Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646145 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Markoz.

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2535 dnia: Września 30, 2014, 06:48:25 »
    Floris? Smiga. Brytenwalda? Bitwa pod Hastings juz dawno sie zqkonczyla. PoP? Tnie sie jak tozhisteryzowana nastolatka

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #2536 dnia: Września 30, 2014, 20:17:45 »
    Fajni ci legioniści cienia. Świetna wiadomość, że prace nad PoP nadal trwają.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2537 dnia: Września 30, 2014, 20:41:45 »
    Floris? Smiga. Brytenwalda? Bitwa pod Hastings juz dawno sie zqkonczyla. PoP? Tnie sie jak tozhisteryzowana nastolatka
    Współczuję, ale nic nie zrobię. Redownload i reinstall moda?

Fajni ci legioniści cienia. Świetna wiadomość, że prace nad PoP nadal trwają.
    Trwają za wolno :P

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2538 dnia: Września 30, 2014, 22:36:38 »
    E tam, dla mnie to grunt żeby coś stale robili a nie się spieszyli, a twórcy PoPa wyrobili sobie markę to się nie obawiam, że coś schrzanią albo po prostu nie wydadzą.

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2539 dnia: Października 10, 2014, 21:57:32 »
    Mam problem, mianowicie chodzi o kopalnię Al-aziz. Gram od dłuższego czasu, runiczny toporek pozyskałem, wypadałoby go jeszcze zakląć (żeby był szafirowy), dałem temu facetowi wino, niestety w tym momencie nie miałem Qualisa, teraz gdy do niego podchodzę to rozmowa się kończy w momencie gdy dam mu wino, a on zasypia. Jak ulepszyć broń runiczną?

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2540 dnia: Października 13, 2014, 20:27:18 »
    Problem z wywalaniem do pulpitu i czarnym ekranem - to ten problem z kartami ATI?

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2541 dnia: Października 13, 2014, 20:33:20 »
    Jak rekrutować przyjaznych, zniewolonych lordów do przyłączenia się do jedynego słusznego stronnictwa? (Moje imperium, słyszałem że tak się da.)
    Co muszę zrobić by dostać Qualisa od trenera? (I jakiego trenera?)

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2542 dnia: Października 14, 2014, 11:20:48 »
    1. Bierzesz delikwenta do niewoli (koniecznie musisz mieć bardzo dobre relacje z nim), rozmawiasz z jeńcem i masz opcję dialogową dt. rekrutacji (nie pamiętam czy po angielsku czy po polsku).
    2. Pierwsze słyszę.

Offline huth

« Odpowiedź #2543 dnia: Października 14, 2014, 14:22:33 »
    2. to jest easter egg, sam już nie pamiętam czy dało się qualisa w Training grounds zdobyć, czy tylko(aż) elitarne jednostki. Coś tam trzeba było mu dać, gdzieś na forach znajdziesz

Offline DeBe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2544 dnia: Października 14, 2014, 19:53:33 »
    Pytanka trzy.
    1. Czy jest w tym modzie możliwość wcielenia się w żołnierza ze swojej drużyny po ogłuszeniu bohatera? Bo gdy mój hero pada, to jedynie mogę sobie obserwować bitwę i zmieniać kamerę.
    2. Jak zostać wasalem jakiegoś władcy? Gość twierdzi, że muszę powalczyć z jego wrogami... no to walczę i nic. Czy muszę mieć odpowiedni poziom reputacji w danym królestwie?
    3. Jak dołączyć do turniejów? Niby są informacje, że w jakimś mieście odbywa się turniej, ale dołączyć do niego się nie da. Czy muszę być najpierw wasalem?

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2545 dnia: Października 14, 2014, 20:01:53 »
    Markoz.-Trzeba było zapytać trenera o Pendor, i mieć worek soli i worek przypraw. Dostawałeś qualisa, 100 000, i po piątce każdego rodzaju Noldorów oraz 5 rycerzy Pendoru. Ten myk w obecnej wersji już nie działa.

