Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 644901 razy)

Opis tematu:

Offline kfilich

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3045 dnia: Września 20, 2018, 09:46:36 »
    Witam wszystkich. Czy istnieje spolszczenie do tego moda? :)
    Kiedy grałem jakiś czas temu to pamiętam że było jakieś spolszczenie. Fakt, nie tłumaczyło wszystkiego ale najpotrzebniejsze rzeczy były :D ma ktoś linka może? No i jak zmienić aby w modzie były oryginalne nazwy państw, np.:Królestwo Sarleonu" a nie tak jak mam teraz - Królestwo Swadii.
    Z góry dziękuję za pomoc!!

Otóż:
    Aby zmienić nazwy państw aan te pendorowe, musisz przestawić język gry na angielski.
    Spolszczenie do tej wersji niestety nie istnieje i nie zanosi się aby powstać miało.

A ja słuchajcie mam taki problem.
    Od ośmiuset dni, podróżnicy nie zaszczycili mnie informacją o kryjówce czerwonego bractwa. W drugiej grze, którą toczę już dwieście dni, jest to samo. Co zrobić?

Chcę gema! :P

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #3046 dnia: Września 20, 2018, 10:43:40 »

A ja słuchajcie mam taki problem.
    Od ośmiuset dni, podróżnicy nie zaszczycili mnie informacją o kryjówce czerwonego bractwa. W drugiej grze, którą toczę już dwieście dni, jest to samo. Co zrobić?

Chcę gema! :P
    Może być to bug albo po prostu nie masz szczęścia

Offline GruByGuru

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3047 dnia: Października 28, 2018, 17:33:41 »
    Raczej nie ma co liczyć na polonizację wersji 3.9.2? ;D co nie? ;d

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #3048 dnia: Października 28, 2018, 18:15:59 »
    Raczej nie ma co liczyć na polonizację wersji 3.9.2? ;D co nie? ;d
    Byku co Ty, nie można mieć wszystkiego. :D

Offline kolatka

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3049 dnia: Listopada 27, 2018, 01:26:07 »
    Ma ktoś może spolszczenie do wersji 3.0? Link z dropboxa nie działa ...

Offline mogart

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3050 dnia: Grudnia 14, 2018, 11:41:25 »
    Cześć
    Cisza tu i spokój, to ja tylko na chwilę z informacją, że na Moddb pojawiła się nowa wersja PoPa. Z tego co widzę nie jest kompatybilna z zapisami z  3.9.2, więc znowu będzie trzeba od zera do bohatera :)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3051 dnia: Grudnia 14, 2018, 11:49:07 »
    Zawsze można eksportować postać :p Choć oczywiście, największa stratą zawsze jest powrót do startowego świata.

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #3052 dnia: Grudnia 14, 2018, 16:13:19 »
    Widziałem screena na którym widać było broń palną... Według mnie trochę nie pasuje do tego moda ale sprawdzę jeszcze jak to wygląda

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #3053 dnia: Grudnia 14, 2018, 17:26:32 »
    O proszę, szukałem właśnie jakiejś innej gry żeby od New Vegas odpocząć trochę a tu nowa wersja Pendoru. Za 15 minut będzie, zdam potem relacje :)

Offline Grzybek300

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3054 dnia: Grudnia 14, 2018, 22:44:36 »
    Podobno twórcy zapowiedzieli że ma to być ostatni patch pod Warbanda.Pograłem kilka dni w 3.9.3 i cóż...dodano kilka fajnych rzeczy ale przy okazji znowu musieli chamsko dokręcić graczom śrubę i wydłużyć sztucznie grindowanie.Główne zmiany jakie zauważyłem to:

-Broń palna - póki co tylko jako 1 broń - arkebus - zadaje takie same obrażenia co arbalista(100p.),i ma jeszcze szybsze pociski co pozwala jeszcze efektywniej ignorować tarcze.Niestety przeładowanie kuleje ,ale coś za coś.Można go wziąć od donavana(ammo jest w skrzyni w valonbray) albo od zakonu jeśli mamy wysoką rangę i +300 biegłości,oraz co ważne odblokowuje ją pod nasz własny zakon.Polecam także zbierać po karczmach i więźniach jednostki barclay - gdyż ich strzelcy mają je teraz zamiast kusz.

-broń dystansowa - dodano parametr szybkości pocisków co przekłada się na zdolność ignorowania tarcz.Znerfiono rubinowy łuk(celność z 95 do 90).

-broń runiczna - zrobienie przedmiotu z klejnotem kosztuje teraz aż TRZY qualis gemy(1 za broń,2 na ulepszenie).oraz dodatkowo żeby ją w ogóle dostać trzeba jeszcze skombinować sztabkę złota.Póki co na wygrane 4 turnieje w elacrai ilość otrzymanych klejnotów wynosi 0.

-bugi - niektóre oddziały potrafią zrespić się w morzu i tkwią cały czas w bezruchu.

-Włócznicy zaczęli normalnie walczyć i potrafią zadawać sensowne obrażenia nawet jeżeli mają tarcze.Przykładowo nowa jednostka fierdsvainu  łowczyni - potrafi dźgać za 15-40 dmg pomimo posiadania przeze mnie ciężkiego pancerza.

-Alexios oprócz zbroi ulepsza także kusze i muszkiety.

Podobno naprawiono jeszcze problem z kilkutysięcznymi armiami najemników oraz lojalnością wasali,ale trzeba będzie jeszcze pograć żeby przekonać się czy to prawda.

EDIT:pograne trochę dłużej i powiem wam nie warto - Jest sporo kolejnych bugów i poronionych pomysłów twórców.Najlepsze z nich to:

*podczas zawodów w Elacrai można w nagrodęza karę dostać uszkodzony ekwipunek z ujemnymi modyfikatorami.Ósmy turniej,ostatnia runda,nakręcasz się na klejnot albo jakąś fajną zbrojkę bądź mieczyk a tu bida.....kulawy koń warty 500 denarów.
    *parę nowych zbroi ma spaprany model kolizyjny i strzała potrafi przejść przez nią na wylot za 0(veccavia knights)

*I najgorsze - oblężenia - Skopane po całości i mocno niegrywalne - mając armie łuczników wróg za  każdym razem wydaje nam bitwe pod murami zamku co jeszcze ujdzie.Problem tkwi w tym że zamiast 60-90 strzał w kołczanie jest tylko ..... jedna i radź sobie.Nasi mają nie lepiej bo po 4/5 strzałach również kończy im się amunicja.Problem nie tyczy się obrońców gdyż oni elegancko stoją sobie z tyłu i prują z łuków do moich bezbronnych strzelców;A właściciwie powinni gdyż AI też jest zepsute i przeciwnicy biegają po mapie bez celu i tylko czasami potrafią zaatakować.
    W praktyce oblężenia wyglądają tak:
    -obrońcy wydają ci bitwę pod murami.
    -szybko ustawiasz łuczników i kompanów i każesz im strzelać.Po 4-5 strzałach udaje się zabić do 15-20 ludzi.
    -Twoim kończy się ammo a wróg albo biegnie na ciebie,po czym sie cofa,albo wystrzeliwuje twoje jednostki.
    -jeśli jest upośledzony to biegniesz prosto na niego i wyrzynasz tylu łuczników ilu się da,dopóki cie ogłuszą.
    -straty wroga wahają się między 20-35 w zależności od tego jak sprawnie machało się mieczem.
    -powodzenia jeszcze zostało tylko 300-600 oponentów

Oczywiście można się jeszcze bawić w tradycyjne metody i zdobyć zamek piechurami jeśli kogoś interesują ogromne straty w elitarnych jednostkach i morale na poziomie niskie + foch od towarzyszy.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2018, 20:16:01 wysłana przez Grzybek300 »

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #3055 dnia: Grudnia 15, 2018, 20:08:59 »
    Ja za to zauważyłem, że poprawili stabilność od poprzedniej wersji. Potrafiło wtedy mi windowsa zrobić a teraz ani razu. No i te ikony na mapce naprawdę fajne ale tak to jakichś poważnych zmian raczej nie ma.

