Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 646315 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor v3.611, patch... i hotfix...
    « Odpowiedź #2550 dnia: Października 22, 2014, 00:05:14 »
    3.7 się robi... ale czy 4 kiedykolwiek będzie - nie wiadomo.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2551 dnia: Października 22, 2014, 16:58:14 »
    Na pewno. Jest na tą chwilę wiele opcji, która można zapożyczyć z innych modów, jak np. opcja tworzenia własnych oddziałów (na tą chwilę dostępne częściowo tylko we własnych zakonach).

Offline huth

« Odpowiedź #2552 dnia: Października 22, 2014, 19:12:50 »
    Co "na pewno"????

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2553 dnia: Października 23, 2014, 15:06:23 »
    Wyraziłem swoją opinię dt. moda, odpowiadając na postawione wyżej twoje pytanie o to, czy kiedykolwiek wyjdzie PoP 4.

Offline huth

« Odpowiedź #2554 dnia: Października 23, 2014, 19:19:40 »
    Ale to wcale nie jest pewne........

Offline DeBe

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2555 dnia: Października 26, 2014, 22:19:18 »
    Mam zadanie odnaleźć siedzibę Kultu Węża, ale kompletnie mi się to nie udaje. Od dłuższego czasu śledzę patrole wyznawców, ale nic to nie daje. Może coś omijam? Proszę o pomoc w tej sprawie...

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #2556 dnia: Października 26, 2014, 22:28:16 »
    Musisz gadać z podróżnikami.

Offline DeBe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2557 dnia: Października 27, 2014, 00:27:32 »
    Chodzi o tych gości, których mogę znaleźć w tawernach?

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #2558 dnia: Października 27, 2014, 15:31:32 »
    Tak.

Offline DeBe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2559 dnia: Października 28, 2014, 14:09:16 »
    Dobra. Dalej nie mogę znaleźć tej kryjówki. Pytałem się wielokrotnie podróżników o informacje, i faktycznie coś tam mówią na temat kultu Węża, lecz są to bezużyteczne plotki (o tym, że napadli na karawanę, albo porwali jakąś dziewkę). Nie doszukałem się w tych plotkach jakiś informacji o położeniu siedziby. Dodatkowo odsłoniłem sobie kodem mapę, żeby móc śledzić patrole wyznawców. Zauważyłem, że w pewnym miejscu, niedaleko Cez się pojawiają znikąd. Przeszukałem ten obszar niemal co do centymetra i nic. W ten sposób nie mogę robić zadań dla Imperatora (a zależy mi na podniesieniu stosunków), bo ten często mi zleca odnalezienie siedziby kultu.
    Kolejne pytanie: jestem już od dłuższego czasu po stronie Imperium. Napodbijali się trochę - mają dodatkowo kilka miast i fortec. Niestety do tej pory nie udało mi się zdobyć żadnego zamku czy miasta. Co muszę zrobić, żeby imperator przyznał mi jakieś ziemie (oprócz wsi, bo tę już posiadam)?
    I ostatnie: jak zdobyć magiczne przedmioty? Do tej pory widziałem tylko łuk, który pojawił się w ekwipunku (po pewnym czasie zniknął). Widziałem filmik na youtubie, jak koleś mieczykiem jednoręcznym zadaje po 200-300 obrażeń opancerzonym rycerzom - czy to możliwe z magicznym orężem?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2560 dnia: Października 28, 2014, 15:20:41 »
    Koło ich miejsca spawnu nic nie znajdziesz, bo to... spawn. Po prostu pojawiają się tam i tyle.
    Co do nowych lenn, to polecam wyrobienie sobie dobrych stosunków z lordami, aby cię wspierali przy kandydowaniu do lenna.

Offline huth

« Odpowiedź #2561 dnia: Października 28, 2014, 21:52:24 »
    @ DeBe
    Skoro masz quest, żeby zniszczyć kryjówkę(to się chyba nazywa sanktuarium?) kultu węża, to gdzieś na mapie powinna się ta lokacja pokazać... albo ci powiedziano, gdzie mniej więcej jest i musisz tam pojechać, żeby ją 'odsłonić'. Zwykle to jest właśnie tam gdzie spawny.