DeBe - nie ten mod... nie wcielisz się. A pozostałe pytania - chyba masz za niską renomę...
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline huth

« Odpowiedź #2546 dnia: Października 15, 2014, 00:35:15 »
    Pytanka trzy.
    1. Czy jest w tym modzie możliwość wcielenia się w żołnierza ze swojej drużyny po ogłuszeniu bohatera? Bo gdy mój hero pada, to jedynie mogę sobie obserwować bitwę i zmieniać kamerę.
    2. Jak zostać wasalem jakiegoś władcy? Gość twierdzi, że muszę powalczyć z jego wrogami... no to walczę i nic. Czy muszę mieć odpowiedni poziom reputacji w danym królestwie?
    3. Jak dołączyć do turniejów? Niby są informacje, że w jakimś mieście odbywa się turniej, ale dołączyć do niego się nie da. Czy muszę być najpierw wasalem?
    1. Nie... to jest fajna opcja(chyba też jest opcja grania kimś innym z drużyny bez śmierci), ale w PoPie zburzyłaby cały sens bycia bohaterem, tym bardziej że w PoPie jest sporo jednostek znacznie lepszych niż bohater w statach.
    2. Trzeba dobić do jakiegoś poziomu renomy/sławy chyba. Staraj się zostać najemnikiem najpierw, bardzo intratne. Rób questy zarządców miast i lordów(oprócz tych 'przestępczych'), walcz z teoretycznie silniejszymi oddziałami(polecam sprawić sobie broń kłutą albo obuchową np. lancę albo morgenstern oraz szybkiego konia) i renoma poleci.
    3. Turnieje są dostępne od 150 punktów renomy.

Offline DeBe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2547 dnia: Października 15, 2014, 22:19:21 »
    Ok. Dzięki za odpowiedzi. A jeszcze się spytam, jak mogę zostać tym najemnikiem?

Offline huth

« Odpowiedź #2548 dnia: Października 16, 2014, 00:03:53 »
    We wczesnym okresie kampanii gdy pytasz lordów o questy, to w końcu powinieneś trafić na opcję zostania najemnikiem. Potem jak już się ma renomę mi się nie udawało już. Więc pierwsza opcja na udaną kampanię jest taka: przedłużasz kontrakt przez długi czas i ciągniesz spore zyski, nie musisz martwić się o żołd, walczysz jak najwięcej, robisz questy gdzie się da, kasę wydajesz tylko na manufaktury i na masowe handlowanie, i w końcu nie przedłużasz już kontraktu, kiedy masz stałą ekipę towarzyszy, wysoki honor, kupę kasy, i przede wszystkim super armię(to będą pewnie sami Hero adventurers i inne elitarne jednostki), że dasz radę zdobyć samemu zamek albo nawet miasto jakiejś upadającej nacji i potem ekspresowo tworzyć państwo(masowa rekrutacja gdzie się da, założenie zakonu i wybudowanie Training cośtam dla szlacheckich rekrutów, wyznaczenie wasali z towarzyszy, wciągnięcie do państwa schwytanych lordów, blitzkrieg na resztę twierdz, kasa zmniejszy się blyskawicznie, ale z manufakturami wszędzie nie powinno być problemu).
    Druga opcja, to jak najszybsze podbudowanie sobie renomy na kontrakcie i jak najszybsze przejście w wasalstwo i budowanie swojej pozycji w danej nacji aż się będzie na tyle mocnym, żeby nie zgodzić się z decyzją suwerena o nieprzyznaniu ci zdobytego lenna, rebelia z zachowaniem swoich lenn, co jest plusem tego rozwiązania, bo w międzyczasie powinno trochę ich wpaść, oprócz tego jest posiadanie sporego mięsa armatniego od początku własnego państwa oraz choć jednego zakonu(niekoniecznie własnego) i wielu zakonnych rycerzy i komfortu, że upadek jednej twierdzy to nie koniec. Minus to znacznie mniejsza wolność rozgrywki i powolne zdobywanie kasy, bez komfortu płacenia za żołd przez suwerena.
    « Ostatnia zmiana: Października 16, 2014, 00:16:43 wysłana przez HUtH »

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #2549 dnia: Października 21, 2014, 23:29:54 »
    Mam nadzieję, że POP będzie dalej rozwijany, i że kiedyś zagram w wersję 4.0
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!