Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]  (Przeczytany 89357 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]
    « dnia: Maja 02, 2014, 17:30:01 »
    Tak więc rozpoczynamy naszą sesję.

Sesja będzie prowadzona na bazie storytellingu, więc nie więcej jak dwa posty na jeden post Mistrza Gry.

Gracze reprezentujący postacie:

HUTH
    1. Imię: Manveru
    2. Płeć: Mężczyzna
    3. Rasa: Elf
    Ekwipunek:
    (click to show/hide)

lllew
    1. Imię: Theodling
    3. Rasa: Człowiek
    Ekwipunek:
    (click to show/hide)

ćwieku89
    1. Imię: Beorn
    3. Rasa: Człowiek
    Ekwipunek:
    (click to show/hide)

McAbra
    1. Imię: Borin
    3. Rasa: Krasnolud
    Ekwipunek:
    (click to show/hide)

Gamling
    1. Imię: Brego
    3.Rasa: Człowiek
    Ekwipunek:
    (click to show/hide)

Manveru
    Znajdujesz się w lesie na polowaniu. Od czasów wojny trudno było o zwierzynę łowną, a Ty zatrudniony jako myśliwy u jednego z Rohańskich oberżystów poszukujesz czegokolwiek, co nadawało by się do upolowania, oskórowania i sprzedania dla karczmy. Słońce znajduje się dość blisko horyzontu i powoli zaczyna opadać coraz niżej, jednak przez gęste drzewa nie umiesz określić, która jest dokładnie godzina. Jak dotąd masz przy sobie królika, do którego upolowania niestety poświęciłeś swój łuk. W momencie wystrzału poczułeś nieprzyjemny trzask,po czym zauważyłeś, iż po zewnętrznej stronie drzewca pojawiło się pęknięcie. Jesteś pewien, że to znacznie wpłynie na jakość oddawanych strzałów, więc należy szybko się z tym kłopotem uporać. Gdy przyglądałeś się uszkodzeniu, będąc schowanym za lipą, usłyszałeś szelest jakieś 20-30 metrów od ciebie. Chyba właśnie przyszła Twa kolacja...

Theodling
    Jedziesz znużony głównym traktem prowadzącym od Rogatego Grodu do Edoras. Zmęczenie coraz bardziej daje się we znaki, przez co ledwo utrzymujesz postawę, pozwalającą na jazdę wierzchem. Jest już późne popołudnie, Twój brzuch domaga się jedzenia, a umysł odpoczynku. Gdyby nie Ci przeklęci złodzieje, mógłbyś kupić sobie coś do jedzenia, a tak został Ci spleśniały kawałek chleba. Wraz z zachodzącym słońcem robi się coraz zimniej, a szmaty które masz na sobie niezbyt dobrze chronią przed niską temperaturą. W końcu dostrzegasz na horyzoncie jakieś zabudowania...

Beorn
    Leżysz na łóżku w swoim pokoju. Znajdujesz się z zajeździe "Pod Burą Chorągwią", spędzając tu noc. Kierowałeś się w stronę ziem Rohanu w poszukiwaniu szczęścia, a słysząc iż w ostatnich czasach był ogłoszony nabór do wojska, szukasz dostojników za to odpowiedzialnych. Po Twej lewej jest miedziana miska, w której jest jeszcze parująca woda. Twój rynsztunek leży grzecznie na skrzyni nieopodal drzwi zamkniętych na klucz. Z dołu dobiega dźwięk zabaw, prawdopodobnie któraś z kolei pijacka zabawa. O konia się nie martw, jest pod opieką stajennych chłopców na usługach gospodarza.

Borin
    Siedzisz w głównej sali kraczmy przy czwartym stole od drzwi po lewej. Dookoła śpiewy, tańce, nawet znalazł się bard z lutnią, który umila wszystkim czas swoimi balladami o pokonaniu zła i zwycięstwu światła. Pochylasz się nad gulaszem z... nie wiesz czego, ale pachnie przecudnie. Obok drewnianej miski z wyżej wymienionym gulaszem stoi drewniany kufel z ciemnobrązową cieczą zalatującą chmielem i słodem. Orientujesz się, że organizatorami balangi są najemnicy z Iseny, którzy ponoć powalili trola napadającego na miejscowe osady. Woń gorącego posiłku pobudza Twój apetyt, a piwo wręcz prosi aby je wypić...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2016, 12:22:48 wysłana przez Peterov »

Offline ćwieku89

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja
    « Odpowiedź #1 dnia: Maja 02, 2014, 17:42:13 »
    Beorn

Wstaję z łóżka kierując się w stronę drzwi.... podchodzę do skrzyni leżącą nieopodal drzwi i chwytam włócznię po czym staję na środku pokoju i zaczynam nią poruszać tak by jak najlepiej poznać jej właściwości bojowe i nauczyć się nią lepiej władać w walce ,przy czym rozglądam się trochę po pokoju....

