Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 130777 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #180 dnia: Listopada 29, 2011, 20:10:28 »
    Tyle że z tego co wiem o karze śmierci możecie zapomnieć bo należymy do Unii a ta na to nie zezwala i dobrze na wprowadzeniu kary śmierci byśmy nie wyszli.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #181 dnia: Listopada 29, 2011, 20:30:05 »
    Nikogo nie można zmuszać do bohaterstwa. To że ta lekarka chciała urodzić to jej świadomy wybór. Właśnie... wybór... ona go miała. Nie pozbawiajcie kobiet wyboru. Nie każda chce poświęcać swoje życie dla życia dziecka.

Nikt nikogo nie zmusza i nikt nikomu nie zabiera prawa wyboru chyba ze ludziom którzy po przez aborcje chcą się pozbyć problemu nazywanego inaczej dzieckiem które sami stworzyli po przez swoja głupotę.

« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2011, 21:40:54 wysłana przez Skrzetusky »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #182 dnia: Listopada 29, 2011, 21:07:18 »
    (...)sami stworzyli po przez swoja głupotę.

Fajnie. ;) Sex to głupota. I tak, skrajna prawica próbuje narzucić swoje jedyne zdanie całemu społeczeństwu. Każda kobieta sama powinna mieć prawo do decydowania o JEJ ciele. Będzie chciała się poddać aborcji to to zrobi. Jeśli, któraś będzie chciała urodzić dziecko to urodzi. To jest wybór, a nie głupie narzucanie "najmojszego" światopoglądu.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #183 dnia: Listopada 29, 2011, 21:27:02 »
    Dziecko rośnie w brzuchu matki, rośnie w JEJ ciele, ale to już jest inny człowiek i powinien mieć prawo do decydowania o własnym życiu. Jak to już ktoś napisał, jak będzie mu źle to się powiesi. A współżyjcie sobie lewacy z kim chcecie i jak chcecie- ale trochę odpowiedzialności nie zaszkodzi. Gumka albo tabletka dla partnerki- to naprawdę nie jest wiele...

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Listopada 29, 2011, 21:40:12 »
    Gdzie napisałem ze sex to głupota???Pisząc "(...)sami stworzyli po przez swoja głupotę."(znów muszę wyjaśniać łopatologicznie....)chodziło o to ze postąpili nie mądrze nie zabezpieczając się.

Piszesz ze skrajna prawica zabrania decydować.Wiec co ja mam odpowiedzieć?Ze lewica morduje dzieci?
    No i małe wyjaśnienie.Prawica nie zabiera wyboru a broni życie.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #185 dnia: Listopada 29, 2011, 21:45:36 »
    Jaką hipokryzję? Biologię... Według mojej aksjologii to (http://twojregion24.pl/site_media/zdjecia/2011/10/22/1_0_530.JPG) nie jest człowiek
    A co to jest? Czy z TEGO wyrósł kiedyś pies? To człowiek we wczesnej fazie rozwoju, jak mniemam. Czy sploty nerwowe, zalążek mózgu są determinantą pozwalającą stwierdzić czy ktoś jest człowiekiem? Znaczy według ciebie - tak. A co, jeśli według mnie dziecko musi mieć wykształcone serce? Jak rozsądzisz kto ma racje? Zdasz się na autorytet lekarzy? Spychasz problem (może nieświadomie) do strefy światopoglądowej, a to tylko biologia.

Zupełnie niechciane dziecko ma się urodzić - bo tak
    No tak, lepiej zabić. Dla wygody. Nie lepiej urodzić i oddać do domu dziecka? Skoro matka nie potrafi się zabezpieczyć, to raczej ona powinna ponieść konsekwencje.

Matka ma mieć ciężkie problemy zdrowotne przez fakt urodzenia dziecka - bo tak.

Jeśli zagrożone jest życie matki, to zgoda, powinna móc wybrać. W innych przypadkach - nie.

Dziecko ma mieć defekt genetyczny i być kaleką do końca życia, ale mimo wszystko ma się urodzić - bo tak.

Czemu tak wielbisz wolność wyboru, ale nie dajesz go dziecku? Jest gorsze, bo jest kalekie? Czy to nie faszyzm? Ja bym wolał, mieć wybór. Ty nie?

Czy uważasz, że dożywotnie przymusowe prace nie byłyby wystarczająco odstraszające?Sorry, ale gdybym miał do wyboru więzienny, dożywotni przymus pracy z kilofem w zamian za miskę ryżu, bez możliwości łagodniejszego traktowania, a sznurowadło to wybrałbym sznurowadło i do ostatniej chwili żałował, że podniosłem na kogoś rękę...

Na pewno nie!Dopóki więźniowie mają prawo głosować, to takich zmian nie będzie.
    Proud zaczynam rozumieć twoją irytacje tym forum.
    Jasne, może ciężkie prace do końca życia są gorsze od śmierci. Sam twierdzisz, że kara śmierci nie zostanie wprowadzona bo w więzieniach wszyscy głosują na PO ew. Palikota. Ale jednocześnie uważasz, że więźniowie zgodzą się na te ciężkie prace. Pomijam absurdalne stwierdzenie, że więźniowie mają tu coś do powiedzenia. Ile ich jest? Max 0,5%?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2011, 21:55:21 wysłana przez Drakkainen »

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Listopada 29, 2011, 22:02:41 »
    Gumka (...) i- to naprawdę nie jest wiele...

Sex z prezerwatywą jest jak lizanie lizaka przez papierek. ;) Chociaż co kto woli.

Ja bym wolał, mieć wybór. Ty nie?

Widzisz, a ja bym wolał nie żyć. Wszystko zależy od człowieka. Idąc na patrol pragnąłem tylko tego, by nie zostać okaleczonym. Wolałem po 100 kroć zginąć, niż zostać kaleką bez ręki, czy nogi. Taka subtelna różnica. Nie jestem z tych, którzy życia trzymają się jak prostytutka latarni. Dla mnie wegetacja to nie jest życie. Wiem, że gdybym urodził się z wadą genetyczną powodującą jakąś ciężką, nieuleczalną chorobę, to nie dość, że byłbym ciężarem dla bliskich to moje życie byłoby ułudną wegetacją.

W sumie chyba to mój ostatni post w tym temacie, bo zaczynają się już głupie teksty w stylu "lewaków", z którymi nigdy się nie utożsamiałem i są dla mnie równie śmieszni w tych swoich tęczowych paradach, jak prawicowe nacjonały w czarnych kominiarkach. Od początku trzeba było olać ten temat, bo tak jak pisałem, to nie jest forum do takiego rodzaju dyskusji. :)

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Listopada 29, 2011, 22:11:12 »
    Sex z prezerwatywą jest jak lizanie lizaka przez papierek. ;) Chociaż co kto woli.

Widzisz, a ja bym wolał nie żyć. Wszystko zależy od człowieka. Idąc na patrol pragnąłem tylko tego, by nie zostać okaleczonym. Wolałem po 100 kroć zginąć, niż zostać kaleką bez ręki, czy nogi. Taka subtelna różnica. Nie jestem z tych, którzy życia trzymają się jak prostytutka latarni. Dla mnie wegetacja to nie jest życie. Wiem, że gdybym urodził się z wadą genetyczną powodującą jakąś ciężką, nieuleczalną chorobę, to nie dość, że byłbym ciężarem dla bliskich to moje życie byłoby ułudną wegetacją.

W sumie chyba to mój ostatni post w tym temacie, bo zaczynają się już głupie teksty w stylu "lewaków", z którymi nigdy się nie utożsamiałem i są dla mnie równie śmieszni w tych swoich tęczowych paradach, jak prawicowe nacjonały w czarnych kominiarkach. Od początku trzeba było olać ten temat, bo tak jak pisałem, to nie jest forum do takiego rodzaju dyskusji. :)

Nie każda osoba niepełnosprawna której matka z dobrej woli nie zamordowała aborcją uważa się za człowieka bez możliwości życia jak człowiek zdrowy.
    Piszesz ze nie utożsamiasz się z lewakami ani z prawica wiec z kim?Anarchista?To pytanie czysto zadane z ciekawości.
    Co od prawicowych nacjonow w czarnych kominiarkach??Kiedy i gdzie??Z tego co pamiętam to tylko lewacy w czarnych kominiarkach latają a szczególnie dużo ich było 11.11.11 wiec...

