Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646316 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2490 dnia: Lipca 29, 2014, 15:37:04 »
    Dziękuje za odpowiedź.
    Moja parametry:
    Windows SP3
    3gb ram
    Geforce 9500gt (512)
    Intel Pentium III Xeon, 2500 MHz (9.5 x 263)

Dodam jeszcze że sam Warband na podstawce śmigał bardzo dobrze tak samo OiM, tylko niestety z tym modem mam problemy.
    Moda wrzucałem na wersje 1.153 ze spolszczeniem, i nie wiem czy może mieć to jakiś wpływ.
    Battlesizera nie używam, grafike również zaniżałem.
    Mam nadzieję że coś uda się zaradzić z tym problemem, bo mod mnie wciągnął ale przez te częste crashe gry niestety nie da się grać.

Pozdrawiam!

Przykro mi, ale nie pograsz sobie tak samo jak ja :/ Na takie mody to trzeba więcej ramu. OiM, WFaS i Warband też mi śmigają, ale na większych modach sprzęt wymięka.
    Spróbuj, czy Nowa Ojczyzna ci pójdzie. Jeśli tak, to znaczy, że brakuje ci tylko trochę ramu. Nie jest to raczej wina czegokolwiek innego.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Asmodean

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2491 dnia: Lipca 29, 2014, 20:27:12 »
    Dziękuje za odpowiedź. Szczerze mówiąc jestem troche rozczarowany bo nie sądziłem że te mody mogą aż w takim stopniu pożerać pamięć ram.
    W takim razie pobawie się chyba z innymi modami. Polecił byś jakieś ze spolszczeniem?
    Pozdrawiam!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2492 dnia: Lipca 29, 2014, 21:43:17 »
    AKurat PoP aż tyle ramu nie pożera i w ogóle jest całkiem lekki i zoptymalizowany jak na duży mod. Sprawdź sobie Brytenwaldę w oblężeniu, o ile w ogóle nie wywali od razu. Imho ten procek jest za słaby.
    Choć ja nie mam lepszego kompa(chyba, nie wiem jak athlony do inteli porównać), mam o połowę mniej ramu, ale warband jest stabilny i nie wywala. Możesz spróbować zrobić pewne myki z pamięcią z FAQu moda Floris(na samym początku).

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #2493 dnia: Lipca 29, 2014, 21:51:05 »
    Ja ramu mam jeszcze mniej niż HUtH i ani nie wywala ani nie przycina ;)

Offline Asmodean

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2494 dnia: Lipca 29, 2014, 22:08:41 »
    Dziękuje za odpowiedź Panowie, spróbuje reinstalke gry.
    Być może popierdzieliłem coś np przez nakładanie moda na spolszczonego warbanda czy coś, bo nie wydaje mi się że gra crashuje przez słabe parametry dlatego że wyrzuca mnie z gry w losowych momentachnie raz gram godzinę i jest ok, a nie raz chwilę i gra pada, czarny obraz i raport o błędach.

Offline Dracko8989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2495 dnia: Lipca 30, 2014, 13:23:59 »
    Będę miał problemy z tym modem? Mam małą ilość ram z powodu windows'a 32 bitowego..
    Pociągnie to bitwy z ok. 200 żołnierzami na ekranie?|

(click to show/hide)

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #2496 dnia: Lipca 30, 2014, 14:52:40 »
    AKurat PoP aż tyle ramu nie pożera i w ogóle jest całkiem lekki i zoptymalizowany jak na duży mod. Sprawdź sobie Brytenwaldę w oblężeniu, o ile w ogóle nie wywali od razu. Imho ten procek jest za słaby.
    Choć ja nie mam lepszego kompa(chyba, nie wiem jak athlony do inteli porównać), mam o połowę mniej ramu, ale warband jest stabilny i nie wywala. Możesz spróbować zrobić pewne myki z pamięcią z FAQu moda Floris(na samym początku).
    Mi Brytenwalda i Floris działają, ale POP nie idzie.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2497 dnia: Lipca 30, 2014, 15:01:40 »
    To wy macie jakieś dziwne konfiguracje :P Albo w PoPie jest jakoś inaczej z wykorzystaniem procka/grafiki. Ale tak na chłopski rozum, to i Brytenwalda i Floris są cięższymi modami..

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #2498 dnia: Lipca 31, 2014, 11:27:29 »
    Mi też niektóre mody wywalało przy większych bitwach, ale zrobiłem ten "myk z Florisa" o którym napisał HUtH i teraz bitwy ustawione w battlesizer na 400 ładnie śmigają, nawet podczas oblężenia (oczywiście 0 trupów i obniżone ustawienia ;) ). Jak to zrobić masz napisane tu: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg154307#msg154307 (Część ogólna -> 1 -> c. zmiana pamięci wirtualnej).

