Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646407 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2475 dnia: Lipca 20, 2014, 16:16:23 »
    70 lub 80? Nie pamiętam dokładnie ale dużo było trzeba tej relacji nabić.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #2476 dnia: Lipca 20, 2014, 16:30:41 »
    Wow, no sporo rzeczywiście, dzięki.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2477 dnia: Lipca 20, 2014, 17:03:20 »
    Nie, w najnowszym PoP wystarczy 15, potem dodatkowa misja od Quigfena i po robocie.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2478 dnia: Lipca 20, 2014, 17:21:30 »
    Tak? Hmm to idę do niego, bo już 24 nabiłem.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #2479 dnia: Lipca 23, 2014, 17:41:05 »
    Cześć, mam do Was parę spraw/pytań.

1. Ostatnio jak walczyłem z Kultem Węża (a właściwie tylko dołączając do walki do lordów Imperium) po wygranej dostałem Półtoraręczny Miecz Runiczny kiepskiej ostrości. Czy w walce z innymi "neutralnymi" armiami można dostać coś jeszcze takiego lepszego? Mam już Niezwykły łuk runiczny od bogini.
    2. Robię powoli własny zakon. Czy jeżeli dam im 2x kołczan to zużyją wszystkie strzały z obydwu czy tylko z jednego a potem wyciągną broń białą?
    3. Ile trzeba mieć relacji z Noldorami żeby pozwolili mi używać swojego wyposażenia w moim zakonie?

Na razie tyle, możliwe że jeszcze będę miał parę pytań ;)

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2480 dnia: Lipca 23, 2014, 18:06:24 »
    Cześć! :)
    1. Takiego półtoraka możesz też w sklepie kupić czasem :) No zdarza się, że naprawde fajne i rzadko spotykane rzeczy wpadają, np. Koń z Otchłani, słyszałem też o zbroi demonicznego magnusa.
    2. Tylko z jednego.
    3. Tu nie wiem :)

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #2481 dnia: Lipca 23, 2014, 19:13:29 »
    A ja mam takie pytanie, czy jak tworzymy własny zakon, to zawsze będą w nim faceci? Co, jeśli chciałbym zrobić zakon dla kobiet? :P
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2482 dnia: Lipca 23, 2014, 22:22:04 »
    A ja mam takie pytanie, czy jak tworzymy własny zakon, to zawsze będą w nim faceci? Co, jeśli chciałbym zrobić zakon dla kobiet? :P
    Opcja żeńskiego zakonu jest możliwa chyba tylko wtedy, gdy należy się do kultury fierdsvainu, bo ich szlachecko-rycerskie jednostki to kobiety, więc z nich się da awansować 'rycerki'.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #2483 dnia: Lipca 24, 2014, 12:58:48 »
    Kuźwa :D

A co z Zakonem Sokoła (o ile dobrze pamiętam) w nim chyba też były kobiety? Czasami w tawernach można spotkać wędrownych rycerzy i do nich zagadać. O ile dobrze pamiętam, to w Zakonie Sokoła były też kobiety.

W każdym razie, stworzyłem nareszcie królestwo Pendoru, które ma dwa miasta (Singal i Ishkoman), z prawem do władzy 42 i w stanie wojny z Imperium. Wkurzyli się, jak złamałem swoją przysięgę wierności :D

Wszędzie jestem potrzebny teraz, muszę wszędzie latać i wszystko załatwiać. Zarządcy wsi i miast oraz zamków coś chcą, tam z kolei atakują zamek, tam plądrują wioski... normalka :D

Wysłałem Emisariusza w postaci Rycerza Jocelyna z prośbą o zawarcie pokoju do Imperium.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2484 dnia: Lipca 24, 2014, 14:36:00 »
    W Warbandzie zakon Sokoła składa się tylko z kobiet, poza Raynem.

No w tym modzie założenie królestwa jest dużo łatwiejsze niż jego utrzymanie :D Najgorsze jak władca państwa wrogów nie ma nic do roboty ciekawszego tylko co chwila inwazje po 1000 ludzi organizuje.