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 02, 2014, 18:17:13 »
    Theodling
    -Wreszcie zabudowania. Przeklęci złodzieje - stwierdzam, kierując się w stronę miasta. Odgryzam kawałek chleba, resztę zostawiam na później. Rozglądam się niedbale dookoła, w ostatnich promieniach zachodzącego słońca, po czym ponaglam konia do szybszego biegu.
    // Sugerowałbym ustalenie konkretnych dni i godzin rozgrywania się sesji. Tak byłoby zdecydowanie łatwiej. Mi pasują dni wolne - każda godzina, a w zwykłe dni po 21 (i od 5 do 7, ale kto normalny chciałby w tych godzinach grać :D)
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2014, 20:50:04 wysłana przez lllew »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 02, 2014, 21:57:04 »
    Manveru
    Nakładam strzałę na łuk i jak najciszej powoli zbliżam się do źródła dźwięków, aby odnaleźć kontakt wzrokowy.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 02, 2014, 22:05:22 »
    Borin

Nie jest źle - pomyślałem uśmiechając się do siebie i zacząłem jeść gulasz. Po chwili zacząłem czuć miłe uczucie w żołądku. Łyżka coraz bardziej jednak skrobała o dno, więc zacząłem rozglądać się po karczmie.
    Zauważyłem barda. Z zainteresowaniem zacząłem słuchać jego opowieści popijając piwem. Pamiętałem jednak, żeby nie uzupełniać kufla, jeśli zacznę czuć się nieświeżo. Nie przyszedłem tu przecież spić się jak bela.
    Postanowiłem porozmawiać później z najemnikami, jeśli nadarzy się okazja. Jednak teraz liczył się tylko miło rozgrzewający napój i opowieść...

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 02, 2014, 22:20:28 »
    Manveru
    Udaje Ci się bezszelestnie przygotować do strzału, nie wspominając o zbliżeniu się do źródła dźwięku. W momencie gdy zredukowałeś dystans do 10-12 metrów, wiatr zmienił kierunek, wiejąc Ci od pleców. Nie trwało długo jak istota wyczuła twą woń i odskoczyła w lewo. Jest to sarna, która czmycha w głąb lasu...

Theodling
    Redukując dystans okazuje się, iż te "zabudowania" to w rzeczywistości zajazd z karczmą i kilkoma domami na krzyż po drugiej stronie traktu. Czujesz ulgę, że odnalazłeś miejsce gdzie odpoczniesz, ale co z pieniędzmi za nocleg....

Beorn
    Włócznia jest bardzo dobrze wyważona, przez co dość szybko udaje Ci się wyprowadzić pierwsze prowizoryczne pchnięcia. Opanowanie tego oręża do perfekcji będzie wymagało czasu. Pokój wygląda na dobrze utrzymany i w miarę czysty. Masywne dębowe łoże, które raczej spełnia rolę masywnego kloca niż łóżka jest zasłane wypchaną poduszką i lnianą płachtą. Na skrzyni(z kluczem) leży niedbale rzucona kolczuga, którą pomogła zdjąć Ci wcześniej córka oberżysty. Na ścianach zawieszone są głowy zwierząt łownych oraz malunek wieży Amon Sul. Po prawej stronie pokoju od drzwi stoi także szafa, która prawdopodobnie jest pusta, a przed nią leży misa z wodą. Przy łóżku stoi także biurko z zgaszoną świecą. Na lewej ścianie umieszczone jest okno wyglądające na piękny zachód słońca.

Borin
    Najemnicy krzyczą i piją zdrowie "pięknych kaczmarek" - jak by to nie brzmiało. Zdrowy rozsądek podpowiada Ci aby nie mieszać się między nich, szczególnie gdy są pijani. Każdy łyk tego pokrzepiającego a zarazem rozluźniającego napoju powoduje miłe odczucie w przełyku. Uśmiechasz się i parzysz jak bard wesoło zaczyna tańczyć wśród miejscowych farmerów. Młoda karczmarka podchodzi do Ciebie i milczy, patrząc pytająco na pustą miskę po gulaszu.
    « Ostatnia zmiana: Maja 03, 2014, 14:48:31 wysłana przez Peterov »

Offline ćwieku89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 02, 2014, 22:25:15 »
    Beorn
    Odkladam wlocznie, po czym zbieram i zakladam na siebie wszystkie swoje rzeczy oprocz kolczugi ,ktora wrzucam do skrzyni i zamykam na klucz ,po czym wkladam klucz do kieszeni na piersi swojej skorzanej kurtki.... ponownie biore w reke wlocznie i trzymajac za rekojesc swojego miecza druga reka, podchodze do okna i rozgladajac sie przez nie, probuje znalezc jakies ciekawe do odwiedzenia miejsce....
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2014, 22:37:41 wysłana przez ćwieku89 »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 02, 2014, 22:33:52 »
    Theodling
    -Cóż, lepsza mała wioska z karczmą, niż nocleg na dworzu. Zobaczmy, czy znajdzie się tam miejsce dla weterana bez grosza i jego wiernego konia - stwierdzam sam do siebie. Wjeżdżam między zabudowania. Jeśli jest już pusto na ulicach, zsiadam z konia i wchodzę do karczmy, jeśli nie, podchodzę do najbliższej osoby i próbuję rozpocząć konwersację.
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2014, 22:56:11 wysłana przez lllew »