Hmmm, co do otrzymania lenna, to dokładnie nie wiem, ale pewnie stosunki i renoma ma tu znaczenie. Może też honor(skoro polepsza relacje ogólnie). Zwykle jeśli wszyscy lordowie poza tobą mają lenno, to w końcu też je dostaniesz.

Magiczne przedmioty w sensie szafirowe/rubinowe/szmaragdowe runiczne? Po tawernach krąży dwóch sprzedawców książek, oprócz ich głównego zajęcia jeden z nich oferuje za klejnot Qualis eliksir poprawiający statystyki(opłacalne dla wysoko rozwiniętej postaci), a drugi oferuje 'mapę' do kopalń Al-Aziz. Ta 'mapa' to po prostu odsłonięcie tej lokacji, zwykle pojawia się gdzieś na obrzeżach mapy. W tejże lokacji jest dwóch gości. Jeden też chce qualisa za sprzedanie zwykłej runicznej broni, a drugi też chce qualisa i do tego wino za ulepszenie jej do jednego z trzech wariantów. Skąd wziąć qualisy masz w FAQu.
    Co do tego łuku, to chyba nie czytasz kolorowych komunikatów w grze... gdy wędrowałeś gdzieś na północy, pewnie przejeżdżałeś niedaleko armii Wolfbode'a. Wtedy bóg UllVetr daje ci rubinowy runiczny łuk, który ma ci pomóc w zniszczeniu jego armii. Łuk znika, kiedy jego armia zostaje zniszczona. We wcześniejszych wersjach dało się to obejść dając go towarzyszowi, ale w obecnej nie wiem czy to tak działa jeszcze.
    A co do tych obrażeń, to z wymaksowaną postacią, z rozpędu, w głowę i z rubinowym wariantem broni, to da się.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2562 dnia: Października 29, 2014, 06:59:13 »
    Z tym łukiem to jest tak, że możesz go mieć przez cały czas, ale jak dasz oficerowi znika. Osobiście jednak nie kupuję ekwipunku runicznego, wolę imperialny pałasz i długi łuk kompozytowy.

Offline huth

« Odpowiedź #2563 dnia: Października 29, 2014, 14:00:31 »
    Oczywiście to są osobiste preferencje, na co się przeznaczy Qualisy, w końcu dwa można uzyskać bardzo łatwo i szybko. Dwa Qualisy to mogą być już dwa zakony albo kilku Noldorów albo dwa razy eliksir, czyli niezły kop do statów. Ale trzeciego qualisa można zdobyć też względnie prosto i z pomocą szczęścia na jakimś łatwym albo uszczuplonym unikalnym spawnie(najlepiej Alarica szukać, Wolfbode też jest do przejścia we wczesnej fazie gry, byle wybić elitę). Za trzy wziąć coś rubinowego, ubrać płytówkę, na konia i efektywność własnej postaci wzrasta o 300%, bo ma niemal wszystkich na jednego hita. To umożliwia znacznie łatwiejsze pokonywanie trudnych wrogów, zapewnia niesamowity boost doświadczenia bohatera, jak również super loot, kasę i daje większy komfort, bo nie trzeba tak polegać na żołnierzach, taktyce i mają sami mniej trudnego przeciwnika do wycięcia, co zapewnia dłuższe życie, co zapewnia mniej problemowe budowanie własnej potęgi. Więc taka broń sporo zmienia w kampanii, jak się jest już w miarę ogarniętym w wycinaniu wroga, to wybicie minimum 50 opancerzonego luda samemu to standard.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2564 dnia: Października 30, 2014, 17:34:59 »
    Ja teraz akurat mam nieco inne problemy: armia najemników, którą potrzebuję do zdobywania twierdz i walki ze spawnami pochłania 50% budżetu. Przy czym budżet normalnie się domyka, ale wliczając armię już nie. Gdyby nie łupy, musiałbym tą armię rozwiązać.