Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Age of Men (Władca Pierścieni) - preview!  (Przeczytany 92546 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Age of Men (Władca Pierścieni) - preview!
    « Odpowiedź #165 dnia: Lutego 14, 2011, 14:55:59 »
    Za zmienienie sygnaturki na bardziej zaje***** masz dużego plusa ;p
    Mapka fajna tylko kolor DA taki obleśny... xD
    Apropos Pelagiru znalazłem to:
    Co do wiosek (Pelagir) to może też wioska rybacka (morze, łodzie itd.) oraz może... yyy druga wioska rybacka (rzeka, sieci itd.)  ;P

Co do Haradu to jestem za zrobieniem go jako miasta z dużą ilością wiosek i prawdziwej stolicy ponieważ Umbar został zdobyty przez Umbardacila (król Gondoru) oraz Umbardacila II i przez jakiś czas przechodził z rąk do rąk więc to raczej miasto żeglarzy i kupców  oraz zbieraniny społecznej natomiast Daleki Harad o ile sie nie myle zawsze (czyt. od niepamiętnych dni...) należał do Haradu więc jako taki ma więcej wspólnego z kulturą itd.

Co do lordów mordoru to mam tylko jeden pomysł "Bezimienny Sługa Saurona"  Obstawiam że czarny pan nie wybrałby orka na zarządce jakiegokolwiek zamku czy twierdzy (jednak gdyby jednak był to ork to np. Gorbat, Szagrat i inne paszkwile (czyt. wielcy pogromcy śródziemia)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #166 dnia: Lutego 14, 2011, 15:08:04 »
    Dobrze że zmieniłeś sygantyurkę tyle że mi sie ona kojarzy z "naszym" ( polskim) posągiem Dżizasa ale to może tylko moje odczucie.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #167 dnia: Lutego 14, 2011, 15:38:17 »
    Mam już trzy zbroje, tylko, że dla jednego modelu zaplanowałem dwie teksturki, więc raczej uda mi się z tym uwinąć. 4 hełmy to luz, zostawiłem sobie hełmy na koniec, ale spoko, dam radę.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Lutego 15, 2011, 12:23:22 »
    Mała próbka Osgiliath. Bardziej przypomina to ruinę opuszczonej wsi niż byłą stolicę Królestwa Gondoru, ale przy większej ilości budynków ciężko prowadzić bitwę. Na drugą stronę są przygotowane jeszcze dwa zniszczone budynki, wydaje mi się że więcej się tu nie przyda. <:

Jakieś sugestie?
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #169 dnia: Lutego 15, 2011, 12:31:25 »
    Jakieś sugestie?

Zastosuj system LOD.

Edit@ Zapomniałem dopisać żebyś zwiększe liczbę budynków. I myślałem że z tym:
    przy większej ilości budynków ciężko prowadzić bitwę
    chodziło mu o zacinanie się gry.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2011, 13:14:39 wysłana przez rybopiotr »
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #170 dnia: Lutego 15, 2011, 12:32:49 »
    NIE NIE NIE NIE!!! ŹLE ŹLE ŹLE! Nie pozwalam aż tak minimalizować byłej stolicy Gondoru. O ile modele wyglądają ładnie to jest ich zwyczajnie za mało, a duża liczba budynków w niczym nie przeszkadza w prowadzeniu walki. Najważniejsze to dobre wytyczenie ścieżek AI (AI mesh) czyli korytarzy gdzie boty mogą się poruszać. To wyeliminuje większość blokowania się w budynkach. Odrobina doświadczenia i można zrobić to tak że boty będą nawet wchodzić do budynków z wymodelowanym wnętrzem gdy zajdzie taka potrzeba. Wiem to na podstawie doświadczeń jakie nabyłem przy mapach miejskich w FB. Jeżeli nie będziesz wiedział jak się zabrać za AI mesha pisz do mnie na gg, postaram się znaleźć chwilkę i wytłumaczyć.
    EDIT: Rybo po co system lod w takiej małej scenie i na jakiej podstawie stwierdzasz że go nie ma. Poza tym o ile pamiętam to jest mod do podstawki, a podstawka jest o tyle badziewna że nie obsługuje lodów dla budynków i roślin.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Lutego 15, 2011, 15:34:54 »
    Bynajmniej nie chodziło mi o zacinanie się... =.=' Lecz właśnie o AI mesh - chcę aby było tam dość grywalnie, dało się zrobić manewr czy dwa. W mapach multi - nie ma problemu z miastami, gracze się ogarną. To ma być jednak tylko mapa pod szybką bitwę. W kampanii mam nadzieję że uda się zrobić mapę miasta i wydzielić z niej do osobnej sceny tylko teren na którym toczyć by się miała ewentualna bitwa. No ale z tak ostrymi słowami krytyki to chyba rzeczywiście zrobię coś większego i postaram się nauczyć boty chodzić. Boty potrafią już zdobywać okrągłą fortyfikację Minas Tirith, mam nadzieję że w zakamarkach Osgiliath też uda im się ścieżki wyznaczyć. Em... Modelom do ładnych to trochę brakuję. ^^' Trzeba użyć wyobraźni aby domyślić się 'co autor chciał przekazać'. ^^'
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Stranger

