Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646537 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline k0nr@d

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2955 dnia: Stycznia 21, 2017, 02:23:00 »
    Taaa... Ja nie wiem, jak to jest możliwe, że takie bardzo szybkie do wyhaczenia błędy, nie zostały przez nich zauważone...
    Może dlatego, że było nas tylko trzech (przez większość czasu dwóch) w zespole. A pracy co niemiara.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2956 dnia: Stycznia 21, 2017, 14:30:40 »
    rozumiem, ale to było jakieś parcie na wydanie tego, czy wydanie miało zapewnić znacznie szersze testy na ludziach :D

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2957 dnia: Stycznia 21, 2017, 14:39:51 »
    Pograłem już trochę na 18.1( podexpiłem kompanów i założyłem nowe królestwo ) i nie widzę większych błędów, wszystko jest ok, jedyny błąd jaki zaobserwowałem, to to że item qualis gem i priecious loot maja dziwną ikonkę, wyglądają jak wycięte z kartonu.

No i podczas zdobywania Larii moi łucznicy nie chcieli stać na hold position tylko biegli i tak po drabinie na mury.

Offline k0nr@d

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2958 dnia: Stycznia 22, 2017, 02:53:45 »
    rozumiem, ale to było jakieś parcie na wydanie tego, czy wydanie miało zapewnić znacznie szersze testy na ludziach :D
    Parcia większego nie było, ale po roku pracy nad modem w którymś momencie trzeba go w końcu wydać, sprawdzić reakcję ludzi na nowe rzeczy. Sami nie mieliśmy za dużo czasu żeby testować mod, ale mieliśmy wewnętrznych beta testerów, którzy odwalili kawał dobrej roboty wyłapując błędy. Nie wszystkie jak widać. Ja bym nazwał pierwszą wersję otwartymi beta testami.

Poprawka 3.8.2 powinna rozwiązać bardzo wiele większych i mniejszych problemów.

Offline huth

« Odpowiedź #2959 dnia: Stycznia 22, 2017, 11:41:18 »
    Ok, dzięki za wkład, to i tak jest niesamowite że ten projekt nadal jest rozwijany i to jako mod a nie płatne DLC.

Offline Pallus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2960 dnia: Stycznia 30, 2017, 11:39:11 »
    Witam,natknąłem się na mały problem po instalacji PoP v3.8,wszystkie królestwa mają nazwy z podstawki,tzn Swadii,Khanat Khergicki itd.,chociaż w ich miastach/zamkach są normalne jednostki Sarleonu,D`sharu itp.,mapa i wszystko jest ok.Coś muszę zmienić w folderach?
    Edit.Wersja warbanda 1.170

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #2961 dnia: Stycznia 30, 2017, 14:40:07 »
    Spróbuj zmienić język gry na angielski, ewentualnie wyrzuć spolszczenie.

Offline Slaugveng Moriar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2962 dnia: Stycznia 31, 2017, 13:42:38 »
    Z góry przepraszam za kłopot. Powie ktoś gdzie i jak wrzucić folder z patchem 3.8.2? Mam zainstalowaną wersję 3.8 i nie jestem pewny co z patchem który mam również pobrany. Wiem że pytanie jest co najmniej głupie ale wolę zapytać. na chwilę obecną mam w lewym dolnym V3.8v.0.003.
    Jeszcze raz przepraszam za kłopot. 

Offline mogart

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2963 dnia: Lutego 01, 2017, 17:10:17 »
    @Slaugveng Moriar
    W rozpakowanym patchu powinieneś mieć folder o nazwie takiej jak podstawowy folder moda, który wrzuciłeś do folderu "modules" swojego warbanda. (nie za mocno zagmatwałem?). Kopiujesz/przenosisz folder "Prophecy of Pendor V3.8" z patcha do folderu "modules" Warbanda. Klikasz "tak" na pytanie czy zmienić pliki na nowsze. I to chyba wszystko - powinieneś mieć PoPa z nową łatą.

Nowy PoP. Fajnie. Znaczy nie wiem czy fajnie - nie grałem jeszcze długo. Pogrzebałem w "złomie" przez cheatmenu - na pierwszej stronie zbroje - niewidki. Cztery zbroje turniejowe najwyraźniej czynią niewidzialnym - przynajmniej w oknie ekwipunku i do tego widać dłonie, stopy i głowę. Tak miało być czy coś pokręciłem z patchowaniem? Nowe "dzioby" - męskie są fajne, sam też używałem tego osp jakiś czas temu, damskie - no comments ;-) - chyba nie ma osp z ładnymi damskimi twarzami (gdyby legalne było wyciągnięcie głów i fryzur z VC...). Ze śmiesznych rzeczy które zauważyłem w ciagu mniej więcej godziny zabawy z nową wersją - nowe (być może były już w wersji 3.7 - za krótko grałem, żeby mi się "opatrzyły") sztylety asasynów po rzuceniu wbijają się trzonkami :)

Mam pytanie - czysta ciekawość: czy "ładne panie" z PoPa są w zasobach OSP? Coś mi się kołacze, po łbie, że, podobnie jaki inne modele robione dla PoPa, były "ekskluziwem" tego moda. Pytam, bo widziałem je chyba w modzie "The Reckoning".

Offline Slaugveng Moriar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2964 dnia: Lutego 01, 2017, 17:43:18 »
    Bardzo dziękuję. W sumie to powinienem się domyślić

Offline huth

« Odpowiedź #2965 dnia: Lutego 11, 2017, 04:32:03 »
    No dobra, jedziemy z kampanią ponownie...
    Kurcze a miałem tak zarąbiście udany początek w wersji sprzed 3.8 :)

Hmm nikt nie pisze o aktualizacji wstępniaka, znaczy, że nikt tam nie patrzy... ale i tak się zrobi

Offline ZielocO

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2966 dnia: Kwietnia 05, 2017, 03:26:14 »
    Cześć,od jakiegoś czasu pogrywam na tym modzie ;) ale mam pewien denerwujący mnie problem :/ a Mianowicie,polskie znaki w spolszczeniu przesuwają mi się do przodu,i tragicznie czyta się np.dialogi,wie ktoś może jak to naprawić? :/ z góry dziękuję ;))

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #2967 dnia: Kwietnia 05, 2017, 07:58:33 »
    Zmienić język na angielski

Offline mogart

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2968 dnia: Maja 19, 2017, 23:07:00 »
    edit:
    Ok. Znalazłem to o co pytałem.
    « Ostatnia zmiana: Maja 24, 2017, 19:57:17 wysłana przez mogart »

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #2969 dnia: Czerwca 09, 2017, 22:28:53 »
    Jak dołączyć do zakonu?  Raz już przeszedłem tego moda ale kompletnie zapomniałem.