Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Age of Men (Władca Pierścieni) - preview!  (Przeczytany 92546 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tapase

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Age of Men (Władca Pierścieni) - preview!
    « Odpowiedź #180 dnia: Lutego 24, 2011, 21:29:34 »
    Garstka ruin do Osgi... Podrzucam po trochu, ale tylko po to by w razie sugestii móc zareagować już każdym kolejnym modelem a nie przerabiać wszystko. ; p

Niszczenie bram VargPL - Boty nie ogarną że muszą coś zniszczyć. Poza tym wymagało by to trochę więcej zabawy z kodem niż przewiduję, a równie fajny (jak nie lepszy) klimat może oddać wzmianka że Grond zniszczył już bramę - czas sięgnąć po miecze i rozstrzygnąć starcie - a w bitwie już na początku (po czasie potrzebnym na 'zbudowanie/przytoczenie taranu i zburzenie bramy') we wrotach jest wyłom, obok stoi Młot Ciemności.

Shinobi21 - mury są jak najbardziej grywalne. Jest też kilka 'tajnych przejść' gdzie można wykiwać boty, zmylić pościg itp. Mam nadzieję że przyda się to do 'przegrupowania oddziałów' czy wycofania się na następny poziom fortyfikacji. Drużynę wysyłamy do następnej bramy a sami np z łukiem zmierzamy do jednego z takich przejść. Nie ma tam nic wyszukanego - mały tunel zasłonięty np gałęziami (w środku nie ma ścieżek dla AI - gracz staje się dla nich niewidzialny do momentu wyjścia z tunelu), czy wejście na dach po drabinach - boty wchodzą za nami ale zeskoczyć może już tylko postać gracza - pościg wraca piechotą - znów po drabinach. Gracz może dołączyc do swego oddziału który czeka z zasadzką w kolejnym zaułku. (:

Wolfer - wieża od Palantira jest wrzucona raczej orientacyjnie - na miejsce obecnej zostanie zrobiony jakiś bardzo ozdobny model. (:

Pozdrawiam serdecznie, dziękuję za zainteresowanie i czekam na sugestie!
    PS: Jakiekolwiek pomysły jak powinien wyglądać Dom Królów? Tudzież jego ruina??
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline VargPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #181 dnia: Lutego 25, 2011, 10:35:45 »
    Wersja z taranem była by dobra że boty pchają taran ale taran jak dojdzie to nie od razu niszczy bramę tylko jakieś 15 sekund to potrwa zanim taran wyważy bramę.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Lutego 25, 2011, 11:39:59 »
    Varg tyle że na chwilę obecną to jestem za głupi aby coś takiego zakodować. ; p Jak takie coś napiszesz i pozwolisz na umieszczenie tego w grze to takie coś się tam pokaże. Mi się wydaje że mała dziura w bramie już na starcie będzie ok. Na myśl podchodzi mi trochę modyfikacja age of machinery, z tego co słyszałem (sam nigdy w to nie grałem) są tam tarany, katapulty itp.

Prawie na pewno nie dodamy takiej opcji od początku (chyba że ją nam napiszesz? <:), może wejdzie z jakąś kolejną wersją. (: Pozdrawiam serdecznie!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #183 dnia: Lutego 25, 2011, 15:49:17 »
    Wolfer - wieża od Palantira jest wrzucona raczej orientacyjnie - na miejsce obecnej zostanie zrobiony jakiś bardzo ozdobny model. (:
    Przyjąłem... :-)
    Co do screenów mur wygląda monotonnie jakieś blanki i okienka (ewentualnie skruszone kawałki murów) by się przydały...
    Tekstura drzwi (2 scr) okropna i jakiś mini skobelek może ???
    Świetnie/ciekawie wygląda to po lewej w trzecim screenie (czyżby stajnie?)
    Ogólnie tak trzymać ;D

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Lutego 27, 2011, 00:52:22 »
    Znów kilka nowych screenów z Osgiliath. Jutro rano zabieram się w końcu za wschodni mur. W dodatku włączył mi się sentyment dla Gdańska, może dodam kilka obiektów wyjętych żywcem ze starego miasta. Np taki żuraw Gdański. Zamiast czerwonej cegły był by biały kamień.