Grzybek300 - czytałem trochę o bugach podobnych jakie masz i zazwyczaj się okazywało, że ludzie zainstalowali sobie to na poprzednią wersję. Na pewno nie zrobiłeś tak? :D Bo ja podobnych komedii nie mam.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2018, 20:28:27 wysłana przez Lwie Serce »

Offline Grzybek300

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3056 dnia: Grudnia 16, 2018, 21:11:40 »
    Nie,cały czas gram na tej samej wersji i nigdy ,,stałych'' problemów nie było.Co najwyżej średnio co drugą łatkę dochodziły nagłe wyjścia do pulpitu,niedorobione tekstury,czy zaczynanie bitwy w czarnym ekranie,które z kolejną łatą znikały by wrócić za jakiś czas.Dodam jeszcze parę nowych rzeczy jakie zauważyłem:

-Immortale na miejsce paskudnych szaraków dostali w końcu normalne hełmy pasujące do zbroi i wyglądają teraz równie dobrze jak dawn'y czy clarion call'e ;)
    -podczas oblegania zamków  po padnięciu nie można wyjść z bitwy.Tak jakby,ponieważ wciśnięcie tab traktowane jest jako ucieczka co masakruje nasze wojska,morale,stosunki z towarzyszami ale co gorsza obniża renomę,honor i nabija nam controversy.na skutek tego najlepiej zdobyć go za 1 razem i albo wystrzelać tyle jednostek żeby strzelcy mogli przebić się przez drabiny i dokończyć dzieła w walce wręcz

-I tutaj nasuwa się pytanie - Czy zdarzyło się wam że królowie nie chcą przyjąć od was hołdu lennego.podczas początkowego grindowania kasy,expa i renomy,odrzucałem wszystkie oferty po kilka razy od każdego władcy.Po przygotowaniu postaci pod królową pendoru nagle okazuje się że żaden z nich nie chcę nagle przyjąć mnie na wasala gadając coś o tym że przyjmują tylko zaufanych ludzi...
    Z królami mam relacje na poziomie 25+,ponad 400 renomy,240 honoru,oraz szlachetnie urodzoną postać a tu odmowa :/.
    Mniej więcej do 3500 renomy średnio raz na 1-2 miesiące dostawałem jakąś ofertę zostania lordem a teraz wszyscy są urażeni.
    Da się to jakoś ominąć?

Offline k0nr@d

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3057 dnia: Grudnia 17, 2018, 03:04:10 »
    @ Grzybek300
    Przepraszam ale waszmość siejesz dezinformacje mieszając fakty z własnymi wymysłami, łącząc przy okazji różne wersje moda odległe od siebie o kilka lat. Radziłbym zapoznać się z oficjalną listą zmian, która znajduje się miedzy innymi w folderze z modem i jest napisana prostym językiem angielskim (tłumacz Google powinien w zupełności wystarczyć).

Podobno twórcy zapowiedzieli że ma to być ostatni patch pod Warbanda ...
    Nie "podobno" - od kilku dobrych miesięcy tytuł posta przypiętego na oficjalnym forum TW (opisującego zmiany w łatce 3.9.3) zawierał wyraz "FINAL" ("ostateczny"). Nie zapowiada się aby dalsze prace nad wersją do Warbanda były przez kogokolwiek podjęte, gdyż wszystkie zmiany jakie chcieliśmy (deweloperzy) wprowadzić, wprowadzone zostały.   

... Pograłem kilka dni w 3.9.3 ...
    Po przeczytaniu kilku twoich postów nie jestem do końca pewny jaka wersja była ogrywana.

... Znerfiono rubinowy łuk(celność z 95 do 90) ...
    Jako że mam zainstalowane wersje 3.611, 3.7063, 3.8.4, 3.9.2 i 3.9.3, sprawdziłem tą informację: co najmniej od wersji 3.611 (wydanej około 5 lat temu) Rubinowy Łuk Runiczny miał celność równą 88. W wersji 3.9 (wydanej 11 miesięcy temu) celność została zwiększona do 92. Zwiększono również szybkość pocisku z 75->99 (wzrost zasięgu i obrażeń) i zmniejszono minimalne wymagania z 8->7 (mniejsza kara do celności, większe obrażenia). Jedyne co zostało "znerfione" to waga przedmiotu 1.25->1.5. 

