Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Age of Men (Władca Pierścieni) - preview!  (Przeczytany 92549 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Age of Men (Władca Pierścieni) - preview!
    « Odpowiedź #210 dnia: Marca 25, 2011, 10:31:53 »
    Tapse!Taka moja sugestia!
    Jeżeli masz problem z jakimiś modelami(brak chętnych albo czasu), może odezwij się do twórców projektów, które zostały już pogrzebane.Szkoda aby ich praca się zmarnowała.Mam tutaj na myśli takie projekty jak  Ak Ela Mod - nasienie tureckich moderów, wydane z numerkiem 0.2 jest dostępna w sieci.Myślę, że byli by mile zaskoczeni, że ktoś docenia ich prace pomimo porzucenia tematu.

Co do samej modyfikacji, to może ona być najlepsza z tytułu LotR!
    Dlaczego?
    1.Istnieje szansa, że zostanie wydana(przynajmniej większa niż w TLD)
    2.Jak zostanie wydana to będzie ta jedyna
    3.Będzie po polsku ;)

Offline Kiniorq

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #211 dnia: Marca 29, 2011, 23:00:07 »
    A krasnoludy? Erebor może? Brakuje mi w grach tych ludzików ;)

EDIT:

Mimo, że w książkach Tolkiena krasnoludy jeździły na koniach, mnie osobiście to troszkę nie pasuje. Krótkie ręce trzymałyby dwuręczny miecz  jak 1h. Musieliby mieć długie lance/włócznie/ piki. Długie łuki mogły by być większe niż sam krasnolud.

Jak wiadomo krasnoludy czasem siedziały w swych siedzibach, ruszając na wojnę w obliczu zagrożenia. Harad i ludy wschodu nie zawsze były zawszę po stronie zła. Może na początek krasnoludy i haradrimowie byliby na początek neutralni. Grając złem mógłbyś przekonać Harad, a dobrem krasnoludy, by ruszyły do wojny np. poprzez wykonywanie misji. Mogłoby być to trochę ciekawsze niż tylko bieganie po mapie szukając wrogów. Takie moje zdanie.
    « Ostatnia zmiana: Marca 30, 2011, 14:15:43 wysłana przez Kiniorq »

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #212 dnia: Marca 30, 2011, 11:06:14 »
    A krasnoludy? Erebor może? Brakuje mi w grach tych ludzików ;)

O ile mi wiadomo to z technicznego punktu widzenia są bardzo proste w wykonaniu.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Marca 31, 2011, 18:18:11 »
         Hej. Z mej strony trochę zastój przy modzie - nie wiem jak Ancalagon. Mam 3 koła, dwa zaległe sprawozdania z laborek, kilka etapów projektu z pfp w plecy, a także referacik do wygłoszenia na seminarium. Poza tym bawię się w szkutnika. Więc raczej tępo spada do jednego modelu na dwa/trzy dni. |x Ktoś chętny mnie trochę odciążyć w pracach nad modem? ; p

Krasnale będą, ale później. Wręcz dużo później.

Neutralny Harad - na pewno nie na starcie. Mod zaczyna się mniej więcej w czasie wojny o pierścień, rozkład sił i sojuszy jest więc znany. Po upadku Mordoru prawdopodobnie będzie można negocjować z Haradem. Ewentualnie Gondor podbijając tereny Haradu (te które da się podbić) nie będzie zmieniał kultury południowców w ich rodzimych stronach.

Krasnoludów będzie tylko garstka i będą stać po stronie dobra - jednak krasnoludy lecą na bogactwa - może będzie można je przekupić - serca jednak mają twarde i nie łatwo ulegają nawet i magicznym klejnotom (patrz siedem pierścieni dla władców hal z kamienia).

W każdym razie na chwilę obecną wszelka dyplomacja w modzie jest wyłączona. (:
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Kiniorq

• Użytkownik
    Powodzenia ;)

EDIT:

Czytałem, że będą tu też bohaterowie. Czy biegając sobie po np. terenach Mordoru mógłbym spotkać np. Nazgula?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2011, 18:40:20 wysłana przez Kiniorq »

Offline Shary

• Użytkownik
    • ,,Ch*j wam w pięty dla zachęty'' Elrond, przeróbka
    « Odpowiedź #215 dnia: Kwietnia 04, 2011, 15:20:46 »
    mod zapowiada się bardzo ciekawie... Czy wie ktoś kiedy dokładnie wyjdzie?
    Highway To Hell (AC/DC)http://www.youtube.com/watch?v=bNlNZ2T9EeY&ob=av2e

,,Łatwiej znaleźć ludzi gotowych na śmierć niż takich, którzy cierpliwie zniosą ból" -Juliusz Cezar

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #216 dnia: Kwietnia 04, 2011, 16:03:20 »
    Mogę się założyć (choć nawet nie interesuję się tym modem), że nikt nie zna takiej daty.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Kwietnia 04, 2011, 16:12:18 »
    Co trzeba spełniać by zapisać się do zamkniętych faz testów?
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Kwietnia 05, 2011, 18:27:21 »
    Jak na razie nie ma nawet szerszych zamkniętych testów, jest za to sporo nauki. Obiecuję że jak tylko ukończymy Mordor pojawi się tu otwarta beta. Żadnych dat.
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Kwietnia 05, 2011, 18:29:09 »
    Ok satysfakcjonuje mnie to ;]
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Timi9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Kwietnia 12, 2011, 14:48:42 »
    A czy mógłby ktoś powiedzieć szczegółowego na temat moda... ? W ogóle czy jest dopiero w "planach", czy już ktoś go robi... Nie ukrywam że chętnie bym pograł elfami xD

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #221 dnia: Kwietnia 12, 2011, 15:49:29 »
    Wszystko masz podane w tym temacie, łącznie ze screenami. Nie marnuj czasu twórcy bo dostaniesz figę a nie moda. Wykazałeś się totalnym lenistwem.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Darson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Kwietnia 12, 2011, 17:01:56 »
    CHciałbym wiedzieć czy ten mod da się przekształcić pod Warband?
    Może jest jakaś łatka czy coś? Nie znam się.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Kwietnia 13, 2011, 22:50:53 »
    @up. Prawie na pewno wyjdzie też wersja na warbanda, ponieważ pracuje tu kilku 'ziomków' (w staropolskim słowa tego znaczeniu) z UK, którzy posiadają tylko ten samodzielny dodatek.

Jako iż dałem sobie spokój z nauką na koło to postanowiłem się trochę przeorganizować, co pomoże mi w pracy. Główne cele krótkoterminowe to:

beta 0,07 - Gondor, Dol Amroth, Harad i Mordor w wersji okrojonej ale ołpen + szybkie bitwy (ithilien ambush, osgiliath defence, swan knight charge, *),
    beta 0,09 - łatka dodająca bohaterów z ich własnymi opowieściami wprowadzającymi w modyfikację + rebalance po uwagach graczy (dużo się pozmieniało w porównaniu do native),
    beta 0,1   - dodanie do Gondoru i Dol Amroth jednostek regionalnych, rebalance,
    beta 0,11 - totalna przebudowa Haradu na kilka plemion, rebalance,

* - są gotowe elfiaki w zbrojach z drugiej ery, nie mam pomysłu jednak przeciw komu i gdzie mogły by walczyć. ; P Ewentualnie animację ich mieczyków czeka przeróbka na bardziej elficką, na razie jednak nawet nie szukałem jak to zrobić. <: jeżeli jest ktoś chętny się tym zając to było by mi bardzo miło, jeśli nie to animacja pewnie poczeka do wprowadzania królestw elfów.

Następnie zabranie się za Rohan i Isengard, pozbieranie tego co już zostało zrobione dla tych frakcji i umieszczenie ich w grze. Tu trochę dłuższa przerwa i łamanie głowy nad skryptami i innymi rozwiązaniami np zamknięcia Orthanku na klucz, odzyskania tego klucza przez Gondor, sposób zdobywania Hełmowego Jaru, zapewne też Białego Miasta czy Czarnej Bramy, prawdopodobnie podjęcie ostatecznej decyzji a propos wszelakich spraw 'morskich', napisanie unikalnych questów.

Mam nadzieję że na każdy krok uda się zbudować jedną szybką bitwę więcej. <:

MMD na dniach postaram się wysłać Ci jakieś konkrety a propos tego co najbardziej potrzebne. <: Przepraszam za ciszę z mej strony ale nie wyrabiałem się naukowo. : )

Pozdrawiam serdecznie!

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Kwietnia 13, 2011, 23:19:27 »
    Ja bym ci radził od razu przejść na Warbanda a nie męczyć się na M&B by później znowu się męczyć z przenoszeniem zawartości moda. W tej chwili wszystkie mody M&B są przerabiane na Warbanda, tylko martwe zostają na przestarzałej platformie. Z tego co czytałem, bo na tworzeniu modów się nie znam, ci co się już przenieśli chwalą warbanda za większe możliwości moderowania. Z tego co zauważyłem przejście z M&B na Warbanda nie jest takie szybkie i proste,. Mod ukończony w 100% w M&B będzie trudniej przenieść do Warbanda niż mod zrobiony w 20%.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor