Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Diablo  (Przeczytany 48305 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Diablo
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 21, 2008, 09:56:05 »
    A nie wiecie może czy można już legalnie za darmo ściągnąć Diablo jedynkę? Bo nie tylko wy należycie do tych, którzy wolą jedynkę. Też wolę ją z uwagi na klimat, tylko, że nie mam tu nikogo, kto miałby ją, wszyscy grają w LoD-a a do grania w jedynkę mądrych wśród znajomych nie mam, pewnie dlatego, że jedynka jest "stara"

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 21, 2008, 10:36:10 »
    No bo jest stara. Nie oszukujmy się, że ZUPEŁNIE się nie patrzy na grafikę. owszem, grafika w grze nie jest najważniejsza, ale jednak trochę się liczy. To, że wygląda bardzo źle na pewno do gry nie przyciąga. Zresztą sypie sie pod xpekiem, a na moim kompie w ogóle sie nie uruchamia (podobnie jak Neverwinter Nights, które bawi mnie pokazem slajdów). Jest pewna granica o której nekrofil może się posunąć. Ja poniżej Falloutów nie sięgam, bo to boli. Coś jak emulowanie gier z Amigi - kiedyś byłem zachwycony, dzisiaj boję się, że odpalenie dawnych hitów zburzy moje cudowne wspomnienia :)

Offline Cavalete

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 21, 2008, 16:23:07 »
    A nie wiecie może czy można już legalnie za darmo ściągnąć Diablo jedynkę? Bo nie tylko wy należycie do tych, którzy wolą jedynkę. Też wolę ją z uwagi na klimat, tylko, że nie mam tu nikogo, kto miałby ją, wszyscy grają w LoD-a a do grania w jedynkę mądrych wśród znajomych nie mam, pewnie dlatego, że jedynka jest "stara"
    Legalnie żadnej gierki Blizzarda nie można ściągnąć :/
    Najtaniej znalazłem http://allegro.pl/item347361494_nowa_diablo_i_warcraft_ii_battle_net_edition_friko.html

Sam kiedyś kupiłem Diablo bodajże za 70 zeta(sic!). I pamiętam, że to jeszcze promocja była.

Cóż przyznam, że grafika wywiera pewien wpływ na przyjemność z gry. Ale przecież Diablo II również grafiką nie grzeszy, a posiada wierne grono fanów na battle.net. Podobnie ma się do Diablo (do dziś spotykam często osoby grające w jedynkę na batku), ale jedynka wygrywa wciąż dla mnie pod jednym aspektem. K.L.I.M.A.T. którego żaden inny nie przebije. Amen.
    Nobody expects the Spanish Inquisition!

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 13, 2008, 12:16:38 »
    Wie ktoś może, w którym miejscu jest ta muzyka, bo to ma być niby gdzieś w pierwszym akcie, ale nigdy się z tym nie spotkałem
    http://www.wrzuta.pl/audio/p8TTmNxSSI/

PS: Co o tym myślicie? http://pl.youtube.com/watch?v=sAXCiUEv0ks
    Mnie niezbyt się podoba. Grafika zrobiona w stylu Heroes 5 (czyt. do kitu)
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2008, 09:38:02 wysłana przez Arcylisz »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #34 dnia: Maja 23, 2008, 23:58:16 »

PS: Co o tym myślicie? http://pl.youtube.com/watch?v=sAXCiUEv0ks
    Mnie niezbyt się podoba. Grafika zrobiona w stylu Heroes 5 (czyt. do kitu)

Bardzo zgrabne jak na fake.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #35 dnia: Maja 24, 2008, 06:01:27 »
    Wie ktoś może, w którym miejscu jest ta muzyka, bo to ma być niby gdzieś w pierwszym akcie, ale nigdy się z tym nie spotkałem
    http://www.wrzuta.pl/audio/p8TTmNxSSI/

Ta muzyka była we wczesnej wersji Diablo 2 (chyba w alphie). Miała to być muzyka z Tristram, ale coś nie wyszło i została podmnieniona inną.