... -bugi - niektóre oddziały potrafią zrespić się w morzu i tkwią cały czas w bezruchu ...
    Jest to błąd silnika gry a nie moda i występuje dość rzadko, w specyficznych warunkach. Co pewien czas nieliczne rodzaje grup "respią" się "na graczu" i jeżeli gracz akurat znajduje się blisko wody, wtedy silnik może umieścić tam nowy oddział. Także zarówno miejsce i czas muszą być odpowiednie. Można to łatwo przetestować teleportując się na szczyt dowolnej góry (jednostki nie mogą się przemieszczać) i czekając tydzień - gracz będzie otoczony wianuszkiem bandytów.

... -Włócznicy zaczęli normalnie walczyć i potrafią zadawać sensowne obrażenia nawet jeżeli mają tarcze ...
    Dodatkowa animacja (dźgniecie znad głowy) została dodana w wersji 3.8.3 już prawie 2 lata temu.

Podobno naprawiono jeszcze problem z kilkutysięcznymi armiami najemników oraz lojalnością wasali,ale trzeba będzie jeszcze pograć żeby przekonać się czy to prawda ...
    Nie "podobno" - wszystkie poprawki zostały uchwycone w oficjalnych listach zmian (changelogs). Jeżeli nie ma tam takiej informacji (a nie ma) to żadnej zmiany w tej kwestii nie było.

... EDIT:pograne trochę dłużej i powiem wam nie warto - Jest sporo kolejnych bugów i poronionych pomysłów twórców.Najlepsze z nich to:

*podczas zawodów w Elacrai można w nagrodęza karę dostać uszkodzony ekwipunek z ujemnymi modyfikatorami.Ósmy turniej,ostatnia runda,nakręcasz się na klejnot albo jakąś fajną zbrojkę bądź mieczyk a tu bida.....kulawy koń warty 500 denarów. ...
    Nowy system nagród w noldorskim turnieju został wprowadzony w wersji 3.9, wydanej 11 miesięcy temu, która to została pobrana ponad 100000 razy na ModDB i drugie tyle na Steam. Przez prawie rok nie dotarł do mnie żaden raport mówiący o możliwości wygrania uszkodzonego przedmiotu. Ja sam, przeglądając różne źródła, również nie natrafiłem na podobne komunikaty. Więc albo nikt nie bierze udziału w omawianym turnieju albo jesteś bardzo pechowym graczem.
    Dla pewności sprawdziłem pliki źródłowe i mogę potwierdzić iż nie ma możliwości wygrania uszkodzonego przedmiotu albo "kulawego konia". Jeśli już koń zostanie wylosowany, jest 25% szansa na to że będzie miał modyfikator "uparty", który to zwiększa punkty życia zwierzęcia o 5, zwiększa minimalne wymagania o 1 i zmniejsza wartość o 10%.

... *parę nowych zbroi ma spaprany model kolizyjny i strzała potrafi przejść przez nią na wylot za 0(veccavia knights) ...
    W wersji ostatniej (3.9.3) została przerobiona tylko jedna zbroja - zestaw "Kapłanki Węży".
    W wersji 3.9.2 zostały przerobione:
    - dwie zbroje dla Barclay bazujące na modelu, który dzieli ze sobą, z drobnymi modyfikacjami, około 80% "ciężkich" zbroi (n.p. 8 zakonów, jak Lions, Dragons czy Valkyrie),
    - jedna dla Veccavi bazująca na modelu Demonplate Armor czy Demonskin.
    Oba bazowe modele zostały wprowadzone kilka lat temu w wersjach 3.7-3.8 i, ponownie, pierwszy raz spotykam się z raportem o "spapranym modelu kolizji".
    Tak wygląda model kolizji używany przez silnik gry z nałożoną zbroją rycerza Vaccavi. Według mnie oba modele pokrywają się całkiem przyzwoicie. Mogły by się pokrywać w 100%, ale rezultat wyglądałby komicznie ("balonowa zbroja").
    (click to show/hide)

*I najgorsze - oblężenia - Skopane po całości i mocno niegrywalne - mając armie łuczników wróg za  każdym razem wydaje nam bitwe pod murami zamku co jeszcze ujdzie.Problem tkwi w tym że zamiast 60-90 strzał w kołczanie jest tylko ..... jedna i radź sobie.Nasi mają nie lepiej bo po 4/5 strzałach również kończy im się amunicja. ...
    Mechanika ta została wprowadzona w wersji 3.41 w 2011 roku. Ma symulować sytuacje, w której to obrońcy zaskakują przeciwnika, przygotowującego się do oblężenia, niespodziewaną wycieczką za mury. Zaskoczony przeciwnik bierze co ma pod ręką (0-5 pocisków) i w pośpiechu przygotowuje się do odparcia ataku.