Taki offtop :P
    (click to show/hide)

Offline Dracko8989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2499 dnia: Sierpnia 01, 2014, 12:08:42 »
    No cóż, a kto nie lubi browara? :)
    Przeinstalowałem windows'a i mam już 64 bitowego, także teraz już nie powinno być żadnych problemów. :)

Offline Asmodean

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2500 dnia: Sierpnia 01, 2014, 16:59:53 »
    Lunarion wypróbuje ten sposób bo ewidentnie mam coś kopnięte, i pewnie trzeba będzie przeinstalować też warbanda bo nawet widzę że The last days się pierdzieli, i crashuje w ten sam sposób co PoP.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2501 dnia: Września 05, 2014, 15:51:06 »
    Sobie kontynuuję tą poprzednią kampanię jeszcze po stronie Fiersdvainu. Doszło do wielkiej ofensywy, w której wspólnie z Sarleonem rozjechaliśmy Imperium, tak że im tylko Janos i Savador zostały, pełno było epickich bitew :D Ja również się bardzo dorobiłem na tej wojnie, zyskałem Cez i zdobyłem mnóstwo renomy. Miasto zdobyłem dość fartownie, Sarleon je zaatakował z ogromną armią ale w czasie szturmu Marius i Ulrich podpisali zawieszenie broni więc armia się wycofała, a że garnizon Cezu już ledwo liczył 150 ludzi to skorzystałem z okazji :) Założyłem sobie zakon Gryfa i nieco ulepszyłem, mocni są strasznie, idealni do szarży. Wybuchła też wojna z Ravensternem ale mało mnie to interesuje bo się muszę z kultem węża użerać, dwie duże armię i masa patroli krąży po moich ziemiach i w pobliżu. Myślę nad wyrzeczeniem się swego konigura i założeniem królestwa ale by się dziadek zemścił pewnie a ja mam za mało ludzi raczej. I nie wiem czy bym zatrzymał Cez gdybym się go wyrzekł...

Najgrywalniejszy mod w jaki dotychczas grałem, znakomite dzieło :D

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #2502 dnia: Września 05, 2014, 16:30:41 »
    To spróbuj wywołać wojnę ze wszystkimi państwami, a następnie jak przejmiesz jakiś zamek i Twój król odmówi Ci przyznania go, wymów mu posłuszeństwo. Relacje z innymi frakcjami podwyższą się na 0 i będziesz miał wojnę tylko z swoim dawnym władcą. A że on będzie miał wszystkie królestwa na karku to powinien zgodzić się przyjąć Twój pokój ;)  (Tak mi się wydaje)

Ja moje pierwsze miasta też zdobyłem na farcie. Byłem wasalem Sarleonu, miałem Twierdzę Shieldstorm (ok. 200 załogi) i Falcondark (też ok. 200 załogi + kompania najemników, jakieś 100 luda). Toczyliśmy wojnę z Imperium i chyba Ravensternem. Będąc w pobliżu lasu Noldorów zauważyłem że armia Kultu Węża zaatakowała Cez. Wyruszyłem tam i akurat dotarłem chwilę po tym jak złupili miasto i zostało coś ok. 30 obrońców. Więc zaatakowałem i przejąłem Cez. Chwilę po tym jak przejąłem, zobaczyłem że inna armia niezależna zaatakowała Ethos. Więc ja w te pędy i po chwili Ethos też było moje :D Cez dostałem w nagrodę, Ethos mi odmówił więc wymówiłem mu posłuszeństwo. Przeniosłem większość wojska do Ethos, zostawiłem opustoszałe Falcondark (i tak Sarleon by szybko zajął) i dostałem propozycję pokoju :)

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2503 dnia: Września 05, 2014, 16:41:13 »
    A no fakt, poza tym jak bez jego pozwolenia zaatakuje jakieś królestwo z którym mamy pokój się dziadek wkurzy na mnie, relacje spadną na minus i na pewno nie przyzna mi kolejnego lenna - czyli pretekst gotowy :D

W PoP często własnie trzeba się nastawiać na fartowne zdobywanie twierdz bo są świetnie bronione, te imperialne też, 100 rycerzy? Masakra...

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2504 dnia: Września 07, 2014, 11:15:24 »
    A ja nigdy nie zdradzam swego Mariusa Imperatora (dobra, raz się zdarzyło, gdy mnie wkurzył nie nadając lenna, o które toczyłem ciężkie walki, ale wyszło w końcu na moje i wróciłem (kosztem może dwóch wiosek) służyć Imperium.