A co do 11.11.11 fajna http://www.youtube.com/watch?v=JY-6nwzNUY0&list=FLUdcfPy_5RdBr_DpVuUQsLQ&feature=mh_lolz konferencja ,trochę długa ale nie zrażać się bo naprawdę dobrze się ogląda.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2011, 22:25:36 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Listopada 29, 2011, 22:20:14 »
    Są inne sposoby, np. tabletki.

Czy ktoś ci broni popełnić później samobójstwo? Ja jestem za całkowitą wolnością, ale nie anarchią. Wolność się kończy, kiedy naruszasz wolność drugiego człowieka. Ze sobą możesz robić co chcesz, możesz się zaćpać dopalaczami, bylebyś nie był próbowany nawet ratować za moje pieniądze.

Nie każda osoba niepełnosprawna której matka z dobrej woli nie zamordowała aborcją uwaza sie za czlowikea bez mozliwosci zycia jak czlowiek zdrowy.
    Po poprawieniu błędów ortograficznych mógłbym się pod tym podpisać. Ludzie niepełnosprawni fizycznie czy nawet umysłowo mogą wykonywać prace lepiej nawet od pełnosprawnych. Przykład - jeden z prezenterów Wiadomości w TVP 1, Maciek z Klanu :)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Listopada 29, 2011, 23:06:49 »
    Jasne, może ciężkie prace do końca życia są gorsze od śmierci. Sam twierdzisz, że kara śmierci nie zostanie wprowadzona bo w więzieniach wszyscy głosują na PO ew. Palikota. Ale jednocześnie uważasz, że więźniowie zgodzą się na te ciężkie prace. Pomijam absurdalne stwierdzenie, że więźniowie mają tu coś do powiedzenia. Ile ich jest? Max 0,5%?

A co tym myślisz....Że jedzenie dostawaliby za darmo?
    Edit: Odniosłem się do pogrubienia

A gdzie ja powiedziałem, że wszyscy głosują na PO.Chodzi mi o to, że żaden więzień nie zagłosuje za zaostrzeniem kodeksu karnego!Ba!Nie tylko więźniowie, ale również strefa przestępcza, zagłosuje przeciw każdemu, kto takie coś chciałby wprowadzić!
    Jeśli dobrze pamiętam, to w 2009 było ok. 100 000 więźniów?Dorzuć do tego jeszcze tych, których sprawa jest wciąż w toku, albo odbyli taką karę...Taka ustawa nie przeszłaby...
    I jeszcze raz!Proszę nie wiązać mnie z żadną obecną partią polityczną...Dopóki ktoś z nich nie wprowadzi jakichkolwiek zmian mających na celu polepszyć gospodarkę i bezpieczeństwo narodowi nie dostanie mojego oraz wielu innych głosu.Głosowanie na nich jest tak samo sensowne jak poruszanie wszystkich problemów w jednym temacie - wychodzi jedno wielkie G***, stek niedomówień, itp.

Dlatego kończę!
    Życzę "owocnej" dyskusji!
    Pozdrawiam!

Ps.Napisałem 100 000(a liczba ta ciągle rośnie!!!!).
    Kiedy w danym głosowaniu bezpośrednio chodzi o Twój los to idziesz na głosowanie, nie tylko Ty(przypuszczam, że w więzieniu frekwencja wynosiłaby 99%), ale również rodzina, znajomi, którzy nie chcą aby działa Ci się krzywda.
    Dodaj do tego przyszłych więźniów(osoby obracające się w świecie przestępczym, w którym zwiększone jest ryzyko wpadki za kratki). Biorąc pod uwagę niską frekwencję w kraju...
    Te liczby spokojnie by urosły!Ale po co to liczenie, fakt jest taki, że żadna partia nie podjęłaby się tak ogromnych zmian w więziennictwie!

PS..Z tą partią, po prostu uprzedzam fakty...Dzisiaj jest tak, że jeżeli wypowiesz się negatywnie o działaniu jakiejś partii, to oznacza, że jesteś zwolennikiem ich opozycji...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2011, 00:47:50 wysłana przez ałtsajder »

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Listopada 29, 2011, 23:25:08 »
    A co tym myślisz....Że jedzenie dostawaliby za darmo?
    Nie wiem do czego się odnosisz, pewnie źle mnie zrozumiałeś.

A gdzie ja powiedziałem, że wszyscy głosują na PO.Chodzi mi o to, że żaden więzień nie zagłosuje za zaostrzeniem kodeksu karnego!

