Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646207 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2985 dnia: Grudnia 17, 2017, 10:39:47 »
    Będzie przyznawał. Dobrym sposobem jest (w sytuacji, kiedy nie dostałeś tego miasta) dać odbić to miasto wrogiej frakcji i ponownie je przejąć. Jest szansa, że wróg zostawi tam bardzo małą ilość wojsk, więc szybko pójdzie. I wtedy ponownie prosić o to miasto.

Offline Mevin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2986 dnia: Grudnia 17, 2017, 11:00:28 »
    Właśnie tak robiłem, ale zawzięcie trzyma się swojego wyboru, po 3 razach odpuściłem sobie. No ale trudno, może jak zdobędzie się jeszcze parę zamków i przydzieli je innym lordom, to może w tedy będzie większa szansa na otrzymanie miasta :) 

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #2987 dnia: Grudnia 17, 2017, 15:32:45 »
    Z tego co pamiętam to im więcej prestiżu tym więcej może ci dać. Na razie zamiast podbijać miasta idź pobij się z wasalami. Jeśli masz sporo kasy to załóż faktorie i stwórz własny zakon. Będziesz musiał na niego sporo kasy wydać ale naprawdę się opłaca. Ja na stworzenie własnego i wyposażenie ludzi wydałem około milion hajsu ale się opłacało. Własnemu zakonowi można wybrać wyposażenie, ulepszać statystyki. Moi ludzie mieli 420 do wszystkich statystyk (łucznictwo, broń jednoręczna itp.) i mieli noldorskie wyposażenie i runed bastard sword. Więc były to niezłe koksy. Udało się nimi podbić cały Pendor. Jeszcze niezwykle istotną rzeczą jest stosunek z lordami, im bardziej cię lubią tym łatwiej ich przekonać że lenno powinno należeć do ciebie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2017, 15:45:11 wysłana przez NATjonal »

Offline Mevin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2988 dnia: Grudnia 17, 2017, 18:59:06 »
    Ok, dzięki za rady :)

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #2989 dnia: Grudnia 18, 2017, 18:24:16 »
    O co chodzi z tymi mini frakcjami jak Heretycy itd? To po prostu bandyci którzy mogą też walczyć między sobą czy można jakoś z nimi się dogadać i od nich questy brać?

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #2990 dnia: Grudnia 18, 2017, 18:33:27 »
    To frakcje jak bandyci którzy walczą praktycznie z każdym. Jest jednak parę różnic, między innymi te główne minifrakcje mogą atakować miasta i je łupić(co zmniejsza dobrobyt tych miast). Dodatkowo z czasem w grze spawnuja się im spore armie.

Poza tym to polecam wejść w menu raportów i w warunki zwycięstwa. Masz tam wymienione główne minifrakcje które musisz zniszczyć.

I nie, nie da się z nimi dogadać ani brać od nich questów.

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

Offline Mevin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2991 dnia: Grudnia 29, 2017, 20:05:19 »
    Witam, chciał bym się was doradzić w sprawie finansowej w popie. Mianowicie mam własne królestwo, posiadam 4 miasta (w nich mam średnio po 600 woja) plus 3 zamki wasali, zrekrutowanych mam około 250 zakonników. I moje pytanie brzmi, jak na to wszystko zarobić? Co tydzień odcina mi ponad 30 tys, co spowodowało że ledwo wiąże koniec z końcem. Zmuszony jestem łapać lordow dla kasa. Więc może ktoś podzielić się swoimi doświadczeniami z gry? Dodam że przywództwo mam na 8 poziomie.

Offline Cygan.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2992 dnia: Grudnia 29, 2017, 22:52:12 »
    Zakładając królestwo powinieneś mieć co najmniej 10 leadership. Masz wszędzie faktorie, plądrowanie na 10, trading na 10 i zarządzanie więźniami na 10? Powinieneś jako król mieć to wszystko i zapas kasy koło 500k, jeśli masz problem z hajsem to zbieraj rzeczy po walce i sprzedawaj bierz więźniów. Staraj robić większe bitwy to będziesz mieć szansę na droższy loot.

Offline Mevin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2993 dnia: Grudnia 29, 2017, 23:47:14 »
    Niestety tylko zdobywanie łupów na 10 mam, reszta mniej. Faktorie mam wszędzie, ale to na tym etapie gry wielkiego przyrostu nie ma. Pierwszy raz w MB stworzyłem własne królestwo, więc troche w ciemno ide, i już wiem że łatwo nie bedzie, bynajmniej jeśli chodzi o strone ekonomiczna

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2994 dnia: Grudnia 30, 2017, 15:37:07 »
    Twoim największym błędem jest to że masz 4 miasta, powinieneś maksymalnie posiadać jedno, a nie utrzymywać za swój hajs aż 4, bo masz kare do podatków za nadmiar włości...
    Do tego tracisz hajs za utrzymywanie garnizonów.
    Rozdaj 3 miasta lordom...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2017, 15:38:18 wysłana przez nod18 »

Offline Mevin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2995 dnia: Grudnia 30, 2017, 16:49:39 »
    W sumie chyba masz rację. Mam 4 miasta tylko i wyłącznie dla tworzenia wojsk zakonnych. Posiadam 2 zakony po 2 miasta na jeden i myślałem że będzie szybciej przybywało nowych rekrutow, ale jak zauważyłem,  to w jednym tygodniu potrafi przybyć 5 a w innym 0. Spróbuję narazie na 2 miasta. Dzięki za radę :)

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2996 dnia: Grudnia 31, 2017, 08:30:00 »
    No tak, będziesz miał więcej zakonnych ale takim kosztem że nie wyrabiasz z hajsem ;]

Więc porozdawaj te miasta.

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2997 dnia: Lutego 11, 2018, 20:42:25 »
    Mam takie pytanie czy jak już jestem krolem mam swoje krolestwo z 20 lordow to mogę pomoc jeszcze innemu pretędowi do tronu nie tracąc krolestwa.

Offline Cygan.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2998 dnia: Lutego 12, 2018, 08:04:16 »
    Mam takie pytanie czy jak już jestem krolem mam swoje krolestwo z 20 lordow to mogę pomoc jeszcze innemu pretędowi do tronu nie tracąc krolestwa.
    Na 90% nie możesz ale sprawdź to bo nie jestem pewien.

Offline wisnia2143

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2999 dnia: Lutego 15, 2018, 20:45:36 »
    Siema siema. Pytanie, jak zmiażdżyć jakąkolwiek minifrakcje? Rozwaliłem już tyle armii kultu węża (co prawda nie sam, nie dostałem tego achivmenta za ich pokonanie), i wygoniłem Melitele, powiedziała że nie wróci a oni dalej się pojawiają ;p Jakieś pomysły?