Kedayveth
    Borin
    Laurez
    Beorn(MG)
    Xander(MG)
    Falquan(MG)

Po odebraniu ekwipunku od straży miejskiej ustawiliście się w trzech grupach:
    Theodling
    Gerlan
    Brego
    Borin
    Manveru
    Beorn(MG)

...oraz...

Icelin
    Falquan(MG)
    Xander(MG)
    Niestety Kroghara gdzieś wcięło, więc macie teraz problem, czy czekać na niego, czy może jednak pójść i załatwić swoje sprawy do końca.
    -Gdzie tego krasnala znowu wcięło - Z oburzeniem na ustach pyta Falquan spodziewając się chyba odpowiedzi od niebios.

Laurez i Kedayveth stoją na uboczu oparci o ściany, czekając na następny ruch.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #551 dnia: Stycznia 15, 2015, 15:18:21 »
    Borin
    W końcu, ile można czekać. - mówię do siebie. Następnie zwracam się do swoich kompanów:
    To jak, idziemy załatwić nasze sprawy? Nie mamy całego dnia. - po czym niecierpliwie przestępuję z nogi na nogę.

Offline Roarino

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #552 dnia: Stycznia 15, 2015, 18:28:43 »
    Laurez

Stojąc pod ścianą rozmyślałem sobie gdzie się wybrać, co zrobić.
    Może pójdę za jedną z tych grup ewentualnie się do nich przyłączę.

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #553 dnia: Stycznia 23, 2015, 23:44:36 »
    Icelin
    Czekam na towarzysza rozglądajac sie co chwile . Jeśli nie wróci długo będe zastanawiać się czy go szukać .
    (click to show/hide)

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #554 dnia: Stycznia 24, 2015, 00:07:08 »
    Gerlan
    Ponieważ nie znam Edoras, czekam podjęcie decyzji przez towarzyszy.