@up. Prawie na pewno wyjdzie też wersja na warbanda, ponieważ pracuje tu kilku 'ziomków' (w staropolskim słowa tego znaczeniu) z UK, którzy posiadają tylko ten samodzielny dodatek.
Jako iż dałem sobie spokój z nauką na koło to postanowiłem się trochę przeorganizować, co pomoże mi w pracy. Główne cele krótkoterminowe to:
beta 0,07 - Gondor, Dol Amroth, Harad i Mordor w wersji okrojonej ale ołpen + szybkie bitwy (ithilien ambush, osgiliath defence, swan knight charge, *),
beta 0,09 - łatka dodająca bohaterów z ich własnymi opowieściami wprowadzającymi w modyfikację + rebalance po uwagach graczy (dużo się pozmieniało w porównaniu do native),
beta 0,1 - dodanie do Gondoru i Dol Amroth jednostek regionalnych, rebalance,
beta 0,11 - totalna przebudowa Haradu na kilka plemion, rebalance,
* - są gotowe elfiaki w zbrojach z drugiej ery, nie mam pomysłu jednak przeciw komu i gdzie mogły by walczyć. ; P Ewentualnie animację ich mieczyków czeka przeróbka na bardziej elficką, na razie jednak nawet nie szukałem jak to zrobić. <: jeżeli jest ktoś chętny się tym zając to było by mi bardzo miło, jeśli nie to animacja pewnie poczeka do wprowadzania królestw elfów.
Następnie zabranie się za Rohan i Isengard, pozbieranie tego co już zostało zrobione dla tych frakcji i umieszczenie ich w grze. Tu trochę dłuższa przerwa i łamanie głowy nad skryptami i innymi rozwiązaniami np zamknięcia Orthanku na klucz, odzyskania tego klucza przez Gondor, sposób zdobywania Hełmowego Jaru, zapewne też Białego Miasta czy Czarnej Bramy, prawdopodobnie podjęcie ostatecznej decyzji a propos wszelakich spraw 'morskich', napisanie unikalnych questów.
Mam nadzieję że na każdy krok uda się zbudować jedną szybką bitwę więcej. <:
MMD na dniach postaram się wysłać Ci jakieś konkrety a propos tego co najbardziej potrzebne. <: Przepraszam za ciszę z mej strony ale nie wyrabiałem się naukowo. : )
Pozdrawiam serdecznie!