Grywalne frakcje w tym momencie to Gondor, Dol Amroth i Umbar połączony z Haradem. Mordor jest prawie cały napisany, czekamy na uzbrojenie i na cierpliwość do rozkminy dodania nowego modelu ciała do gry. Eriador też jest w zasadzie napisany, a nawet uzbrojony, ale nawet nie pamiętam jak wygląda, powstał jako pierwszy, daawno temu. Wszędzie wprowadzam co chwilę jakieś poprawki.
Zizka co do twego pytania o jednostki Mordoru na dzień dzisiejszy sprawę widzę mniej więcej tak: ork lekka piechota awansuje we włócznika i trochę lepszą lekką piechotę. Włócznik pnie się do góry bez żadnych gałęzi do Strażnika z Morranon (wszystkie nazwy to nazwy robocze) który jest sobie też włócznikiem, z tarczą czy bez. Lekka piechota 2 poziomu rozdziela się na łuki i 'średnia' piechotę (czasem tarcza). Łuki do końca beż gałęzi. Owa średnia piechota znów na 2 tj na piechotę z bronią jednoręczną i tarczą (Morgul Guard?) oraz jegomościa z jakimś subtelnym, toporem dwuręcznym. Ten jegomość był by doprowadzony do poziomu wyżej niż reszta i stanowił by jednostkę elitarną (Barad-dur guard?). Ewentualnie jeźdźcy wilków(+/-trole?) jako osobne drzewko, na zasadzie rekrutacji w tawernie.
Nie mamy też jeszcze żadnych scen do czegokolwiek. |Swordsman| wczoraj podjął się zbudowania południa (Harad, Pelargir, Harlondor, Umbar), ja przebudowuję co chwilę zupełnie na nowo Minas Tirith. Problem jest tu AI, nie ogarniają kołowo- piętrowego systemu obronnego miasta. Dziś ma dojść do mnie mapa od Ancalagona (prawdopodobnie nie dokończona, na poniedziałek umówiliśmy się że dostarczy gotowca), map_icony leżą i kwiczą (ale nie jest do sporo roboty), zrobiłem na szybko Argonath i Minas Tirith z murem Pelenoru.