+ zabawa dzisiejszego wieczoru, nic konkretnego, bardziej pół projekt i wgl.
    Ale przypominam że pracuję też nad sceną (do szybkich bitew oczywiście) z ataku/obrony portu i marynarzami/korsarzami. Wizja na dzień dzisiejszy - 2 pomniejsze statki, gabarytów mniej więcej takich jak ten poniżej + okręt flagowy, na którym w przypadku ataku startował by gracz.

Pozdrawiam serdecznie!!!

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Lutego 28, 2011, 22:34:33 »
    Hej! Dzień przerwy od skubania Osgiliath, pobawiłem się trochę w banery. Na początku myślałem aby każda frakcja miała jeden baner - ale może uda się to jakoś urozmaicić. Na razie tylko Gondor, jak wiadomo w necie aż roi się od białych drzew.
    Mała legenda:
     1 - Chorągiew Namiestnika Denethora II.
     2 - Chorągiew Faramira.
     3 - Chorągiew Beregonda.
     4 - Chorągiew Anborna (ma od pod sobą dziedzinę Ithilien, w sindarinie: Ithil - księżyc, stąd też taki symbol).
     5 - Chorągiew Cornira (Pelargir, chyba nie muszę wyjaśniać portowych znaczków).
     6 - Chorągiew Fearnira (kapitan Cair Andors, jest to bastion strzegący północnej granicy regionu Anorien, w sindarinie: Anor - słońce).
     7 - Chorągiew Forlonga (Lossarnach, dolina kwiatów, prawdopodobnie będzie to siedem ,tak jak gwiazd w sierpie Valarów, kwiatów na czarnym tyle). ~więc jeszcze jej tu nie ma.

Harad - motyw przewodni to węże na czerwonym tle, dla samego Umbaru - złoty symbol miasta również na czerwonym tle. Trzy z nich są już prawie gotowe, muszę je tylko jeszcze przyozdobić bo wyglądają 'sucho'.

Mordor - motyw przewodni to oczywiście zalotnie puszczane oczko. Potrzebujemy ~9 banerów dla Mordoru więc jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć swą pracę w modzie - czujcie się wolni do podrzucania tu swych propozycji.

Dol-Amroth - Banery z native c20 i e05 wydaje mi się że będą się całkiem nieźle nadawać. Do tego jeszcze z dwa, może trzy banery stworzone przez nas.

@Edit + Dzisiejsze przebudówki w Osgiliath.

« Ostatnia zmiana: Marca 01, 2011, 17:10:21 wysłana przez Tapase »

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Marca 06, 2011, 18:29:38 »
    Kiedy dasz wersję do testów?
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Marca 06, 2011, 18:43:31 »
    Jak będzie gotowa. Ale głośno już mówię o ewentualnej becie 0.1. Kilka szybkich bitew, i prośba o przetestowanie balansu jednostek/frakcji. Będzie to zaprawdę wersja bardzo robocza, nie ma co szukać rozbudowanych dialogów, misji rodem ze śródziemia czy odpowiednich przedmiotów u kupców itp itd etc. Ale pobić się będzie można. <:

