Stało się u mnie coś bardzo dziwnego. Gram sobie, wygrywam Bitwe i po bitwie dostaje osiągnięcie za czitowanie i że dzięki nim wygrałem Bitwe. Jedyna dziwna rzecz jaką robiłem w bitwie to ctrl+j ale to nie jest czit. Po bitwie odruchowo zapisałem. Wyszedłem z gry i mam pokazane w konfiguracji że, czity wyłączone więc nie wiem o co tu chodzi.
Jest to słynny, 'wspaniały system wykrywania oszustwa przez PoP'. Osiągnięcie za cheatowanie zdobywa się za wciśnięcie jakiejkolwiek kombinacji klawiszy odpowiedzialnych za oszustwa.
Niestety w grze nie istnieje operacja, która sprawdza czy kody są włączone, a jedynie czy tryb $cheatmode jest włączony. Wniosek - należy uważać żeby przez przypadek nie kliknąć żadnego klawisza odpowiedzialnego za cheaty podczas bitew, gdyż system antycheat z PoP nie jest w stanie sprawdzić, czy oszustwa są włączone, więc daje karę nawet jeśli cheat nie zadziałał.
Jeśli dostałeś to osiągnięcie, oznacza to po prostu że zostałeś ostrzeżony. Teraz po prostu pilnuj się, żeby nic takiego w przyszłości nie kliknąć, gdyż możesz zostać ukarany niedostawaniem w przyszłości żadnych achievementów.