Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Diablo  (Przeczytany 48335 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Diablo
    « Odpowiedź #105 dnia: Maja 17, 2012, 12:23:24 »
    ZAJEBIŚCIE.

Dzwoniłem własnie do tego sklepu (sellsmart.pl) i okazało się, że jest to tylko wersja demonstracyjna sklepu i tak naprawdę nic nie zamówiłem (mimo maila potwierdzającego) i się wkurwiłem. Obdzwoniłem empik i w całej warszawie nie ma, dzwoniłem do auchan, media markt i innych marketów z okolicy i też nie ma. W całej warszawie NIE MA wersji pudełkowej. Szlag mnie trafi. Na stronie blizzard mozna kupić za 250 złotych wersje cyfrową, ale już chyba zajrze na allegro... no kurde tylko się zachlastać...
    Tak więc ten itemek dla szamana możesz sprzedać, do gry usiąde za jakieś półtora tygodnia dopiero :/
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2012, 14:35:03 wysłana przez Mortis »

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #106 dnia: Maja 17, 2012, 15:13:24 »
    Dobra. Może umieszczajmy tutaj też oferty? Dobrze by było oddać lub pohandlować ze znajomymi osobami :P.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #107 dnia: Maja 20, 2012, 15:36:17 »
    Moj tag w grze: SoN3r#2336 Poniewaz znalezienie kogokolwiek do wspolnej gry graniczy czasem z cudem, to jak zapragniecie posiekac diablo wspolnie,to zapraszam :) Aktualnie sorc 39lvl, 2 akt na koszmarze
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #108 dnia: Maja 20, 2012, 17:07:22 »
    Jak to problem? Ja bez problemów dochodzę do gier ludzi :p. Raz jak udostępniłem moją, to czekałem ułamek sekundy aż się tłumy zlecą :D.

Ja aktualnie mam 37 barbariana i szkole sobie Demon Huntera, bo strasznie mnie wciągnął :).

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #109 dnia: Maja 24, 2012, 12:44:07 »
    9 dni minęło, to i czas na największego marudę, jeśli chodzi o Diablo.

Gra jest dobra. Naprawdę dobra. Ma jednak kilka istotnych mankamentów, które mnie denerwują. Grę już na normalu przeszedłem, Witch Doctorem, aktualnie poziom 35, więc co nieco widzę i wiem. Aktualnie w toku przechodzenie gry Demon Hunterem.

Graficznie gra prezentuje się dobrze. Nie ma fajerwerków, ale dzięki temu gra jest (w miarę) płynna, klimatycznie wygląda świetnie. Każdy akt ma swój urok. Niszczenie rzeczy nie sprawia jakiejś wielkiej frajdy, ale dla tych paru punktów doświadczenia aż się chce rozwalić stolik, krzesło, książki, nagrobki, wazy, słoje, ławy itp :) Taka rozwałka nabrała wielkiego uroku w chwili, gdy Szamanem dostałem umiejętność czaszki z przeskokami *6 :) Także pod względem fizyki gra prezentuje się nieźle. Potwory padają pod czarami, zaś pod uderzeniem Barba odlatują na 10 metrów. Martwi mnie, że często Barbarzyńcą mamy do czynienia z "rozpadaniem" się ciał tzn w jednej chwili ciała zmieniają się w ... zwęglone (?) zwłoki. Ale da się przeżyć.

Muzycznie jest super. W pierwszym akcie trochę martwi monotonia w podziemiach, ale generalnie jest bardzo klimatycznie i fajnie. Nie mam nic od zarzucenia, na gitarze tristram theme fajnie się gra :)

Teraz rozgrywka, część najważniejsza i wywołująca najwięcej kontrowersji. Będę opierał się na przykładzie szamana, bo jak mówiłem, nim grę przeszedłem. Brak wpływu na awans postaci trochę mnie martwi, gdyż z góry mam ustalone, co dostanę i dlaczego. Ponadto umiejętności są raczej skierowane w stronę "czarującego" szamana. Nie ma różnorodności, jak np w D2, gdzie mieliśmy nekromantę summonera, na kości, na klątwy, na trujący sztylet (fajnie się tak grało, tak btw :), poison itp. 10 różnych kombinacji dla jednej klasy postaci. Tutaj czuję się trochę "ustawiony" - szaman to czarownik ze zwierzątkami. Przywołujesz zwierzaki, z tyłu rzucasz czaszki albo trujące strzałki, czasem rzucając jakimś kwasem. Klątwy są mało użyteczne, gdyż w celu ich użycia trzeba podejść blisko, a jednak zdrowie szamanowi szybko ucieka.

Druga sprawa to obrażenia od broni w umiejętnościach. Tutaj mogę stwierdzić, że był to krok w dobrą stronę - dzięki temu na każdym poziomie mogłem wykorzystać dowolną umiejętności, gdyż jej obrażenia zależało od tego, co aktualnie noszę + inteligencji (czyli też od tego, co noszę, bo mogło mieć bonusy do inteligencji). Zauważyłem, że nie ma też czegoś takiego jak skuteczność ataku - każdy atak trafia. Hmm ... Podoba mi się Gargantua, tudzież Monstrum. Momentami uważałem go za trochę przykoksanego (zginął mi chyba ze dwa razy - nawet Diablo go nie ubił), ale ogólnie na plus.

Plusem oczywiście jest też to, że tworzysz jedną postać danej klasy i więcej nie musisz, bo umiejętności i tak te same. Ale nie wiem, czy nie większy klimat był właśnie w kilku postaciach różnych buildów ...

Teraz troszkę spoilerów, same akty:
    (click to show/hide)

Teraz największa i najbardziej irytująca wada tej gry - tryb single player po podłączeniu przez Internet. Gorszej rzeczy nie mogli wymyślić. Internet lubi się czasem zrywać, same ich serwery też jak widać nie są jakieś fantastyczne, czemu ja mam za to cierpieć? Dla mnie kompletny idiotyzm, żebym sobie kulturalnie w SP nie mógł pograć, bo jest "przerwa techniczna serwerów". To nie MMO.

Chyba tyle. Dla mnie gra na mocne 7,5/10. Trochę jej brakuje. Mam nadzieję, że w dodatkach ujrzymy więcej umiejętności, dodatkowe akty, może rozbudują te które teraz są, dodadzą więcej wydarzeń ... Trochę zmienić się musi.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #110 dnia: Maja 24, 2012, 15:18:24 »
    Od razu powiem, że normal imo jest tylko czymś w rodzaju samouczka. Potwory padają tam jak muchy, zabijam 53 jednym hitem i radzę sobie bez problemów z mini i makro bossami :P. Powolutku małymi kroczkami zbliżam się do inferno, żeby poczuć jak gra chce mnie zjeść :P.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Maja 24, 2012, 23:44:13 »
    Dlatego ja, gdy wreszcie kupię grę (tu szybka modlitwa do dziesięciu bóstw o szybką dostawę) zacznę własnie na tym przed-najtrudniejszym.

Btw dziś o 11 dostałem maila od empik.com że sa wolne egzemplarze Diablo 3. Niestety przeczytałem go dopiero o godzinie 15, a wtedy na półkach na nowo buszowały pająki i tkały pajęczyny.

I mam nadzieję, że te skur*@&#$*&(yny, któryrych widział mój kolega a którzy w Saturnie kupowali po 80 pudełek Diablo 3, żeby je potem opędzlować na allegro za 300 złotych będą stratni. Szlag mnie trafia przez tych cwaniaczków. Dlaczego oni przeczuwali popyt na grę, a nie CDP?

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #112 dnia: Maja 24, 2012, 23:55:28 »
    Dlatego ja, gdy wreszcie kupię grę (tu szybka modlitwa do dziesięciu bóstw o szybką dostawę) zacznę własnie na tym przed-najtrudniejszym.

Że co proszę? :) Żeby przejść na drugi poziom, trzeba przejść pierwszy. Podobnie do trzeciego dojdziesz poprzez przejście drugiego. I tak do Inferno. Nie ma wyboru od początku :)

I mam nadzieję, że te skur*@&#$*&(yny, któryrych widział mój kolega a którzy w Saturnie kupowali po 80 pudełek Diablo 3, żeby je potem opędzlować na allegro za 300 złotych będą stratni. Szlag mnie trafia przez tych cwaniaczków. Dlaczego oni przeczuwali popyt na grę, a nie CDP?

Prawo wolnego rynku. Bardzo ładnie, że sobie dorabiają na boku i to niemałe pieniądze. Świadczy to o ich przedsiębiorczości :)

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Maja 25, 2012, 00:21:27 »
    To mnie z tym przechodzeniem zaciałeś. Lubię, kiedy od początku jest ciężko. Pierwszy poziom to right click win przecież podobno. I mam tak przejsć aż do zabicia Diablo?

A prawo wolnego rynku nie powinno obowiązywać takich chwytliwych pozycji. W Empiku np wprowadzono limit dwóch egzemplarzy naraz. I czy zarabiają... no nie wiem. Wątpie, czy gość sprzeda cały duży koszyk na kółkach kopii. Osobiście mam nadzieję, że będzie stratny. Pochwalam działalność ekonomiczną, ale tak jak zrobił to inny allegrowicz - czyli jako pierwszy ustawił aukcję na zakup egzemplarzy z drugiej dostawy. Ktoś chyba nawet wyliczył, że na tamten dzień z zamówień wyciągnąłby jakieś 14 tysięcy złotych na czysto. Nie kupcząc na niczyim szczęściu :)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #114 dnia: Maja 25, 2012, 15:36:42 »
    To mnie z tym przechodzeniem zaciałeś. Lubię, kiedy od początku jest ciężko. Pierwszy poziom to right click win przecież podobno. I mam tak przejsć aż do zabicia Diablo?

A prawo wolnego rynku nie powinno obowiązywać takich chwytliwych pozycji. W Empiku np wprowadzono limit dwóch egzemplarzy naraz. I czy zarabiają... no nie wiem. Wątpie, czy gość sprzeda cały duży koszyk na kółkach kopii. Osobiście mam nadzieję, że będzie stratny. Pochwalam działalność ekonomiczną, ale tak jak zrobił to inny allegrowicz - czyli jako pierwszy ustawił aukcję na zakup egzemplarzy z drugiej dostawy. Ktoś chyba nawet wyliczył, że na tamten dzień z zamówień wyciągnąłby jakieś 14 tysięcy złotych na czysto. Nie kupcząc na niczyim szczęściu :)

Są 4 akty i 4 różnych bossów. Po ubiciu ostatniego
    (click to show/hide)
    , przechodzisz z poziomu normalnego na koszmarny. Potem to samo i przechodzisz na poziom piekielny, aż w końcu na inferno. Dopiero tam zaczyna się prawdziwa gra, grindowanie i zbieranie tony eq, żeby za kilka miechów być gotowymi na starcia PVP :).
    Na kolejnych poziomach trudności jest coraz lepszy drop i padają rzeczy, których nie znajdziesz na poprzednich lvlach. To jest kwintesencja gry :). Jedni to lubią - inni nie. Zależy :P.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Czerwca 01, 2012, 17:13:26 »
    Ostał mi się jeden kod-zaproszenie na prezentację gry (do pokonania króla szkieletów lub wbicia 13 lvl). Jesli ktoś jest chętny niech się zgłasza.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Czerwca 04, 2012, 07:54:47 »
    Te odblokowywanie poziomów mnie wkurza. Jeśli jeszcze 3 poziomy w diablo 2 były jakoś do przełknięcia to już np 5 poziomów w sacred ostre przegięcie. Gra może się znudzić zanim dotrzesz do ostatniego poziomu :) Wg. mnie po przejściu raz gry reszta poziomów powinna się odblokowywać i to gracz powinien decydować gdzie sobie daje radę a gdzie nie.

Tak przy okazji. Naszła mnie ochota na pogranie w D2 i zastanawiam się czy w D2 jest możliwość łączenia amuletów?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2012, 13:02:15 wysłana przez Crims »

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 04, 2012, 18:35:57 »
    Łączenia amuletów? O co dokładnie chodzi? W kostce horadrimów można kraftować, ale niezbyt rozumiem pojęcie "łączenie".

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 04, 2012, 19:19:44 »
    Cóż, stanowi to pewne wyzwanie i zajęcie czasu. Chcesz powalczyć o lepszy sprzęt? Dopnij do niego. Poziomy inferno są naprawdę bardzo trudne do przejścia. Bez solidnego sprzętu wręcz nie do pokonania. A na taki sprzęt potrzeba czasu / pieniedzy, ktore zdobedziesz przy okazji przechodzenia gry na latwiejszych poziomach trudnosci.
    Co nie zmienia faktu, ze na Normalnym i Koszmarnym mozesz po prostu biec przez cala mape, nie walczac z mobami i zabijac tylko bossow. Dzieki temu mozna latwo przejsc gre, bo te dwa poziomy nie stanowia praktycznie zadnego wyzwania.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 05, 2012, 07:19:39 »
    Nie jestem specjalistą Diablo dlatego słowo łączenie... Po dłuższej grze w ekwipunku zaczyna brakować miejsca na amulety - co można z nimi zrobić po za sprzedaniem i jak to zrobić? Można np 2 takie same połączyć w 1 silniejszy?