W praktyce oblężenia wyglądają tak:
    -obrońcy wydają ci bitwę pod murami.
    -szybko ustawiasz łuczników i kompanów i każesz im strzelać.Po 4-5 strzałach udaje się zabić do 15-20 ludzi.
    -Twoim kończy się ammo a wróg albo biegnie na ciebie,po czym sie cofa,albo wystrzeliwuje twoje jednostki.
    -jeśli jest upośledzony to biegniesz prosto na niego i wyrzynasz tylu łuczników ilu się da,dopóki cie ogłuszą.
    -straty wroga wahają się między 20-35 w zależności od tego jak sprawnie machało się mieczem.
    -powodzenia jeszcze zostało tylko 300-600 oponentów
    Oczywiście można się jeszcze bawić w tradycyjne metody i zdobyć zamek piechurami jeśli kogoś interesują ogromne straty w elitarnych jednostkach i morale na poziomie niskie + foch od towarzyszy. ...
    Bez tej mechaniki oblężenia wyglądały by tak:
    - skomponuj armię w większości złożoną z żołnierzy z bronią o dalekim zasięgu,
    - wystrzelaj obrońców jak "ryby w beczce".
    Wystrzelaj wszystkich tych wspaniałych rycerzy, zajadłych wojowników - pluton egzekucyjny. 

Nie,cały czas gram na tej samej wersji i nigdy ,,stałych'' problemów nie było.Co najwyżej średnio co drugą łatkę dochodziły nagłe wyjścia do pulpitu,niedorobione tekstury,czy zaczynanie bitwy w czarnym ekranie,które z kolejną łatą znikały by wrócić za jakiś czas ...
    I tu jest pies pogrzebany - wyraźnie i wielokrotnie było mówione które łatki są kompatybilne ze starszymi "sejwami" a które nie. Ostatnia 3.9.3 wymaga osobnego zainstalowania (dlatego nie ma dostępnego małego patcha a tylko i wyłącznie cała wersja) i rozpoczęcia nowej gry. Bez spełnienia tych dwóch podstawowych warunków mogą wystąpić, jak widać, różne 'kwiatki'.

.Dodam jeszcze parę nowych rzeczy jakie zauważyłem:
    -podczas oblegania zamków  po padnięciu nie można wyjść z bitwy.Tak jakby,ponieważ wciśnięcie tab traktowane jest jako ucieczka co masakruje nasze wojska,morale,stosunki z towarzyszami ale co gorsza obniża renomę,honor i nabija nam controversy.na skutek tego najlepiej zdobyć go za 1 razem i albo wystrzelać tyle jednostek żeby strzelcy mogli przebić się przez drabiny i dokończyć dzieła w walce wręcz ...
    Był to znany od dawna exploit:
    1. gracz czeka aż jego łucznicy/kusznicy pozbędą się wszystkich strzał, przy minimalnych stratach własnych gdyż obrońcy ostrzeliwują stojącą przed łucznikami piechotę z tarczami,
    2. wciska TAB aby się wycofać i uzupełnić amunicję,
    3. zostaje ukarany za ucieczkę.
    Ale jeżeli po 1 punkcie gracz popędzi do przodu i da się specjalnie zastrzelić, może spokojnie przejść do punktu 2 ponieważ punkt 3 był pomijany.