Ja póki co jestem wasalem Fierdsvainu, Waldek mi zaproponował przyłączenie się to czemu by nie... Zawsze to wyrobię sobie stosunki z lordami i zyskam renomy. Udało mi się nawet Poinsbruk zdobyć, zyskałem lenno ale nie na długo, najpierw orga Jatu mi to miasto przeorała a następnie wkurzeni lordowie Ravensternu się zebrali odbić utracone ziemie, cóż... takie życie :D

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2485 dnia: Lipca 24, 2014, 18:36:53 »
    Z tego co pamiętam to w PoPie jeśli masz dodatnie relacje ze schwytanym lordem po możesz go do swojego państwa dołączyć w zamian za wolność. Potem wystarczy dać mu jakąś ziemię, i razem z nim zapolować na kolejnych "wasali":D. Ten system działa jak kula śnieżna. Pamiętam, że po pewnym czasie miałem tylu lordów, że po prostu szli jak fala i zajmowali wszystko jak leci ;d. A ja tylko krążyłem po mapie, starałem się chwytać lordów w niewolę i od razu dołączałem ich do własnego państwa. Później rozdzielałem lenna i cały cyrk kręcił się od nowa :).
    Tylko trzeba zrobić jakiegoś AI lorda marszałkiem, żeby na własną rękę te wypady organizował. W innym wypadku trzeba to robić osobiście albo żaden lord nie ruszy się ze swoich włości.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #2486 dnia: Lipca 25, 2014, 11:14:09 »
    Dzięki za odpowiedzi ;)  To teraz jeszcze jedno pytanie. Jest jakiś limit Qualisów które można wygrać w Elacrai? Wygrałem tam 2 i teraz za nic nie chcą mi dać za wygraną. A co do tych przedmiotów Noldorów, żeby móc ulepszyć swój zakon, to mam z nimi na 63 a typek ciągle gada że nie wie czy może mi zaufać i żebym lepiej kupił coś dla siebie póki mogę.

EDIT:
    Żeby móc mieć Noldorskie przedmioty w swoim zakonie trzeba mieć z nimi relację 70+ i pogadać z typkiem w Elacrai.

EDIT2:
    Po kilkunastu próbach udało się zdobyć kolejnego Qualisa w Elacrai ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2014, 23:15:21 wysłana przez Lunarion »

Offline Asmodean

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2487 dnia: Lipca 28, 2014, 19:45:55 »
    Witam wszystkich!
    Mam do Was pytanie a zarazem prośbę.
    Mianowicie Gram od jakiegoś czasy w PoPa lecz moją rozgrywke niestety skutecznie przerywają co jakiś czas crashe gry, tzn w losowych momentach wywala mnie do pulpitu, wyskakuje raport o błędach, i gra się automatycznie wyłącza i nic nie mogę na to zaradzić.
    Zmniejszałem ustawienia graficzne, jak i zwiększałem pamięć, mimo że gra chodzi płynnie.
    Wersja Warband 1.153
    Wersja PoP 3.611
    Gra zawiera również spolszczenie które ściągałem z forum.
    Bardzo bym prosił o pomoc w rozwiązaniu tego problemu :)

Pozdrawiam serdecznie!

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2488 dnia: Lipca 29, 2014, 09:48:23 »
    Podaj parametry komputera.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Asmodean

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2489 dnia: Lipca 29, 2014, 11:55:32 »
    Dziękuje za odpowiedź.
    Moja parametry:
    Windows SP3
    3gb ram
    Geforce 9500gt (512)
    Intel Pentium III Xeon, 2500 MHz (9.5 x 263)

Dodam jeszcze że sam Warband na podstawce śmigał bardzo dobrze tak samo OiM, tylko niestety z tym modem mam problemy.
    Moda wrzucałem na wersje 1.153 ze spolszczeniem, i nie wiem czy może mieć to jakiś wpływ.
    Battlesizera nie używam, grafike również zaniżałem.
    Mam nadzieję że coś uda się zaradzić z tym problemem, bo mod mnie wciągnął ale przez te częste crashe gry niestety nie da się grać.

Pozdrawiam!