Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646314 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2505 dnia: Września 07, 2014, 14:55:00 »
    Trzy screeny z gry :D
    (click to show/hide)

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2506 dnia: Września 07, 2014, 15:43:24 »
    Wróciłbym do tego moda, ale denerwuje mnie płacenie żołdu i nie można zarobić na zamkach,Miastach i wsiach zawsze byłem na minusie.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #2507 dnia: Września 07, 2014, 17:06:16 »
    Żołd jest wysoki to fakt, ale łupy też są duże i jakoś się ciągnie, grupa poszukiwaczy przygód i mamy parę fajnych zbrój do sprzedania. Dodatkowo mnóstwo kasy z turniejów jest.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2508 dnia: Września 07, 2014, 18:35:39 »
    Żołd jest wysoki to fakt, ale łupy też są duże i jakoś się ciągnie, grupa poszukiwaczy przygód i mamy parę fajnych zbrój do sprzedania. Dodatkowo mnóstwo kasy z turniejów jest.
    Żołd żołdem, ale nic się nie zarabia mając ziemię, czyli Miasta,Zamki i wsie ciągle jestem(a raczej byłem) pod kreską.Próbowałem zmniejszyć żołd garnizonu, ale za bardzo się na tym nie znam.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2509 dnia: Września 07, 2014, 22:49:46 »
    Z jedną wsią trudno wyżyć, ale już zamkiem lepiej, a z miastem to już jak przy byciu najemnikiem, tylko że lepiej, bo można rozbudować się.
    Przede wszystkim najlepiej jak najszybciej(zwykle w okresie najemnika) w jak największej liczbie miast założyć manufaktury, im ich więcej tym więcej kasy w mid-game.
    Czasem opłaca się zostawić wszystko w garnizonach i tylko z towarzyszem z wysokim handlem(o ile sami nie mamy) przez jakiś czas pohandlować solą, daktylami, przyprawami, żelazem i futrami.
    I tak btw. im więcej umieści się żołnierzy w garnizonach tym lepiej, bo się o połowę mniej za nich płaci i przy sobie mieć tylko te jednostki do awansowania. Bo właściwie najdroższe w utrzymaniu jednostki są potrzebne tylko do pokonywania unikalnych armii, a wybrane typy najdroższych do np. szturmów i jakichś problematycznych sytuacji.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2510 dnia: Września 08, 2014, 08:40:29 »
    Z jedną wsią trudno wyżyć, ale już zamkiem lepiej, a z miastem to już jak przy byciu najemnikiem, tylko że lepiej, bo można rozbudować się.
    Przede wszystkim najlepiej jak najszybciej(zwykle w okresie najemnika) w jak największej liczbie miast założyć manufaktury, im ich więcej tym więcej kasy w mid-game.
    Czasem opłaca się zostawić wszystko w garnizonach i tylko z towarzyszem z wysokim handlem(o ile sami nie mamy) przez jakiś czas pohandlować solą, daktylami, przyprawami, żelazem i futrami.
    I tak btw. im więcej umieści się żołnierzy w garnizonach tym lepiej, bo się o połowę mniej za nich płaci i przy sobie mieć tylko te jednostki do awansowania. Bo właściwie najdroższe w utrzymaniu jednostki są potrzebne tylko do pokonywania unikalnych armii, a wybrane typy najdroższych do np. szturmów i jakichś problematycznych sytuacji.
    Tak tylko ja jestem tego zdania, że jeśli posiadasz ziemię, to one powinny zarabiać bez żadnych kombinacji.

Offline huth

« Odpowiedź #2511 dnia: Września 08, 2014, 17:30:17 »
    To by było za łatwo, nie byłoby tego nacisku do dalszego męczenia się, wyzwania(poza tym można to wytłumaczyć, że musisz dawać część kasy suwerenowi), ale że to sandbox to zawsze masz tę opcję pozostania najemnikiem... choć chyba po przekroczeniu pewnego poziomu renomy już tego nie zaproponują... no ale jak się ma już tyle renomy, to znaczy, że dostatecznie długo było się w grze, żeby się jakoś ustawić. Poza tym zawsze można się wszystkich ludzi pozbyć i zbijać kasę na handlu(fakt to nudne, ale idzie dość szybko), loocie z małych drużyn wrogów, ale dobrej jakości, questów(jest kilka dobrze płatnych miejskich) i inwestować w manufaktury. Po prostu kilka razy przelatujesz dookoła/z góry na dół mapy z kilkoma towarzyszami, kupujesz/sprzedajesz, bierzesz/wykonujesz questy, na bieżąco zakładasz manufaktury i po kilku tygodniach tak spędzonych w grze jest się ustawionym, a jak się jeszcze potem jest najemnikiem to w ogóle zarąbiście.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2512 dnia: Września 08, 2014, 17:51:09 »
    Po prostu kilka razy przelatujesz dookoła/z góry na dół mapy z kilkoma towarzyszami, kupujesz/sprzedajesz, bierzesz/wykonujesz questy, na bieżąco zakładasz manufaktury i po kilku tygodniach tak spędzonych w grze jest się ustawionym, a jak się jeszcze potem jest najemnikiem to w ogóle zarąbiście.
    Skomentuję to tak: nuuuuuuuuuuuuuuuuuuda... Komu chce się latać z jednego końca mapy na drugi w M&B? Bo napewno nie mi :P

