Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646536 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Vampire Lestat
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2970 dnia: Czerwca 12, 2017, 19:55:28 »
    Istnieją jakiekolwiek prace nad spolszczeniem ostatniej wersji tego moda?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2017, 19:59:33 wysłana przez Numendir »
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2971 dnia: Czerwca 12, 2017, 22:44:55 »
    Jak dołączyć do zakonu?  Raz już przeszedłem tego moda ale kompletnie zapomniałem.
    U zakonnych w sali lorda w miejscowościach gdzie mają siedziby
    Istnieją jakiekolwiek prace nad spolszczeniem ostatniej wersji tego moda?
    nie

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #2972 dnia: Czerwca 13, 2017, 14:35:27 »
    Wiem gdzie są tylko nie wiem jakie są wymagania.

Offline mogart

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2973 dnia: Czerwca 14, 2017, 12:59:52 »
    Wiem gdzie są tylko nie wiem jakie są wymagania.
    Ostatni raz dołączałem do zakonu jeszcze na wersji 3.6 coś tam POPa, ale chyba zmian pod tym względem nie było. Z tego co pamiętam musisz mieć dobre relacje z zakonem, wysoki honor (powyżej 50?) i renomę, żeby prosić o test(y?) na dołączenie do zakonu. Z questów na dołączenie na pewno jest walka na arenie z kilkoma rycerzami danego zakonu (bodaj trzema). Czy coś więcej - niestety nie pamiętam.

Offline QTRson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2974 dnia: Czerwca 15, 2017, 20:01:05 »
    Witam kolegów, czy ktoś byłby tak miły i podał link do ostatniego spolszczenia moda? Byłbym bardzo wdzięczny.

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #2975 dnia: Lipca 08, 2017, 16:36:06 »
    Stało się u mnie coś bardzo dziwnego. Gram sobie, wygrywam Bitwe i po bitwie dostaje osiągnięcie za czitowanie i że dzięki nim wygrałem Bitwe. Jedyna dziwna rzecz jaką robiłem w bitwie to ctrl+j ale to nie jest czit. Po bitwie odruchowo zapisałem. Wyszedłem z gry i mam pokazane w konfiguracji że, czity wyłączone więc nie wiem o co tu chodzi.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2976 dnia: Lipca 08, 2017, 16:54:32 »
    Stało się u mnie coś bardzo dziwnego. Gram sobie, wygrywam Bitwe i po bitwie dostaje osiągnięcie za czitowanie i że dzięki nim wygrałem Bitwe. Jedyna dziwna rzecz jaką robiłem w bitwie to ctrl+j ale to nie jest czit. Po bitwie odruchowo zapisałem. Wyszedłem z gry i mam pokazane w konfiguracji że, czity wyłączone więc nie wiem o co tu chodzi.

Jest to słynny, 'wspaniały system wykrywania oszustwa przez PoP'. Osiągnięcie za cheatowanie zdobywa się za wciśnięcie jakiejkolwiek kombinacji klawiszy odpowiedzialnych za oszustwa.
    Niestety w grze nie istnieje operacja, która sprawdza czy kody są włączone, a jedynie czy tryb $cheatmode jest włączony. Wniosek - należy uważać żeby przez przypadek nie kliknąć żadnego klawisza odpowiedzialnego za cheaty podczas bitew, gdyż system antycheat z PoP nie jest w stanie sprawdzić, czy oszustwa są włączone, więc daje karę nawet jeśli cheat nie zadziałał.

Jeśli dostałeś to osiągnięcie, oznacza to po prostu że zostałeś ostrzeżony. Teraz po prostu pilnuj się, żeby nic takiego w przyszłości nie kliknąć, gdyż możesz zostać ukarany niedostawaniem w przyszłości żadnych achievementów.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2017, 17:00:19 wysłana przez Garedyr »

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2977 dnia: Lipca 09, 2017, 20:27:34 »
    to wykrywa tylko ctrl+h i ctrl+shift+F5(czy jakiś inny F, w każdym razie chodzi o masowe zadawanie obrażeń, bez shifta nie łapie).

Offline Zero

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #2978 dnia: Lipca 10, 2017, 14:32:10 »
    Dokładnie to: ctrl+H, ctrl+shift+h i ctrl+alt+F4.
    Klawisz "j" z używanej przez Ciebie kombinacji "ctrl+j" jest obok klawisza "h" z zabronionej kombinacji "ctrl+h". Mogłeś w ferworze walki missclicknąć.

Offline Medrek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2979 dnia: Września 27, 2017, 01:46:10 »
    Witam. Z tego co wyczytałem to do najnowszych wersji nie ma spolszczenia. Więc pojawia się pytanie: do jakiej wersji jest dobre spolszczenie i czy da rade ściągnąć tą wersję?
    Nie, nie znam na tyle angielskiego, by grać sobie spokojnie.

Offline k0nr@d

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2980 dnia: Października 07, 2017, 18:16:31 »
    Czy są jacyś ochotnicy do przetłumaczenia wersji 3.9?

W nowej wersji specjalne litery powinny być wyświetlane prawidłowo i mod jest tłumaczony na język niemiecki, francuski i hiszpański.

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2981 dnia: Października 08, 2017, 08:34:02 »
    Ale po co to tłumaczenie?

Tutaj jest tak prosty angielski że tłumaczenie do niczego nie jest potrzebne, chyba że ktoś nie wie co to znaczy słowo: Attack czy battle.

Rety nauczcie sie podstaw angielskiego... wy leniwcy.

Offline Medrek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2982 dnia: Października 08, 2017, 23:43:51 »
    Myśle, że po to, żeby ludzie mogli grać i cieszyć się z gry, a nie głowić co jest tam napisane. Wątpie, że w tak rozbudowanego moda wystarczy wiedza tego co oznacza attack czy battle.

Offline k0nr@d

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2983 dnia: Października 09, 2017, 01:55:13 »
    Raczej cała historia, plotki, dialogi etc., które to składają się na "lore" tej modyfikacji, wymagają przetłumaczenia. Jestem pewien, że z prostymi rozkazami każdy sobie jakoś poradzi ... z tym
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,54010.0.html
    już nie bardzo.

Poza tym myślę, że gracze preferują gry w ich rodzimym języku. Trend odczuwalny nie tylko w Polsce, ale także na całym świecie.

Offline Mevin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2984 dnia: Grudnia 17, 2017, 09:17:59 »
    Witam, mam pytanie odnośnie moda, mianowicie posiadam wersję 3.8 i jestem wassalem imperium i chciałbym w ten sposób przejść grę. Zdobyłem miasto i poprosiłem i króla o przyznanie mi go, i się zgodził, zdobyłem 2 miasto lecz już tu nie chce mi go dać, i tu brzmi pytanie czy z czasem król będzie w stanie przyznać mi więcej miast? Zależy mi aby produkcja centaurionow cienia odbywała się w 2 lub 3 miastach bo z jednego ciężko nadążyć z uzupelnianiem.        Z góry dzięki :)