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #188 dnia: Marca 06, 2011, 20:46:25 »
    Popracujcie teraz nad modelami budynków, bo takie puste te fortece :P.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Marca 09, 2011, 11:27:30 »
    Przebrnąłem właśnie przez tworzenie nowych postaci. Postacie którymi będziemy zaczynać są strasznie słabe, wybieramy z czegoś takiego:
    rasa: ork/człowiek
    ork: frakcja -> jedyna opcja to mordor -> halabardnik(zbroja, dzida, toporek dwuręczny), zwiadowca(bardziej ubranie niż zbroja, krótki łuk, toporek skill w atletyce, odnajdywanie ścieżek, tropenie itp), tarczownik(miecz i toporek jednoręczny, tarcza, zbroja). Wszyscy orkowie mają premię w 'sile ciosu' ale karę w umiejętnościach władania poszczególnymi broniami. Mają też lepszą budowę ciała niż ludzie.
    --------------------------------------------
    człowiek rozdziela się na kobietę i mężczyznę. niczym się ich dalsza ścieżka rozwoju nie różni. Kobieta ma jeden więcej pkt w przywództwo.
    dostępne są wszystkie 4 frakcje tj. mordor, harad, dol amroth i gondor.
    W gondorze wybieramy między: piechotą(prawie wszystko w siłę, miecz, tarcza, dzida, przeszywanica), strażnikiem z ithilien (słaby łucznik, ale ma zwykły miecz, średnią jak na start zbroję i kilka pktów atletyki, oczywiście szukanie ścieżek, tropów itp.), łucznik (krótki mieczyk, strój zamiast zbroi, długi łuk i skill z którym da się już kogoś ustrzelic), giermek(strój zamiast zbroi, dzida, zwykły mieczyk i koń, bardzo słaby ale polecam go szanować - nie łatwo tu o konnicę), marynarz (przeszywanica, sztylet, mała tarcza i broń do rzucania). Wszystkie jednostki gondoru mają dość wysoki poziom władania bronią w której się specjalizują. Mają też pkty w atletyce/jeździe konnej.
    Dol amroth wygląda prawie identycznie jak Godnor, bez strażnika ithilien, na razie nie ma jeszcze jednostek regionalnych.
    Harad. Małe różnice co do innych ludziuf. Łucznik, piechota, konny, zamiast strażnika hasharii, zamiast marynarza korsarz.

+ kilka screenów Gondoru.

Citadel Guardsi mieli wyglądać bardziej jak w filmie (patrz Pippin), ale nie mogłem zdzierżyć że jednostki słabsze od nich mają pełne płyty a oni nawet kirysa nie mają. Przerobiłem więc zbroję Dol Amroth i wyszło to. <:

Ogłoszenie: poszukuję grafika do organiki, nie ma wiele do zrobienia z rzeczy koniecznych, gwarantuję wymienienie w stopce moda(i to gdzieś na górze), bo mimo że nie ma tego wiele, są to rzeczy bez których nie ruszymy a mi to nie wychodzi. :p

Na samym końcu, ale z wielką wagą, chciałem podziękować Matowi za cierpliwość, życzliwość i całokształt, progres do tego miejsca był by bardzo opóźniony gdyby nie On. (;
    « Ostatnia zmiana: Marca 09, 2011, 13:36:08 wysłana przez Tapase »

Offline Husarian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Marca 09, 2011, 20:22:50 »
    Hej, z niecierpliwością czekam na waszego moda:)
    Mam takie pytanie, czy będą siły isengardu?
    Lubie uruków, w "Bitwie o Śródziemie" od EA, najbardziej podobały mi się ich misje, ponieważ lubię ich jednostki.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #191 dnia: Marca 09, 2011, 21:43:27 »
    zajrzyj na pierwszą stronę

Offline Shinobi21

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Marca 10, 2011, 11:05:55 »
    Powiem ci, że z początku bardzo nie podobały się modele postaci jakie prezentowałeś. Były dla mnie za kanciaste .
    Jednak te ostatnie bardzo pozytywnie nastawiły mnie do modyfikacji :)
    Pozdrawiam.

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #193 dnia: Marca 10, 2011, 20:50:33 »
    Ten mod jest pod podstawkę?
    Dużo roboty trzeba żeby dać to również na Warbanda?
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #194 dnia: Marca 10, 2011, 21:02:53 »
    Ludzie! People! Leute!
    Czy tak trudno zajrzeć na pierwszą stronę i dowiedzieć się podstawowych informacji o modzie? nauczcie się tego, bo takie pytanie jest po prostu chamskie