Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 131151 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    Odp: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #210 dnia: Grudnia 10, 2011, 23:35:43 »
    Eh Nubis, żeby to wszystko było takie proste jak piszesz...
    Niestety, w tym kraju nawet po studiach zarobienie pieniędzy wystarczających na przeżycie na średnim poziomie jest cholernie trudne, a wygląda na to że będzie jeszcze trudniejsze.
    Wystarczy wspomnieć że nasi kochani politycy ( nie ważne czy z PO czy z Pis-u czy z jakiejkolwiek innej partii) szykują nam lada dzień elegancką podwyżkę akcyzy na paliwo, VAT też pewnie podskoczy i bóg raczy wiedzieć co jeszcze. Ot, ceny zachodnie, zarobki wschodnie. Ale tak to będzie, dopóki nami i Europą rządzą "socjaliści". Ciekawe kiedy się skapną że ten system jest już nie do uratowania a miliardy pompowane w Grecję czy Włochy idą w błoto.
    Im dłużej żyję w tym chorym kraju tym bardziej mam tego wszystkiego dość.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #211 dnia: Grudnia 11, 2011, 07:22:18 »
    Nubis Nawet jak było by dobrze tak jak uważasz to c oz reszt?Nie kazdy ma jakiekolwiek studia.I to nie oznacza ze jest debilem.A tak w ogole jak by zarabiała ta agencja ubezpieczeniowa jak ludziom na przysłowiowy chleb zaczyna brakować:)
    Dzisiaj takie czasy ze studia są nie tak ważne jak znajomości i doświadczenie z młodym wiekiem.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #212 dnia: Grudnia 11, 2011, 09:07:09 »
    No właśnie! Co z tego, że w Polsce nie ma polskich firm? Co z tego, że państwo jest biedne, uzależnione od unii i ledwo człapie? Co z tego, że ma prezydenta, który liże dupy innym narodom? Wreszcie co z tego, że połowa kraju jest pod władzą Niemiec i unii, skoro dobrze mi przed komputerkiem, a spożywczak jak stał, tak stoi?

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Grudnia 11, 2011, 11:47:37 »
    Nie wydaje mi się żeby połowa kraju była pod władzą Niemiec... za duży burdel. Niemcy by tutaj nie wytrzymali

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #214 dnia: Grudnia 11, 2011, 16:07:47 »
    Jak by nie bylo burdelu Niemcy by nie mieli u nas swoich firm bo by Polacy nie sprzedali ich ;)
    Jaki mocny kraj gospodarczo nie ma własnego ciężkiego przemysłu ????

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #215 dnia: Grudnia 11, 2011, 16:13:29 »
    Czyli wygląda na to, że z naszym chaosem nawet Niemcy nie dadzą sobie rady.
    Może i Bismarck miał rację mówiąc: Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą...

Miałam nadzieję, że nasza historia dobitnie nauczyła nas że warcholstwo, anarchia i prywata to piękna i prosta droga do samozagłady.
    Tyle że kto dzisiaj zna historię

