Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Age of Men (Władca Pierścieni) - preview!  (Przeczytany 92545 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tapase

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Age of Men (Władca Pierścieni) - preview!
    « Odpowiedź #195 dnia: Marca 12, 2011, 15:26:54 »
    Hej. Jako że prawie wszystkie kroki milowe zostały wykonane, ancalagon dopieszcza swą mapę i dialogi bohaterów, Zizka zapewne kończy Mordor a ja ciała orka się nie podejmuję zacząłem 'dopieszczać' już istniejące frakcje.

Pod lupą mam teraz Harad. W Gondorze i Dol-Amroth znaleźć będzie można (jeszcze nie w najbliższej becie, ale w poszerzeniu o Rohan i Isengard znajdą się już na pewno) jednostki regionalne, a ta kultura żyje dziś na dużo mniejszym obszarze niż zlepek przeróżnych plemion pod wspólnym sztandarem Haradu. Więc tak i do tej frakcji proponuję 'jednostki regionalne'. Wcześniej poruszana była kwestia zamków czy miast, niektórzy chcieli widzieć region Daleki Harad jako miasto, Umbar jako zamek i port. Jako że Daleki Harad jest 'dość samotny' na pustyniach południa będzie miał on pod sobą przynajmniej cztery wioski, dość daleko oddalone od siebie. Każda z wiosek miała by swoją kulturę i kult. Na tolkienowskich forach gdzie 'wałkowany' był temat ludów Haradu i w których miałem przyjemność brać udział zawsze dochodziliśmy do wniosku że Haradrimowie mogli otaczać szczególną czcią niektóre zwierzęta.

Więc do sedna. Proponuję (i liczę na dyskusję na ten temat!) aby każda z wiosek pod Dalekim Haradem (możecie już wymyślać nazwy... ^^') miała swój kult zwierzęcia. Jedni czcili by lamparty, inni pantery, jeszcze inni lwy czy zebry a jedno z plemion obowiązkowo wielbiło by Mumakile. Na pytanie 'czy nie głupie jest targanie swego zwierzęcia - boga, na prawie pewną śmierć na wojnie?' odpowiem tylko aby przyjrzeć się kulturom indyjskim. Liczę też na udział w dyskusji członków ekipy, bo na pomysł wpadłem dziś w skm'ce i nie miałem okazji omówić tego prywatnie. (:

@Edit1

Bardzo na szybko i jedynie dla orientacji podmieniona teksturka zbroi z native. Podstawowy strój wojownika plemion które lubią cętki. <: Całe takie plemię mogło by wyglądać ciekawie... + np misje dodatkowe wywalcz dominację swego plemienia w Haradzie. <: (prawie jak pomoc w odzyskaniu tronu ludzi dla Aragorna. <: ) Jednostki które są na chwilę obecną w Haradzie zostały by przemianowane na kult wężów i była by to 'główna' kultura ludzi z dalekiego południa.

Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do zabrania głosu w dyskusji!
    « Ostatnia zmiana: Marca 12, 2011, 17:06:48 wysłana przez Tapase »
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline |Swordsman|

• Użytkownik
    • Po prostu Jędruś
    « Odpowiedź #196 dnia: Marca 12, 2011, 18:17:44 »
    Wiedza jak wiadomo o Haradzie jest bardzo ograniczona. Wszystko o ziemiach położonych dalej o Harondoru i Umbaru pochodzi głównie z domysłów. Ostatnio znalazłem ciekawą mapę Harondoru. Już za jego granicami zauważyłem ciekawe nazwy regionów Haradzkich nad rzeką Harnen. O znaczeniu ich nic nie wiem.
    -Arysis
    -Lurmasakun
    -Pezarsan
    -Haruzan
    Nawet sam wymyśliłem nazwę dla plemienia Mumakilów.           
    (click to show/hide)
    W grze o tron wygrywasz, albo dostajesz 2-8.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #197 dnia: Marca 12, 2011, 18:22:56 »
    Coś mi się zdaje, że muszę bardziej obserwować ten mod :>
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Shary

• Użytkownik
    • ,,Ch*j wam w pięty dla zachęty'' Elrond, przeróbka
    « Odpowiedź #198 dnia: Marca 13, 2011, 22:28:19 »
    jak będzie beta to wrzuć tu linka
    Highway To Hell (AC/DC)http://www.youtube.com/watch?v=bNlNZ2T9EeY&ob=av2e

,,Łatwiej znaleźć ludzi gotowych na śmierć niż takich, którzy cierpliwie zniosą ból" -Juliusz Cezar

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #199 dnia: Marca 13, 2011, 22:47:15 »
    F-A-I-L

Człowieku! Jak pan tapase sam robi tego moda, i sam zaczął ten temat, to ciebie akurat powinno najmniej obchodzić, czy twórca moda będzie chciał go rozpowszechniać. No przecież to chyba oczywiste, jak się dzieli z nami różnymi zdjęciami i informacjami, że wrzuci TU linka z pierwszej bety.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Marca 13, 2011, 23:08:04 »
    ...
    Człowieku! Jak pan tapase sam robi ...

Em. Pierwszy raz spotkałem się z czymś takim na forum. Aż mi się słabo zrobiło. O.O' Aha. Nie mówiłem? Pokazuję fotki co by może trochę smaku wam narobić ale moda nie wydam publicznie. ; p no oczywiście joke.

