Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646701 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    Odp: Prophesy of Pendor v3 .611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2595 dnia: Listopada 21, 2014, 21:10:43 »
    Kolega wyżej wyraził się dość nieściśle - z chłopów, uchodźców i rekrutów milicji powołasz tylko sierżantów. Do werbunku rycerzy potrzeba własnego państwa o kulturze Pendoru.

Offline Thiago337

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2596 dnia: Listopada 21, 2014, 22:58:02 »
    Ma ktoś może link do spolszczenia PoP wersja 3.611?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #2597 dnia: Listopada 21, 2014, 23:28:40 »
    Link do najnowszego spolszczenia w pierwszym poście... http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg223877#msg223877

Offline Rzepson

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2598 dnia: Listopada 25, 2014, 19:33:50 »
    Na początku to modyfikacje mnie zniechęciła. Wydawała się taka prosta (nie chodzi mi tu o trudność gry tylko o prostotę) i nudna. Lecz jak mi się nudziło to se włączyłem moda i zacząłem grać. Początek był bardzo, ale to bardzo trudny. No ale się udało jakoś wybić i teraz się tylko zmagam z finansami i walką o kobietę. Wszystko jest bardzo ładnie zrobione i starannie. Tylko jest jedna rzecz która mie nurtuje. Najnowsza wersja spolszczenia była zrobiona bodajże 2012 roku, zaraz mamy 2015 więc to jest szmat czasu a tylko game_strings zostało do skończenia spolszczenia i przez te prawie 2-3 lata nikt tego nie dokończył ;( A niestety tam są najważniejsze informacje. Jak wspomniałem, nie miałem nigdy Angielskiego w szkole więc tylko podstawy znam ze słownika i gier MMO. Zaraz ktoś wyskoczy z tekstem ''Graj na Angielskiej wersji to się nauczysz'' - Nie. Gra ma mi sprawiać przyjemność. A że nie mam za dużo czasu to nie będę co minutę wchodził na google tłumacz lub zaglądał do słownika. Więc pomyślałem że poświęcę trochę czasu i będę kończył to spolszczenie. Ale jak wiadomo, mój ENGLISZ nie jest najlepszy więc sam nie dam rady, i tu się zwracam do was... Gdybyśmy tak zebrali się i podzielili na wersy to byśmy w 2 dni te spolszczenie dokończyli. Co wy na to?
    Wojna nie rozstrzyga, kto ma rację, lecz kto ma odejść.

Bertrand Russell

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2599 dnia: Listopada 25, 2014, 22:35:59 »
    Dalsze koszty są absurdalne. Kto to wymyślił? Czy jest w ogóle sens się w to bawić, czy lepiej rekrutować z gotowych zakonów?
    Cóż, wymyślili to twórcy gry. Uważają, że taka wizja gameplayu jest dobra. Że trzeba spędzić wiele godzin i sporo nagrindować oraz być konsekwentnym, żeby cokolwiek dobrego z tego wyszło. Nie ma żadnych ustępstw, chyba nawet sam MadVader co to kodził ma zlasowane taką zatwardziałością spojrzenie na rozgrywkę. Oczywiście nie da się obalić takiego podejścia twórców do gameplayu - to jest ich mod, robią to za darmo, z pasji, nie podoba się, to nie graj, poza tym jest to przemyślane i pasuje do ich koncepcji moda. Ma być epicko, a żeby to naprawdę poczuć, gracz musi odczuć jak wiele potrzeba, żeby tę 'epickość' samemu stworzyć.

Generalnie przydałaby się jakaś wersja PoPa 'super fast epic gameplay' ze zbalansowaną kampanią, bo modyfikowanie w edytorach nie zapewnia balansu wszystkiemu i gameplay się rozwala.

@ Rzepson
    Najnowsza wersja spolszczenia jest z 2013 (patrz pierwszy post wątku) i jest zaktualizowana pod najnowszego patcha(oczywiście nadal nie jest to pełne spolszczenie)

Offline WarHammster

• Użytkownik
      • Blog modelarski Chomika
    « Odpowiedź #2600 dnia: Listopada 26, 2014, 19:30:13 »
    Odpalam moda. Niby mapa jest Pendoru ale miasta i frakcje z Caldarii? Czy tak powinno być?

Edit: pytanie już nieaktualne. Wczytałem spolszczenie i wszystko jest tak jak powinno być lub ew. ustawić grę w EN.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2014, 19:47:40 wysłana przez WarHammster »

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2601 dnia: Listopada 26, 2014, 19:41:05 »
    Nie. Włącz ang lub wgraj najnowsze spolszczenie do Pendoru.

Bertrand Russell

Offline WarHammster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2602 dnia: Listopada 27, 2014, 09:41:48 »
    Rzepson, grałem wczoraj do 24:00. Nie jadłem, nie piłem i zapomniałem o swojej pięknej kobiecie. Ten MOD wciąga. Miałeś racje, są lepsze mody i właśnie ten do takich się zalicza. Początek jest trudny ale da się grać. Dostałem już jedną wioskę od Króla Sarleonu, mam 14x renomy. Tylko zastanawiam się nad:
    -Nacja gracza - stworzona przez ciebie.