Offline SX1

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • DownHill 4EVER DH RideR
      • Gildia YAKUSA
    « Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 29, 2008, 17:33:45 »
    Będzie Diablo 3 (oficjalnie potwierdzone przez blizzarda)
    Screany na stronce http://diablo.phx.pl/czytaj/diablo-3--screenshots/
    Data premiery nie znana

Pierwsze spostrzeżenia po obejrzeniu prezentacji Diablo 3 to m.in. trójwymiarowa grafika w rzucie izometrycznym, jak i bardzo podobny interfejs do poprzednich części cyklu Diablo. Warto w tym momencie wspomnieć o nowym systemie leczenia. Od tej pory postać nie będzie leczyła się eliksirami, lecz "apteczkami" upuszczanymi przez przeciwników. Pasek z eliksirami został zamieniony na pasek z umiejętnościami, które można dynamicznie zmieniać za pomocą myszy.

Na prezentacji jedno z zadań zlecane jest przez Deckarda Caina – postać doskonale znaną z obu części gry.

Przedstawione zostały jak do tej pory dwie postacie: Znany z drugiej części "diabełka" Barbarzyńca i Witch Doctor. Jedną z umiejętności nowej klasy jest możliwość przyzywania pomocników spod ziemii, zwanych Mongrelami. W arsenale ma również możliwość zastraszania przeciwników i moc pozwalającą sprawić, że zaczynają oni walczyć między sobą.

Nie zostało to powiedziane, ale wydaje się, że w każdej klasie można będzie grać zarówno kobietą jak i mężczyzną.

Do walki będzie można wykorzystywać elementy otoczenia, m.in. przeróżnych pułapek, zniszczalnych obiektów – możliwe jest to dzięki zastosowaniu systemu fizyki Havoc.

Intensywność podczas gry wieloosobowej w Diablo 3 będzie zapewniona dzięki nowej, przemyślanej platformie Battle.net z licznymi usprawnieniami.

Gracze będą mieli możliwość powrócenia do Tristram i do wielu innych znanych lokacji z poprzednich gier, jak również będą mieli możliwość odkrywania nowych.

Będzie łącznie 5 postaci, z czego 2 zostały już ogłoszone, są to Barbarzyńca i Witch Doctor.

Gracze będą mieli możliwość spotkania w grze wiele innych znanych postaci z poprzednich części.

Gra ma być mniej więcej tak samo długa jak Diablo 2.

W grze będzie zawarty zarówno tryb gry jednoosobowej, jak i wieloosobowej.

Witch Doctor będzie bardzo zróżnicowaną klasą, będzie dobrze radził sobie w walce oraz jako wsparcie, gdy będzie wymagane leczenie.

Przeciwnicy w czasie walki będą mogli utracić broń.

Tzw. kule życia upuszczane przez potwory, nie będą wygodne w użyciu, taki sposób gry został zastosowany, aby utorować sobie drogę do uleczenia.

W grze zaimplementowane będzie losowe otoczenie, tak jak w poprzednich częściach.

Eliksiry będą dostępne w grze.

Data premiery nie jest znana. Diablo 3 jest tworzone od 4 lat, ale mimo to nadal jest we wczesnym stadium produkcji.

Tekst pochodzi z www.diablo.phx.pl
    http://www.yakusa.pun.pl/forums.php
    Forum Gildi YAKUSA w grze SILKROAD
    Serv EOS chętni wbijać!!

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 29, 2008, 18:17:35 »
    A i tak całość będzię sprowadzać się do zrobienia jak największej masakry wśród wrogów... Ciekawe jak teraz będzie wyglądał Diablo  i jak powróci
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline SX1

• Użytkownik
      • Gildia YAKUSA
    « Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 29, 2008, 18:20:47 »
    Diablo III będzie wyglądało jak II .Ma być 5 postaci .Nowa mapa (duża) .Masakra bedzie na pewno bo to hack and slash.
    Serv EOS chętni wbijać!!

