I jeszcze pytanko:
Oczywiście chciałbym stworzyć swój zakon. Na początku mam zamiar walczyćpo stronie Ravensternu budować relację, zbierać renomę, w zaawansowanym etapie rozgrywki utworzyć swoje królestwo. Z jakich rycerzy mam czerpać rekrutów?
Chciałbym w przyszłości ustanowić kulture pendoru, ale wiem, że wtedy ograniczę przypływ rycerzy np. Ravensternu. Z drugiej strony, jeśli teraz stworzę zakon z rycerzy Ravensternu, to jak potem będę ich pozyskiwał, jeśli przyjmę kulturę Pendoru?
Rycerzy innych królestw można zdobywać jedynie przez ich rekrutację z niewoli lub zmianę kultury królestwa.Co do zakonów musisz zadać sobie pytanie jakim zakonem/zakonami chcesz grać i pod nich wybierz sobię kulturę.Polecam obczaić sobie stronę
http://pop3.wikia.com .Masz tam opisane wszystkie zakony i nie tylko.
Jeśli zamierzasz bawić się w zakon to radzę przygotować się w środki i cierpliwość -bardzo dobre uzbrojenie zakonu kosztuje około 1mln oraz jego wyszkolenie i doposażenie trwa 2-3 lata.Główna ich zaleta to możliwość wyposażenia sierżantów
w arbalisty(najlepsza kusza w grze,
ignoruje tarcze) - o ile masz +300 w kuszach i 4 bądź 5 rangę zakonu.Dodatkowo jeżeli dasz swoim rycerzom netherworld chargera i jakąś OP zbroję np:noldorską lub asp'a to dostaniesz dwa mistrzowskie zestawy tych zbroi i 2 konie najlepszego typu(champion)
Z własnych doświadczeń najlepsze zakony to:
-Clarion call'e - konni łucznicy(w 3.9 wymiatają),średnie koszty utrzymania,bardzo dobrzy sierżanci.
-Raven spear - bardzo dobre uzbrojenie(morgenszterny,lance) oraz świetni sierżanci(kawaleria z ogłuszaniem).
-Immortals - wybitna piechota,niskie koszta,niestety słabo u nich z przeżywalnością,beznadziejni sierżanci
-Knights of griffon - ulepszona wersja lion'ów + najlepsi sierżanci niestety,wymagają QG i odp. opcji przy tworzeniu postaci
-Knights of falcon - Najtańszy zakon przy dobrej jakości jednostkach,można go założyć wszędzie.sierżanci to strata czasu
-Knights of dawn/kraken - za sam wygląd pancerzy ^^
Reszta zakonów to syf - albo są beznadziejni(kusznicy imperium/strzelcy ravensternu>ebony gauntlet,silvermists) albo koszmarnie drodzy(shadow legion,valkirie,phoenixy)