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Grudnia 11, 2011, 18:07:43 »
    Exactly kto dzisiaj zna historie...Dlatego tak łatwo ludźmi sterować.A nie da się uczyć na błędach przodków nie znając historii.A skąd się to bierze.Jak ja wielokrotnie słyszałem w szkołach pytania innych "po co mamy uczyć się historii jak ona nam się do życia nie przyda?" a jaka jest reakcja nauczyciela?Ja nigdy nie usłyszałem jakiegokolwiek uzasadnienia dlaczego trzeba.
    Jak ja słyszę w mediach i powielana mądrość z nich ze w USA narodziła się demokracja to mi ręce opadają.Ba nawet Pani od WOSu kiedyś chciała ten kit wcisnąć w mojej klasie.To wtedy zapytałem.Proszę Pani to dlaczego w Deklaracji Stanów Zjednoczonych i Konstytucji nie ma ani jednego słowa "Demokracja"?Dlaczego założyciele Stanów Zjednoczonych uważali za najgorszy ustrój Demokracje jak może być?(nie znali socjalizmu/komunizmu,faszyzmu i nazizmu). Zapytała mnie to co jest?Odpowiedz ze Republika a ona mi powiedziała ze to jest to samo.Wtedy zadałem pytanie retoryczne.To w takim razie czemu w USA są dwie "partie" Republikanie i Demokraci???
    Odpowiedzi oczywiście nie było bo by się kompletnie skompromitowała.
    Albo ze J.Piłsudski to bohater bitwy Warszawskiej.Jemu zawdzięczamy ta niesamowity manewr wojskiem.Szkoda ze w gimnazjum jeszcze historia mnie tak nie interesowała ...Nie pamięta się o autorze planu/strategi tej bitwy Tadeuszu Rozwadowskim.Całkowicie pomijam Dmowskiego,Chodkiewicza,Żółkiewskiego.Brakuje całkowicie tego co było trzonem w IIRP dzięki czemu dzisiaj nie zapieprzamy na polu jako niewolnik(chociaz słowo niewolnik chyba tak bardzo nie jest nie aktualne) u szkopa albo kacapa ,czyli nauczania narodowego w w tym kraju może rządzić "każdy"(m9oe chodzi o pogląd a o wiedzę i stan majątku)dawniej na przykładzie Niemiec najlepiej to jest widoczne ,zresztą każdego państwa zachodniego.Wszędzie tam była monarchia a do władzy dochodzili tylko i wyłącznie ludzie bogaci czyli ludzie wykształceni,zdolni w tym co maja robić.Dzisiaj do sejmu idzie człowiek nie bogaty,nie douczony i co?Siedzi w jednym z 420 miejsc,Jego praca polega tylko na tym by zagłosować jak partia każe ,nachapać się kasiory,przyjechać od święta do sejmu i mieć resztę w głębokim poważaniu.No sory jeśli ludzie w sejmie to tacy obywatele jak Ibisz,Majdan, to w tym kraju za cholerę nie będzie dobrze.Krajem muszą rządzić najlepsi.Przykładem mogą być teraz Włochy.(o ile się nie mylę ale raczej nie).Tam do tej pory rządził ekonomią tego kraju jacyś przypadkowi ludzie(w znaczeniu wykształcenia).A teraz dopiero sami ekonomiści by ten kraj podnieść po bankructwie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2011, 18:39:07 wysłana przez Skrzetusky »

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Grudnia 11, 2011, 19:28:13 »
    Nierobów w sejmie mamy akurat 460. Dokładnie tyle, ile naboi jest w pudełku z amunicją do SWD:)

Edukacja w Polsce to temat-rzeka. Jest źle, a parząc na pomysły "elit" będzie jeszcze gorzej. Ze szkół wychodzą pół- analfabeci nie potrafiący myśleć.
    Mój pradziadek dziwił się, jak można mieć maturę nie znając greki. Dziadek dziwił się, jak można mieć maturę nie znając łaciny. Ja pewnie będę się dziwiła jak można mieć maturę nie znając polskiego

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #218 dnia: Grudnia 11, 2011, 19:32:20 »
    Mam fajną informację: Krytyka Polityczna straci swój lokal. Ten w którym znaleziono uzbrojenie przygotowane dla Antify (albo ich własne, ale chyba nie pozwoliliby Niemcom wjechać z uzbrojeniem? Prawda?). Zrobili co mieli zrobić, więc Gronkiewicz - Waltz może ich wywalić na pysk. Sondaże się ucieszą.

beanshee - a twoje dzieci będą się dziwić, jak można mieć maturę nie znając angielskiego. A wnuki - nie znając chińskiego.