Tworząc postać nie miałem takiej opcji. Inne pytanie, czy można dołączyć się jako żołnierz do armii króla tak jak w innych modach np. Floris? Czy opłaca się w tym modzie najmować najemników i szkolić chłopów lub farmerów?

Sławek.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2603 dnia: Listopada 27, 2014, 16:00:59 »
    1. Tworzysz ją, zdobywając jakiś zamek/miasto od innej frakcji i będąc apatrydą. Tylko zaznaczam, utrzymanie tego tworu na mapie z początku jest dość trudne. Generalnie polecam wysyłanie oficerów (Riva, Lethaldiran, etc.) na misję zbierania poparcia ("czy wiesz, że aspiruję do miana króla tych ziem?") oraz wżenienie się w jakąś szlachciankę.
    2. To pytanie pozwolę sobie podzielić na trzy podpunkty:
    a) nie można być żołnierzem w armii lorda. Koliduje to z wizją bohatera jako zbawcy Pendoru.
    b) najemnicy przydają się tylko jako mięso armatnie. Są dość słabi.
    c) rolnicy/uchodźcy i rekruci milicji przydają się jako materiał na pendorskich rekrutów. Wojsko Pendorskie jest nawet dobre jakościowo, szczególnie konnica i strzelcy. Na większą skalę będziesz ich mógł szkolić, gdy wywalczysz niepodległość i uznasz, że należy przyjąć kulturę Pendoru.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2604 dnia: Listopada 27, 2014, 16:47:04 »
    Gwoli ścisłości własną nację nie tworzy się tylko przez posiadanie czegoś nie będąc niezależnym. Trzeba ustanowić państwo w dialogi z zarządcą w jakimś swoim lennie.

Zależy jakich najemników... Ci najemnicy zwykli(prawie tacy jak w podstawce) są za drodzy względem ich użyteczności, ale w PoPie jest znacznie więcej typów najemników. Jeźdźcy Melitine, Highlanderzy, Poszukiwacze przygód, Saperzy z Barclay - no to już jest porządne wojsko

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2605 dnia: Listopada 27, 2014, 17:03:08 »
    Ja ogólnie rekrutuje co się da. I walcze z innymi lordami, biorę ich za najemników i sprzedaje zod 4 do 10k i mam hajs na rekrutacje. Ogólnie mam dużo wpakowane w szkolenie i wmiarę szybko awansuje rekrutów. Tylko mam pytanie, da się jakoś skutecznej szkolić niż tylko wbijanie u siebie w szkolenie czy też wbijać u towarzyszy w szkolenie (Piszę tam że to umiejętność osobista) ?

Bertrand Russell

Offline DeBe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2606 dnia: Listopada 27, 2014, 17:25:35 »
    Stworzyłem państwo i jedna rzecz mnie niepokoi:
    - Jak mogę przyznawać ziemie swoim wasalom? Mam kilka wiosek, które mógłbym oddać, ale nie widzę niestety takiej opcji. Można jakąś oddać tylko towarzyszowi, którego zamieniamy w lorda. Do mojego państwa doszło dwóch lordów z innych nacji i ciągle obniżają mi się relacje z tymi panami.

Dobra. Problem rozwiązany. Wcześniej nie zauważyłem tego w faq.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2014, 19:16:27 wysłana przez DeBe »

Offline Rzepson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2607 dnia: Listopada 27, 2014, 19:43:26 »
    W mojej sytuacji jakiś idiota wypowiedział wojnę z trzema krajami. Jestem wersalem w królestwie Fierdsvain i trudno z takim słabym wojskiem co kolwiek samemu podbić. A jeszcze trudniej budować reputacje polityczną, jeżeli ci wszyscy kretyni będą zarywać do mojej Lady. No ale się jakoś żyje. Nie będę wspominał że moja wioska jest ciągle atakowana. Ale naszczęście z Niebieskimi (Będę mówił kolorami bo tak łatwiej) mamy już pokój. Teraz zostali Czerwoni i Biali. Zna ktoś może jakieś dobre i szybkie sposoby by zdobywać reputacje wsród wersali? Bo potrzebuję fortu wkońcu a jak już jakiś podbijemy to ''nasz kochany król'' da go komuś kto ma już 2 wioski i zamek. Jeszcze na naszych ziemiach wędrują dwie wielkie armie. Macie jakieś pomysły jak je pokonać?

Bertrand Russell

Offline WarHammster

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2608 dnia: Listopada 28, 2014, 10:32:10 »
    Ja ogólnie rekrutuje co się da. I walcze z innymi lordami, biorę ich za najemników i sprzedaje zod 4 do 10k i mam hajs na rekrutacje. ?

Tzn. że można sprzedawać najemników? Czy pobitych lordów?

Offline Bigos808

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2609 dnia: Listopada 28, 2014, 12:48:10 »
    Mam takie pytanie co do tworzenia własnych zakonów. Wszystko pięknie można dawać im nowe uzbrojenie itp ale oni są po prostu słabi. Niby można ich ulepszać ale to nie daje tak dużo co np. siła uderzenia itp. Wie może ktoś czy można ich poprawić ?
    http://www.speedyshare.com/PHNAD/20141128-124231.jpg