Również zamierzam kupić. Te godziny, dziesiątki godzin, setki godzin, które zmarnowałem na Diablo 1 czy Diablo 2 nie pójdzie na marne, czas na trójkę.
Póki co trailery, pokazówki, screenshoty ... nie napawają mnie optymizmem. Mam bardzo mieszane uczucia, trochę bajkowe się Diablo zrobiło. Widzę mało surowości, mrocznego klimatu, a sporo świecidełek typu laserowy atak Wizarda czy dziwna trąba powietrzna Barbarzyńcy.
Mam szczerą nadzieję, że Blizzard pomyśli o wydaniu dema, bo wielką bolączką dzisiejszych gier jest właśnie brak dem. Przez to nijak można sprawdzić sobie, jak się gra, jak się podoba oprawa itp. Pozostają tylko w/w trailery, screeny itp.
Co do samych postaci - prezentują się fajnie, ale jak już wcześniej powiedziałem - bajkowo. O ile Witch Doctor czy Demon Hunter pasują klimatem do typowego, mrocznego Diablo, tak Wizard, Monk czy Barb są nieco przesłodzeni :P Może to dziwna maniera, ale po prostu mi się nie podobają.
Mimo wszystko, jeśli kupię i jeśli mi się spodoba, moim mainem z pewnością będzie wizard. Ot, przyzwyczajenie do gry magiem :)