Wgl zacząłem temat na TW. Chciałem z tym poczekać do bety, jednak Zizka jest jeszcze bardziej w plecy niż mi się zdawało (no szkoły się nie przeskoczy, nie ma co mieć do niego pretensji, fajnie że udało mu się chociaż trochę. <:), nie ma sensu więc czekać, może ktoś z tamtego środowiska zechce wspomóc modyfikację (nadzieja matką głupich? ; p ).
     link.
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,161860.0.html

Po cichutku liczę na jakieś wsparcie od Polonii na TW? :?
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #201 dnia: Marca 15, 2011, 21:26:26 »
    Post pod postem, proszę o wybaczenie, zarzucam ogłoszenie.

Po pierwsze. czego brakuje w tej zbroi że wygląda 'sucho'? |x

A po drugie...
    Poszukuję kogoś z wizją Orków i Mordoru!

I jeśli jest ktoś kto nie ma co robić w domu a zna się choć trochę na grafice, więcej niż trochę na śródziemiu i chciał by mieć w tym modzie swój udział (przyspieszyć prace nad nim) proszę o kontakt!
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2011, 21:29:43 wysłana przez Tapase »

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #202 dnia: Marca 15, 2011, 22:10:51 »
    Na upartego na środku zbroi widać krawędzie tekstury. Ja niestety jestem zbyt leniwy, żeby coś skrobać :P.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #203 dnia: Marca 16, 2011, 14:03:17 »
    Może brakuje białego drzewka xD
    A tak serio to wg. mnie te łuski psują efekt może zmienić ich kolor na "metalowy"

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #204 dnia: Marca 17, 2011, 08:36:11 »
    Witam. Dawno nie zaglądałem na ten temat no i odrobinę wypadłem z obiegu. Mógłby mi ktoś powiedzieć czy ten mod jest robiony na zwykłego M&B czy też na Warbanda?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #205 dnia: Marca 17, 2011, 16:26:41 »
    Mod jest na podstawkę, a informacje o modzie masz na pierwszej stronie.

Offline Gragon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Marca 17, 2011, 17:14:17 »
    Dziękuję za odpowiedź i przepraszam jeżeli sprawiłem kłopot.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Marca 17, 2011, 20:51:00 »
    Em... Mały update pierwszego posta. Miałem dziś trochę porzeźbić, ale koło z drutów a potem odgruzowywanie zlewu mnie przerosło. Tak więc garstka fotek. Może przed snem wrzucę też odświeżone drzewka jednostek bo te nie mają z obecną wersją nic wspólnego. : P Jak nie to powinny się pojawić najpóźniej jutro.

Przypominam że na gwałt szukam kowala dla Mordoru, do wszystkiego innego co pozostało już nie na gwałt, ale też poszukuję. Oczywiście sam dalej będę robił, bo sprawia mi to wielką frajdę, ale w kilka dłut poszło by kilka razy szybciej. (:

Pozdrawiam serdecznie i liczę iż zostawicie tu jakieś sugestie, a propos czegokolwiek. (:

PS. tak, mod pod zwykłe m&b. ; p

@edit down.

To zależy jak bardzo modyfikacja się rozwinie. Jeżeli nie będzie większych niezgodności to prawdopodobnie przerzucę ją potem na WB, podrasowując przedmioty zapewne. W każdym razie nawet po ukończeniu tego projektu będzie można oczekiwać nowych modyfikacji w śródziemiu, będzie to za pewne nie prędko, pracy tu zostało jeszcze baaardzooo dużooo. Jednak w przyszłości widzę takie modyfikacje jak "upadek Numenoru i bitwa ostatniego sojuszu", czy "wojna o klejnoty". W obu przypadkach mam już konspekt, dzięki przyjaciołom z wc3bfme, oczywiście nagina to trochę książkową prawdę, ale da się przełknąć. Jednak uspokajam że to tylko zapowiedź tego że mam zamiar posiedzieć w modowaniu m&b trochę dłużej, a nie robić wam na te czasy apetyt.

Pozdrawiam serdecznie!
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2011, 09:37:56 wysłana przez Tapase »

Offline Gragon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #208 dnia: Marca 18, 2011, 09:21:44 »
    Trzymam kciuki za projekt. Szkoda, że jest na podstawkę ale i tak zagram w to cudo jak wydasz. Planujesz może w przyszłości przerzucić moda na Wrbanda?

Offline wiking

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Marca 19, 2011, 10:56:21 »
    Witam. Z wielkim entuzjazmem oczekuje tego moda. Odawaliliiście już kawał dobrej roboty. Niestety nie znam się na texturach, ani trochę, dlatego mogę się dzielić tylko swoimi pomysłami. Napisze swoje sugestie w podpunktach, żeby wszystko było uporządkowane :)

- była poruszana sprawa pierścieni, jeśli jest to możliwe mogły by one dodawać jakieś specjalne umiejętności np. zwiększały by mobilność oddziału, zwiększały obrażenia zadane wrogowi itp.
    - jeśli planujecie zrobić pierścień Saurona, to mógłby dodawać jednostką sił zła większe morale lub większe obrażenia zdawane przez nie, natomiast bohaterowi sił dobra dawałby na określony czas, w bitwie, niewidzialność.
    - jeśli by się dało to mógłbyś stworzyć jakieś formacje np. włócznikami czworobok
    - obóz najemników też był by całkiem przydatny, za odpowiednio wysoką cenę można by najmować kompanię korsarzy ( pomysł zaczerpnięty z Sod-a ;d)

Nie wiem na ile moje pomysły są realne, są to tylko luźne sugestie. Z góry przepraszam za błędy ortograficzne. Pozdrawiam