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Lutego 16, 2011, 16:49:11 »
    No właśnie , Pierwsza era :) może moglibyscie zrobić parę szybkich bitew z tamtych czasów np: Nirnaeth Arnoediad , Wojne Gniewu lub upadek Gondolinu ;) Nirnaeth Arnoediad to było by super;)
    Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.
    — Andrzej Sapkowski

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #173 dnia: Lutego 16, 2011, 22:10:13 »
    Tak, smoki i Balrogi, chyba tam jeszcze były enty, potrzebna byłaby hałda nowych pancerzy, wielka mapa, z 1000 jednostek minimum, czy ściny jak cholera, żeby to jakoś wyglądało, no i też czy gracz cokolwiek by tam szczególnego zobaczył? Bo pole widzenia jest ograniczone
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Lutego 17, 2011, 09:13:52 »
    TO ma być Osgiliath? No bez przesady, spójrz na ss'y TLD i zobacz jak oni zrobili Osigiliath.
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Lutego 17, 2011, 10:34:12 »
    Tak jak było to już mówione milion razy - wgl nie porównuję tego do pracy zespołu TLD. Po pierwsze pracują tu obecnie dwie i pół osoby (Zizka, ja, ancalagon ma sesję poprawkową, przydatnegoczłowieka i tak trzeba poprawiać) - a jak jest w przypadku tld odpowiedz sobie sam, po drugie jest to projekt który rozpoczyna naszą (ancalagona i moją) przygodę z modowaniem m&b - a jak jest w przypadku tld odpowiedz sobie sam, po trzecie nie chcemy robić tego moda latami - a jak jest w przypadku tld odpowiedz sobie sam, w końcu założenie jest takie aby pograć w coś o klimacie lotr na silniku m&b trochę wcześniej niż 'nie-wia-do-mo-kie-dy' - a jak jest w przypadku tld odpowiedz sobie sam, po czwarte modyfikacja bardziej powstaje dla nas niż dla was. ;P. Ale ta scena na pewno taka nie pozostanie - postaram się ją zrobić trochę bardziej miejską, co wymaga najpierw dobrego układu ulic, bram, zakamarków itp, dopiero później jakichś modeli wypełniających przestrzeń. W skrócie - dzięki za krytykę - w końcu o to chodzi w dzieleniu się informacjami, ale jakiekolwiek(!) porównania do moda TLD są bardzo nie na miejscu.

Pozdrawiam!

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Lutego 20, 2011, 18:34:43 »
    No to może Osgiliath trochę bardziej w tym kierunku. Zajmie trochę czasu, ale efekt powinien być wystarczający nawet i dla kampanii. (: Znów liczę na otwartą krytykę!!!
    (click to show/hide)

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #177 dnia: Lutego 23, 2011, 20:13:14 »
    Liczysz na krytykę... no co Ty ???
    Pomysł jest dobry (umiejętności graficzne pozostawiają dużo do życzenia xD) i jeśli wykonanie równierz będzie dobre to hmmm... będzie git majonez ;-)
    Jedyne co mnie przeraża to to, że boty pierwsze znajdą piwniczkę :D

Edit: Jednak po namyśle to może wieża od widzącego kamienia (ruiny) powinna byc większa i może resztki schodów...

Offline Shinobi21

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Lutego 24, 2011, 15:22:28 »
    Mam nadzieję, że będzie dało się wejść na mury? :)
    I dodałbym chociaż jeszcze jeden budynek bo trochę pusto...
    Pozdrawiam :)

Offline VargPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Lutego 24, 2011, 15:32:17 »
    mam pytanie czy w tej wersji mogło by być niszczenie bram jak w  Mount&Blade Warband niszczenie w  grze multiplayer bram było by więcej czasu dla łuczników na strzelanie bo armie Mordoru powinny być bardzo potężne i obrona miast była by ciężka jak by były drabiny np.w Minas Tirith tam powinna być brama którą można zniszczyć