Hej! W przerwie między sesją, a sesją poprawkową podrasowałem trochę to co było... I podrzuciłem trochę nowości. Mała prezentacja: Dol-Amroth!

Zbieraninka ciężkiej piechoty z DA. Swordsmasterzy i Halabardnicy.

Swan knights of Dol-Amroth. Popularna "skoda" - czyli najcięższa jazda ME.

Halabardnik z DA.

Łucznicy z doliny Czarnego Korzenia. Wersja bardzo robocza. Coś się im jeszcze doda. Ale mniej więcej tak by wyglądali.
Poza tym... Mamy kilka szybkich bitew. Zasadzka Faramira (rangerzy z Ithilien i garstka piechoty z gondoru, razem 20) na oddziały Haradu (pełna armia, 50 jednostek). Faramir z rangerami ma wielką przewagę w walce na dystans. Trzeba znaleźć dobrą pozycję dla łuczników, osłonic wejście piechotą i strzelać do końca strzał. Na razie tylko tak udało mi się to wygrać.
Druga szybka bitwa to starcie Dol-Amroth z Haradem. Derufin z Morthond dostał zadanie od księcia Imrahila. Ma odeskortować łuczników z Blackroot na front, do Pelargir. Po drodze zostają jednak zaatakowani przez armię Caracyna z dalekiego Haradu. Derufin wraz z garstką piechoty i najwaleczniejszych rycerzy łabędzia musi osłonic łuczników i odeprzeć atak przeważających sił Haradu. Tuż przed bitwą udało mu się zbudować pseudo palisadę dla jego łuczników.
W tej chwili wraz z bratem buduję Osgiliath. Idzie bezproblemowo. Gdy Zizka podeśle trochę więcej modeli dla orków (aby dało się wyposażyć orki na szturm Osgi) będzie też bitwa na terenie dawnej stolicy. Za radą Son of the Mourn prawdopodobnie wypuścimy kilka szybkich bitew jako preview. W końcu założenie jest takie aby pograć w coś lotrowego w M&B, bo na TLD czekamy i czekamy...
Zizka - pisz w czym mogę pomóc - czego jeszcze nie ruszyłeś.
Jeszcze dziś postaram się podrzucić drzewko jednostek dla DA. Jest ono strasznie zaplątane - bardzo różnorodne jednostki... Cały czas kreślę.
Pozdrawiam!
Edit1: Drzewko DA. Na siłę starałem się tu upchać wszystkich 'lesserow'. Może powinienem zrobić ich w osobnych drzewkach i rekrutowanych tylko w tawernach? Z przyjemnością poczytam słowa waszej krytyki na każdy temat!
Miłego dnia. (: