Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646683 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rzepson

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2610 dnia: Listopada 28, 2014, 13:17:09 »
    Tzn. że można sprzedawać najemników? Czy pobitych lordów?

No jak masz zniewolonego lorda, którego pojmałeś po wygranej bitwie, wchodzisz w ''Odział'' (eng.Party) i rozmawiasz z tym lordem.
    No i wybierasz cały czas opcje pierwszą i zwykle od 4-6k z nich wyciągasz ale czasami się wtrafi jakiś za 7-10k. Na przykład król.
    Ale taka uwaga. Jeżeli masz wojnę z jakimś krajem to od razu nie sprzedawaj bo oni wrócą po ciebie z wojskami. Najlepiej zniewalać, wtrącać do lochów i tuż przed zakończeniem wojny ich sprzedać. Inaczej wszyscy Lordowie zostaną wypuszczeni za free.

Jeżeli chodzi o zakony to się na nich kąpletnie nie znam.
    Wojna nie rozstrzyga, kto ma rację, lecz kto ma odejść.

Bertrand Russell

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #2611 dnia: Listopada 28, 2014, 15:11:34 »
    Bigos808, DeBe: Żeby zwiększyć statystyki swoich "zakonników" musicie wysłać na szkolenie swoich herosów (np. Lethaldiran'a). Aby wysłać musicie z nimi porozmawiać: "Chciałbym cię o coś zapytać" -> "I would like you to train the knights and sergeants of [nazwa zakonu]" -> Wybierasz przez jaki okres czasu ma szkolić: 1, 2, 3 czy 4 tygodnie (ja wysyłałem na 1 tydzień). Po wybranym okresie czasu wróci do Ciebie (podczas szkolenia znika z oddziału), przedstawi wyniki szkolenia i zapyta czy może dołączyć. Możecie wysłać tylko 1 herosa na raz.

I na koniec zdjęcie statystyk moich zakonników ;)  : http://speedy.sh/xmpU8/1.png

Offline Bigos808

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2612 dnia: Listopada 28, 2014, 16:53:12 »
    Dzięki wielkie !

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2613 dnia: Listopada 28, 2014, 18:15:15 »
    Mam takie pytanie. Da się zerwać związek małżeński? I jeżeli będę miał własne królestwo i dam moją towarzyszkę jako wersala to mogę wziąść z nią ślub?

Bertrand Russell

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2614 dnia: Listopada 28, 2014, 23:04:19 »
    I na koniec zdjęcie statystyk moich zakonników ;)  : http://speedy.sh/xmpU8/1.png
    Zrobiłeś zniewieściałą wersję Ebony Gauntletów :P Łuki pew-pew i hełmy-kropelki, no proszę cię :P W sumie trudno też takie coś uzasadnić w lore, skoro Ebonici są antyelficcy... jacyś heretycy widocznie ;P

Offline Bigos808

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2615 dnia: Listopada 28, 2014, 23:49:33 »
    Wie ktoś może jak rozwiązać bug z zarządcą ? Prawie za każdym razem gdy z nim porozmawiam moje wojsko zostaje w mieście. Męczące jest ciągłe przerzucanie większej ilości z powrotem do siebie.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #2616 dnia: Listopada 29, 2014, 14:33:29 »
    HUtH: Oj tam oj tam :D Grunt że skuteczni, i ta duma że jednak udało się założyć i wyszkolić własny zakon :P

Offline DeBe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2617 dnia: Listopada 29, 2014, 14:38:15 »
    Wie ktoś może jak rozwiązać bug z zarządcą ? Prawie za każdym razem gdy z nim porozmawiam moje wojsko zostaje w mieście. Męczące jest ciągłe przerzucanie większej ilości z powrotem do siebie.
    Przy rozmowie nim np. jak jesteś w panelu ulepszania zakonników, albo kupowania szlachetnie urodzonych, to gdy chcesz wrócić do poprzedniego panelu używaj opcji nieprzetłumaczonej na polski, czyli zamiast "wróć do narady wojennej" (czy coś w tym stylu), wybierz opcję po angielsku.