To jest tożsame, tzn. nie chcesz zaostrzenia kar, głosujesz na PO, żeby nie wygrał PiS. Niektórzy głosowali na Palikota, pewnie dlatego że on jest zdolny nawet złagodzić kary. Nie wiedziałem że więźniowie mogą zmieniać kodeks karny. Nikt cię nie wiąże z żadną partią, po prostu dokładniej czytaj tekst.

A cha 100000 ludzi to 0,0(3) % ludzi uprawnionych do głosowania.  
    « Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2011, 19:07:54 wysłana przez Drakkainen »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #191 dnia: Listopada 30, 2011, 16:29:25 »
    Więźniowie głosowali na Palikota bo, legalizuje maryche, przynajmniej tak mówi i mają w d*pie kto rządzi bo oni i tak w pierdlu za darmoche siedzą w luksusach.
    (click to show/hide)

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Grudnia 01, 2011, 17:33:46 »
    Ale po co to liczenie, fakt jest taki, że żadna partia nie podjęłaby się tak ogromnych zmian w więziennictwie!
    Tak z dnia na dzień się nie da. Po pierwsze, to wymagałoby inwestycji z budżetu państwa. My się raczej gotujemy na kryzys i ograniczamy wydatki na inwestycje. Po drugie, PO nie zgodzi się na te zmiany bo zraziłoby lewicę. Po trzecie Unia mogłaby protestować.
    Nawet gdyby ktoś (czyli PiS) wysunął taką propozycję to sam strzeliłby sobie w kolano, dając pożywkę dla TVN, GW, KP... właściwie wszystkim telewizjom i tym lewicowym (czyli większości) gazetom.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Grudnia 01, 2011, 22:22:46 »
    Unia będzie protestować bo jest raczej lewicowa.A co do pożywki.To mnie bardzo ciekawi i zastanawia nad dwiema a nawet trzema możliwościami.W swoim otoczeniu szkoła,praca,znajomi,rodzina mało kto jest przeciwko karze śmierci(nie ,nie pytałem) a mimo to twierdzisz ze wysuniecie takiej propozycji to strzał w kolano.Zgadza się TV by to tak przedstawiało.Teraz trzeba się zastanowić czy ja tylko otaczam się ludźmi którzy są za kara śmierci ,czy tv manipuluje informacjami jakoby społeczeństwo nie chciało kary śmieci.A może zarzuca ludziom to co maja myśleć?Tak czy siak do sprawiedliwego kodeksu prawnego Polsce jeszcze daleko.20+  lat...A do tego czasu seryjni mordercy będą dostawać 25 lat albo dożywocie.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Grudnia 01, 2011, 22:57:44 »
    Unia będzie protestować bo jest raczej lewicowa.A co do pożywki.To mnie bardzo ciekawi i zastanawia nad dwiema a nawet trzema możliwościami.W swoim otoczeniu szkoła,praca,znajomi,rodzina mało kto jest przeciwko karze śmierci(nie ,nie pytałem) a mimo to twierdzisz ze wysuniecie takiej propozycji to strzał w kolano.Zgadza się TV by to tak przedstawiało.Teraz trzeba się zastanowić czy ja tylko otaczam się ludźmi którzy są za kara śmierci ,czy tv manipuluje informacjami jakoby społeczeństwo nie chciało kary śmieci.A może zarzuca ludziom to co maja myśleć?Tak czy siak do sprawiedliwego kodeksu prawnego Polsce jeszcze daleko.20+  lat...A do tego czasu seryjni mordercy będą dostawać 25 lat albo dożywocie.
    Może już o tym pisałem: w sondażu, bodajże na Interia, 85% ludzi opowiedziało się za karą śmierci. Wypowiedziało się ponad 20 000 ludzi, czyli sporo. Ja też znam osoby, które są za, jednak większość jest przeciw. Z tym, że nie pytam każdego, najczęściej dowiaduję się mimochodem. Tak naprawdę nie śledzę tej sprawy w TV, gówno mnie obchodzi co ma na ten temat do powiedzenia Palikociarnia czy LSDowcy, dla mnie to hipokryci do kwadratu, więc są tak wiarygodni i przekonujący jak propaganda PRLowska. Leję na TV, przerzuciłem się na prasę, tam przynajmniej nie ma takiej monotematyki.