Offline huth

« Odpowiedź #8 dnia: Maja 02, 2014, 22:37:06 »
    Manveru
    Celuję nieco wyprzedzając ruch sarny i naciągam mocniej niż zwykle łuk ze względu na przypuszczalnie mniejszą moc z powodu pęknięcia. Wstrzymuję oddech, a w myślach zdaję się na łaskę Oromego. Jeśli nie trafię rzucam się biegiem za sarną i staram się wygonić ją z lasu.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 02, 2014, 22:47:57 »
    Manveru
    Strzała wypuszczona w stronę zwierzyny poleciała inaczej niż chciałeś. Zamiast uśmiercić okulawiła sarnę, która z strzałą tkwiącą w prawym tylnym udzie trzęsie się jakby dostała ataku epilepsji. Zwierzę nie jest w stanie daleko uciec.

Theodling
    Podjeżdżając do stajni nieopodal tawerny zsiadasz z konia, gdzie od razu podbiega stajenny i zabiera konia pod dach. Na trakcie jest pusto, za to z karczmy dobiega hałas jakby pół Ereboru postanowiło sobie zrobić święto. Stojąc przed drzwiami wahasz się, czy wejście tam to rzeczywiście dobry pomysł.

Beorn
    Trzymając w ręku oręż stojąc przy oknie patrzysz na piękny zachód słońca, który czasami jest przyćmiewany wyziewami z Góry Przeznaczenia. Dookoła Ciebie nie ma nic ciekawego poza lasem oraz polami uprawnymi.

Borin
    Przysypia przy piwie.

Offline ćwieku89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 02, 2014, 22:52:12 »
    Beorn
    Odchodze od okna ,a nastepnie w pelnym rynsztunku poza kolczuga ponownie zaczynam cwiczyc walke wlocznia....

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 02, 2014, 22:55:29 »
    Theodling
    -Ciekaw jestem, co może oznaczać ten hałas. Czyżby było dużo gości? - pytam sam siebie. Rozglądam się jeszcze po okolicy, aby upewnić się, że nie ma tu nic nadzwyczajnego, po czym wkraczam do karczmy.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 02, 2014, 23:07:29 »
    Borin

Tak... Jak miło, jak przyjemnie...
    Chwila!
    - otrząsam się z letargu i rozglądam wokoło. Sprawdzam czy mój ekwipunek jest nienaruszony, po czym spoglądam na stół. Najadłem się już, ale szukam tęsknym wzrokiem kufla.  Jeśli jeszcze coś w nim zostało, biorę łyk, ale jeśli jest już pusty nie zamawiam kolejnego. Podobnie nie zamierzam więcej jeść.
    Zastanawiam się jaka może być pora, czy powinienem wyjść, czy może szukać w karczmie noclegu.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 02, 2014, 23:18:05 »
    Manveru

Sarna leży i krwawi dość lekko, lecz strzała uniemożliwia jej ucieczkę. Bez problemu udaje Ci się dogonić leżące już zwierzę.

Theodling
    Wkraczasz więc do karczmy. Widzisz około tuzin ludzi, którzy zajmując 2 stoły przy piecu śpiewają, klną i przymilają się do proletariuszek oraz karczmarek. Po lewej stronie widzisz krasnoluda, nad którym stoi młoda dziewka i czeka na reakcję. Najwięcej uwagi przyciąga bard, który gra na swojej lutni i śpiewa lekko już fałszując, jak by nie patrzeć, chyba też jest pod wpływem. Karczma jest dość obszerna, po 6 ław poustawianych na obu stronach sali, na końcu znajduje się murowany kominek nad którym zawieszona jest wypchana głowa łosia. Po prawej znajduje się lada za którą stoi prawdopodobny właściciel lokalu, czyszczący kufel. Obok zaś lady są schody prowadzące na piętro

Beorn
    Ćwiczysz. Nic dodać, nic ująć.

Borin
    Zauważyłeś jak do środka wtargnął dość komicznie ubrany człowiek. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to, że jest ubrany jak rycerz, pewnie jest rycerzem, ale gdzie jego zbroja? Pytasz sam siebie. Karczmarka stoi nad Tobą i czeka na reakcję.
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2014, 23:45:23 wysłana przez Peterov »

Offline huth

« Odpowiedź #14 dnia: Maja 02, 2014, 23:20:14 »
    Manveru
    Widząc trafienie, uspokajam się i szybkim krokiem podążam po śladach rannej sarny.
    Taka zdobycz powinna zapewnić mi należne uznanie u ludzi - myślał.