Offline neptyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2513 dnia: Września 08, 2014, 19:28:33 »
    Przeszedłem pop'a 2 razy mając swoje królestwo więc teraz postanowiłem spróbować z rebelią. Poparłem uzurpatora z Revestanu, wszystko fajnie, ale jak tutaj teraz zdobyć lordów? jako że Revastan prowadzi wojnę z każdym na mapie, zostało im jedno miasto i jeden zamek, ja mam o połowę więcej, relacje z lordami +15 i w dalszym ciągu żaden nie chce się przyłączyć do rebeli. Próbowałem też pojmać lorda z którym mam wysokie stosunki (tak jak rekrutuje się lorów do swojego królestwa) ale nie ma takiej opcji dialogowej. Jak więc przekonać lordów ?
    Na początku rebeli pojmałem króla i pytanie jak zdobyć od niego ten unikalny miecz ? W wiki jest napisane że odda nam go gdy jego państwo będzie bliski upadkowi a mimo to ciągle proponuje mi tylko okup.

Offline huth

« Odpowiedź #2514 dnia: Września 09, 2014, 17:21:18 »
    Skomentuję to tak: nuuuuuuuuuuuuuuuuuuda... Komu chce się latać z jednego końca mapy na drugi w M&B? Bo napewno nie mi :P
    No mi też nie, zresztą ciągle walczyć też nie, dlatego w to już dawno nie gram :P Ale taka ta gra po prostu jest.

@ neptyk
    Wydaje mi się, że skoro nie jesteś władcą frakcji(po prostu służysz pretendowi), to chyba sam nie możesz przekonywać lordów do przejścia do tej frakcji. Ale mogę się mylić.

Offline Proudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2515 dnia: Września 10, 2014, 17:45:27 »
    Mam pytanie czy jest możliwość anulowania plądrowania - często zdarza się tak, że plądruję w tym momencie pojawia się wróg z armia 2 krotnie większa. Chciałbym móc anulować plądrowanie i uciec.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2516 dnia: Września 10, 2014, 18:01:37 »
    Mam pytanie czy jest możliwość anulowania plądrowania - często zdarza się tak, że plądruję w tym momencie pojawia się wróg z armia 2 krotnie większa. Chciałbym móc anulować plądrowanie i uciec.
    Niestety nie ma takiej opcji.A taka opcja byłaby fajna

Offline Swadians

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2517 dnia: Września 14, 2014, 10:45:42 »
    Mam problem. Postanowiłem połączyć swe siły z Imperium, jednak ich królestwo miało tyle wojen, że zrezygnowałem i przeniosłem się do tego królestwa na północy (Ravenstern czy jak to tam się pisze). Problem polega na tym, że podczas ostatnich wojen zdobyłem z 5 zamków i miasto, a żaden nie trafił w moje ręce. Ciągle król gada, że posiadam już wystarczające lenna i nie potrzebuje tego o które proszę, więc da je komuś innemu. To od czegoś zależy i mogę coś z tym zrobić, czy czas zniszczyć całe te królestwo za karę? :P
    Hitler był zły ale Long Cat jest jeszcze gorszy...

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2518 dnia: Września 14, 2014, 13:24:47 »
    Zależy to od renomy, relacji ze wszystkimi wasalami i królem oraz od kontrowersji (im niższa, tym lepiej). Ale i tak pora, abyś nauczył przemalowanych Vaegirów dyscypliny.

Offline Markoz.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2519 dnia: Września 21, 2014, 18:29:39 »
    Jak na dzień dzisiejszy wygląda spolszczenie do PoPa? W opisie piszę że niepełne, ale jako że opisy często są nieaktualne a na każdej stronie wątku co chwila pojawia się coś nowego to może coś się zmieniło i spolszczenie obejmuje teraz również plotki?