-I tutaj nasuwa się pytanie - Czy zdarzyło się wam że królowie nie chcą przyjąć od was hołdu lennego.podczas początkowego grindowania kasy,expa i renomy,odrzucałem wszystkie oferty po kilka razy od każdego władcy.Po przygotowaniu postaci pod królową pendoru nagle okazuje się że żaden z nich nie chcę nagle przyjąć mnie na wasala gadając coś o tym że przyjmują tylko zaufanych ludzi...
    Z królami mam relacje na poziomie 25+,ponad 400 renomy,240 honoru,oraz szlachetnie urodzoną postać a tu odmowa :/.
    Mniej więcej do 3500 renomy średnio raz na 1-2 miesiące dostawałem jakąś ofertę zostania lordem a teraz wszyscy są urażeni.
    Da się to jakoś ominąć?...
    Może tak się zdarzyć gry współczynnik Rights to Rule jest za wysoki. Można zdobyć jakiś zamek albo miasto i poprosić innego króla o protekcję.

Na koniec jeszcze raz zachęcam do przeczytania listy zmian (changelog) i poznania faktów. Zwłaszcza przed rozpoczęciem wypowiadania się na dany temat. Pozdrawiam. 
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2018, 03:08:13 wysłana przez k0nr@d »

Offline Grzybek300

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3058 dnia: Grudnia 17, 2018, 16:55:37 »
    Może faktycznie paru rzeczy nie doczytałem - mój błąd ale kilka rzeczy w twojej wypowiedzi mnie nawet rozbawiło:
    Dla pewności sprawdziłem pliki źródłowe i mogę potwierdzić iż nie ma możliwości wygrania uszkodzonego przedmiotu albo "kulawego konia". Jeśli już koń zostanie wylosowany, jest 25% szansa na to że będzie miał modyfikator "uparty", który to zwiększa punkty życia zwierzęcia o 5, zwiększa minimalne wymagania o 1 i zmniejsza wartość o 10%.

Bardzo pozytywny modyfikator.5 punktów życia więcej za spadek wartości  konia oraz zwiększenie wymagań,gdzie każdy punkt umiejętności jest na wagę złota i można go wydać na bardziej praktyczne umiejętności.Jeszcze pal licho jakby to były normalne konie sklepowe,ale te są noldorskie i wymagają często bazowo +5 jeździectwa co robi sporą różnicę np: jeśli chcemy wyposażyć w nie naszych towarzyszy.

Mechanika ta została wprowadzona w wersji 3.41 w 2011 roku. Ma symulować sytuacje, w której to obrońcy zaskakują przeciwnika, przygotowującego się do oblężenia, niespodziewaną wycieczką za mury. Zaskoczony przeciwnik bierze co ma pod ręką (0-5 pocisków) i w pośpiechu przygotowuje się do odparcia ataku.
    Idąc tym tokiem myślenia,proponuje dodać opcję że zaskoczeni agresorzy(czyt. nasi) w pośpiechu przygotowywują się do odparcia ataku i zaczynają bitwę bez zbroi albo lepiej niech bronią się tylko za pomocą pięsci.

Bez tej mechaniki oblężenia wyglądały by tak:
    Wystrzelaj wszystkich tych wspaniałych rycerzy, zajadłych wojowników - pluton egzekucyjny.

Zaskocze cię ale oblężenia dokładnie tak teraz wyglądają.Zabrakło tylko paru podpunktów:
    - stocz kilkanaście bitew pod murami zamku/miasta wybijąc po 20-30 wrogów.
    - rób to tak długo aż stosunek liczebności wojsk pozwoli przejść do normalnego oblężenia

Efekt zostaje taki sam,a zwiększa się niepotrzebnie ilosć czasu potrzebna do jego osiągnięcia

I tu jest pies pogrzebany - wyraźnie i wielokrotnie było mówione które łatki są kompatybilne ze starszymi "sejwami" a które nie. Ostatnia 3.9.3 wymaga osobnego zainstalowania (dlatego nie ma dostępnego małego patcha a tylko i wyłącznie cała wersja) i rozpoczęcia nowej gry. Bez spełnienia tych dwóch podstawowych warunków mogą wystąpić, jak widać, różne 'kwiatki'.
    Szkoda tylko że każdego patcha zaczynałem od nowej gry,nie korzystając ze starych zapisów.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2018, 17:07:16 wysłana przez Grzybek300 »

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3059 dnia: Grudnia 28, 2018, 21:13:40 »
    Pytanie czy mając wersję 3.8 warto ściągać najnowszą? Są jakieś ogromne zmiany czy tylko kosmetyka?