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Grudnia 11, 2011, 20:01:06 »
    Drakkainen, mogli wjechać z czym im się podobało. Otwarte granice mają plusy i minusy.
    Cóż... wolę żeby moje dzieci mówiły po chińsku niż arabsku. Ale to temat na inną dyskusję

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Grudnia 11, 2011, 20:12:03 »
    Mam fajną informację: Krytyka Polityczna straci swój lokal. Ten w którym znaleziono uzbrojenie przygotowane dla Antify

Zamiast tracić lokal powinni być ludzie z tej "krytyki politycznej" osądzeni za współudział w pobiciu ludzi.Orientuje się ktoś czy postawiono jakieś zarzuty tym niemiaszkom za pobicia i zniewagę Polskich symbolów narodowych(ta sytuacja jak anarchiści zaatakowali rekonstruktorów Polskich i opluli Polski mundur)

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Grudnia 11, 2011, 20:48:57 »
    Granice są otwarte, ale kontrolować można zawsze i to nie tylko na granicy. Wszyscy 2 tygodnie przed wiedzieli, że (Anti)fa przyjedzie, więc policja mogła ich zgarnąć zaraz za granicą, potem za posiadanie takiej ilości broni zamknąć na 48 godzin i przesłuchiwać w celu wyjaśnienia, po co im ta broń. Dzięki temu nie doszłoby do wielu, niemieszczących się w pale, rzeczy.
    I właśnie dlatego tego nie zrobiono.

Niestety, prawdopodobnie żaden z naszych zachodnich braci nie zostanie osądzony, a nawet jeśli, to dostanie pewnie grzywnę takiej wielkości, że większą stratą materialną będzie zarekwirowanie kastetów i pałek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #222 dnia: Grudnia 11, 2011, 21:37:17 »
    Ja jestem za wystrzelaniem tej gołoty co sie pcha do koryta i daniem kogoś kto ma jaja na karku, albo w ogóle monarchie dać, wole utrzymywać jednego pasożyta niż 560.
    (click to show/hide)

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Grudnia 11, 2011, 22:01:58 »
    Jaja na karku? Dobry boże... Czarnobyl:)
    A tak na serio, to może nie monarchia, ale przydałby się na czele rządu ktoś taki jak Margaret Thatcher. Ktoś kto nie dba o tzw. opinię publiczną, tylko konsekwentnie realizuje swój program i nie boi się reform, nawet tych niepopularnych.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Grudnia 11, 2011, 22:12:38 »
    Ja jestem za wystrzelaniem tej gołoty co sie pcha do koryta i daniem kogoś kto ma jaja na karku, albo w ogóle monarchie dać, wole utrzymywać jednego pasożyta niż 560.

Mam nadzieje, że twój argument to był żart.

A co do gościa, który "ma jaja na karku", to pierwsze skojarzenie - Palikot. Pozornie dziwne, ale jakby był jakimś greckim bogiem, to jego atrybutami była by świńska maska i wibrator, czyli w sumie jakoś się to łączy.

Korzystając z okazji żeby dowalić Palikotowi i jego trupie, przytoczę dialog jakiegoś dziennikarza z którymś palikociarzem. Rozmowa o oryginalnym sposobie uprawiania polityki przez ich wodza, polegająca na machaniu pistoletem czy tam sztucznym penisem. Dziennikarz się pyta po co te kontrowersje. Palikociarz odpowiada, że wtedy przekaz zostanie lepiej zapamiętany przez publiczność. Dziennikarz pyta, czy on pamięta o co chodziło z tym wibratorem. Odpowiedź: nie. Dziękuje za uwagę.

przydałby się na czele rządu ktoś taki jak Margaret Thatcher. Ktoś kto nie dba o tzw. opinię publiczną, tylko konsekwentnie realizuje swój program i nie boi się reform, nawet tych niepopularnych.
    Niestety, nasz ustrój to już właściwie demokracja sondażowa. Najwyższą osobą w państwie jest Słupek Poparcia, potem prezydent, dalej marszałek...

Demokracja ma szansę działać w miejscach, w których ludzie są wykształceni i mają kręgosłup moralny (stąd moja walka w obronie Kościoła, pomimo że sam jestem ateistą). Inaczej większość może zrobić z mniejszością co chce. I odsunąć od władzy bohaterów np. Churchilla.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2011, 22:22:41 wysłana przez Drakkainen »