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 29, 2008, 18:26:43 »
    Diablo III będzie wyglądało jak II .Ma być 5 postaci .Nowa mapa (duża) .Masakra bedzie na pewno bo to hack and slash.
    Po co piszesz to co napisałeś wcześniej?? Mi chodziło o Diablo jako o bossa czaisz bazę??
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline SX1

• Użytkownik
      • Gildia YAKUSA
    « Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 29, 2008, 18:35:07 »
    Aaa.Czaję .sorka za offtopa  .Oby był wielki na pół ekranu i miał więcej kolców i żeby był naprawdę mocny...nie to co w II że 5 błyskami się go zabijało.
    No cóż blizzard robi te diablo już 4 lata zobaczymy co wymyślił ...
    Serv EOS chętni wbijać!!

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lipca 03, 2008, 20:30:48 »
    Po pierwsze ten wiedźmowy doktorek to chyba będzie połączenie nekro i druida (czyli co te dwie klasy znikną? :(  
    Po drugie trichę dziwny ma być ten proces leczenia
    Niezbyt mi się to wszystko podoba, coraz bardziej obawiam się, że Diablo 3 będzie miało kupę "zajebiaszczych bajerasów" a straci na klimacie :(
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2008, 20:46:40 wysłana przez Arcylisz »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 08, 2008, 21:34:49 »
    http://www.cdaction.pl/news/4487
    Skierowane do Blizzarda prośby o przemyślenie kierunku artystycznego obranego w Diablo III trafiły w mur - nie będzie powrotu do gotyku.

O niezadowoleniu fanów Diablo z faktu, że "trójka" będzie bardziej kolorowa i mniej ponura niż poprzednie odsłony serii, już wczesniej pisaliśmy. W wywiadzie dla MTV Multiplayer jeden z twórców gry - Jay Wilson - powiedział, że styl graficzny Diablo III nie zmieni się pomimo tego, że petycję podpisało już ponad 53 tys. fanów. Zadowoleni są z niego zarówno graficy, jak i wydawca.

Tłumaczy też, że pierwotna wersja "trójki" była taka, jak chcieliby tego fani serii - mroczna, szaro-bura, mało nasycona kolorami. Tyle że nie sprawdzało się to w praktyce - elementy grafiki zlewały się z tłem, co utrudniało namierzanie przeciwników i odszukiwanie przedmiotów. Grywalność była priorytetem. "Kiedy masz na ekranie 30 przeciwników - a przy tym cztery lub pięć różnych ich rodzajów - ważne jest ustalenie kolejności atakowania ich. Musisz być w stanie szybko ich rozróżnić, a nie możesz tego zrobić, gdy świat jest szary i przeciwnicy też są szarzy", tłumaczy Wilson.

No i jest jeszcze jedna sprawa - w Diablo III mamy grać setki godzin. Twórcy doszli do wniosku, że lokacje muszą być zróżnicowane, by produkcja nie zanudziła gracza. Pozostaje wierzyć, że magicy z Blizzarda wiedzą co robią.

Dosc ciekawe, nawet blizzard ma w D* swoich dotychczasowych fanow, i wyraznie kolejna ich produkcja bedzie celowac w nowa grupe odbiorcow - domyslam sie w przecietnych zjadaczy hamburgerow... to chyba tyle jesli chodzi o jakiekolwiek oczekiwania na Diablo ]I[.

Pocieszajaca jest za to kolejna dzisiejsza wiadomosc z CDA - http://www.cdaction.pl/news/4496/0. I oby powstawalo wiecej ambitnych produkcji typu Bioshock, czego i wam i sobie zycze...

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 10, 2008, 23:59:14 »
    A kto stąd gra w Diablo2 na battle.net ? Jak ktoś chętny to możemy pograć razem, bo jestem swoistym "weteranem" D2, i wstyd przyznać po resecie rankingu nie mam itemków teraz :/ Ktoś chętny pomóc :P.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline ajronmen123

• Użytkownik
    Diablo II
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 11, 2010, 18:05:23 »
    Na kilku poprzednich stronach nie zauważyłem tematu o d2, więc postanowiłem takowy założyć.
    Gra ktoś lub grał? Raczej nie będę tu się rozpisywał na temat tej gry, bo to chyba zbędne.
    Ja aktualnie nie gram, ponieważ oczekuję na nadejście nowego patcha.