Pytanie:
    Posiadam jako król 10-12 lordów. Niestety gdy jako marszałek proszę o zebranie wojska, na moje rozkazy odpowiada ze 2-3 lordów. Reszta stoi na drugim końcu mapy i dłubie w nosie, albo generalnie zajmuje się swoimi sprawami. Awansowanie na marszałka któregoś z lordów też wiele nie daje... w dalszym ciągu raidy są nieliczne, a marszałek zamiast próbować coś podbić, to grabi wioski i goni za chłopami. Ręce opadają. I tu pytanie: czy to jest błąd gry, czy chęć pomagania przez lordów jest zależna od relacji z nimi? Jeśli tak, to w jaki sposób najlepiej te relacje poprawiać? Za pomaganie w bitwach dostaję +1 do relacji, czyli tyle co nic. Dodatkowo tracę te punkciki, jak moi wasale dostają po dupie... nawet jak nie było mnie w pobliżu. No już nie mówiąc o tym, że szukanie po mapie lordów, którym można pomóc w walce, jest zwykłą stratą czasu (do tej pory nie miałem zbyt wiele okazji, żeby dołączyć się do bitwy). Z tego co zauważyłem, nie ma też opcji wykonywania zadań. Wiem, że te relacje znacząco się poprawiają po przyznawaniu lenn, ale tylko u jednego wasala, więc ciężko jest się na tym opierać. Czy w ogóle da się jako król mieć zadowalające relacje z większością lordów? Czy zawsze będą olewać moje rozkazy ciepłym moczem? 

Offline Bigos808

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2618 dnia: Listopada 29, 2014, 17:01:45 »
    Stosunki z lordami poprawią się gdy ich uwolnisz z niewoli. Wyprawa do zamku/miasta gdzie są uwolnieni to chwila moment. Jeśli Lord ma mało wojska to jak to mówiłeś "oleje Cię ciepłym moczem" :D A zazwyczaj jak mają od 80+ to chodzą za mną.

Offline DeBe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2619 dnia: Listopada 29, 2014, 20:46:51 »
    Stosunki z lordami poprawią się gdy ich uwolnisz z niewoli. Wyprawa do zamku/miasta gdzie są uwolnieni to chwila moment. Jeśli Lord ma mało wojska to jak to mówiłeś "oleje Cię ciepłym moczem" :D A zazwyczaj jak mają od 80+ to chodzą za mną.
    U mnie wygląda to inaczej. Dałem zamek Boadice - twierdza siedmiu krzyży, posiada ona dużo wojska, mam także z nią pozytywne relacje (koło 20 albo 30 punktów), a nie pomogła mi jeszcze ani razu (swoją drogą ma tylko jeden zamek, a wrzuciła do niego ponad 700 żołnierzy! to więcej niż w jakimkolwiek innym mieście... dodatkowo chodzi z armią ponad 250 woja). Z kolei Diev chodzi z armią 40-70 chłopa, a i tak mi pomaga.

Offline Bigos808

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2620 dnia: Listopada 29, 2014, 21:02:10 »
    Hmm może prawo do panowania ? Ale nie wiem, strzelam.

Offline DeBe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2621 dnia: Listopada 29, 2014, 23:57:58 »
    Mam 57 prawa panowania. Nawet nie wiem czy to duży, czy mało.

Offline Bigos808

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2622 dnia: Listopada 30, 2014, 12:09:07 »
    To chyba o stosunki jednak chodzi. Da się jakoś przyśpieszyć uzbrojenie zakonu ? Bo czekanie ponad 100 dni na sam pancerz to trochę za długo...

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2623 dnia: Listopada 30, 2014, 14:27:03 »
    Głównie to właśnie chodzi o stosunki. Najlepiej jak byście mieli tak z 30-50 z danym lordem i nie powinno być problemu aby za wami podążali.
    Ale lordowie nie są niewolnikami. Mogą po prostu być zajęci, mieć jakieś plany itp. Zawsze można posądzić lorda o nielojalność ale to nie pomoże.

Żeby nie dublować postów to daje edit [Next day]

Wie ktoś może jak szybko i z powodzeniem zrobić pokój z danym królestwem ?

Kolejny Edit

Ok. Sami mi zaproponowali pokój. Wkońcu mogę wszystko ogarnąć.

Jeszcze jeden edit...

Wie ktoś może co daje relacje z miastem? Bo z wioską to wiem - Więcej i lepsi rekruci. Ale co daje mi miasto to nie wiem... ;c
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2014, 23:16:49 wysłana przez Rzepson »

Bertrand Russell

Offline WarHammster

• Użytkownik
      • Blog modelarski Chomika
    « Odpowiedź #2624 dnia: Grudnia 02, 2014, 10:07:59 »
    Zaprosiłem do drużyny Lethaldirana, niestety nie mogę obejrzeć jego ekwipunku czyli nim zarządzać. Klikam "pokaż swój ekwipunek", Lethaldiran odpowiada "proszę" i wraca mi do okna dialogowego. Wybrałem opcje aby wybierał sam sprzęt z łupów ale to nie jest to. Chciałbym dać mu broń obuchową do ogłuszania. Sam jej nie weźmie. Czy mieliście podobny problem? Czy ew. reinstalacja moda mogłaby ten problem naprawić?

Pozdrawiam
    Sławomir.